1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Nad připravovaným zákonem o státní službě

Nová vláda připravuje krok, k němuž nemělo odvahu osm vlád předchozích – přepracovat, přijmout a uvést do života dlouho odkládaný zákon o státní službě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Pansky 10.4.2014 4:32

Tohle je velmi zajimave tema - tady bych chtel slyset ...

... navrhy ode vsech stran, tohle by bylo velmi dobre volebni tema.  Zakon o statni sluzbe existuje v jinych zemich a jsem presvedcen, ze je nutny.  Budou opet Cesi vymyslet uz vymyslene?  1) Osobne jsem presvedcen, ze statni zamestnanci nemaji pravo na stavku a tedy nemusi mit odbory.  Maji preci sve jiste a nesmi si brat obcany jako sve rukojmi.  Prave diky zarucenemu postupu a ztraty prace pouze v pripade sve neschopnosti ci opilstvi, statni zamestnanci jsou v podstate dobre zabezpeceni.  2) Firmy, ktere jsou vlastnene statem a jejichz "manazeri" dostavaji zlate padaky, tyto firmy musi byt prodany.  Reditele statnich organizaci by meli mit tabulkove platy jako jini zamestnanci.  Stat by mel vlastnit pouze podniky pro zabezpeceni fungovani statu, ne firmy na vydelavani penez, to je nesmysl.  3) Musi odpadnout zvyk, ze po kazdych volbach si nove stranicke vedeni privede celou skalu novych zamestnancu a stare vyhazi.  Tenhle bordel zavedeny ODS a CSSD v devadesatych letech musi skoncit.

J. Stejskal 10.4.2014 1:09

Je na tom hodně pravdy.

Nicméně současný stav, kdy kdejakou špeluňku musí vést kovaný nominant nějaké strany, není také uspokojivý. Chybí vám tam představa, jak by to bylo správně. Že by přece raději status quo?