26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Na Budapéééšť!

Z Německa, které už třikrát za sto let rozvrátilo celou Evropu a zničilo demokracii, kde jen to šlo, a kde v současné době politické bojůvky nikoli nepodobné těm Adolfovým už zase zcela běžně útočí na nepohodlné politické protivníky, zní, že Maďarsko prý už nepatří do Evropy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Stirsky 7.4.2020 11:18

Když se zabýváte dějinami 20. století, což Štěpánek evidentně zná jen z rychlíku, tak zjistíte, že v r. 1914 Německo Evropu nerozvrátilo. Pravda, jeho podíl na "rozhoření" První války zde byl. Leč podle toho, co jsem přečetl, platilo pro tehdejší velmoci spíše "jeden za 18 a druhý bez dvou za dvacet". Takže svolovat vinu na Německo je blud. U Druhé války ANO! I když je třeba zmínit i podíl SSSR (Polsko, Finsko, násilná anexe Pobaltí + Moldávie) a trestuhodnou nečinnost Francie a Anglie. Zvláště Franci svoji přehnanou mstivostí vůči Německu na Druhou válku zadělala těsto. No, a třetí rozvrácení jakasi nevidím. Co může být pro Německo příznačné, je, že jeho politici jsou poznamenáni pocitem viny za zvěrstva Druhé války a tak jsou - v obavách, aby se to neopakovalo a aby se neřeklo "no jo, Němci, co od nich lze čekat" někdy papežštější než papež.

M. Miky 7.4.2020 13:10

Základním předpokladem pro rozpoutání 2.svět.války bylo přesně to co píšete, tedy absolutní rozvrat bezpečnostního uspořádání ve střední Evropě dle zájmů zejména Francie (triumfalistické "ponížení" Německa a vytvoření tzv. cordon sanitaire) s využitím (až zneužitím) národních a mocenských tužeb polského, českého a srbského národa, jistě do určité míry oprávněných. Toto vratké uspořádání však Francie nebyla ochotna dlouhodobě zajistit. To vydláždilo nacistům cestu k moci spíš než hospodářská krize 30.let. Bohužel nacistická zvěrstva často překrývají nejen ta sovětská, ale i skutečné příčiny 2.sv.války.

M. Miky 7.4.2020 10:07

Konstatovat, že Německo třikrát rozvrátilo Evropu, je poněkud sporné, rozhodně to neplatí o První světové válce, kdy ji rozvrátily všechny tehdejší mocnosti rukou společnou a nerozdílnou. V případě té druhé je to taky o dost složitější, zejména pokud ji nechápeme jen ideologicky, ale i mocensky jako pokračování té první. A ten třetí rozvrat? Že by pan Štěpánek měl na mysli die Grüne Geschäft? Tam by se asi souhlasit dalo, do pravěku zatím ani jedna světová válka Evropu nevedla. Samozřejmě obřadní odsouzení krvavého psa Orbána ze země, kde je beztrestně dovoleno muslimům napadat synagogy, anarchistům nemarxistickou opozici a bezohledným hovadům své prarodiče, nemá daleko k absurdnímu dramatu. Je ale dobře, že se paní Pekarová i Adamová ozvaly, neboť po ovoci poznáte je.

J. Krásenský 7.4.2020 10:59

I v první svetove face to bylo německo, kdo rozvrátil Evropu. Ať už nezanedbatelným podílem na rozpoutání, zničením francouzského území i hospodářství (že kterého se Francie nevzpamatovala do konce třicátých let) nebo vývozem a podporou bolševické revoluce (že které se Rusko nevzpamatovalo dosud).

Š. Hašek 7.4.2020 11:20

Přesně tak.

J. Matuška 7.4.2020 11:53

Ad 11:59 1*

M. Miky 7.4.2020 12:58

Že mělo Německo na rozpoutání 1.svět. války svůj podíl je jasné, nicméně přisuzovat mu výlučnou vinu za ní je mýtus, který šířili její vítězové.

Zničena byla zejména Belgie.

Německá (počáteční) podpora bolševikům je nesporná, nicméně i bez ní by k revoluci v Rusku došlo.

J. Jurax 7.4.2020 14:58

No jo, no - vpadlo císařské Německo do Belgie nebo tomu bylo naopak?

V. Pokorný 7.4.2020 9:48

Samotná současná EU, a najmě sebranka ve vedení, převážně německá, je odpad a slouha korporátního fašismu( to není výrok můj, je půjčený), škůdci většině občanů států EU a obecně jsou vyžírkové a jakási odpudivá šlechta. Patří mezi ně i někteří čeští kolaboranti( viz paní Jourová z ANO, europoslanci za ODS,Piráty, KDU-ČSL, ANO, TOP09). Fuj.

Je dobře, že ji má pan Orbán na salámu.

M. Krátký 7.4.2020 10:03

souhlas a palec nahoru - a furt mi nejdou smajlíci i ostatní havěť

Š. Hašek 7.4.2020 10:55

Souhlas.

J. Vlček 7.4.2020 11:36

Dobře řečeno, pane Pokorný.

P. Aron 7.4.2020 12:51

Souhlas !

L. Netolická 7.4.2020 18:34

Bez EU bychom už byli ve křtánu Ruska, chudí a nesvobodní. Takových lidí, kteří by tomu pomohli je u nás dost.

D. Polanský 7.4.2020 9:45

Já myslel že bráníme Pobaltí před 1. ruským severním frontem. Přesun na jih, z toho by mohli mít generálové těžkou hlavu.

V. Církva 7.4.2020 9:42

Souhlas. Orgány činné v trestním řízení nezávislé zdravém rozumu. To jednešní nezávislost soudů.

Je jistě dobré aby soudy nebyly závislé na nějakých diktátorech. Ale pokud je to elita která vládne pro sebe a současných modernistických výmyslů je něco špatně. Některá rozhodnutí soudů, třeba toho evropského o nutnosti zahájení azylového řízení, jakmile kdokoliv přeleze hranice. To je podivné vysvětlení zákonů o svrchovanosti, práva na ochranu státu a obranu.

Z. Lapil 7.4.2020 12:58

"Některá rozhodnutí soudů, třeba toho evropského o nutnosti zahájení azylového řízení, jakmile kdokoliv přeleze hranice."

O Evropském soudu dokonce pochybuju, že má existovat, ale - než napadnu rozhodnutí soudu, musím si být jist, že blbě není ten zákon.

Š. Hašek 7.4.2020 9:29

Něco mi je divné .....

Maďarsko nepatří do Evropy ..... přitom tam je. A zůstane.

Stále se nerozlišuje Evropa (řekněme kulturně zeměpisná) a štrasbrusel (řekněme byrokratický soubor místností, dokonce hned ve dvou městech).

Pokud, za posledních dvěstě let, se nějaké země "vydělily z Evropy" ..... tak to byla německá Třetí Říše, samozřejmě i CCCP na území Ruska.

Zkráceno.

J. Bárta 7.4.2020 9:01

Je těžká doba, tak musí ČT suplovat Milion Chvilek.

Š. Hašek 7.4.2020 9:29

Přesné.

M. Krčmář 7.4.2020 8:59

Štěpánku,vezmou si prášek a nešvejkujou nám tady pořád. Ono je potřeba si dát pozor na neřády všechny, Orbána,Bureša aj Pekarovou.

Š. Hašek 7.4.2020 9:33

Naznačte prosím, kde se na širé Zemi nachází nějaký řádný politik. Podle Vašeho.

ČT09 si plaťte, ale nějak mi vychází, že budete platit i za mě. Já ji nepotřebuji. A Vy ji mějte puštěnou i při spaní.

M. Krčmář 7.4.2020 9:52

To já si ji platím,ale pendrek platný,co začali připravovat přechod na DVB-T 2 nejni signál,jde akorát NOVA,Prima a Soukup, ale to je taky velká bžunda. A že bych s dnešním směřováním ČT souhlasil se vážně nedá říct. Nerozumím proč se tady musí každý škatulkovat buď tam či onam, pro to nebo ono, takhle to přece na světě nefunguje. ČT09 podsouvejte těm, kteří se k tomu hlásí a né mě.

M. Krčmář 7.4.2020 10:26

No a pořádného politika aby člověk pohledal,v tom s vámi souhlasím. To ovšem neznamená že se musíme smířit s tím co máme teď.

V. Církva 7.4.2020 9:36

Tak samozřejmě, pozor si máme dávat na všechny. Stejně tak na korupci a na boj korupčníků proti ní.

Nicméně od internacistického Německa kde defacto vládnou ekoteroristické a gendristické bojůvky to skutečně "sedí".

M. Krčmář 7.4.2020 9:59

To rozhodně nerozporuji, ostatně se domnívám že je třeba se vrátit k EHS. Ale co nám předvádí domácí "vedení" není zdaleka v pořádku a ten kdo se to po nich bude snažit dát do pořádku to bude mít sakra hodně těžký.

I. Štípek 7.4.2020 8:43

Proč té pekari děláte reklamu, stačí ji vidět a slyšet, ta se odbourá sama. Už pohled na skupinku mimoňů stačí - Fiala, hebký Kupka, Rakušan...samí žvanilkinové!

Š. Hašek 7.4.2020 9:34

Máte pravdu.

J. Nový 7.4.2020 8:42

Poznávacím znamením bolševiků bylo a u současných neomarxistů je hledání vnitřního a vnějšího nepřítele. Vnitřním nepřítelem EU se stalo Maďarsko a ani Polsko to nemá moc dobré. Vnějším nepřítelem je Čína a Rusko a eurohujeři-neomarxisté si nadšením mnou ruce.

Jen ty volby pořád nějak nevycházejí, jak by měly. Nechtělo by to změnit volební systém nějak tak, aby vždy vyhráli ti správní?

M. Fleishman 7.4.2020 8:25

Kecy, nic víc než ubohé jalové řeči. Kdopak sype do krmítka Štěpánkovi?