4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nadešel čas bránit české hospody

Vánoce jsou dobou, kdy lidé odkládají zlobu i spory. Ale vánoce jsou také dobou, kdy mnohé nespravedlnosti vnímáme ještě palčivěji než jindy. A kdy se tudíž stává, že s námi více než kdy jindy lomcuje vztek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novak 2.1.2016 19:38

Kontrolní hlášení x pětidenní lhůta

Ke všem odvolacím a podobným lhůtám by bylo asi třeba podat podnět k Ústavnímu soudu, aby se ta lhůta vždy odvíjela od pracovních dní, třeba s odvoláním na to, že každý má právo na tzv. spravedlivý proces, které je tímto narušeno, pokud dojde třeba k takovému spojení svátků, že se stane ta lhůta naprosto nereálnou. Ochránce lidských práv prezentovaného osobou Šabatová nemá s tímto smysl obtěžovat, ta se angažuje jinde, proti zájmu občanů vlastní země (vlasti?).

J. Šimek 2.1.2016 19:17

Re: Připomenutí

400

J. Kyselková 2.1.2016 18:45

Připomenutí

hrůzy Kontrolního hlášení - automatické kontroly párování faktur (pozor na překlep!)! Pokuty, nerváky, nezvládnutí zadání - ne pro "zločinné" zamlčení vydělané částky, ale pro zásádní - bizarní, kuriózní s l o ž i t o s t tohoto rebusu.

Kolik set fízlů na nás Babiš přijal ?

J. Hejmala 2.1.2016 18:34

Re: Podobné snahy,

Zajimave že hned napadáte jidelny USA proč nepišete o picach různých činskych polotovarech jidel a pod.... Proto vám sluši ten srp a kladivo,protože hned napadáte USA :):):)

L. Pořický 2.1.2016 18:01

Zkuste dnes vysvětlit "pomazaným",

že guláš,omáčka,jíškovaná polévka,či kloudná šťáva k tradičním českým jídlům se musí uvařit den předem, aby se chuť přes noc patřičně rozležela. A ty mikroby, kterými dnes "pomazaní" operují, si každý kuchař uměl ve vlastním zájmu ohlídat,jinak by mu to jídlo do rána skyslo ...atd . Obdobně vymizely z hospod klasické vzduchové kompresory nahrazené dnes tlakovými lahvemi s kysličníkem, sice sterilním, ale který pivaře nadýmá a z piva dělá poloviční sodovku....

Asi jsem staromilec,ale dříve se chodilo do hospody na sváču, na oběd, dnes se chodí obdivovat kulinářským uměním pošpiněné talíře. Ale to je přeci jiná, nikoli česká lidová, restaurační kategorie

Ś. Svobodová 2.1.2016 16:57

Dovolím si oponovat.

Ano, předpisy jsou otravné, jejich aplikace občas drahá, novinky přinášejí komplikaci a buzerace a to se sporným výsledkem. Ale malé krámky s potravinami nevymizeli kvůli tomu. Ale kvůli neochotě zákazníků si své krámky udržet. Raději jedou ho supermarketu, kde mohou hodiny vybírat z nekonečné nabídky. Když se krám na vesnici zavře, bědují. Když se znovu otevře, chodí jen ráno pro rohlíky a odpoledne s taškou na kolečkách mažou do Lidlu.

I. Procházková 2.1.2016 15:55

Re: Podobné snahy,

To snad ani není možný ... srp, kladivo a rudou hvězdu? Checht! Nesměla jsem studovat, po delší době mi soudruzi povolili jen nějaké učiliště, zdrávku nebo stavárnu (měla jsem nevhodný třídní původ). O vysoké škole jsem si mohla nechat akorát tak zdát. A navíc - pánové - jsou další důvody, pro které nemůžu vzpomínat na staré časy, třeba okupace 21. 8. 1968, kdy jsem se cestou do práce dostala pod kulometnou palbu a přišla o dítě. O tom, jak byly děti s nevhodným třídním původem v 50. (i 60.) letech na základních školách šikanované učitelkami (mě nevyjímaje), bych tu mohla psát romány. Ještě v roce 1964 jsem měla na střední škole průšvih, že chodím na angličtinu do jazykovky na Národní - to bylo legální, nic protistátního (někdo mě udal). Třídní učitelka mi pohrozila, že jestli toho nenechám, tak mě nepustí k maturitě. Dneska se to všem zdá absurdní, ale tenkrát to byla denní realita. Na tu dobu vzpomínají v dobrém jen soudruzi a jejich přisluhovači, kteří se za socíku měli dobře. My ostatní jsme byli rádi, že jsme přežili.

A všechny provozovny, které jsem tu vyjmenovala, byly naopak hojně navštěvované, tam se fakt dveře netrhly. Zrušeny byly ne pro nezájem zákazníků, ale proto, aby sem mohly proniknout McDonaldy, KFC a podobné řetězce. Nic proti nim, ale každý nemá žaludek na různé smaženiny (kuřecí křidýlka nebo hambáče). No a když teď vidím, jak chce vláda dál omezovat restaurace (EET, zákaz kouření), tak si říkám, že to je druhá (a poslední) etapa konce českého pohostinství.;-(

P. Selinger 2.1.2016 14:20

Pro příště volte s rozumem

ne za 30 Kč a za koblihu !

S. Ševeček 2.1.2016 13:01

Re: Kandidátů na hejtmany a hejtmanů není třeba se ptát.

Houno poučili ... nezapomeňte na polovinu obyvatelstva s iq pod 100, přičemž i ti s iq vyšším jsou mnohdy úplně pitomí. A Lid má rád nové akční nabídky.

V. Vaclavik 2.1.2016 12:56

Re: Podobné snahy,

Jake povoleni? On kdyz chce nekdo neco delat, mluvime o nekriminalni cinnosti, tak musi zadat o povoleni? Nezni to tu nikomu jako ze jsme otroci nejakych panu, ke kterym musime ponizene chodit pro povolenky?

J. Hajský 2.1.2016 12:50

Re: Podobné snahy,

Do Koruny na Václaváku nikdo nechodil?

J. Šimek 2.1.2016 11:37

Re: Možná by stačilo,

No kdyby se toho chytla nějaká strana, jako 30Kč za Paroubka, tak jsou rovnou ve vládě...

M. Hoblík 2.1.2016 10:45

K čemu ten údiv?

Všichni světa znalí jsme předpokládali, že restaurace se v budoucnu budou jmenovat Taco Bell!

M. Malovec 2.1.2016 10:38

Možná by stačilo,

kdyby si každý občan dal dvakrát do roka jedno pivo navíc. A hnutí 3 piva navíc by mohlo bodovat i ve volbách.

J. Šimek 2.1.2016 10:20

Pochválit Konvičku a pak spiklenecké teorie :o)

J. Hejmala 2.1.2016 10:11

Re: Podobné snahy,

A rudou hvězdu

D. Novak 2.1.2016 10:06

Bránit filuty? Odkláněče?

Bezvadnej článek.

Jen nechápu, jak z něj má vyplynout, že v zájmu hospod, resp. hospodských je umožnit i nadále drzým (odvážným) provozovatelům likvidovat poctivé soukmenovce (konkurenty) tím, že šidí stát zatajováním tržeb a neplatí daně?

M. Prokop 2.1.2016 9:37

Souhlas s tvrzením, že buzerace roste.

Pochybnost, zda to má nějaký určitý cíl, i když u toho lumpa Bureše nelze zcela vyloučit nic.

K. Janyška 2.1.2016 9:29

Ale to je snad věcí trhu. Pokud se nebudou umět

Češi bránit, budou tady zločinecké nadnárodní organizace vládnout všude, EU už tu vládne... Dzp.

P. Kmoníček 2.1.2016 9:07

Re: Podobné snahy,

Procházková a jí podobní si raději koupí srp a kladivo.

P. Lenc 2.1.2016 8:49

Re: Kandidátů na hejtmany a hejtmanů není třeba se ptát.

Ono si Brno v poslední době volí opravdu zvláštní figurky.Snad se už Brňáci poučili co to je volit figury z panoptika hrůzy a příští volby snad zvolí něco civilizovaného.

D. Polanský 2.1.2016 8:30

Re: Kandidátů na hejtmany a hejtmanů není třeba se ptát.

Jo, jo Vokřál. Typický politický všeumělec. Putoval po firmách, nikde se nechytil, až ANO. Měl jsem tu čest. Třebaže na takového Andera ze SZ nemá. To je vyloženě darebák. který nedrží slovo.

S panem Vokřálem jsem i trochu komunikoval.

http://dusanpolansky.cz/stripky/byty.html

D. Polanský 2.1.2016 8:24

Vídeň si dotuje typické kavárny

a nikomu to nevadí. Nadnárodní řetězce? Osobně na pivo chodím obvykle v Brně Bystrci do Dřeváků, taková 5. cenová slupina, čtverku nechci urazit, piju na čerstvém vzduchu i za mrazu a sněhu. A dobrý.

V. Vérosta 2.1.2016 8:13

Re: Podobné snahy,

Pláčete nad tím, že jsou rušeny nějaké provozovny, ale o tom, která hospoda nebo obchod budou nebo nebudou existovat rozhodují v hlavní míře zákazníci svýma nohama, resp. spíš peněženkami. Tam kam chodí, to pojede dál, tam kde chodí málo lidí, tam to zákonitě zanikne.

Ale nakonec dneska si obchod, hospodu může zřídit každý, komu se zdá, že někde chybí. Zkuste si to neplakat, ale vzít úvěr, pronajmout prostory, sehnat povolení, personál, zboží atd. atd. a uvidíte, že to není žádný med! :-)

P. Dvořák 2.1.2016 5:04

Kandidátů na hejtmany a hejtmanů není třeba se ptát.

Zrovna dnes ráno byla v TV reportáž o tom, jak Jm kraj a Brno budou částkou 45 mil Kč dotovat leteckou linku, kterou létají čtyři (někdy i deset!) cestujících, letadlo má kapacitu 50 míst a letět tutéž trasu se dá současně dalšími třemi spoji, které mají čtvrtinové ceny za letenku. Michal Hašek vždy ví, že zdroje jsou, k tomu mu samozřejmě přiblafával brněnský primátor Petr Vokřál, coby rozhazovač miliard, které Brno horko-těžko naspořilo za několik roků.

Že by tito papaláši měli nějaké české hospody jinde než u p..... , ehm, u paty, bych si dovolil s úspěchem pochybovat.

B. Uhlich 2.1.2016 1:34

Myslím, že problém českých hospod je někde jinde

..spíše v nesolventnosti svých zákazníků, ve zničující cenové politice pivovarů a v neposlední řadě taky ve vysokých nájmech za prostory, kde se hospody provozují... Dále hospody deklasuje nenápaditost a neochota personálu a stále stejné a dokola se opakující nedostatky...jako šizení na mírách..hmotnosti... navíc drtivá většina personálu se kterým se v hospodách (restauracích)potkáváme jsou jen osoby najaté, které odvádějí výkony na úrovni svých platů a vzhledem k tomu, že platy v hospodách jsou obvyklé nevelké...je zřejmé, že problém hospod leží asi někde jinde, než v tom, že je "nepodporují štamgasti", nebo, že by je ničily nadnárodní monopoly...

I. Procházková 2.1.2016 1:15

Podobné snahy,

bohužel dovedené až do konce, tu byly už v 90. letech, kdy byly rušeny jídelní automaty a jídelny-samoobsluhy. Vzpomenu tu jen na ty své oblíbené, které mi chybí. Automat Koruna na Václaváku, Šárka v Dejvické ulici, jídelna-samoobsluha v pasáži Lucerna (tu jsme viděli v seriálu Chalupáři), Bruska v Dejvické ul., dietní jídelny Akademická a U Bumbrlíčka ve Vodičkově nebo automat Valdek na Míráku a taky jídelna Na křižovatce v ul. M. Horákové (kousek nad Strossmayerákem). Místo toho tu máme McDonaldy a KFC, které nemají s pořádnou českou stravou nic společného. Místo Brusky v Dejvické je luxusní restaurace, místo jídelny v Lucerně je vinotéka (v těch prostorách se za posledních 25 let vystřídalo několik obchodů, také keramika a bytové doplňky). I když vína tam mají kvalitní, ale mě to už není nic platné, protože alkohol nemůžu...;-)