27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Na cestě k novému začátku

Česká strana sociálně demokratická je v krizi. Široké i hluboké. Tudíž v předčasných volbách dosáhla "fantastického" výsledku zhruba dvaceti procent. O třetinu méně, než ještě před pár pátky hlásaly předvolební výzkumy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Šarina 15.11.2013 10:55

Na poutí

za mých mladých let ,byla atrakce kdy si vlezete do ohromného bubnu a on se roztáčel a čím větší a zběsilejší baly rychlost tím lidé byli čím dál více přimáčknutí ke stěně a znehybněni Náš politický buben se už točí a čím dál více strhává  politiky a ti nástupem rychlosti strhávají celou společnost a až se ten buben šíleně roztočí nebude cesta ven a rozseká nás všechny ,politiky, kultůru  .historii. elementární slušnost, zvyklosti ,souručenství, sounáležení k zemi, národní hrdost. Zatím se buben točí na polovinu ale neschopnost a flustrace  dodávají na rychlosti ,zatím  to jde , zatím!

S. Ševeček 15.11.2013 9:05

Přeju jim

všechno nejhorší.

J. Schwarz 15.11.2013 6:41

Samotná možnost

"odhlasovat si" lepší podmínky pro příznivce toho či onoho politického proudu je pochybná. Princip,  že se stát nemá míchat do hospodářství hlásá pravice, ale sama se jím nedokáže řídit / take tu řádí "solidarita" /. Nejspravedlivějším uspořádáním by vlastně byl  "kapitalismus bez přívlastků" a system, kdy by se každý sobecky řídil jen a jen svým ziskem. Pak by ocenil výhradně výkon - tedy zisk, který mu z práce kolegy potenciálně plyne a neprotěžoval by ani kamarády, ani rodinné příslušníky, ani svou "třídu". právě v solidaritě skloňované ve všech pádech jako řešení všech problem je zakopán pes. Korupce - no to je přece "solidarita" pár úředníků a podnikatelů - kamarádů! Šikana na pracovišti je "solidaritou" většiny zaměstnanců zaměřenou proti neoblíbenému kolegovi - většinou to nebývá proto žeby pracoval špatně. všichni se všemi nikdy solidární nebudou, takže skupinová solidarita se realizuje znevýhodňováním těch "mimo". A to platí I o "solidaritu" odborářů při vyjednávání vyšších mezd - ti nebojují za zlepšení svého postavení vůči "kapitalistům" ale vůči pracujícím v jiných oborech. Takže rozklad pokrytecké ČSSD mne nikterak nepřekvapuje.