26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Moudrost váhavého žalobce

Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán. Toto přísloví jsem si vybavil, když jsem se dověděl, že dohled Vrchního státního zastupitelství v Praze (dále jen VSZ) vyzněl v neprospěch dozorového státního zástupce kauzy Čapí hnízdo Jaroslava Šarocha: vyvolal v řízení průtahy tím, že vrátil policii případ k došetření až na konci srpna, ačkoli svědectví, jež si přál vyhodnotit, měl k disposici již v červenci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Netolická 25.9.2021 14:13

Rozhodl po zralém uvážení, nechtěl-li riskovat konec kariéry? Neboli si spočítal, že Babiš má vše ovládnuté a když ho obžaluje, že to bude konec jeho kariéry? Tak jste to myslel, že?

M. Grundmann 25.9.2021 14:47

Žalobce má jedinou možnost, zastavit stíhání. Ať už jeho noví svědci řeknou cokoliv. I když se potvrdí úplně vše, o čem se píše v novinách. I když se potvrdí, že Čapí hnízdo ve skutečnosti vlastnil a řídil Babiš. I když se potvrdí, že Čapí hnízdo bylo řízeno bílými koni Andreje Babiše.

I když se tohle vše potvrdí, Andrej Babiš se pořád nedopustil dotačního podvodu podle platných předpisů. Situace státního zástupce je beznadějná, nemůže tohle vše veřejně říci před volbami.

J. Pankovic 26.9.2021 21:57

Babiš si rozhodně neplatí právníky proto, aby se nechal nachytat.

Jistě, je to šméčko,je to swinstvo, ale není to trestný čin, blbci se nestanou miliardáři... prostě se pohyboval na bezpečné straně blbých zákonů, ve kterých našel díru :-(