4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Miloš Zeman - lev a velký šéf?

Miloš Zeman není, čím býval. Jako ve staré trampské písni Wabiho Daňka se marně kasá, už není "lev a velký šéf". I když navenek by to nikdy nepřipustil. Místo toho nepřestajně vynalézá způsoby, jak odměnit "věrné", čili ty, kteří ho – i kdyby jen z vypočítavosti – podporují, a jak se pomstít "zrádcům", čili těm, kdo stojí proti němu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 21.1.2014 11:55

Prezident Zeman

Jeho afektované pozérství mi vadilo už v "něžné revoluci" a nikdy mu neodpustím, že svým levicovým populismem (hesla o "tunelování", vlastnictví podniků zaměstnanci ...) předčasně probudil naši deprimovanou rozvrácenou a dezorientovanou levici a tím poškodil naši ekonomiku, která si takovýto luxus tehdy nemohla dovolit.

Nicméně jím byť jakkoli problematicky realizované prosazování tradiční sociálně demokratické "levicovosti" do slušné demokratické politiky u nás patří stejně jako demokratickou pravici podporující politika jeho dlouhodobého protivníka Václava Klause.

To se určitě nedá říct o neolevicovém budování ve všech oblastech lidské činnosti totálně nesvobodného (politicko-korektního, byrokratického, "zeleného", mediokratického, soudcokratického..) o společenský "parazitismus" se opírajícího (nad)státu v němž vláda socialisticky sroste s dotovaným velkokapitálem.

U nás je bohužel navíc tato politika prosazovaná EU-hujery, jejichž jedinou motivací je očividně vytváření svých doživotních pašalíků "bruselských" a vzkvétání vlastního dotovaného byznisu. EU-hujeři, jakými jsou budoucí ministr zahraničí pan Zaorálek, EU-ministr Dienstbier, EU-pučista Sobotka, pan Rouček nebo z komunistické mafie prokazatelně zpočátku profitující, komukoli ochotně ve svůj prospěch sloužící pan Babiš nebo Telička jsou schopni a ochotni tu vytvořit pouze nový DEU-protektorát.

Mnohé "zvláštnosti" Zemanova chování se stanou srozumitelnější, uvědomíme-li si, že se musel nějak pojistit proti zhovadilému útoku EU-hujerů, který téměř zničil prezidenta Klause. Jejich zuřivé nepřátelství je také to jediné co mají V. Klaus a M. Zeman viditelně společného.

J. Boleslav 19.1.2014 16:05

Re: P. Klaus si nezaslouží

Přesně tak.

J. Charvát 18.1.2014 21:53

P. Klaus si nezaslouží

být kladen na stejnou úroveň jako p. Zeman. Přinejmenším Ústavu dodržoval, pokud si pamatuji, až úzkostlivě. Při jmenování premiérů a jejich vlád musel leccos spolknout, ale nikdy při tom neprudil jako současný vládce Hradu. Jakkoli vím, že řada čtenářů tohoto fóra jej považuje taky za zemského škůdce, myslím, že pokud vůbec škodil, tak v rámci Ústavy. Nevím tedy, v čem dle autora p. Zeman na svého předchůdce navazuje. Kéž by tak činil.

M. Mýval 18.1.2014 18:20

Re: Ovar je už jenom

I kdyby se ověnčil vavřínovým věncem, je to furt jen ovar s bobkovým listem na rypáku

A. Hrbek 18.1.2014 14:33

Re: Ovar je už jenom

Nejhorší ovšem je, že se vždy najde dostatek zadkovlezů, kteří jsou ochotní někoho při návštěvě oslavovat jako císaře Františka Josefa I. a že se oslavenec chová, jako by císařem skutečně byl.

J. Boleslav 18.1.2014 13:02

Ovar je už jenom

zlé, potměšilé, věčně přiožralé a hulvátské hov.ado, které republice škodí, kudy pajdá.

M. Kadlecová 18.1.2014 10:48

souhlas