11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Místo zavádění EET zrušte dotace

Margaret Thatcherová svého času velmi správně konstatovala: “Problémem socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze těch druhých.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Lesniak 15.7.2015 22:11

Tak jsme dopadli po 25 letech

budování demokracie a kapitalismu, kdy našim financím vládne bolševik a slovenský konfident, jehož firmu celkem slušně dotuje stát. A zajímavé je také to, jak se Bureš stále naparuje, že on platí daně. Ano platí, ale stále je to méně, než dostává dotace, takže neplatí vlastně nic.

B. Uhlich 15.7.2015 21:00

Re: Prusvih zacal dementne pripravenou privatizaci. Jak to?

Problém české pravice je v tom, že by asi bylo nejdřív nutné se vůbec podívat co to ta "česká pravice" je. Pokud se tím myslí ta kariéristická tlupa STBáků, kteří měli tu výhodu, že o všem věděli pár týdnů dřív než ostatní a o kapitalismu se dověděli něco tak akorát na seancích večerní univerzity Marxismu Leninismu, proto to tady taky tak vypadá. Nezapomínejte, že jakékoliv kapitalismus tu nebyl přítomen od roku 48 do roku 89... sice bolševik nikdy nebyl schopen úplně tržní chování potlačit, ale o to hůř..nakonec se tady vžil model kapitalismu, který tady prezentovaly zelinářsko-řeznicko-vekslácko-OPBHácké mafie a tento model tady bohužel tak nějak ráčil zůstat... a za toto neseme následky dodnes. Pravice měla dostatek času a příležitostí budovat "kapitalismus" místo toho se tady odehrávala absurdní scéna z filmu Hoří má panenko (viz. rozkradená tombola) Já třeba osobně nezpochybňuji privatizaci..ono se toho asi jinak moc dělat nedalo, ale třeba to, že se nikdy nepodařilo opravdu ustanovit nějaká jasná pravidla pro podnikání obecně považuji opravdu za problém..jehož následky tady právě řešíme. Ta nenávist lidí vůči podnikatelům tady jaksi nesestoupila z nebes a nasranost lidí se tu léta pilně budovala, tedy nedivme se, že vznikla tzv. "společenská objednávka" ......kterou pak lidi realizovali ve volbách.

J. Hejna 15.7.2015 19:21

Re: Otazníky

Vím.

Na těch, co máte na mysli vy, asi pracovali "staří ajťáci".

T. Pansky 15.7.2015 17:29

Re: Prusvih zacal dementne pripravenou privatizaci. Jak to?

Myslim si, ze nemate pravdu.  Je zde jedna zakladni klauzule, ktera je zakladnim stavebnim kamenem kapitalismu - nedotknutelnost soukromeho vlastnictvi !!!  Toto se v privatizaci zcela ignorovalo.  Ve vysledku byly mali akcionari (investori) vytlaceni vetsimi vlastniky.  To je zcela nepripustne, nebot z kapitaloveho trhu to dela divoky zapad.  Za nasledek to ma: vytesneni malych investoru z kapitaloveho trhu a ztratu jejich duvery v trzni kapitalismus a nasledne jejich odliv k levici, ktera dnes drti pravici nebyvalym zpusobem.  To byl zaklad dnesniho socialistickeho marasmu v Cesku.  Jde s tim neco delat?  Dnes uz ne.  Pravice bude mit hodne tezkou praci dostat volice od levice zpet.

L. Novák 15.7.2015 16:49

Lidská blbost se českým politikům nevyhýbá.

Někdy mám naopak dojem, že blbost je hlavní "předností" mnoha z nich...

J. Vlasák 15.7.2015 16:49

Re: Blábol o hlášení všech faktur

Něco jsem nastudoval a proto si dovolím otázku, zda odeslání výkazu s uvedením veškerých zákonem DPH předepsaných náležitostí daňového dokladu je faktickým odesláním veškeré fakturace či nikoliv? Zjednodušené doklady budou muset být doplněny na řádné. Lze v tom spatřovat předávání citlivých informací o ekonomické činnosti někomu, kdo je může lehce zneužít? Jenom pro ilustraci, podobná povinnost již léta existuje pro distributory PHM. Je snad čirou náhodou, že prakticky souběžně se zavedením kaucí pro distributory si polostátní Čepro zařídilo vlastní autodopravu, aby mohlo rozvážet na koncové zákazníky ( data o koncových zákaznících získalo díky několikerým novelám zákona o spotřební dani a PHM) ? Zkuste rovněž něco nastudovat, možná se potom budete divit co se v tomto státě děje. Současnou perličkou je praxe ražená finanční správou, ze které může vypadnout například to, že v případě nákupu pneumatik od Vašeho běžného dodavatele s českým DIČ, od kterého jste kupovala pneu vždy a následně si uplatnila odpočet DPH finanční správa po 2,5 roce zjistí, že je Váš dodavatel přivezl ze skladu v Německu a tudíž nedošlo k dodání zboží montáží na Vaše auto někde v Horní Dolní, ale již v Německu. Vrátíte odpočet, zaplatíte příslušenství doměřené daně a nejlepší pro státní rozpočet je to, že přestože finanční správa zkonstatuje, že DPH nemělo být Vaším dodavatelem účtováno ani zaplaceno Finančnímu úřadu, nedovolí mu vzhledem k §108 opravu a vrácení DPH. Za pneu si můžete dosadit jakoukoliv komoditu. Toto je pouze jeden příklad z mnoha, EET je jenom kost hozená lidem, i Babišovi musí být jasné, že technicky není možné EET od 2016 spustit. Ale hlavně se nedejte strašit a studujte.

Z. Frys 15.7.2015 14:11

Technické detaily

EET nejsou až tak podstatné, ani ekonomické dopady nepovažuji za nejdůležitější. EET mi vadí zcela principiálně, jako jakékoliv aktivity státu ve sledování, šmírování a buzeraci svobodných lidí. EET je další krok k orwellizaci lidského světa, spolu s dalšími negativními funkcemi státu, jako je přerozdělování a dotace. Pokud se člověk zamyslí, co je vlastně stát, zjistí, že stát je zločinná organizace, která se snaží vzbudit zdání legitimity při vyvlastňování a loupení soukromého majetku. Přerozdělovací procesy zcela nutně vedou ke korupci a klientelismu. Celkově pak společnost směřuje ke korporátnímu socialismu, tedy fašismu...

Souhlas s článkem.

Ś. Svobodová 15.7.2015 12:57

Blábol o hlášení všech faktur

Proč strašíte něčím, o čem nic nevíte? Jedná se o to, že ke stávbajícímu čtvrtletnímu či ročnímu hlášení přibyde měsíční. Což je sice otrava a buzerace, ale ROZHODNĚ NIKDO NIKAM NEBUDE POSÍLAT SVÉ FAKTURY.  Než něco napíšete, alespoň si to nastudujte.

R. Langer 15.7.2015 11:53

Re: Otazníky

Právě že starý dobrý ajťák už dnes VÍ, proč to fungovat NEBUDE.

M. Vondráček 15.7.2015 11:10

Re: Otazníky

Vy víte o nějakém IT projektu , který zařizoval stát a fungoval ??

J. David 15.7.2015 11:00

Re: Otazníky

Zdravím pane Langere. Asi tak, jedná se u PC a jeho aplikací, co "vidíte, a co nevidíte". Tedy v tzv. "presentační vrstvě". V datové vrstvě je vše. Vy dostanete k číslu účtu PIN, PUK, registrační číslo, bezpečnostní kód, heslo si určíte. Začnu od hesla, sice si ho presentačně určíte, ale datově bude uloženo. Security check, také ho musíte potvrdit k uloženému, pokud není denně virtualizováno, a máte naditý účet, pro hackery jste tučné sousto. Omluva, ale nikdy jsem to nezkusil, jenom softwarově fabuluji. Nu, asi budu za blouda, i když v Bankomatech jsou cedule, abychom se dlaní stínící PIN, obrnili vůči monetárním loupežníkům. Hraběcí rady. Ač nerad, pistole a ručnice s náboji dědka obtíží, místo na lov srnců v říji, musím čumět po "čmoudech", tedy parazitech a škůdnících (psík mývalovitý, dle reglamá EU je to introdukovaný tribus, hubit, nežádoucí v biotopu EU). Rád se ve svém názoru nechám poučit, promrzlého tchoře z rybníku vytáhnout a do kurníku umístit preventivně, nebo pak řešit vychlastaná vejce a zamordované nosnice? Sobotko, Vy jste opravdu vůl. Opravdu budete takovým debilem, že své "domácí" dobrovolně natáhnete do almary moly? Asi ne. Vy ty "multikulturanty" hodíte na hrb jinam, kde se Vás to netýká. Pánové, jak jsem starej, tak budu militantní. Škodná se tlumí, navíc viz. výše uvedené.

J. Hejna 15.7.2015 10:44

Re: Otazníky

Hlavně, pane Davide, že víte předem, že EET nebude fungovat; přesto, že evidentně nevíte, jak má fungovat.

Asi jste nebyl dobrý "starý ajťák".

R. Langer 15.7.2015 10:18

Re: Otazníky

Tak tak, ta technická realizace mě taky hrozně zajímá.

J. David 15.7.2015 10:01

Otazníky

EET - systém server/klient, terminály, datový přenos a pak ten aplikační software... Subsubregistry, subregistry, registry, Windows/Linux/a další OS, migrace... Nuž, odhlédnu od zase dalšího aplikačního řešení "spřátelené" IT firmy, zadrápnuté na implementaci. Tu stačí blesk křápnout do nějaké trafačky, naši etničtí spoluobčané někde vykopou a ukradnou optický kabel (v blahém domění, že se jedná o Cu "cuprum"), nebo nějaký "blackout". Jako spotřebitel pak ani nebudu moci v putyce (někdy při svíčkách) říci spolustolovníkovi: "Cu" (Kup rum), bez ON-line připojení nelze zaúčtovat do jakéhosi registru. Ostatně, i když proud šel, třeba u evidence auťáků to byl (a občas i je) docela "záchvat". Asi jsem detailista, to víte, starej ajťák v důchodu. A co třeba takové EMP, třeba silná sluneční protuberance to EET může zhatit... Maluji čerta na zeď, když pro jistotu při místní bouřce tahám napájení i veškeré dráty "routeru" z elektroniky PC. Víte, i ta jeptiška říkala, "sicher ist sicher", když natahovala druhý preservativ na svíčku.

Jako platba kartou u benzínky, natankujete a najednou při placení kartou jim to oznámí: "Server not Respondet", či něco jiného (nemluvím o platební neschopnosti). Parkrát jsem běžel k nejbližšímu Bankomatu vyzvednout platbu "cash". EET to vyřeší? Jak naivní, asi třeba v putykách budete muset sedět, konzumovat a čekat, až systém Online naskočí, a Vám bude vydána následně slosovatelná účtenka. Docela se těším, jaké kouzelné alibi budu mít doma u baby, že jsem se zrubal v putyce díky výpadku systému EET (nebylo jak ON-line evidencí zaplatit, OFF-line evidence zavdává možnosti daňového úniku). Babko, nebrsni, my daňoví poplatníci (jsem "prduch" daně platící ve výši 15% do společné kasy z výdělku) ctíme rozhodnutí moudrých politiků). Mladí volové hýkají, že jim staří volové berou práci v potahu. Ale co ještě staří volové parciálně vezmou k penzi za práci, by mladí volové nedělali ani za plný úvazek. Vyhnívat u kompu...

J. David 15.7.2015 9:55

Nuž, bude veselo...

EET - systém server/klient, terminály, datový přenos a pak ten aplikační software... Subsubregistry, subregistry, registry, Windows/Linux/a další OS, migrace... Nuž, odhlédnu od zase dalšího aplikačního řešení "spřátelené" IT firmy, zadrápnuté na implementaci. Tu stačí blesk křápnout do nějaké trafačky, naši etničtí spoluobčané někde vykopou a ukradnou optický kabel (v blahém domění, že se jedná o Cu "cuprum"), nebo nějaký "blackout". Jako spotřebitel pak ani nebudu moci v putyce (někdy při svíčkách) říci spolustolovníkovi: "Cu" (Kup rum), bez ON-line připojení nelze zaúčtovat do jakéhosi registru. Ostatně, i když proud šel, třeba u evidence auťáků to byl (a občas i je) docela "záchvat". Asi jsem detailista, to víte, starej ajťák v důchodu. A co třeba takové EMP, třeba silná sluneční protuberance to EET může zhatit... Maluji čerta na zeď, když pro jistotu při místní bouřce tahám napájení i veškeré dráty "routeru" z elektroniky PC. Víte, i ta jeptiška říkala, "sicher ist sicher", když natahovala druhý preservativ na svíčku.

Jako platba kartou u benzínky, natankujete a najednou při placení kartou jim to oznámí: "Server not Respondet", či něco jiného (nemluvím o platební neschopnosti). Parkrát jsem běžel k nejbližšímu Bankomatu vyzvednout platbu "cash". EET to vyřeší? Jak naivní, asi třeba v putykách budete muset sedět, konzumovat a čekat, až systém Online naskočí, a Vám bude vydána následně slosovatelná účtenka. Docela se těším, jaké kouzelné alibi budu mít doma u baby, že jsem se zrubal v putyce díky výpadku systému EET (nebylo jak ON-line evidencí zaplatit, OFF-line evidence zavdává možnosti daňového úniku). Babko, nebrsni, my daňoví poplatníci (jsem "prduch" daně platící ve výši 15% do společné kasy z výdělku) ctíme rozhodnutí moudrých politiků). Mladí volové hýkají, že jim staří volové berou práci v potahu. Ale co ještě staří volové parciálně vezmou k penzi za práci, by mladí volové nedělali ani za plný úvazek. Vyhnívat u kompu, já se snažím nevyhnít. Relaxovat.

F. Doušek 15.7.2015 9:33

Že jsem to četl!

Hned po ránu jsem nasranej.

K. Janyška 15.7.2015 9:31

Ano, a ty už dokonce pronikly do samotného srdce našeho

státu, na ministrestvo financí. A stačila k tomu jediná kobliha. Voliči, voliči, vy jste ale troubové... Dzp.

R. Langer 15.7.2015 8:54

Dobrý článek.

Škoda že většinou bude nepochopen...

Š. Hašek 15.7.2015 8:25

Re: Prusvih zacal dementne pripravenou privatizaci. Jak to?

Pane Panský, v privatizaci bych se moc "nešťoural".

Tehdy se řešilo v boji a v souboji s časem (a dodnes se "stále řeší") "kolik prodat solventním zahraničním investorům" a kolik prodat "tuzemským bez koruny". A nejvíc do toho vždy kecali "nějací Švejnarové". Buďme rádi, jak to dopadlo. Horší situace jest dnes, kdy vláda chce zakroutit svobodnému, nedotačnímu (malo)podnikání krkem. A bez zkrupulí, za potlesku lidu!

Fakt bych to nechal už do učebnic, čas je pryč a stal se svým způsobem zázrak.

Srovnejme s "klidnými dobami dneška"!!!!!!!!!!!!!!

Š. Hašek 15.7.2015 8:19

Těžko něco vysvětlovat

komunistům, socialistům, agentům, dotačním řepkařům, chartistům a jiným rovnobudovatelům ve vládě.

Těžko něco vysvětlovat závistivým levovoličům, kteří v televizi hrdě ječí "já nemám z čeho žít" či "jezdit do Chorvatska".

P. Lenc 15.7.2015 8:12

Re: ANO!

A v příštích volbách dostanou Babišovi voliči koblihy s polevou.No nevolteho!

I. Schlägel 15.7.2015 7:53

Re: Prusvih zacal dementne pripravenou privatizaci. Jak to?

Pane Panský, právní prostředí není něco, co zavedete lusknutím prstů po zazvonění klíči na náměstích. Ani 26 let od revoluce nemáme solidní právní prostředí na průměrné západní úrovni. Znamená to snad, že jsme proto neměli 26 let privatizovat?

I. Schlägel 15.7.2015 7:51

ANO!

Prostě to zařídíme!!! A český volič jásá. Předčasně, jako vždy. Slibovaná lepší pastva pro ovce v ohradě se opět nekoná.

T. Pansky 15.7.2015 0:52

Prusvih zacal dementne pripravenou privatizaci. Jak to?

Velkou privatizaci v Cechach vznikly miliony malych investoru.  Nicmene, neexistovalo tu pravni prostredi pro ochranu malych investoru.  Vsichni mali investori by vicemene chteli profitovat ze svych investic a vetsina z nich by inklinovala ke stredoprave politice.  Jenze pravice vedena ODS se o sve volice nestarala.  Pravni prostredi neochranilo male investory, kterych se velci investori jednoduse zbavili jednanim, za ktere by normalni trzni kapitalisticke ekonomice sli do basy.  Tak sice v Cesku vznikli velmi silni investori, ale vetsina volicu odesla k levici.  Klausova pravice jim ukazala mafiansky kapitalismus, ktery obcane nechteli.  Dnes vetsina lidi kapitalismu neveri, neveri svobodnemu trhu.  A tak roste socialismus v Cesku.