6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Miloš Zeman stmelující

Od nástupu Miloše Zemana do funkce prezidenta republiky jsme stále častěji a hlasitěji slýchávali, že „Miloš Zeman není mým prezidentem“, „prezident Zeman rozděluje společnost“, „Zeman nám dělá ostudu v zahraničí“, „prezident nás táhne na východ“, a skončilo to pátečním výkřikem „Zeman je Putinova děvka“ ve volební místnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zinga 17.1.2018 15:52

Re: jak mohu mít úctu

No a to si, paní Kombercová, nejsem v případě Drahoše tak jist.

P. Khail 17.1.2018 20:05

Re: jak mohu mít úctu

Správně, jistotou je Zeman s Nejedlým, Velebou, Mynářem, Ovčáčkem, Čubou atd. jezdící se učit do Číny. Ale to jsou jen maličkosti, brýle jsou daleko větší problém. A to ani nevíte, že si stříhá chlupy v nose, to bude bomba až se to lidi dozví. Proti tomu je Zemanova odešlá cukrovka jen brnkačka.

J. Lepka 17.1.2018 11:05

Re: jak mohu mít úctu

Faktická poznámka pane Vlčku: Opravdu si myslíte, že prezident ČR, de facto jen reprezentativní figura, je schopen ve vztahu k EU něco změnit?

Tak nevím, zda jste vskutku tak naivní nebo záměrně mlžíte?

J. Vlček 17.1.2018 11:23

Re: jak mohu mít úctu

Vám se zřejmě, lane Lepko, libilo chování pana Sobotky, když se doma stavěl zásadně proti imigrantům, a přijel do Bruselu a byl to úplně jiný pan Sobotka. Žádné mlžení a naivnost, ale fakta.

Z. Lapil 17.1.2018 17:38

Re: jak mohu mít úctu

Je sice formálně jen reprezentativní figura, ale pan Drahoš je z lidí, kteří umějí mluvit i argumentovat a lidi je poslouchají. Znám ho, nekecám.

Takže zrovna v jeho případě argument "Je jedno, koho volím, stejně nic ne(z)může", moc moudrý není. Nicméně Byli jsme před Zemanem, budeme i po něm - to platí a platit to bude i o Drahošovi, samozřejmě v případě, že naším prezidentem bude zvolen on.

Z. Lapil 17.1.2018 17:31

Re: jak mohu mít úctu

Nenechte si něco nakecat, "nějaká ta tisícovka" uprchlíků problém je. "Občané České republiky mají pocit, že nás „Brusel“ nutí ubytovat několik tisíc kulturně cizorodých lidí. Málokdo přitom věří, že by do budoucna zůstalo jen u těch 2600 nyní „oficiálně přidělených“ uprchlíků. Naše kvóta by rostla s tím, jak by narůstal základ, od něhož je odvozena. Zároveň je dnes již zřejmé, že nemá smysl rozvážet utečence po osmadvaceti zemích. EU umožňuje volný pohyb osob, proto se nakonec utečenci stejně mohou vydat tam, kam původně chtěli. Nutit je trvale žít tam, kde nechtějí, a učit se jazyk, který je jim cizí, by bylo v rozporu s evropským pojetím lidských práv." Více viz https://www.jiridrahos.cz/caste-otazky/problem-s-utecenci/

Pana Halíka fakt rád nemám, ale za Zemanem pro změnu stojí Šlouf, Srp nebo "atomový dědek" Grégr (viz odkaz vpravo na této stránce "Osm miliónů pro Zemana"...). Aneb mezi sty a sty tisíci sympatizantů kohokoliv samozřejmě najdete lidi sobě milé i nemilé.

R. Houška 17.1.2018 9:05

Milý pane Lanzi, Miloš Zeman je 3x soudně uznaný lhář. To mi bohatě stačí k tomu, abych ho nechtěl mít za prezidenta. O jeho elegantním vystupování, zdravotním stavu a prosazování zájmů hned dvou cizích mocností, nemluvě...Divím se, že jste schopen toto vše akceptovat a dokonce obhajovat.

Š. Hašek 17.1.2018 9:45

Re:

Četl jste Přítomnost, ročník 1938, stačí tři čísla??

Ta Kaslová si naběhla. Ani nerozezná debatní (nedoslovnou citaci) tříbení názorů. Klidně ať si mě dá také k soudu, on ten Peroutka (nemusel) opravdu označil ve svém článku Adolfa Hitlera za seriozního, přesněji řečeno - v prosinci 1938 označil Třetí Říši za seriozní stát kulturního národa. Vy byste celkem přesnou, nikoliv doslovnou větu hnal k soudu???

Nejraději mám nečtenáře originálu, kteří mluví o něčem, co si jen vyslechli od Moravce.

M. Valenta 17.1.2018 10:06

Re:

Vy také netušíte co je to dobový kontext, že. Peroutka psal své články v letech 36-38 a přestože už mnozí tušili včetně jeho, že to nebude v nadcházejících letech žádná selanka, o hromadách mrtvých a Osvětimi tušit v té době nemohli nic a touto Zemanovou nespravedlivou optikou se ony články koukáte dnes Vy.

Zkrátka jde o jednu z jeho podpásovek určenou k pobavení a rozdráždění vlastního voličstva. Naštěstí už zřejmě skončil.

R. Langer 17.1.2018 14:03

Re:

Jasně, "dobový kontext", už je to tady... :-D

Š. Hašek 17.1.2018 17:54

Re:

Nejde o dobový kontext.

Já vůbec nevyčítám Ferdinandu Peroutkovi jeho články. I když mohl trošku víc předvídat.

Mám na mysli pipku Kaslovou, neznalce kavárenské, človíčky, kteří dávají za věty vyřčené v debatě někoho k soudu.

Prostě Miloš Zeman debatoval, měl načteno, takový "Feri" ani načteno mít nemůže, stejně jako vnučka.

Čekají nás "hezké doby", za slova budeme chodit k soudu. Zkráceno.

J. Kombercová 17.1.2018 10:17

Re:

Ty lži předcházející o osobě pana Peroutky stále pomíjíte. Soudně byly uznány dvě... týkaly se lživých obvinění Zemanova protivníka v minulých volbách. S čímpak pan Zeman přijde teď?

J. Kindl 17.1.2018 9:01

Miloš Zeman stmelující

Jako J.X. Dolžela, tak i já mám stejný názor. Já nechci na Hradě reprezentaci vesnického lihovaru. Nechci tam zášť, zlobu, nenávist, zlomyslnost, jízlivost, nepotismus, lži a urážky – to jest všechno, co reprezentuje Miloš Zeman. Člověk, který jestli v něčem opravdu vyniká, tak ve sprostotě. Proto veřejně a s chladnou hlavou říkám, že budu radši volit slušného člověka, se kterým nesouhlasím, než nalitého sprosťáka, i když z něj občas vypadne i rozumná myšlenka. Prezident reprezentuje zemi. A já chci být reprezentován univerzitním profesorem, a ne ožralcem ze čtvrté cenové, který málem pozvracel korunovační klenoty. Takže: Říkám NE sprostotě a volím Drahoše!

P. Zinga 17.1.2018 9:22

Re: Miloš Zeman stmelující

Volíte mluvícího panáka, pane Kindl!

P. Harabaska 17.1.2018 11:32

Re: Miloš Zeman stmelující

Nomen omen. Úvaha a vyjádření malého dítěte.

M. Moravcová 17.1.2018 13:45

Re: Miloš Zeman stmelující

a já tam zase nechci Háchu

M. Valenta 17.1.2018 8:49

Nelogika v článku

"Kdyby se hoši přepočítali", jak píše a přeje si autor v závěru článku, tak by zase neplatilo to mušketýrské heslo. Ale v jednom se autor podle mne trefil dokonale. Zemanovi se podařilo svojí hloupou, hulvátskou a pro-východní politikou své protivníky docela dobře sešikovat až z toho chudák musí do ČT.

I. Schlägel 17.1.2018 8:41

Miloš Zeman

měl na práci něco úplně jiného, než se pokoušet o stmelování společnosti. Jedno zda ve funkci prezidenta či premiéra. Například moji maličkost sjednotil vcelku efektivně. Už při svém prvním významném státnickém jednání v Bambergu. Byl to a je člověk na svém místě. Velký Kormidelník. Čest.

D. Stirský 17.1.2018 8:34

Ještě:

Nevadí mně, že prezident bude mít jiné názory než mám já. To je normální. Musí však umět své názory kultivovaně sdělit, podložit argumenty, bez urážení názorových odpůrců, bez sdělování polopravd či dokonce lží. Udělá-li chybu, musí se umět omluvit a chybu přiznat. Neměl bych z prezidenta cítit chuť po moci, bažení po té funkci. Lidem jinak smýšlejícím se nesmí mstít, naopak: měl by jim naslouchat a klidně, bez urážek a dehonestací s nimi diskutovat.

P. Zinga 17.1.2018 16:04

Re: Ještě:

Za prvé musíte mít presidenta s názory. Jinak popisujete Ježíše Krista.

A. Reček 17.1.2018 8:29

Ano, prezident Zeman je stmelující

Ale pro ty levicové občany, kterým překáží naše účast v EU i NATO. A navíc mající velké sympatie k politice Kremlu a Pekingu. Proto hravě jim nevadí způsob Zemanova veřejného vystupování a jeho osobní povaha. Také to, že skutečně fyzicky těžko přečká pětileté funkční období nového působení na Hradě.

Perryman 17.1.2018 11:02

Dobry den, slucujete jablka a hrusky. EU a NATO jsou uplne rozdilne aliance. Mohu silne kritizovat vyvoj EU a zaroven souhlasit s nasim clenstvim v NATO a neni to problem. Ostatne MZ ma k tomuto blizko. A take jste k tem dobrym vztahum s Cinou a Ruskem zapomel pridat vynikajici vztahy s poobamovskymi USA a Izraelem.

V. Chrastina 17.1.2018 12:59

Re:

Souhlas, NATO budeme potřebovat proti připravované armádě EU, až k nám vtrhne, aby nás potrestala za neposlušnost v přijímání muslimských teroristů. Možná to nebude v srpnu, jako to před časem provedla ta sovětská, ale je třeba se jí tak jako tak obávat. On si totiž nátlakový režim pánů komisařů z EU nic nezadá s postojem maršála Brežněva vůči naší neposlušnosti a neoddanosti ke Kremlu.

D. Stirský 17.1.2018 8:13

K volbě prezidenta:

Různých rádoby velemoudrých úvah o výsledku, různé rádoby učené eseje o prezidentsví mne osobně už nezajímají. Stačí mně jedno: Slušný, inteligentní člověk na Hradě. Ostatní (migranti, Babiš,inkluze...) až tak důležité není, neb president stejně skoro o ničem nerozhoduje.

J. Fridrich 17.1.2018 7:49

Tady, ale i jinde na diskuzích se zapomíná na

Tady, ale i jinde na diskuzích se zapomíná na zcela přirozenou a normální věc - a to je to, že MNĚ se tento kandidát nelíbí - a TOBĚ se líbí a vyhovuje.. Važme si toho, že je to zatím možné - 40 roků za komunistů to možné nebylo - a možná to již dlouho ani nebude...

R. Langer 17.1.2018 8:03

Re: Tady, ale i jinde na diskuzích se zapomíná na

Ano, ale právě tohle lidoví demokraté nedokážou pochopit. Lidový demokrat totiž dobře ví, kdo je jediný správný kandidát, a ostatní jsou jenom rozvraceči a pochybné živly, včetně jejich voličů. Jak rychle lidé zapomínají mě děsí. :-(

P. Rudolf 17.1.2018 7:41

Jako tradičně

jste autore nic nepochopil. Společnost bývá vždy přirozeně rozdělená, politici jsou tady ale právě od toho, aby ty příkopy zasypávali, a ne, jako ten váš proruský mužik, je ještě hloubil a lidi proti sobě hecoval.

P. Zinga 17.1.2018 7:47

Re: Jako tradičně

Pane Rudolfe, ani si neuvědomujete, jak jste (nebezpečně ) směšný.

Vy hloubíte příkopy a politik je má zasypávat? A není hloubením příkopu, nazvat českého presidenta proruským mužikem?

Vy nejste troll, Vy jste probruselský trotl.

A. Osvaldová 17.1.2018 8:10

Re: Jako tradičně

... a bohužel i velký hlupák :-(

I. Mertl 17.1.2018 8:48

Re: Jako tradičně

Zato Vy, pane Zingo? Škoda mluvit, natož psát.