7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Mračna nad evropskou levicí

Se sečtením slovenských volebních výsledků si nešlo nevzpomenout na proroctví předního sociologa a politologa Ralfa Dahrendorfa, který kdysi pravil, že sociální demokracii patřilo dvacáté století, a jím své poslání vyčerpala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 13.3.2016 22:44

Je to trochu jinak!

Obhajoba práv pracujících je principiálně neslučitelná s budováním nynější morálně relativistické multikulturní "zelené" říše, protože ta se opírá o záměrně vytvářené a dovážené sociálně parazitické (užitečně nepracující) voliče!

Pomocí ekologistických expertů úspěšně prosazuje údajná práva PŘÍRODY opírající se o environmentální ideologii zpochybňující právo většiny lidstva na přežití, ideologii zcela neslučitelnou s právy pracujících, se svými podniky (podnikateli) obvykle solidárních!

M. Prokop 13.3.2016 22:31

Re: Zmatení jazyků u Babylonské věže...

Doporučuji http://liblog.alesuv.net/kompas.php

Dvě úsečky jsou lepší než jedna.

Jinak souhlas.

J. Laták 13.3.2016 17:43

Re: Kotlebu vynesl do parlamentu Fico?

Když vidím co jste vyprodukoval, je to fakt samý jetel, pane Jetel ... :-)))

J. Laták 13.3.2016 10:46

Re: Zmatení jazyků u Babylonské věže...

Milý pane Davide, a jaký nástroj, při psaní tohoto téměř filosofického díla, pomohl Vám? Asi zbytečná otázka, protože Hurvínek také netuší, kdo tahá právě za jeho špagáty a kývá mu hlavičkou.

J. David 13.3.2016 8:25

Zmatení jazyků u Babylonské věže...

Tak i zmatení pojmů, jako levice a pravice, ultralevice a ultrapravice. Jako v geometrii. Politické spektrum, jako vyjádření úsečky <A;B> na ose souřadné. Zleva v bodě A je ultralevice, v bodě B je ultrapravice. Pro každého snad jasné, co je vlevo a co vpravo od osy "y". Naši humanitníci, politologové a žurnalisté z přímky udělali kružnici, kdy bod "A" a "B" tím "ohnutím" přímky v kružnici ztotožnili. Tím se oblast krajní levice a krajní pravice na 180 stupních konjugovala. Politologům a novinářům v tom vznikl galymatyáš, tedy, z kterého bodu přímky, kam patří příslušný politolog svými názory, se na konjunkci bodů <A;B> na kružnici dívá ve smyslu daného úhlu pohledu. Klasická matematika a deskriptivní geometrie. Takže je pak možné, že fašista je presentován jako pravicový radikál, díky úhlu pohledu, byť je levičák. Qui modo, qui bono. Furt z nás budou dělat blby a xenofoby, ti sluníčkáři? Furt budou dělat z lidí nesvéprávné blby, kteří si tuto klaku debilů ze svých berní platí? Ano, zvolili jsme si je, ale před volbami "jinou písničku zpívali, když ptáčka (voliče) lapali. Ve smyslu: "Něco jim slíbíme, a pak se na ně vyse.eme". Holenkové prr... Sice Čehůni jsou národ Švejků (pozitivní stav, kdy ještě rachotí vtipy, nikolivěk hřmot AK, či SA58), ale vohnouti mdmme Merkel (Bohuš a jeho klaka) mají zaděláno na "traurmarsch" ve volbách. Na Slovači, levičák Kotleba je označován za pravicového extrémistu. Levičák, jak vyšitý, přečtěte jeho program. To jsou ta media tak blbá, že neumí rozeznat "králíka od zajíce" a budou furt blbě tvrdit, že zajíc je hlodavec? Zajíc není hlodavec, byť má hlodavé a dorůstající řezáky. Hodinky, jako holínky, obojí se natahuje (tedy kdysi za diluvia). Ti pisálkové jsou fakt, jako pimprlové divadlo Matěje Kopeckého. Přeji pěkný konec neděle.

13.3.2016 0:15

Re: Levice na Slovensku zas tak moc neostrouhala

Jak se to vztahuje k fatku, že všichni bylí i současní náckové, včetně kotleby, jsou levičáci jako brno?

P. Papež 12.3.2016 23:30

Re:

Doufám, že renomovaným politologem nemyslíte Jelínka, dobře oblečeného v plášti dle přísloví Kam vítr, tam plášť.

P. Papež 12.3.2016 23:28

Jelínku, Jelínku

Pohoršujete se nad populistickými stranami v Evropě, které se dostávají nahoru. Pak zmiňujete ČSSD, kteří jsou ti správní a kteří jen chtějí zvýšit mzdy, důchody, funkční a dostupné zdravotnictví či školství a další veřejné služby. To, co chce ČSSD je populismus jako prase.

M. Prokop 12.3.2016 21:13

Re: Ale, běžte už někam

Přece nečekáte, že se levičáci přiznají ke svým ideovým souputníkům ...

B. Hamáček 12.3.2016 20:49

Re:

Díky desítky let trvající masáži krajní levice u nás i jinde v Evropě se pojmy značně popletly. Je mi vážně s podivem , kolik Italů pobíhá po Evropě od Ukrajiny až po Portugalsko , obávám se , že jich ani tolik není , kolik z nich dělají média a "politologové". Lukáš Jelínek je typický socialisticky "vzdělaný" produkt.

R. Tichý 12.3.2016 18:59

1*

Hrebicek na hlavicku.

L. Křivan 12.3.2016 15:43

Re: Levice na Slovensku zas tak moc neostrouhala

2. Rozprášime cigánske osady 3. Prestaneme z našich daní živiť cigánov. 4. Nepustíme k nám imigrantov. Tak to jsou požadavky, které by podepsal každý Čech.

I. Schlägel 12.3.2016 14:50

MarnĂ ̋ boj, pane kolego. TermĂ­n "krajnĂ­ pravice" je v souvislosti s nácky natolik nesmyslnĂ ̋, Ĺľe podstata uniká i renomovanĂ ̋m politologĹŻm, natoĹľ mĂ©diĂ­m.

I. Schlägel 12.3.2016 14:50

Marný boj, pane kolego. Termín "krajní pravice" je v souvislosti s nácky natolik nesmyslný, že podstata uniká i renomovaným politologům, natož médiím.

V. Mlich 12.3.2016 12:55

Levice na Slovensku zas tak moc neostrouhala

Protože Fico zavčasu pochopil, že ve volbách propadnou všichni "přijímači" a "vítači", take svou vlezdobruselskou rétoriku otočil o 180 stupňů a stal se rebelem, co podává žaloby na Brusel kvůli kvótám. Nakonec i Kotlebův úspěch je úspěchem levice, byť se mnozí snaží lepit na něj pravicové nálepky. Ale když si přečtete program na jejich webu, jeden bod je levicovější než druhý, pravicového slova jsem tam nenašel.

1. Najväčším zločinom je privatizácia. 2. Rozprášime cigánske osady 3. Prestaneme z našich daní živiť cigánov. 4. Nepustíme k nám imigrantov. 5. Obnovíme bezplatné štátne zdravotníctvo. 6. Pôdu, vodu, plyn vrátime národu. 7. Zavedieme cenzúru médií. 8. Vybudujeme armádu bez NATO. 9. Preč z EU. 10. Zachránime prírodu vyvlastnením ťažobných spoločností a vnucovaním obnoviteľných zdrojov. ( http://www.naseslovensko.net/wp-content/uploads/2015/01/Volebn%C3%BD-program-2016.pdf ) Každý pětadvacátý Slovák ten program považuje za nejlepší nabídku.

V. Kain 12.3.2016 12:52

Re: Mračna nad evropskou

A proto ČSSD tlačí aby byly vyšší platy a důchody.Ano máte pravdu, vyšší platy byrokratickým lemplům a hlavně sobě a aby je hanba nefackovala tak důchodcům předhodili řádně ohlodanou kost.

S. Kalužík 12.3.2016 12:39

Ale, běžte už někam

jak s tou krajní pravicí, tak s fašismem. Podle Stalina samozřejmě myslíte nacismus (fašismus byl v Itálii) a jakápak je NSDAP - národní socialisti - pravice a k tomu ještě krajní! Spolu s internacionálními socialisty (komunisty) je to krajní levice jako když vyšije!

L. Křivan 12.3.2016 11:58

Naprostý souhlas !

Evropani se musí vrátit k hodnotám, které je udělaly vládci světa. K pracovitosti, tvrdosti rasismu, xenofobii, ... jinak nepřežijeme útok islámu.

12.3.2016 11:41

Mračna nad evropskou

levicí se stahují proto, že díky desetiletí působení těchto diletantských populistů se evropské země masivně zadlužily, ztratily konkurenceschopnost nejen vůči USA ale i jihovýchodní Asii a jejich občané se odnaučili pracovat. Mimo jiné evropští levičáci mají podstatnou zásluhu na islámském nebezpečí, které hrozí v Evropě, a to proto, že nejprve, v souvislosti s koncem evropského koloniálního panství v Asii a Africe podporovali přistěhovalectví tamních domorodců do Evropy co by levné pracovní síly aby jim následně pomocí sociálních dávek umožnil se flákat. Pokud by měli evropští levičáci dělat co navrhuje levičácký ideolog jelínek, tj. dalším rozhazování veřejných prostředků, tak tu bude znamenat nejen konec evropské levice ale i Evropy.

J. Laták 12.3.2016 10:27

Re: Kudy chodil,

Ona ta všeobjímající škála sociálních demokratů na paletě barev byla v Evropě vždycky pestrá. Od temně hnědé, přes rudohnědou a zelenou, až ke krvavě rudé. Škálu barev pražského Hradu a stranu dědků, která s ním sympatizuje nevyjímaje. Dokonce i Klaus se spojí s kýmkoliv, jen aby zničil EU. Přestože tvrdí, že nikdy nebyl laciný antikomunista, bolševikům nadbíhá, stejně jako Zeman.

K. Janyška 12.3.2016 10:14

Civilizace obchodem je procesem "vyrábějícím" pravičáky a

tak levice má smůlu. My, pravičáci, bychom mohli jen přihlížet a čekat. Ale tento proces je dlouhodobý a to se nám nechce. Jenže vzdělanist lidí v problematice základů a principů, na kterých vyrostl a stojí lidský svět je téměř nulová, takže je to stejně jedno. Tzv. strany pravicové jsou mnohdy levicovější, než ty tzv. levicové. Nikdo ničemu nerozumí, bohužel... Dzp.

P. Lenc 12.3.2016 8:59

Kudy chodil,

tudy krad, sociální demokrat.A protože již brzo nebude co krást, tak jdou "demokratičtí" socialisté pomalu, ale jistě od válu.Problém bude, kdo je nahradí.Takové socialisty jako byl Lenin, Mussolini nebo Hitler má každý národ.Stačí se podívat kolem.A "obohacení" Evropy islámem to vše jenom urychluje.

P. Neubauer 12.3.2016 8:24

Zasloužený konec

Zdroje nejsou, šílené regulování všeho už se nelíbí nikomu, výkřiky o mzdách už nikoho nepřesvědčí, podpora nemakačenků a jednoho etnika, už štve všechny, blázni ve funkcích - Šabatová, Dienstbier, a podpora čmoudů - nebude na důchody, způsobí potřebný konec socialistů. ( Vynechal jsem šílenou komunistickou EU ).

P. Jášek 12.3.2016 7:44

Já myslím

že se nevyčerpala soc. dem. ale zdroje, které šly rozkrást. Víc zadlužit už to taky nejde a nadnárodní korporace mají tak silné postavení, že socany už nepotřebují! A i ti důchodci už pochopili, že nastěhovat do Evropy půlku musulmánie je proti jejich zájmům!

F. Jetel 12.3.2016 7:27

Re: Kotlebu vynesl do parlamentu Fico?

Přesně tak, Kotleba jako jediný ukázal na skutečné problémy SR a chce je řešit. Na tohle slyší snad každý rozumný volič. Otázkou je, jakým způsobem chce dosáhnout nápravy. Za socíku platilo heslo " kdo nepracuje ať nejí". Klidně bych se ho přidržel.

M. Červeňák 12.3.2016 3:57

Kotlebu vynesl do parlamentu Fico?

Vyvoláváním strachu z muslimských imigrantů? Co je to za blbinu?? Na středním Slovensku se o imigranty vůbec nikdo nezajímá. Tam mají naprosto jiné starosti. Z pěti a půl miliónů občanů SR je už téměř půl miliónu naprosto nepoužitelných cikánů a možná podstatně víc. K tomu vysoká nezaměstnanost a nešťastné euro. A jak se nyní ukázalo řešením tohoto téměř neřešitelného problému je pro mnohé Slováky jistý Marián Kotleba...