23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLITIKA: Modernizace Leninem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
historik 11.3.2007 18:40

Re: Re: ignorace?

Já bohužel nejsem historik studovaný. Já jenom dost čtu a dost pamatuji. Po Vašem upozornění jsem si přečetl v encyklopedii toto: " Variantou italského fašismu byl německý nacinálsocialismus (National Sozialismus, viz politická strana NSDAP, ve které se Hitler se dostal k moci roku 1933) neboli národní socialismus, který byl postaven na podobných principech a navíc s výrazným prvkem antisemitismu ". Ale jinak díky za příspěvek. Přinutil jste mě nahlédnout do encyklopedie. Zase jsem o něco chytřejší.

Marek Tarnovský 12.3.2007 1:37

Re: Re: Re: ignorace?

Na rozdíl od německého národního socialismu a komunismu ruského typu neměl italský fašismus pevný ideologický základ (u německého systému nebyl tak zřetelný; teoretická základna u Marxe - Engelse - Lenina v Rusku je nezpochybnitelná). Vznikl na půdorysu válečných "fasci" (svazků), které na rozdíl od socialistů a neutralistů hlásaly účast Itálie ve válce, která by jí měla vrátit velmocenské postavení. Meziválečný fašismus se až na společné nacionalistické a imperiální dogma lišil místo od místa, například Mussolini byl předválečný socialista a jeho odnož působící v Miláně byla silně levicová, nicméně on sám byl natolik přizpůsobivý, že dokázal vždycky poměrně včas otočit (jakož i celé hnutí).

Základ italského fašismu je myšlenka souladu téměř organisticky chápaného státu a jednotlivce s tím, že stát má vždycky převahu, i kdyby jí mělo být dosaženo silou. Další důležitá myšlenka je návrat ke korporativnímu státu (namísto demokraticky voleného parlamentu sněm korporací) a hierarchizovaná společnost, kde na vrcholu stojí elita, fašisté.

Toho uspořádání silně připomíná reálný socialismus, jen je potřeba nahradit některé zástupné symboly jinými (namísto sněmu korporací Národní fronta, namísto národní elity elita třídní, tedy komunisté, kteří byli podle Ústavy ČSSR "předvojem", tedy elitou s vedoucím postavením ve společnosti atd.) a říci si, že podobně jako třeba chillský diktát generála Pinocheta zachoval italský fašismus více méně svobodné podnikání a ekonomicky (na rozdíl od reálného socialismu u nás a v dalších zemích RVHP) rostl.

Se zkušeností z předchozích debat dodávám toto: Tento příspěvek je popisný, nehodnotím vůbec nic, rád bych tímto předešel výtkám typu že souhalsím s Pinochetem - nehnusí se mi o nic méně a o nic více než Klement Gottwald, Gustáv Husák nebo Todor Živkov.

technik 10.3.2007 12:56

lekce marx-leninismu

Přesně takto má vypadat správný příspěvek do Rudého práva, jen sis spletl chlape letopočet o nejméně 20 let.

Ašek 10.3.2007 12:33

Děsivá vidina

Děsivé vidiny?Spiše ošklivá skutečnost,kašparku.

Vládínek Smolík 10.3.2007 12:21

Historická zkušenost

Soudě podle fotografie, je pan ředitel příliš mlád na to, aby mohl své názory korigovat historickou zkušeností.Také předpokládám že jeho ideové směřování by mu tuto korekci neumožnilo.Patří proto mezi ty naše spoluobčany, kteří dělají vše proto, abychom si mohli opět ve velké, socialistické sjednocené Evropě prožít znovu vše, co k pořádnému socialismu patří.Evropa rudne a svého Pinocheta se nedočká.A dobře nám tak.

Marek Tarnovský 12.3.2007 1:43

Re: Historická zkušenost

Jejda, doufám, že nechcete vytloukat klín klínem a vyhánět čerta ďáblem... Řekl bych, že mezi komunisty a Pinochetem v přístupu k moci žádný rozdíl není. Je možné, že se svým příšpěvkem dopouštíte trestného činu podle paragrafu 261 trestního zákona, tedy v podstatě stejného, jako komunisté samotnou svou existencí jakožto politické strany s názvem Komunistická strana a s předsedou, který vede řeči, jaké vede.

PetrK 10.3.2007 12:18

Je to možné?

Panu Jelínkovi asi opravdu sra"čkovatí mozek.

vládík 10.3.2007 10:21

Pane geniální řediteli nejgeniálnější akademie

Prosím, vyložte mi - při vaší inteligenci - jak je možné, že "Kubiceho policie" je zpolitizovaná. Problém Kubice (tak jak jej prezentuje ČSSD) vznikl ještě před volbami. Tedy po osmi letech vlády ČSSD a osmi letech ministrů vnitra za ČSSD. Snad nechcete říct, že tyto osoby policii zpolitizovaly?  Nebo že by to byly osoby až tak neschopné, že si policie dělala co chtěla?

Děkuji za vaši - jistě kvalifikovanou - odpověď

Kubeš 10.3.2007 11:50

Re: Pane geniální řediteli nejgeniálnější akademie

Kdyby pan  ředitel alespoň trochu dal na diskusní příspěvky, tak by zalezl do nějaké temné díry a už by se neukázal. Jinak už nemám co dodat, nebo to za mne dobře napsali ostatní, kterým zároveň tímto děkuji (vládík, Elias antikomunista, Starý J., jirka.s., Malý Aston)

rafpl 11.3.2007 7:05

Re: Pane geniální řediteli nejgeniálnější akademie

udělám to já.několik dní před volbami přišel pan kubice před poslance se snůškou drbů na soc dem. ale jak je možnný,že ta kráva veseckámísto aby zamezila čtení tohoto dokumentu a upozornila ty vidímy a langery,že se dopouštějí trestnýho činu odešla.tak co si mám o tom myslet.

vládík 11.3.2007 10:56

Re: Re: Pane geniální řediteli nejgeniálnější akademie

No, a o tom to je. Když to vyjádřím bez "krav":  bylo to po osmi letech vlády ČSSD, osmi letech premiérů ČSSD a osmi letech ministrů vnitra za ČSSD.  Tak kdo zodpovídá za (jak vy tvrdíte)  špatnou práci policie v té době?

PS: JIž ve druhé třídě se žáci učí, že vlastní jména se píší s velkými písmeny.

Džejpí 11.3.2007 13:03

Re: Re: Pane geniální řediteli nejgeniálnější akademie

Myslet? Vy? Neberte si na sebe nazvládnutelné úkoly!

Elias antikomunista 10.3.2007 10:15

Buďte mu trochu vděční

Málokdo totiž prokáže svým zaměstnavatelům tak medvědí službu, jako právě s. Jelínek. Kdyby nebylo takovýchto tupců, tak by tu už antikomunismus vymřel a komanči by seděli ve Strakovce.

Btw. za svoji nejlepší vlastnost pokládám to, že jsem antikomunistaR^>-

Olinka 10.3.2007 13:15

Re: Buďte mu trochu vděční

souhlasR^:-)...ovsem post-komanci ve Strakovce sedeli celych dlouhych 8 let!

Zlíňák 11.3.2007 10:23

Re: Re: Buďte mu trochu vděční

Olinko,předpokládám, že jste byla Jiskřička,Pionýrka, chodila jste do socialistické školy,do průvodů atd.V podstatě jste spolupracovala.Jo, Vy jste nechtěla,ale spolupracovala jste.Tak jste v tom!

kherink 10.3.2007 15:49

Re: Buďte mu trochu vděční

myslim ze normalni je byt antikomunista...R^>-

rafpl 11.3.2007 7:09

Re: Buďte mu trochu vděční

blbové mají obvykle inteligenci přejetýho ježka. a to je tvůj případ

Starý J. 10.3.2007 10:06

Soudruh Jelínek nás přesvědčuje,

že KSČM  pod vedením Filipa (ale v podstatě Paroubka) je jiná a hlavně, že bude jiná! Dokonce bude evropským předvojem, Lenin "poevropští politiku komunistů". To lze chápat snad jenom tak, že politika Lenina se stane evropskou politikou, tedy konečně politika Lenina dobude Evropu! Otřesná představa pro ty, kdo je zažili v letech "revolučních změn", po kterých soudruh Filip znovu volá!

Když se komunisté stávají tou hybnou silou, znovu těmi světlými zítřky, proč by jimi nemohli být i nacisté a fašisté. Vždyť ti už také rozhodně nebudou nic zlého páchat! Proč jim bráníme, vždyť se určitě také změnili! Když mohli komunisté, proč ne nacisté? Proč vysvlékáme hololebky a hledáme na jejich tělech hakenkrajce, když komunisté mohou volně prezentovat svoje komunistické symboly?

Kdo by se byl v listopadu 1989 nadál, že uplyne jen málo let a "ředitel Masarykovy(!!!!!) dělnické akademie" nás bude přesvědčovat zcela otevřeně, za jásotu příznivců české soc.demokracie, o prospěšnosti komunistů? V době, kdy pamětníci jejich krvavého působení ještě nevymřeli! Není to náhodou sprostý výsměch "ředitele think-tanku soc.demokracie" do očí všech vězněných a pronásledovaných komunistickým režimem?

Stařec 10.3.2007 10:30

Re: Soudruh Jelínek nás přesvědčuje,

Proboha čemu se divíte, za ten uplynulý čas sametový vás nemůže nic překvapit. Stačí poslední šou s volbou przidenta  KSČ-ČSSD-Zelení = diplomat na Balkáně Diensbir - zelený Bursík - a dcera Diensbira. Jak jednoduché a stále stejné.

rafpl 11.3.2007 7:14

Re: Soudruh Jelínek nás přesvědčuje,

jsi opravdu zamindrákovanej vůl

jirka.s. 10.3.2007 9:46

No konečně to spárkatec řekl na plnou hubu!

Názorná ukázka, toho jak si spárkatec představuje výuku na MDA. Ke každé knize, přednášce či textu  připojí manuál, podle kterého si musí každý "student" upravit své myšlenky a názor na probíranou látku! Nedej bůh, aby si student vytvořil svůj vlastní názor, třeba konkrétně na soudruha falmera a jeho soukmenovce. V tom případě se okamžitě vylučuje ze "studia"!

P.S.: Soudruhu kopytnatče! Sám za sebe ti mohu slíbit, že tvoji slavnou Alma Mater nikdy nebudu obtěžovat svou přítomností a zároveň prohlašuji, že tento tvůj dnešní výblitek nezanechal ani tu nejmenší stopu na mém přesvědčení , že soudruzi falmer, grebeníček a spol. jsou ti nejhnusnější a nejodpornější projevy života na Zemi! Dále bych ti doporučoval, aby ses, až potkáš soudruha vondrušku, k němu otočil zády a vyhověl tak jeho nutkavé úchylce. Nevěř mu ale, že ti provádí vyšetření prostaty!

Elias antikomunista 10.3.2007 10:08

Re: No konečně to spárkatec řekl na plnou hubu!

..."soudruzi f., g. a spol. jsou ty nejhnusnější a nejodpornější projevy života na Zemi!" R^R^R^;-D;-D

Kobylka Lajda 11.3.2007 22:34

Re: No konečně to spárkatec řekl na plnou hubu!

Já jsem také kopytnatec, ale s Tebou bezvýhradně souhlasím.R^R^R^V

Starý J. 10.3.2007 9:45

Pamatujme však: podle činů poznáme je.

A my jsme je soudruhu Jelínku podle činů nepoznali? To chcete říct, že nám málo předvedli? Vraždy, zničení celých rodin, zadrátování republiky, střílení na hranicích, zavírání jen za jiný politický názor, ukradení majetů, naprosto všeho, co se vydává za majetek "všeho lidu" bylo prach sprostě nakradeno....Mám pokračovat???? Na jaké činy ještě čekáte? Jak vidno, Vám tyto jejich činy nesmírně imponovaly, když můžete komunistické "činy" u nás a ve světě vzpomínat a čekat na jejich návrat!

....Vladimír Iljič má pomoci zbořit zdi izolacionalismu a zinternacionalizovat, poevropštit politiku KSČM....

Jak? Pěkně prosím, jak může Vladimír Iljič poevropštit politiku? Doposud se každý v Evropě při zaznění jeho jména otřese husem! Je možné, že pokud ještě nějaký krátký čas budou v Evropě vládnout sociáldemokratické strany a dostanou se na úroveň té naší pod vedením Paroubka a s Vaší hlásnou troubou, pak je opravdu možné, že se budou naše děti a vnuci znovu učit nazpaměť:

               LENIN MAJÁK, LENIN ZVON....

A pak budeme opět znovu dohánět a předhánět....Bohužel Sev.Koreu a Kubu!

rafpl 11.3.2007 7:16

Re: Pamatujme však: podle činů poznáme je.

ale tak se to dnes a denně děje v usa.továm nevadí?

Starý J. 11.3.2007 9:55

Re: Re: Pamatujme však: podle činů poznáme je.

Co z toho se děje každý den v USA?

Malý Aston 10.3.2007 9:08

Diktatura podle Lenina!

Proč nás Jelínek a jeho názory tak urážejí? On to není jenom nějaký Jelínek,ono je to hlásná trouba a trouba z ČSSD.On je dokonce ředitelem školy,která má za úkol za daně nás všech vychovávat mladé komanče a socky dle pokynů a přání Paroubka.Na Karlovarské konferenci to dostal jako stranický úkol přímo od Paroubka.Lenin patří mezi největší zločince,které kdy tento svět nosilo.Lenin patří do skupiny revolucionářů,kteří nikdy nikde nepracovali,celý život byli placeni rozvědkami těch států,které o to měli zájem a i ten sifilis,který dostal společně s Musolinim od jedné prostitutky,když se účastnil ruské trojky v Itálii svědčí o jeho revolučnosti za cizí peníze.Takže pokud se někdo hlásí k Leninovi je stejný jako on.Dnes již nejsou placeni německou rozvědkou ale přímo z Moskvy.Jenže si popletli dobu.Moskvě nejde o křísení komunismu ani socialismu,Moskvě jde o ovládnutí Evropy.Imperiální politika Ruska je pořád stejná,jen ti naši volové v ČSSD+KSČM to ještě nepochopili. Jelínek a jeho chlebodárci z ČSSD + KSČM to je pátá kolona placená z Moskvy jen s jedním cílem.Dělat tady bordel.:-D

rafp 10.3.2007 15:17

Re: Diktatura podle Lenina!

ty vole rusko velmoc.to se ti sice nemusí líbit,ale smiř se s tím.a jinak je to jenom mlácení prázdné slámy pro tvoje nohsledy.a vůbec pes se stává součástí naší extremistcké scény.

Yurri 11.3.2007 14:28

Re: Re: Diktatura podle Lenina!

Takže ještě jednou rafple - tobě fakt vůbec nevadí,jak jsi tady mezi převážně inteligentními lidmi za naprostýho blba,který se tu se svými pseudopříspěvky,většinou absolutně mimo mísu,ztrapnuje až masochisticky? Vážně,vrat se zpátky do stáje,nebo odkud jsi to vylezl,a ušetři nás prosím tvých dalších trapných výlevů,které jen dosvědčují tvojí všeobecnou zabedněnost. Taky si občas po sobě něco přečti-než to pošleš.. anebo se vrat zpátky do školy,ty jelito..! ;-D

Zlíňák 11.3.2007 8:34

Re: Diktatura podle Lenina!

Vážený Malý Astone,dovolil bych si Vás upozornit, že Rusko dnes není komunistická země, ale kapitalistická země.Rusko je světová velmoc a hájí své zájmy stejně jako USA a ostatní perspektivní velmoci.Každá velmoc se chová imperialisticky.Zpravodajská činnost je uplatňována dokonce všemi státy (i těmi, které nejsou velmocemi).Tato činnost je placena z peněz daňových poplatníků.Domnívám se , že těch placených pátých kolon bude víc.Ještě otázku: Jaký je rozdíl, z pohledu občana, mezi agentem STB a BIS?, nemusí být placený!