8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Na kraji propasti

Pokud by vám někdo tvrdil, že je český veřejný život přehledný, nevěřte mu ani ň. Potácí se ve zmatcích, co rozsahem překonaly obvyklé politikaření. Pravidelné, skoro nepřestajné žabomyší války postoupily o krok dál.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Baloun 6.5.2012 8:30

expres na východ

Autor je jistě blízko pravdy, smutnou skutečností však je, že průmyslově-šedoekonomicko-byrokratický komplex už nikdo není schopen odstavit od moci. Ani modří, černí, rudí nebo kdokoliv. Bavit se o tom kdo to zavinil je k ničemu, je to prostě realita a dokud nás (většinu mimo horních deseti tisíc) nesemele tak nepřestane. rada do budoucna- investujte do zlata, do pozemků. Ozbrojte se.

R. Bébr 5.5.2012 10:15

Pan Procházka

Pane Procházka, Bůh s vámi. Myslím, že vám ušlo, že se v parlamentě a ve vládní koalici najednou objevila partaj LIDEM, kterou nikdo nikdy nevolil. To je poněkud protiústavní.

J. Šimek 5.5.2012 10:55

Re: Pan Procházka

Tak to protiústavní není, poslanci nemají vázaný mandát a vy jste definitivně za úplného troubu.

I. Schlägel 5.5.2012 12:01

Re: Pan Procházka

Domnívám se, že tak trochu neznáte ústavu.

J. Slanina 5.5.2012 13:27

Re: Pan Procházka

Zná, ale jenom tuhle: http://www.psp.cz/docs/texts/constitution_1960.html

M. Procházka 5.5.2012 10:07

Na kraji propasti

Pane Kopecký bůh s vámi.Myslím,že vám ušlo,že tady byly volby,ve kterých zvítězily ty strany,které byly schopny utvořit koalici.Zbyly tady strany,které odmítají koalici,proto je dobré respektovat ty,které mají schopnost vládnout koaličně.Co zamotali voliči volením roš´táků,mohou řešit na ulici jen blbci.Věřím,že náš národ je ve své většině moudrý.

J. Vlk 5.5.2012 12:05

Re: Na kraji propasti

Ano, je moudrý. Zatím poslední průzkumy preferencí to dokazují !

J. Boleslav 5.5.2012 14:58

Re: Na kraji propasti

Přesně, taky mně z posledních průzkumů jímá smutek.

R. Bébr 5.5.2012 9:14

Co zavinila ODS:

2008: „rovná daň“ = výpadek příjmů 20 mld/rok, snížena daň z příjmu právnických osob o 3 % = výpadek příjmů 24 mld/rok, zaveden strop odvodů zdravotního a sociálního pojištění = výpadek příjmů 17 mld/rok.

2009 za Topolánka (v roce krize!!): zvýšeny slevy na sociálním pojištění = výpadek příjmů 8 mld/rok, snížení daně z příjmu právnických osob z 21% na 20% = výpadek příjmů 8 mld/rok, snížení soc. pojištění zaměstnancům z 8% na 6,5% = výpadek příjmů 26 mld/rok, snížení soc. pojištění zaměstnavatelům z 26% na 25% = výpadek příjmů 18 mld/rok.

2010:sníženo soc. pojištění a zvýšeny paušály odpočtů pro živnostníky = výpadek příjmů 22 mld/rok.

Celkem opatření ODS = ročně ztráta 143 mld Kč! Ztráty z korupce za vlády ODS odhaduje oficiálně NERV na 100 mld/rok.

Až sem nás modří soudruzi přivedli! Tak se nedivte, že je 80% národa nenávidí.

J. Šimek 5.5.2012 10:55

Re: Co zavinila ODS:

Pardon, ale když vemete v úvahu, že proti zlevnění ceny práce stojí udržení nezaměstnanosti v době krize na úrovni nezaměstnanosti v době nejvyšší konjunktůry, pak Vám asi dojde, že jako celek jsme dopadli velice dobře a to jak lidsky, tak i finančně. Kolipak by to asi stálo, dostat se na úroveň 20 - 25 % nezaměstnaných - viz. některé státy na jihu Evropy ? To Vám na schůzi zatajili, že ?

J. Slanina 5.5.2012 13:25

Re: Co zavinila ODS:

Pardon, ale když vezmete v úvahu, co je soudruh bébr, vsadím se s Vámi, že to v úvahu nevezme.

J. Boleslav 5.5.2012 14:56

Re: Co zavinila ODS:

Bylo by asi dobré spočítat, o kolik nás připravili rudí soudruzi za 40 let své vlády. Ze 7. nejvýkonnější světové ekonomiky na úroveň rozvojových zemí. Nejhorší devastaci ale evidentně provedli v duchovní oblasti tohoto národa. Ta šla dokonce až tak daleko, že by je v současnosti volila 1/5 lidí.

J. Šimek 5.5.2012 8:41

Negativistické cvičení levicového frustráta. Placené, předpokládám.

P. Maleček 5.5.2012 7:49

Socani nás nezachrání

Kdyby za tím byla jen vláda Petra Nečase, tak by to ještě šlo. Ale ona i ta Nečasova vláda je jen produktem na státním rozpočtu (a i na krajských a komunálních) parazitujících skupinách rádoby podnikatelů. Oni řídí tento stát a kdyby ve vládě byla ČSSD byly by jsme na tom stejně.

Česká politika na všech úrovních (snad s výjimkou většiny obcí do cca 500 obyvatel)je jen stafáží pro soukromé zájmy sanované z veřejných rozpočtů. Nikdo, kdo předem negarantuje ( ať už aktivně nebo ze strachu)soukromé zájmy nemá šanci dostat se na volitelná místa kandidátek.

Vždyť i ty VV byly jen projektem pražských kmotrů, který měl mnohonásobně vrátit jejich vklad do financování volební kampaně VV. Že to mocichtivý Vítek utavil, když příliš tlačil na pilu ve snaze co nejrychleji splatit půjčku na volební kampaň, je jen důkazem síly tlaků z pozadí, kterými je řízena vrcholná politika.

Církevní restituce nejsou nic jiného. Je to především obrovský převod majetků a financí z kterého zbude pro lidi v pozadí politiky min. obvyklých 20%. Důkazy? Když na něco tlačí Kalousek (stejně jako u hazardu)tak, že kvůli tomu založí i novou politickou stranu (s osvědčenými tupými vykonavateli - viz Parkanová a její "ministrování" na obraně)a to vše jako jeden muž podporuje celá ODS není důkazů potřeba. A kdyby tam seděli socani nebylo by to jinak.I s důchodovou a zdravotnickou reformou.

Co s tím? je třeba přiznat si, že v Čechách a v celé Evropě už politika ideí a práce pro občany neexistuje. V parlamentu a na radnicích vidíme už jen poskoky těch z pozadí (v lepším případě přímo je), kteří chtějí svých 20% z veřejných rozpočtů. Komu v Čechách poděkovat. Jednoznačně Klausovi se Zemanem a jejich opoziční smlouvě. Tenhle gordický uzel již nejde rozvázat demokratickými metodami. Musí se brutálně rozseknout. A to bude bolet. A bude u toho až u středních vrstev bída a poteče krev.Jinak to nejde. Kdo nevěří nechť se poučí historií. A když do toho nesekneme sami sekne do nás Islám. To je už teď jisté.

P. Lenc 5.5.2012 7:26

Co tím chtěl básník říct?

P. Kolář 5.5.2012 6:22

Je to klasický příklad slovíčkaření.

Kdyby vám někdo tvrdil,že je český život přehledný,nevěřte mu.Pane Kopecký,to přece nikdo neříká,to si jenom vy nadhazujete na smeč.Že se takhle polemika nevede by vám mohl vysvětlit i Karel Čapek/viz Marsyas/Za nepokoje mohou především mocenské ambice pánů Zavadila a spol.Divím se,že na ten Václavák přišlo tak málo lidí,po těch jejich řečech bych předpokládal že jich tam bude přinejmenším pětinásobek.To,co předvádějí ve spolupráci s ČSSD odboráři,je demagogie.Svrhněme vládu a bude nám všem líp.Ale za čí peníze už neříká ani pan Zavadil ani pan Sobotka.Ale vlastně ano,říkají.Za evropské dotace.Když prý je budeme lépe čerpat,samozřejmě pod jejich kuratelou,budeme ze všech problémů venku.Z našich problémů nám může pomoci jen vlastní rozum,který bohužel říká,co jsme si nadrobili,to si snězme.Vládu Petra Nečase můžeme kritizovat pouze za špatné načasování a nedostatečné vysvětlování reforem.Za špatný stav ekonomiky ne.Ještě na závěr jednu otázku.Pane Kopecký,opravdu si myslíte,že příští vláda zruší všechny reformy?To si snad mohou myslet pouze naivní odboráři.Budou potom demonstrovat ?A proti komu?

P. Schuster 5.5.2012 9:04

Re: Je to klasický příklad slovíčkaření.

Plný souhlas s příspěvkem. Nedostatečné vysvětlování reforem? Podle mne ten, kdo chce být informován, tak informace o reformách dostane. Ale ten co tvrdí, že nemá informace, tak ve většině je přesvědčený, že reformy jsou zbytečné.... však tu rétoriku již každý zná.

P. Pavlovský 5.5.2012 4:03

Poučte mě, prosím!

Politické dění u nás po celý život pečlivě sleduji a dost si pamatuji. Pamatuji si proto i okolnosti vzniku svého času velice oblíbené strany jménem Unie svobody. Nepamatuji si však, že by v té době kdokoli J. Rumlovi a spol. nadával do přeběhlíků. Oni také  nikam nepřeběhli, prostě se jenom vzepřeli mravnímu marasmu tehdejší ODS.

K. Peake a její "platforma" učinili totéž vůči z cela "propfláknuté" straně VV. Odešli z ní, nikam nepřeběhli, ale založili nový politický subjekt - LIDEM. Ať dělám co dělám, nenacházím u těchto dvou případů naší parlamentní demokracie jediný podstatný rozdíl? Mýlím se?

J. Kolouch 5.5.2012 6:08

Re: Poučte mě, prosím!

Souhlasím s panem Pavlovským.

S. Sedlák 5.5.2012 3:02

Ach jo!

Tak mladej a už tak bl...

J. Vavrochová 5.5.2012 8:38

Re: Ach jo!

A až trochu zestárne, to teprv bude počteníčko!

Š. Hašek 5.5.2012 16:29

Re: Ach jo!

Třeba si "jen" šlehnul.

Musel jsem "to" číst opakovaně, abych se přesvědčil, že nejde o apríl, ale o procítěný text mladého budovatele.

J. Boleslav 6.5.2012 9:52

Re: Ach jo!

To první neumím posoudit, u druhého naprostý souhlas. Levičácký pomatenec.