23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
erre 14.6.2007 12:45

Mega blábol

Pan poslanec Prosek snad ani takový blábol ve střízlivém stavu napsat nemohl. Jestli to myslel skutečně vážně měl by se vážně poradit s Dr. Chocholouškem. Už jenom argument:

Rozhodování o tom, v jaké míře a jakým způsobem bude stát přerozdělovat naše peníze, je svrchovaně politickou záležitostí. Kulhá na obě nohy. Naopak jakýmkoliv změnám by měla předcházet hluboká odborná diskuse a o reformě tak zásadní jako je daňová nebo sociální to platí dvojnásob. Reforma musí být dlouhodobě připravována, diskutována a oponována. Kompromisy konzistentnost bourají a z reformy udělají obyčejný paskvil. A to se stalo. Názorným příkladem je „Kalouskova reforma“. Tu by snad, po pár pivech, dokázal splodit snad každý student, který absolvoval 2 semestry ekonomie. Nebylo by jednoduší z klasické hrubé mzdy nechat jedno pásmo 22% a bylo hotovo. Proč ten tyjátr se superhrubou mzdou? Aby zaměstnanec věděl kolik za něj platí zaměstnavatel, jak je drahý? Jak ho stát odírá? Ale to je přeci nezajímavé. Ti co to chtějí vědět už to dávno vědí. Ignorati? Ty to nezajímá a zajímat nebude. To právě díky Vašim názorům, pane poslanče, jsou věci veřejné úplně převrácené. Struktura daní a sociální systém má být jasný a jednoduchý, aby i ti ignoranti se v něm dokázali orientovat. To samé platí o všech právních dispiplínách. I díky vám tomu tak není. Obyčejný člověk si na každou prkotinu musí najmout advokáta či daňového poradce.

V 70. letech jsme měli na voj. katedře jednoho podplukovníka, který nás jednou počastoval hláškou: Soudruzi, dnes to nebude tak dlouhé, protože to bude kratší. Váš článek a názory vyjádřené v něm jsou stejný blábol jako ten s. pplk.

Fafa 14.6.2007 20:55

Erre:

Rozhodování o tom, v jaké míře a jakým způsobem bude stát přerozdělovat naše peníze, je svrchovaně politickou záležitostí. Kulhá na obě nohy. Naopak jakýmkoliv změnám by měla předcházet hluboká odborná diskuse

Ale vzdyt rozhodovani o danich je vzdycky vec zcela politicka. Co odborneho chcete diskutovat na duchodove reforme? Zakladni parametry budou prece vzdy politicke. Odbornici vam muzou spocitat naklady na dejme tomu duchodovy system, ale az POTE, co dostanou politicke zadani typu: "Duchod ma zajistovat zachovani zivotni urovne bez jakychkoliv zmen a nezavisle na soukromem sporeni" nebo "Duchod ma zajistovat jenom minimalni prijem a soukrome sporeni je nevyhnutelne". A rozhodnuti mezi temito dvema zadanimi je cire politikum.

Malý Aston 14.6.2007 12:10

Žádná reforma není nutná!

Koho,prosím Vás zajímá nějaká reforma.Každý má svých starostí dostatek a zajímá ho výhled maximálně na několik let,pokud si vzal hypotéku,několik měsíců aby měl na nájem a několik dnů aby měl na pivo.Ti co hodně pracují platí státu hodně a chtějí platit méně a ti co berou méně chtějí aby ti co berou hodně aby platili ještě více a měli takové kulové jako oni.Takže systém jako za komančů.Pak je skupina obyvatel která nepracuje a pracovat nebude a ti také chtějí mít více,ti co neplatí nájmy se opalují po náměstích a chtějí nové byty a všechno zadarmo a spousta občanů je placena ze státního rozpočtu a ti také chtějí i když tam prachy neposílají.Oni sice tvrdí,že taky platí daně ale to je to samé,jako by dostávali plat čistý,neboť odvody zase putují tam odkud přišli a to je státní kasa.Jedna politická strana říká zdroje jsou a druhá říká zdroje nejsou.Tak budeme podporovat tu politickou stranu která říká,že zdroje jsou protože se budeme mít báječně. A nějaké státní dluhy nás nezajímají,ony se totiž platit nemusí.A vyhrožovat nám,že zadlužujeme svoje děti,to taky vyřešíme.Jednak je nemusíme mít a když je máme,postaráme se aby se přestěhovali tam,kde bolševicko-komunisticko-socialistická chátra jako u nás nikdy nevládla a vládnout nebude.:-D

Vocílka 14.6.2007 10:22

Velkou zodpovědnost nenese každý poslanec,ale jen pánové Melčák a Pohanka

Je totiž jasné,že všichni koaliční poslanci (včetně pana Tlustého,který svým zlobením se snaží zviditelnit) reformu podpoří a je téměř jisté, že opoziční poslanci budou proti. Reformu tedy schálí poslanci Melčák a Pohanka. U Melčáka je to jasné.

Malý Aston 14.6.2007 13:01

Re: Velkou zodpovědnost nenese každý poslanec,ale jen pánové Melčák a Pohanka

Ale první vlaštovky již máme.Ne každý sociální demokrat je komouš a ne každý sociální demokrat podporuje diktaturu v ČSSD kterou zavedl Paroubek a Rath.Podle mých informací založí novou politickou stranu Obrozená sociální demokraci( OSD) pan Zeman a my si počkáme kolik socek zůstane bradavici.:-D

F. Čech 14.6.2007 9:58

Reforma pouze přerozděluje peníze ve prospěch lidí s nejvyššími příjmy

Doufám, že tato idiotská "reforma", spočívající v rozdání peněz nejbohatším a spoření na ostatních neprojde.

jiri 14.6.2007 10:17

Re: Reforma pouze přerozděluje peníze ve prospěch lidí s nejvyššími příjmy

Presnejsi formulace:reforma spocivajici ve snizeni odirani movite vrstvy obyvatelstva. Penize se nebudou davat, pouze mene brat...

patejl 14.6.2007 10:22

Re: Re: Reforma pouze přerozděluje peníze ve prospěch lidí s nejvyššími příjmy

no jak komu, lidem do padesati tisic prijmu se budou brat vice. je to cele socialisticky humbuk kterej napadne pripomina ty spidlovy "reformy".

Pametnik starejch dob 14.6.2007 19:57

Doporučuji přečíst si o dobývání římské severní Afriky Vandaly,

velice poučné čtení. Bohatí nebyli chudými nikterak odíráni, jenže ti chudí je pak nebyli ochotni bránit, dokonce spolupracovali s útočníky, pokud ¨z toho měli prospěch.

Hitler např. potřeboval sociální smír, aby mohl vést válku a dokonce to v Mein Kampfu výslovně napsal. Byly tady další zajímavé momenty. Někteří Němci a také Italové, kteří statečně bojovali ve válce měli pocit, že jejich utrpení a hrdinské výkony nejsou společností oceněny. A tak hledali oporu u politiků, ochotných toto změnit.

Plátek 14.6.2007 9:50

Refoirma ano, ale spravedlivou.

Reforma důchodů je  nutná a zdá se, že se na tom asi zhodnou všechny strany. Pokud jde o reformu koalice to je již horší. Když pláči nad schodkem státního rozpočtu, tak nebudu snižovat daně a to ještě těm kterým daně až tak nevadí.

Nelze však ožebračit většinu národa a ty nejchudší.

Je třeba odstranit neobjektívní sociální výdaje.

Kysely Sven 14.6.2007 12:31

Re: Refoirma ano, ale spravedlivou.

To jste mne pobavil :-D. Vy znate nekoho, komu dane az tak nevadi?

rony 14.6.2007 8:44

na reformách to závisí snad jen okrajově

Faktem je, že populace stárne, ale za současného stavu vymahatelnosti práva je jakákoli reforma jen kbelíčkem vody v hořícím lese. Daňový poplatník si bude utahovat opasek za pobaveného přihlížení pánů privatizátorů a politických šíbrů, aby se za pár let celá situace opakovala, pochopitelně opět na náklady těch, kteří do společné kasy přispívají nejvíc.

Antonín Hrbek 14.6.2007 8:37

Pane Bože

co jsi to stvořil?

Saša 14.6.2007 9:46

Co stvořil?

V tomto konkrétním případě vzácného člověka, který svou prozíravostí a odvahou zabránil tomu, aby se Plzeň propadla do stejné míry nezaměstnanosti, jaká byla ještě nedávno v ostatních velkých městech v ČR. Člověka, který díky své prozíravosti a nadhledu vytvořil obecné podmínky pro vznik tisíců nových pracovních míst pro občany našeho města a občany okolních obcí. Pan Prosek v době svého primátorování přehodil výhybku a poslal Plzeň na správnou kolej.

cca 14.6.2007 10:47

Re: Co stvořil?

určitě nemyslíte ty montovny na Borských polích ale ryze české hi-tech provozy.....;-)

Rudolf 14.6.2007 11:57

Re: Re: Co stvořil?

Zdá se, že vy byste nebyl přínosem ani pro tu montovnu..

bruner 14.6.2007 1:51

pan Prosek

už jako speaker amatérských hudebníků uměl pobavit. Nyní to předvádí i jako psavec, když píše

Podobný osud bohužel hrozí i autorovi liberálních reforem, založených na rovné dani a státem zaručeném příjmu Vlastimilu Tlustému

Jedna vynechaná čárka za slovem "příjmu" znamená, že v reformy jsou založeny na zarušeném příjmu V.Tlustému. No dokonce bych řekl, že pan Prosek bezděčně vyhmátl podstatu těch jejich (rozumněj poslanců) reforem.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 14.6.2007 4:28

Re: pan Prosek

Prosek spíkroval nejakym hudebnikum? A kterym?

bruner 14.6.2007 7:34

Re: Re: pan Prosek

skupině Vráska. Moc pěkně hráli.