17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Mrtvý Havel versus živý Klaus

Ten souboj nikdy nebyl úplně férový. Oba hlavní protagonisté totiž provozovali poněkud odlišné disciplíny. Zatímco jeden do hry nastupoval obrazně řečeno v klasickém dresu na standardně nalajnované hřiště, ten druhý raději hrával bez dresu a mimo pravidla standardní politiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Netzer 13.11.2014 9:12

Odhalena pravá tvář Václava Havla

http://bez-cenzury.com/node/8257

Autor tohoto článečku patří patrně k těm blogerům, které p. Vodvářka studoval, a došel k závěru, že "že Václav Havel byl pravděpodobně největším zločincem moderní doby". :-)))

O. Istvanfy 13.11.2014 9:12

Re: Nejvýznamnějším rozdílem z dnešního hlediska je,

Skôr by som povedal, že Havlova politika bola jednoznačne  pronemecká a Klaus jednal v záujme USA. Ale je celkom možné, že Klaus presadzoval napr. radar v Brdoch na príkaz KGB.

V. Kusý 13.11.2014 9:11

Re: Díky za pěkné shrnutí

Souhlasím s Vaším shrnutím do puntíku, ale, pane Houško, nemusíte se bát, že někdo při značkování svého území na Vás zvedne nožičku, jako na Havla.Nestojíte, či spíš nestojíme mu za to.

V. Kusý 13.11.2014 9:06

Re: Díky za pěkné shrnutí

Být rád, že někdo prdí do hlíny Vás činí imunním vůči podezření z Pravdy a Lásky.K Vaší velké radosti, zajisté.Ale jako s člověkem, no, neměnil bych s Vámi.

Z. Švrček 13.11.2014 9:05

Re: Je skvělé,

Pletete si údolí s údobím a Štěpánka se Ševčíkem. Konec konců mnoho Štěpánkových nepřejícníků diskutuje většinou k osobě, než k věci, zejména, když mají máloco dodat. Tenhle článek Petra Štěpánka je výborný.

O. Istvanfy 13.11.2014 9:02

Re: Díky za pěkné shrnutí

Plne sa prikláňam k Vášmu stanovisku.

R. Houška 13.11.2014 8:59

Re: Díky za pěkné shrnutí

Společnost dle Klause, si teď "žijete" naplno. I se všemi Janoušky, Rittigy, Kellnery, Bakaly, Koženými, Romany, Michaly, Rathy, Drymly, Palasy, exekutory, kteří vás za nezaplacených 34 korun dopravnímu podniku připraví o byt, a s hulvátským Klausovým kamarádem na Hradě. Je to společnost, ve které jste vy Klausovi naprosto ukradený, prostě nemáte miliardu, tak jste nula, socka, obtížný hmyz. Tak si to užívejte.

R. Houška 13.11.2014 8:54

Re: ANO - nyní sklízíme plody..............

A na všech těch funkcích tuto partu podporuje Amnest Klausenko, ruský agent, který zcela bez skrupulí, využil touhu občanů po pravicové politice ve svůj osobní, mocenský, politický, a jak se teď stále více ukazuje, i ekonomický prospěch. Tento "zázrak", byl zásadně proti tomu, aby se majetky vrátily těm, kterým byly ukradeny, obklopil se bolševickými kreaturami, agenty StB a členy KSČ, Třískou, Kočárníkem, Stráským, Dybou, Saudkem, Charouzem, Salzmanem,..., rozdal státní podniky buď jejich komunistickým ředitelům a jejich náměstkům, nebo vekslákům a lidem "bez minulosti"(Kellner, Bakala,...), a vytvořil současných 300 českých, dolarových miliardářů, danících z 95% mimo stát, na jehož veřejných prostředcích zbohatli. Takže ano, Havel podělal co mohl, ale přesto stále věřím, že z idealismu a naivity. Klaus z osobního prospěchu nebo ve prospěch cizí mocnosti. A věřte mi, historie to prokáže!

S. Donát 13.11.2014 8:53

Díky za pěkné shrnutí

Přesto, že Klaus teď možná s Havlem opticky prohrává, jsem raději, že Havel prdí do hlíny a Klaus žije, než kdyby to bylo naopak. To že si někteří z Havla udělali modlu a dali jeho obrázek do zlatého rámečku je mi fuk, to je jejich věc. Určitě bych raději žil ve společnosti dle Klause, než dle Havla a to je pro mě důležité.

J. Švub 13.11.2014 8:48

Zásadním zlomem české polistopadové politiky...

...byla opoziční smlouva, pane Štěpánku. V ní se uskutečnilo v krystalické podobě to, co vyčítáte Václavu Havlovi. Že se politika může dělat bez ohledu na výsledek voleb.

Sarajevský atentát či Rudolfinský projev byly "individuální" akce jednotlivých účastníků či subjektů politického života naší země. A neměly fatální důsledky pro celou zemi. "Postiženy" byly jen jednotlivé osoby.

Opoziční smlouva ale zničila (a její důsledky dodnes ničí) charakter našeho veřejného života v nejvyšších patrech.

J. Novotný 13.11.2014 8:36

Dočetl jsem to až po

"pravdoláskařskou kamarilu". Je to zvláštní úkaz, obecně vzato, že zloději a jejich kamarádi a obdivovatelé jsou tak alergičtí na "pravdolásku". Myslím, že je to dáno zvláštním typem jejich uvažování: "Každý krade jak může - ale je nutno dodržovat jistá pravidla." Lidově řečeno: držet basu. A tak jakmile někdo řekne: "Na všeobecné zlodějně se prostě nedá nic kloudného postavit", ocitne se okamžitě v podezření, že si chce nakrást neférovým způsobem. Že chce, takříkajíc, odstavit zloděje od zdrojů, aby mohl sám krást o to více. Zloději, kteří kradou se stejnou samozřejmostí jako dýchají, prostě nepředpokládají, že existují i lidé, kteří nekradou, ačkoli mohou. Takové tedy logicky považují za nevyzpytatelné darebáky a škůdce, za "sociálně neinteligentní", za "pravdoláskaře".

To je tedy moje hypotézka, vysvětlující jeden podivný tuzemský jev ...

Z. Bureš 13.11.2014 8:33

ANO - nyní sklízíme plody..............

.....tzv. nepolitické politiky Václava Veškrny Havla:

Zatímco se zajíkal slovy "nejsme jako oni"....."pravda a láska zvítězí".....a spolu s Dvojdomkem Pithartem "slyšel trávu růst", čímž učinil bolševickou Lůzu legitimní a doživotně beztrestnou -tak se nám tato Lůza rozlezla do státní správy, policie, armády, justice a začala vesele podnikat (rozumněj - tunelovat) !!!

Takže nyní máme "zásluhou" Havla místopředsedu vlády a ministra, bolševického agenta gestapa.....mlátička z Minkovického lágru nám spoluvytváří zákony .....a policejní mlátička z ledna 1989 dělá místostarostu v Praze 21 !!!

A vrcholem toho všeho je, že notorický alkoholik se dostal na trůn prezidenta.....a v deliriu tremens plácá nesmysly a vulgarity z RAJ V.-té cenové.....a dělá ostudu Českému národu po celém světě !!!

A chroničtí prolézači Havlova řitního otvoru a Snobi.....po něm přejmenovávají ulice - a světe zboř se.....dokonce i letiště !!!

J. Urban 13.11.2014 8:24

Vrtěti psem. Jinak co dodat,

soudruhu Jelínku? Havla jsem vůbec nemusel, ani za jeho života. Ovšem Klaus, to je fakt jiná liga. Hezky to popsal K. Čapek: "proč jsem se nestal komunistou". To na Klause sedí od A až do Z, i když v KSČ oficiálně nebyl.

V. P 13.11.2014 8:12

Re: Jak to vidí B. Doležal

To je přesné.

V. P 13.11.2014 8:10

Nejvýznamnějším rozdílem z dnešního hlediska je,

že Havlova politika byla vždy jednoznačně prozápadní, zatímco Klaus jedná v zájmu Ruska.

P. Jansky 13.11.2014 7:55

stepanku moc hezky

na zitra je tema nejhezci holka z 8.B...

T. Vodvářka 13.11.2014 7:48

Re: Potřeba vymezovat se i vůči

Pane Zikmunde, máte nepochybně pravdu o legitimitě vymezování se kohokoliv vůči komukoliv. Nicméně - nejde mi do hlavy nepochybná inteligence Václava Klause a absolutní nedostatek grácie a noblesy při hodnocení svého předchůdce. Kritiku lze provést několika způsoby, dle mého Václav Klaus zvolil tu nejméně šťastnou.

Kritika vůči svému předchůdci může být i ta, že se o něm nebude nijak zmiňovat. Vnímavým to postačí. Jeho označování V. Havla za princátko, reformního komunistu atd. svědčí o vnitřní nejistotě Václava Klause. Opravdově jistý politik by takto nikdy nemluvil.

Z. Bureš 13.11.2014 7:47

Re: Na Havla jim nesahejte.

.....už jste někdy viděl - či slyšel, že by Slepice měla nějakou myšlenku ???

V. Vaclavik 13.11.2014 7:33

Re: Prosustrovana ideova podstata

Ideje, ideologie, ty prece meli komuniste, a prece nebudeme jako oni. 

Mam pro vas spatnou zpravu - co kdyz jsme nikdy nevykolejili, ale ty koleje nas privedly presne do tech mist, kam byly polozeny. Vsechny koleje, tedy vsechny ideje, ktere ty koleje predstavuji, nekam vedou a vedou neuprosne, stejne jako ty opravdove koleje.

J. Mannheim 13.11.2014 7:06

asi tak

zcela nekritických obdivovatelů - Štěpánek, bezskrupulózních manipulátorů - Klaus, Zeman

K. Frauknecht 13.11.2014 7:05

Dnešní příspěvek

NEMÁ CHYBU :-))).

Ona ta "ikonizace" zesnulých je dost běžná. A to i u nás. Stačí vzpomenout: Masaryk, Stalin, Gottwald...

P. Rajman 13.11.2014 7:02

Klaus podelal před Zemanem

a prodloužil si tak svou kariéru o dalších 15 let. To je celé tajemství úspechu jeho a jeho choti.

R. Houška 13.11.2014 6:31

Jediná prd.., která ještě dokáže politickou mrtvolu,

Petra Štěpánka přijmout, je ta Klausova. Pro všechny ostatní, je zou pověstnou osinou. A právem.

M. Zikmund 13.11.2014 6:24

Re: Potřeba vymezovat se i vůči

V.Havel byl politik a vymezovat se vůči jeho názorům a činům je stejně legitimní jako vymezování se vůči jiným již mrtvým politikům. Na odsuzování nebo oslavování Masaryka nebo Husáka není nic špatného jenom proto, že jsou již mrtví a nemohou se tak sami bránit či něco dokazovat. A co se týká nálepek, tak si jich nepochybně V.Klaus užil dost a až zemře, tak i po letech od jeho smrti je bude schytávat. O tom nepochybujte. O kopání do mrtvol dnes většinou mluví ti, kteří neumí jinak argumentovat.

V. Vaclavik 13.11.2014 6:15

Prosustrovana ideova podstata

Prosustrovana kym? Prece Klausem, ktery tak pekne prednasi. Fer, nemohl vzdy, jestli vubec nekdy neco protlacit do praxe, ale proc si tak mnul ruce, ze jsme konecne tou standardni demokracii jako vsude jinde v te vyspele zapadni Evrope, te Evrope, jejiz streva uz tenkrat nemohl citit... proc lamentoval, ze lid ma blbou naladu, ze pry jsme na tom nikdy nebyli tak dobre a s dobrou vyhlidkou do budoucnosti, prece plnime kosiky u supermarketu tak vrchovate, jako jeste doposud nikdy predtim... a pak, pak se mu to prevrhlo jako karka na kolejich tak uspesne vytycenych. Proc se to vykolejilo, kdyz ty koleje byly udajne vytycene tak uspesne? Ze by mozna vytycene byly, ale nevedly kam vest mely, k opravdove prosperite zeme, coz je neco vic, nez jen plny nakupni kosik. Nemluvim tu o nejake Havlovske duchovni dimezi, ale o prosperite hlubsi nez ty nakupni kosiky. I u nas totiz plati to Clintonovo proslavene 'it's the economy, stupid' a hadejte dvakrat, kdo by si to mel vetknout za klobouk. Prosperita radoveho obcana v polistopadovem obdobi totiz vzdy byla prinejlepsim jen melka, to jen vrstvy kolem lidi u vesel moci se tomu vymykaji, ale ty nejsou nijak pocetne, i kdyz maji moc oslepit ty u tech vesel. A k te melkosti prosperity kdyz se pridruzi korytarstvi a korupce, kde obracena mince toho druheho je zadoneni obcana u uradu s cepici zmoulajici v rukou, tedy kdyz nekorumpuje.

"vykolejená ceská politika jako sul potrebuje nekoho, kdo politice vrátí její poztrácenou ideovou podstatu, jinými slovy – vrátí politický systém do standardních kolejí. Do tech kolejí, které v devadesátých letech úspešne vytycil práve Klaus."

Nevim ze by ceska polistopadova politika kdy byla nejak pregnantni idejemi, spise pregnantni pragmatismem. Ideje vzdy byly jen v prednaskach, ale ve skutecnosti pak skutek utek. A nejsou ideje, tedy ideje predstavujici nejaky uceleny system, cili ideologie, cemu v polistopadovem obdobi byla pravici vzdy nasazovana psi hlava? A vubec, neni ideologie spinave slovo?

T. Vodvářka 13.11.2014 5:52

Potřeba vymezovat se i vůči

mrtvému je dokladem vnitřní nejistoty člověka. Nějak mi nejde dohromady Klausovo superego /viz třeba nedávno rozhovor v ČT v Hyde parku/ a potřeba označovat svého předchůdce nějakými nálepkami.

Z. Jaromír 13.11.2014 5:23

Re: Je skvělé,

Nespletl jste si pana Štěpánka s děkanem Ševčíkem?

L. Hrušková 13.11.2014 5:14

Re: Je skvělé,

A navíc, prý, se ještě v jednom roce nosil plínky!!!

P. Khail 13.11.2014 5:13

Jak to vidí B. Doležal

dnes na NP: "Klaus zřejmě nějakým způsobem cítí, že Havel byl z hlediska vnějšího politického efektu úspěšnější než on. To je první věc. A druhá věc je, že cítí, že Havel přece jen měl proti němu v lecčems pravdu. To se týká například celé koncepce zahraniční politiky. Tam se toho dá Havlovi hodně málo vytýkat, chce to jen nějaké korektury a úpravy k větší střízlivosti, ale nic jiného. Kdežto z těch Klausových zahraničních koncepcí jde hrůza. Tady Klaus ten konflikt nějak psychologicky nezvládá, pořád cítí Havla, který už je tři roky mrtvý, jako živého konkurenta, proto k němu má pořád takový podivný citový vztah. Vyrovnává se s ním hodně vášnivým způsobem, to je na tom zvláštní."

P. Khail 13.11.2014 4:30

Je skvělé,

když o morálce káže někdo, kdo jí sám postrádá. Zneužívač majáčku Petr Štěpánek, který pak, byv přistižen, ještě lhal. I na VŠE kde působí je přímo morálním vzorem.