17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: My si euro vzít nedáme!

Celkem se netajím s tím, že po manuální stránce jsem někde na pomezí Pata a Mata. (Což je ještě pořád dobré, neb můj drahý choť je v tomto ohledu na úrovni Šichtařové, která má toho času pravou ruku v sádře a levou vykloubenou.)

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 27.3.2017 19:13

Re: Vidím pouze dva problémy

bude hůř.

M. Valenta 27.3.2017 9:24

Euro jsme měli mít už dávno,

bohužel váhavost našich politiků, kombinovaná s vyčůraností, nám v tom zabránila. Výsledkem je jízda po vedlejší koleji bůh ví kam. A když na konci bude jen bezvýznamnost, tak to bude ještě dobré.

V. Kain 27.3.2017 9:32

Re: Euro jsme měli mít už dávno,

Tak kdybychom měli to prokleté euro,tak bychom jeli po té správné koleji?Sice by si bankovní rada nemohla dělat to,co si dovoluje dneska,ale to je tak všechno.Není daleká doba kdy se státy vrátí ke svým národním měnám.

D. Polanský 27.3.2017 9:33

Re: Euro jsme měli mít už dávno,

Eura má ČNB plné sklady, neví co s nimi.

M. Valenta 27.3.2017 9:54

Re: Euro jsme měli mít už dávno,

Pane Polansky, ČNB EURO přes komerční banky zase vypouští ven nebo si fakt myslíte, že tam někde ve sklepě mají stovky mld. EUR?

M. Prokop 27.3.2017 10:36

Re: Euro jsme měli mít už dávno,

Ve sklepě ne, v počítačích.

Kdyby ho "zase vypouštěli ven", tak by ta intervence prostě nefungovala. Některé technikálie prostě vaše EUnijní nadšení neokecá.

Z. Rychlý 27.3.2017 11:51

Re: Euro jsme měli mít už dávno,

Kde jste se pane Valento doslechl, že se komerčním bankám daří vypouštět "falešné" prachy do oběhu! Zpočátku si banky ukládaly přidělené peníze zpátky do ČNB, ale to už jim ČNB zatrhla záporným úrokem. Skutečností je, že komerční banky mají těžké problémy, úvěrování drhne, a daň z operací mnohé z nich "zabije". Zatím je nad vodou drží poplatky, ale ty do nebe růst nemůžou.

M. Prokop 27.3.2017 10:34

Re: Euro jsme měli mít už dávno,

Chybí vám lodní lístek na Titanic, veliký, moderní, cpou se tam všichni? Mně ne.

J. Kanioková 27.3.2017 14:34

Kristovanoho... "promluvil" expert..

P. Čech 27.3.2017 7:46

Jak to vidím já.

Češi Euro podrží a udrží? Já jen doufám, že jej vůbec nezavedou. Tam, kde dnes je, nechť si jej ponechají a celá naše ČSSD se tam může odstěhovat i s těmi, kdo Euro chtějí a kdo jsou ovládáni jakoukoliv z existujících politických ideologií. S jednou výjimkou. Je třeba tam odstěhovat i komunisty, ikdyž Euro nechtějí. Mám za to, že potom by konečně zavládl v této zemi klid, nutný k zefektivnění fungování státu. Dokud budou stát ovládat politické ideologie, nikdy se nehneme z místa a v tom to všechno vězí.

M. Prokop 27.3.2017 8:12

Re: Jak to vidím já.

Nezapomínejte na kobliháře. Ti sice neblbnou s € (to ostatně komunisté taky ne), ale stát postavený na dotacích (o nic jiného Burešovi přes všechny kecy nejde) bude (ne)fungovat jako ... EU.

P. Čech 27.3.2017 8:34

Re: Jak to vidím já.

Kobliháři, jak říkáte, nestojí o dotace. Jsou to vesměs lidé chytří, kteří se bez dotací klidně obejdou. Dotace a veškeré jim podobné pobídky dávky a přídavky je nutno obecně zrušit. Jejich existence totiž postrádá jakýkoliv smysl. Je třeba dotovat jen jediné a to lidi nemocné či s nějakým zdravotním handicapem. Jiné dotace je třeba obecně zrušit.

M. Prokop 27.3.2017 8:39

"Kobliháři, jak říkáte, nestojí o dotace."

To je minimálně vtip týdne, ne-li měsíce. Bureš z ničeho jiného nežije.

K. Frauknecht 27.3.2017 8:41

Re: Jak to vidím já.

Dneska bude dobrej den! Dlouho sem se tak nezasmál :-)))).

R. Langer 27.3.2017 9:09

Re: Jak to vidím já.

Cha cha cha. To snad nemyslíte vážně, pane Čechu, to si jistě děláte legraci?

D. Polanský 27.3.2017 9:28

Re: Jak to vidím já.

Tak to jste mě pobavi, zeptejte se Babiše či jiného velkopodnikatele, kolik ročně bere na dotacích. Budete částkou překvapen. Souhlasím, že ANO jsou chytří, ale pro sebe. Když je někdo chytrý, vždy se ptejte: A na co?

P. Čech 27.3.2017 11:48

Re: Jak to vidím já.

Vážení pánové zde, asi jste četli můj příspěvek nepozorně. Neřekl jsem, že lidé spojení s ANO 2011 žádne dotace neberou. Berou a ne málo, ale obejdou se bez nich. Kdyby je nebrali, nebyli by chytří, jak jsem napsal, ale hloupí. Ono totiž i zde platí, že hloupý kdo dává a hloupější, kdo nebere a to se týká nejen těch koblihářů, jak říkáte, ale i cikánů a jiných příživníků, žijících jen z dotací. Veškeré dotace mají jen jeden smysl. Odůvodňují samu existenci socialistických politických stran (u nás všech politických stran). Bez nabízeného a rozdávaného systému dotací by tyto strany velice rychle zanikly

M. Prokop 27.3.2017 12:20

Re: Jak to vidím já.

Souhlas stran dotací, je to mor.

Nesouhlas s chytrostí ANOnistů, kdo s morem obcuje (a to oni moc rádi, nejen Bureš), časem se nakazí.

P. Čech 27.3.2017 16:47

Re: Jak to vidím já.

No vidíte, já si myslím opak. Agrofert může klidně existovat bez dotací. Bude mít sice menší zisk, ale stále dostatečný na to, aby byl prosperujícím podnikem.

Z. Rychlý 27.3.2017 11:59

Re: Jak to vidím já.

Pane Čechu, zpočátku jsme myslel, že jde o ironii - kobliháři bez dotací !!! Ale vy to myslíte vážně, no to je gól.

Ale souhlasím s tím, že dotace obecně je nutno zrušit. Sebrat tím Agrofertu příjmy, jo, to je správné. Ti lidé totiž nejsou chytří, ale vychytralí (v překladu vychc*ní). Držte se svého tématu o škodlivosti politických stran a hnutí. Nebo ne? Jedno jediné hnutí je OK?

P. Čech 27.3.2017 16:52

Re: Jak to vidím já.

Ne jedno, ale všechna občanská hnutí jsou mnohem lepší než kterákoliv politická strana. Netouží totiž po moci a do politiky šla jen proto, aby té moci zbavila politické strany. Proto, aby zásadně změnila celý náš nedobrý politický systém, založený na volné soutěži politických stran. Systém, ve kterém strany bojují o sice časově omezenou, ale přece jen absolutní moc ve státě. V konečném důsledku ovšem všechen ten neřád směřuje k ovládnutí moci zákonodárné, výkonné a soudní, tedy popření základních principů jakékoliv demokracie.

Z. Rychlý 27.3.2017 18:13

Re: Jak to vidím já.

Do kterýho kostela na tyhle moudra chodíte. Aštar?

M. Prokop 27.3.2017 8:14

Re: Jak to vidím já.

Jo a ideologie stát neovládají. Ovládají ho konkrétní lidé, využívající ideologie k houfování a hlavně blbnutí lidí.

Třeba tu ideologii, že hnutí jsou lepší než strany! :-P

P. Čech 27.3.2017 8:30

Re: Jak to vidím já.

Že hnutí jsou lepší než strany není ideologie, ale konstatování skutečnosti. Tedy, zde mám na mysli moc těchto hnutí a stran, ne je samotné. Rozdíl mezi nimi vidímv tom, že ona hnutí, až nastolí v zemi pořádek, sama se rozpustí, protože ztratí smysl existence. To od politických stran nemůžete očekávat. Smyslem jejich existence je moc ve státě, moc nad občany.

Z. Málek 27.3.2017 8:36

Re: Jak to vidím já.

A teď tu o Karkulce.

M. Prokop 27.3.2017 8:39

Re: Jak to vidím já.

Od "hnutí" také ne, tam vám to jen ještě nedošlo.

D. Polanský 27.3.2017 9:32

Hnutí strana

jedno v cílech jest. Zatím žádné hnutí ani strana dobrovolně nekončí, končí když už na to nemají, aby vládly. Znám jedinou výjimku: Havlovu hru Odcházení. Zatím v dějinách lidstva nebyl zaznamenán jiný případ.

P. Čech 27.3.2017 12:00

Re: Hnutí strana

V desetitisíciletých dějinách lidstva jako živočišného druhu existují politické strany cca 200 let. Za celých 200 let, pokud byly obdařeny mocí, nic rozumného nevytvořily a nedokázaly. Občanská hnutí, existující v politice zde tak dlouho nejsou a nelze je tedy odsuzovat, když ještě neměly příležitost cokoliv dokázat.. Pouze jsou jim

od politických stran a jejich ovčanů házeny klacky pod nohy, jsou všemožně ostouzena a v rámci volné soutěže politických stran hnusně a odporně, bez jakýchkoliv relevantních argumentů dehonestována. Zádný prostředek není hnusný, pokud slouží k odstranění občanských hnutí z politiky. Toho však bohdá nebude, aby z politiky dobrovolně odešla. Je totiž nad slunce jasnější, že naše politické strany ( a nejen naše) melou z posledního a zvoní jim hrana.

Z. Lapil 27.3.2017 13:58

Re: Hnutí strana

Ojojoj, tvrzení "hnutí udělá pořádek a rozpustí se", to mi zní jako nebezpečná blbost. Možná se úplně neshodneme ohledně definice, ale dřevní Hitlerovy spoluštamgasty bych jako hnutí klidně označil, a dělnické hnutí mělo (a má) dokonce vlastní muzeum*/, dříve zvané Klementa Gottwalda (zjednodušuju). Je pravda, že Hitler se nakonec zasebevraždil a komunismus v Evropě skončil dobrovolnou perestrojkou (o EU raději neuvažovat), ale to mezi tím nebylo nic, co bych si toužil zopakovat. Nacismus vyzkoušet, takový pamětník nejsem :-).

*/ http://www.nm.cz/Historicke-muzeum/Oddeleni-HM/Oddeleni-novodobych-ceskych-dejin/Sbirka-muzea-delnickeho-hnuti/.

M. Šejna 27.3.2017 7:28

to jsou tedy novinky

tak jsem prý měli loni přebytek rozpočtu proto, že se omezily dotace z EU.

:-D

Já si vzpomínám, jak loni pravice tvrdila, že přebytek byl způsoben mimo jiné mimořádně vysokými dotacemi z EU.

Zdá se, že někdo tady kecá. Buťo česká pravice, nebo Šichtařová.