5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Rehulka 13.3.2010 3:50

Re: Je to jasné

Naprostý souhlas s panem Císařem ! - AČR má být platným členem NATO, tedy jakoukoliv výzbroj má dohodnout s velením Severoatlantické smlouvy, nikoliv s "nabízejícími" firmami a jejich "prostředníky" ! Je třeba už konečně přestat švejkovat , tunelovat a krást !

R. Svoboda 12.3.2010 20:18

Lehké obrojené kolové bojové vozidlo

je to, co jako Pandur vláda nakoupila.

Je vyzbrojen kanonem ráže 20mm a kontejnerem s raketami a stěmito "hračkami" je si schopen hrát řidič ze vnitřku vozidla aniž by byl vidět! Vozidlo doveze lidi tam, vysadí je , podpoří palbou a zase odveze, i kdyby mosty nebyly- umí totiž plavat.

Myslím si, že to je to pravé, co je potřeba do zahraničních misí typu Afgánistán.

Jiná věc je , jestli se padur v prudké jízdě nepřevrhne a jestli je neprostřelí i kulomet nebo nedej bože i AK-47.

Že RPG-7 (ruská "pancéřová pěst")ho prostřelí je jasná věc, ta prostřelí i mnohem těžší pravé tanky starší provennience(ostatně na to byla tato zbraň zkonstruována!).

Korupce ovšem zajistí, že tyto jistě důležité "drobnosti" nebudou brány na zřetel- ke škodě vojáků, které v nich budou hlídkovat a bojovat!!!!! ,

Š. Novotný 12.3.2010 18:02

chybne srovnani

Jen jedna poznámka. Nechci polemizovat s tim jestli to je predrazene nebo ne, jen si myslim, ze je nesmyslne srovnaní s portugalskem. Nikdo nezna presnou specifikaci vyzbroje nasich Pandur natoz tech portugalskych. Proto mi argument: oni to koupili levneji, prijde nesmyslne.

Ano, koupili, ale mozna koupili neco uplne jineho. ;-)

J. Císař 12.3.2010 16:31

Je to jasné

Myslím, že cca 80% naší armády se zcela zodpovědně ale zbytečně připravuje na modernizovanou 2. světovou válku. Tedy na tento typ ozbrojeného konfliktu. A do toho plně zapadá i nakupování obrněných transportérů, dělostřejeckých radiolokátorů, vrtulníků, dopravních letadel, protiletadlových systémů a spousty dalších. Nakonec pak parlament pod taktovkou socialistů (ČSSD+KSČM+KDÚ) rozhodne, že do zahraničních misí přece naše vojáky nepošleme. A tak s tím vším, za velké peníze nakoupeným materiálem, budou naši vojáci z povolání blbnout v našich vojenských porostorech a hrát si na situace známé z 2.sv. Vždyť koalice NATO od nás nic podobného neočekává, dokonce se trochu usmívala i nad  zabezpečením našeho vzdušného prostoru nadzvukovými stíhacími letouny. To co předvádí AČR, za posledních cca 15 let, je  jen ukázka naprosté neexistence současné době odpovídající koncepce obrany našeho státu. Jsem hluboce přesvědčen, že AČR by měla mít jen poměrně malou bojovou část určenou pro účast v akcích NATO a další část typu civilní obrany. Ta bojová část by měla být vybavena v souladu s dohodami uzavřenými s NATO a stejně tak cvičena.Její součástí by určitě byl i úsek zpravodajský a informatiky. Ale hlavně by mělo být předem nějak jasné, že když bude potřeba, tak tahle část bude skutečně velení NATO k dispozici a ne až po politickém handrkování v zastupitelských sborech. A to už vůbec nehodnotím a nekomentuji zaměstnávání a placení sportovců a celý ten operetní sbor nazývaný Hradní stráž.

M. Kašík 12.3.2010 14:50

Pandur je voján nepravidelné armády

vzniklé za Marie Terezie. Jeho žoldem byla jeho kořist. Takže jasný nomen omen. Nic jiného než Pandury jsme koupit nemohli, Patria se vyloučila už svým názvem.

Kdyby Patria jmenovala  Varkaaksi měla by šanci :-)

M. Matoušek 12.3.2010 11:42

Havlova likvidace zbrojního průmyslu

bez náhrady průmyslem jiným byl nesmysl.Naše OT64 by stačilo zmodernizovat  a dovybavit elektronikou nynější doby.Lidé by měli práci, a místo podpory by odváděli daně.A stát?Ten by ušetřil několik miliard za nesmyslný nákup Pandurů.Stále nám vykládají jak si ještě utahnout opasek a přitom rozhazují miliardy.

M. Krátký 12.3.2010 8:38

Praga V3S

je nepřekonatelná a nenahraditelná hlavně svojí spolehlivostí a jednoduchostí. A jakmile se začne nahrazovat čímkoliv, tak to taky bude plné elektroniky a dalších vychytávek ( a cena bude šílená )a v praktickém nasazení to bude fiasko.

Tak a stejně je to s pindurama ( o korupci pomlčíme společně - to musí rozhodnout někdo jiný )

Článek má pravdu, ale to je asi tak všechno, co můžeme dělat. Hezký den

V. Batala 12.3.2010 6:48

souhlas

Samozřejmě, korupce a hloupost! Nevím jak dlouho si to ještě necháme líbit. Ale s množinou voličů Paroubka nám nic jiného nezbývá. Blbci blbcům!