3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Miloš Zeman stmelující

Od nástupu Miloše Zemana do funkce prezidenta republiky jsme stále častěji a hlasitěji slýchávali, že „Miloš Zeman není mým prezidentem“, „prezident Zeman rozděluje společnost“, „Zeman nám dělá ostudu v zahraničí“, „prezident nás táhne na východ“, a skončilo to pátečním výkřikem „Zeman je Putinova děvka“ ve volební místnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Těhanová 17.1.2018 9:13

jak mohu mít úctu

k člověku, který nemá úctu k nikomu a uráží všechny, kdo mají jiný názor a nepochlebují mu?

Úctu si každý člověk musí vydobýt sám a zasloužit si ji. To, že má sebevyšší funkci, bohužel, nestačí.

R. Houška 17.1.2018 9:05

Milý pane Lanzi, Miloš Zeman je 3x soudně uznaný lhář. To mi bohatě stačí k tomu, abych ho nechtěl mít za prezidenta. O jeho elegantním vystupování, zdravotním stavu a prosazování zájmů hned dvou cizích mocností, nemluvě...Divím se, že jste schopen toto vše akceptovat a dokonce obhajovat.

J. Kindl 17.1.2018 9:01

Miloš Zeman stmelující

Jako J.X. Dolžela, tak i já mám stejný názor. Já nechci na Hradě reprezentaci vesnického lihovaru. Nechci tam zášť, zlobu, nenávist, zlomyslnost, jízlivost, nepotismus, lži a urážky – to jest všechno, co reprezentuje Miloš Zeman. Člověk, který jestli v něčem opravdu vyniká, tak ve sprostotě. Proto veřejně a s chladnou hlavou říkám, že budu radši volit slušného člověka, se kterým nesouhlasím, než nalitého sprosťáka, i když z něj občas vypadne i rozumná myšlenka. Prezident reprezentuje zemi. A já chci být reprezentován univerzitním profesorem, a ne ožralcem ze čtvrté cenové, který málem pozvracel korunovační klenoty. Takže: Říkám NE sprostotě a volím Drahoše!

M. Valenta 17.1.2018 8:49

Nelogika v článku

"Kdyby se hoši přepočítali", jak píše a přeje si autor v závěru článku, tak by zase neplatilo to mušketýrské heslo. Ale v jednom se autor podle mne trefil dokonale. Zemanovi se podařilo svojí hloupou, hulvátskou a pro-východní politikou své protivníky docela dobře sešikovat až z toho chudák musí do ČT.

I. Mertl 17.1.2018 8:48

Re: Jako tradičně

Zato Vy, pane Zingo? Škoda mluvit, natož psát.

I. Schlägel 17.1.2018 8:41

Miloš Zeman

měl na práci něco úplně jiného, než se pokoušet o stmelování společnosti. Jedno zda ve funkci prezidenta či premiéra. Například moji maličkost sjednotil vcelku efektivně. Už při svém prvním významném státnickém jednání v Bambergu. Byl to a je člověk na svém místě. Velký Kormidelník. Čest.

D. Stirský 17.1.2018 8:34

Ještě:

Nevadí mně, že prezident bude mít jiné názory než mám já. To je normální. Musí však umět své názory kultivovaně sdělit, podložit argumenty, bez urážení názorových odpůrců, bez sdělování polopravd či dokonce lží. Udělá-li chybu, musí se umět omluvit a chybu přiznat. Neměl bych z prezidenta cítit chuť po moci, bažení po té funkci. Lidem jinak smýšlejícím se nesmí mstít, naopak: měl by jim naslouchat a klidně, bez urážek a dehonestací s nimi diskutovat.

A. Reček 17.1.2018 8:29

Ano, prezident Zeman je stmelující

Ale pro ty levicové občany, kterým překáží naše účast v EU i NATO. A navíc mající velké sympatie k politice Kremlu a Pekingu. Proto hravě jim nevadí způsob Zemanova veřejného vystupování a jeho osobní povaha. Také to, že skutečně fyzicky těžko přečká pětileté funkční období nového působení na Hradě.

D. Stirský 17.1.2018 8:13

K volbě prezidenta:

Různých rádoby velemoudrých úvah o výsledku, různé rádoby učené eseje o prezidentsví mne osobně už nezajímají. Stačí mně jedno: Slušný, inteligentní člověk na Hradě. Ostatní (migranti, Babiš,inkluze...) až tak důležité není, neb president stejně skoro o ničem nerozhoduje.

A. Osvaldová 17.1.2018 8:12

Re: Hlouposti na hlouposti

Souhlas, není co dodat :)

A. Osvaldová 17.1.2018 8:10

Re: Jako tradičně

... a bohužel i velký hlupák :-(

R. Langer 17.1.2018 8:03

Re: Tady, ale i jinde na diskuzích se zapomíná na

Ano, ale právě tohle lidoví demokraté nedokážou pochopit. Lidový demokrat totiž dobře ví, kdo je jediný správný kandidát, a ostatní jsou jenom rozvraceči a pochybné živly, včetně jejich voličů. Jak rychle lidé zapomínají mě děsí. :-(

R. Langer 17.1.2018 7:58

Re: Neuctivé výroky prezidenta Zemana o občanech

Jaké referendum o odvolání, právě jsou volby...

P. Zinga 17.1.2018 7:51

Re: Pražská kavárna a havlárna má nyní trošku jiné heslo:

Ta kritika je samozřejmě účelová a samozřejmě má důvod, ale ten není na straně Zemana. Kavárna holt nesnese, že existuje i jiný, oprávněný názor: její bohorovná sebejistota jediného správného názoru to nepřipouští.

J. Fridrich 17.1.2018 7:49

Tady, ale i jinde na diskuzích se zapomíná na

Tady, ale i jinde na diskuzích se zapomíná na zcela přirozenou a normální věc - a to je to, že MNĚ se tento kandidát nelíbí - a TOBĚ se líbí a vyhovuje.. Važme si toho, že je to zatím možné - 40 roků za komunistů to možné nebylo - a možná to již dlouho ani nebude...

P. Zinga 17.1.2018 7:47

Re: Jako tradičně

Pane Rudolfe, ani si neuvědomujete, jak jste (nebezpečně ) směšný.

Vy hloubíte příkopy a politik je má zasypávat? A není hloubením příkopu, nazvat českého presidenta proruským mužikem?

Vy nejste troll, Vy jste probruselský trotl.

P. Zinga 17.1.2018 7:42

Re: Hlouposti na hlouposti

Pokud se odvoláváte na opilce Kalouska, tak to máte podivnou schopnost důvěry.

Klenoty: potvrdil někdo z přítomných (např. kardinál), že byl Zeman opilý?

Kalousek získal 5% hlasů. Jak to, že si tak vyskakuje, když ho 95%voličů nevolilo?

P. Rudolf 17.1.2018 7:41

Jako tradičně

jste autore nic nepochopil. Společnost bývá vždy přirozeně rozdělená, politici jsou tady ale právě od toho, aby ty příkopy zasypávali, a ne, jako ten váš proruský mužik, je ještě hloubil a lidi proti sobě hecoval.

P. Zinga 17.1.2018 7:39

Drahoš je simulakrum

Kdo neví, vo co gou, zde vysvětlení:

http://www.artslexikon.cz//index.php?title=Simulakrum

P. Dvořák 17.1.2018 7:33

Re: Pražská kavárna a havlárna.

Možná byste si měl aspoň 1x přečíst článek. Ten je především o Pražské Kavárně a havlárně.

Bojují svými falešnými brejličkami, zamotaní do tibetských vlajek ale rozhodně ne v Číně, a žvaněním o demokracii, která by měla být jenom podle nich. Ke komu se přidají v případě skutečného boje, předvedli ve "Výzvě vědců" a kavárečníků.

TEDY: Prezident Drahoš jako (byť i jenom formální) vrchní velitel armády - vítač, no to je mi "obrana".

P. Klíma 17.1.2018 7:26

Kéž byste měl pravdu ✌️!

M. Rubáš 17.1.2018 5:47

Volím Zemana

Brusel se bude snažit prosadit Dublin IV, Sociální kompakt a omezit svobodu slova (boj proti dezinformacím) A tady bude Zeman určutľ hájit naše zájmy

a bude proti tomu protestovat, zatímco Drahoš bude servilní, nebo bude i přitakávat. Takže navzdory všem chybám v klíčových otázkách ČR vs EU bude Zeman mnohem lepší. Volím Zemana!

http://www.epshark.cz/clanek/364/proc-volim-zemana

S. Sedlák 17.1.2018 5:25

Re: Pražská kavárna a havlárna má nyní trošku jiné heslo:

Na kavárnu a obranu jste to převedl vy, ale diskutujeme o našem dosavadním prezidentovi. Připadá mi poněkud nepatřičné nálepkovat kritiky Zemana, jakoby ta kritika byla nedůvodná a účelová. Něco, co teď provozuje Babiš. Hnus.

P. Dvořák 17.1.2018 5:18

Re: Pražská kavárna a havlárna má nyní trošku jiné heslo:

Možná jste to špatně četl, ale já jsem nepsal o tom, co řekl nebo neřekl Zeman.

Mimochodem, vy si myslíte, že Pražská Kavárna by někdy měla s obranou něco společného? Tedy kromě obvyklého koňáčkově-doutníčkového pindání.

S. Sedlák 17.1.2018 4:36

Re: Neuctivé výroky prezidenta Zemana o občanech

Kdyby bylo referendum o odvolání, tak třeba by s tím šlo něco dělat. Takto je to prezident každého občana ČR ať se mu to líbí nebo ne. A ten by to měl vzít v úvahu, že není prezidentem jen Mynáře, Nejedlého nebo Putina. Toho vlastně ne. To Zeman je jeho pucflek.

S. Sedlák 17.1.2018 4:31

Re: To nepojede

Ten se sotva drží nad vodou a pokud ho nenaládují nějakým dryákem, tak neví, čí je. Nejpozději do roka by byl funus.

S. Sedlák 17.1.2018 4:29

Re: Pražská kavárna a havlárna má nyní trošku jiné heslo:

Zeman si může k tomu pindat, jak chce. S obranou má společné je formální velitelství. Asi jako britská královna.

S. Sedlák 17.1.2018 4:27

Hlouposti na hlouposti

Ten článeček nálepkuje odpůrce Zemana a já se rozhodně necítím být v ani jedné kategorii. V předchozích volbách jsem Zemana volil a měl jsem čím dál větší problémy to přiznat.

Vím velmi dobře, proč se to stalo. Nechtěl jsem, aby posílil Sobotka a TOP09. Nevyhovoval mi poněkud nafrněný názor KS na nás. Číro mě neoslovilo a hloupé kecy ohledně Beneše a soudu v Haagu to dorazily.

Zeman moje očekávání ovšem doplnil o naprosto nepřijatelné a zbytečné chování, které vcelku přesně vystihují slova, která uvádí autor. Kalousek pěkně glosoval scénu s korunovačními klenoty, že měl obavu, že ke koruně, jablku a žezlu přibude šavle. Sobotku jsem vždy nesnášel, ale hov..ské chování prezidenta bylo v krizi neomluvitelné a stěží najdu publikovatelný výraz. Zacházení s Ústavou patří do stejné kategorie nezřízeného chování připomínající opět ten chlast. Hnusné nadbíhání Číňanům a Rusům, přičemž k tomu není žádný ani dokonce ekonomický důvod.

Nakonec s těmi volbami. Babiš v poměrném systému získal 30% hlasů. To znamená, že 70% hlasů nezískal a tím nikdo nemůže okupovat celou politickou scénu. Ani odstup od dalšího neznamená nic jiného, než politickou roztříštěnost. Zeman získal ve většinovém systému 40%, ale tím končí. Kdyby byly jednokolové volby, volím Drahoše, ačkoliv to primárně můj kandidát není. Je to kompromis mezi tím, co chci a tím, co mohu mít. Zemana nechci a vím proč.

P. Dvořák 17.1.2018 4:17

Pražská kavárna a havlárna má nyní trošku jiné heslo:

rádobybojové "Jeden za nikoho a všichni do jednoho!" Myšleno Zemana.

Ovšem kdyby opravdu došlo na lámání chleba, nedej bože k nějakému incidentu dejme tomu s obranou proti muslimizaci a vzniklo by skutečné nebezpečí, hned by se jejich zcela nebojové heslo změnilo na uprděné "Já za nikoho, všichni za mě."

R. Langer 17.1.2018 3:57

Re:

To by byl ovšem pouze pověstný "klid před bouří". Tou to totiž po vítězství "lidových demokratů" nakonec vždycky skončí, ať už dříve, či později. Oni sami to ale nechápou. :-(