14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

POLITIKA: Ministr Pelikán vyhrožuje občanům

Tak si to shrňme! V okamžiku, kdy ještě není pohřbeno více než 130 obětí islámského teroru v Paříži, v okamžiku, kdy bylo definitivně potvrzeno, že více než 220 obětí pádu ruského letadla na Sinaji mají rovněž na svědomí islámští teroristé.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Remeš 20.11.2015 8:28

Chucpe

Mně to Pelikánovo prohlášení připadlo také jako neuvěřitelné chucpe ... nicméně z informací, které pak Štěpánek na Neviditelném psu již zveřejnil o komunistické rodinné zátěži současného ministra, se už nedivím vůbec ničemu.

J. Navrátil 20.11.2015 8:27

Kod plive líp a demokratičtěji ?

Babylon se proslavil, že každý tam mluvil jinou řečí. Česko nastoupilo stejnou cestu, každý politik má "vlastní demokracii" a poplivává tu "cizí demokracii" opozičního politika. (Po volbách se to otočí a to plivání "cizí demokracie" bude opačným směrem, na tu "vlastní demokracii").

A. Alda 20.11.2015 8:24

Tak jest.

Vystihl jste to velmi přesně.

A. Alda 20.11.2015 8:21

Ano, je to tak.

Kdyby byl president Zeman nevystoupil na tribuně vedle Konvičky, byl by Konvička dnes už v lochu a velká část těch, co tam byli, rovněž. A dělal by se už i hon na ty, kdo se protiislámsky vyjádřili na internetu. Ovšem presidenta těžko stíhat, takže nás vlastně zachránil.

Víme, že Zeman je posér, ale také víme, že je vysoce inteligentní a že má politický čuch a předvídavost. Takže se domnívám, že si byl vědom aktuálně rostoucí nebezpečí pro svobodu slova a osobní svobody mnohých občanů a právě proto tam šel a vystoupil tam. A řekl, co řekl. Díky mu za to.

P. Kolar 20.11.2015 7:02

Re: Islamofobie je když máte strach z Islámu.

Máte samozřejmě pravdu. Fobie je tradičně chápána jako iracionální, či bezdůvodný strach. Ale pozor, taky jako neustávající, persistentní. A k tomu bych se hlásil.

A právě přetrvávající strach z Islámu (jak jinak, když ta hrozba také přetrvává) je nálepkován jako islamofobie.

Tím chci říct, že islamofobie může být velice legitimní obava a strach.Zvlášť když nám pořád vtloukají do hlavy, že strach z Islámu je bezdůvodný. Řeknu to ještě takto:

Oni zatají hrozbu, tím vyrobí obvinění z fobie - já přiznám fobii z důvodu hrozby - tím odhalím to zatajení hrozby.

Doufám, že to někomu pootevře oko.

I. Dekyský 20.11.2015 6:39

Re: Islamofobie je když máte strach z Islámu.

Pokud máte strach z islámu, ani omylem se nejedná o jakoukoli formu fobie. Fobie je bezdůvodný strach, v případě islámu je ke strachu oprávněných důvodů víc než dost. Hlupáci je nevidí, grázlové ze zištných pohnutek zlehčují.

P. Jášek 20.11.2015 6:32

Re: Islamofobie je když máte strach z Islámu.

Nahoře máte Kurase...

I. Dekyský 20.11.2015 6:32

Jablko nepadlo daleko od stromu.

Starý bolševik a udavač Dragutin je jistě na svého synka velmi hrdý. Koneckonců mladý pán má z nedávné minulosti, kdy ještě ani nebyl ministr, s udáváním také své zkušenosti. Od individua jeho kvalit se lze dožít čehokoliv...

V. Vaclavik 20.11.2015 6:23

Proste se boji ozbrojenych obcanu

protoze dobre vi, ze az dojde na muslimske pogromy, byli by oni vzani sebbou.

P. Dvořák 20.11.2015 5:02

Re: Ve Svedsku uz na to zakon je

Tak ještě chvilku počkáme, až to tady převezme Dienstbier.

M. Krátký 20.11.2015 4:46

Je to Tajtrlík ( už Vlasta Burián s tím měl problém )

a můj naprostý souhlas s názory diskutérů, naše civilizace je s islámem ve válce po celá dlouhá století, od 11.září v masívní a sluníčkáři nás chtějí oblbovat svým příživnictvím v různých neziskovkách za naše peníze. V Čechách se to vždy řešilo defenestrací, mělo by se to oprášit a začít tvrdě na tyto pitomce včetně kabaretních Estrádních Umělců v Bruseli.

J. Dlouhy 20.11.2015 4:28

Re: Islamofobie je když máte strach z Islámu.

Bohuzel tech vymastencu je mezi arabskymi muslimy prehrsle. Je to dusledek pribuzenskeho krizeni (inzucht), ktere probiha jiz 1 400 let. IQ 70 je zrejme prumer. Proto je tak lehke oblbovat a ziskavat adepty na sebevrazdu. Nekde jsem cetl, ze prevazna vetsina muslimskych mladiku fakticky veri na tech 72 pannen, co je ceka. Pri ztizene moznosti pristupu k sexu a jejich IQ je to zrejme lakava alternativa.

J. Dlouhy 20.11.2015 4:21

Ve Svedsku uz na to zakon je

K vyctu nepeknych vyjadreni, trestne stihanych, o rasismu, homosexualite etc pripojili Svedi nedavno i feminismus a islam. Rict neco nepekneho znamena kriminal. Takze je to jen otazka casu, nez svedsky model prijde i sem. Priklady tahnou ...

P. Kolar 20.11.2015 2:23

Re: Islamofobie je když máte strach z Islámu.

JJ, máte pravdu. Ale k tomu to bohužel směřuje. Rozvědky říkají, že už nestačej držet krok s narůstající radikalizací.

Byly doby, kdy všichní němci byli slušní a pár jich chtělo střílet. Nakonec všichni stříleli, ať chtěli, nebo nechtěli.

Ti vymaštěnci plánovití se vám povedli :)

K. Vážný 20.11.2015 1:47

Re: Islamofobie je když máte strach z Islámu.

>> Ti muslimové co nestřílej, jsou ti, co zatím nestřílej.

Proč si toto myslíte?

Imho je tu řada imigrantů, kteří přišli, aby se jim lépe dařilo, a třeba poslali peníze domů. Někteří z nich se nechtějí vzdát svých tradic, které si z domova přinesli. Tito se budou sdružovat více do ghett. Další ještě budou třeba radikální a budou v duchu, nebo i nahlas odsuzovat Evropu, která jim dala jíst. A další budou mít odvahu dělat něco násilného a teprve další někdo zorganizuje k činu.

Všimněte si, že ti co to naplánovali se sami nešli zabít. Ty musela postřílet a roztrhat granáty policie.

Musí tu být vymaštěnci tupí a vymaštěnci plánovití. A teprve pak se něco stane. Kdyby Evropa důsledně "uklízela" v mešitách kazatele "vymaštěnosti" a zároveň tvrdě bojovala s IS a věznila svoje občany za podporu IS, nic by se nestalo. A normální muslim by to možná ani nepostřehl. Žel jde o promile. Kdyby šlo o procenta, tak už je tu dávno občanská válka.

P. Kolar 20.11.2015 0:16

Islamofobie je když máte strach z Islámu.

Nezlobte se, ale já mám. Kdo by neměl strach, když ani na koncert se nedá jít, aniž by tam do lidí nestříleli.

A nikdo mi nenamluví že to nebyli muslimové.

Ti muslimové co nestřílej, jsou ti, co zatím nestřílej.

Zatím takových útoků v Evropě nebylo moc, ale ta frekvence se zvyšuje. Definitivně z toho mám strach, takže jsem islamofob. Tahle nálepka už dávno ztratila svůj ztratila svůj negativní a zahanbující význam. Pro mne dneska islamofob znamená člověka, který se o Islámu trochu poučil.

A jestli nám ministr spravedlnosti vyhrožuje nějakými německo-švédskými zákony, tak bychom měli přemýšlet, jak se ho zbavit.