5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Miloš Zeman - fait accompli

Používám jeho výrok, pronesený v OSN ohledně okupace Krymu. Do češtiny se dá přeložit jako hotová věc. Na rozdíl od jeho prognostických schopností doufám, že i v tomto se mýlil. Stejně jako řada voličů v něm.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Vodvářka 31.1.2023 11:20

Na dálku sázím láhev single malt whisky Laphroaig 15 leté.... co Vy?

T. Vodvářka 31.1.2023 11:20

Nečtete diskusi, pane Čermáku?

O komunistech jsem po jejich odchodu ze sněmovny nenapsal ani fň.

Dávejte si, prosím, pozor na kvalitu svých příspěvků, mohl by Vás někdo, kdo to sleduje, označit za lháře. To by nebylo hezké.

J. Ptáček 31.1.2023 11:16

Za označení Vás europoslancem se omlouvám, v zásadě s Vámi i souhlasím, jenom mám pocit, že jste velký optimista. Přímou moc mít nebude, za šňůrky bude tahat dál. Aspoň dělá všechno pro to. Rád bych se s Vámi vsadil, že MDŽ jeho škodění státu neukončí. Kéž byste měl pravdu!

V. Čermák 31.1.2023 11:02

Tak náš pan doktor Vodvářka odcházejícímu Zemanovi zpříjemnil jeho odcházení tradičním jedovatým polpiváníčkem . Co bude dělat, až Zeman skutečně odejde? Inu pořád to samé. Komouši už 32 let nevládnou, ale pan Vodvářka je pořád opakovaně hodnotí ve svých častých statích. Také Babiš je poražen, ale myslím, že u pana Vodvářky bude pořád mít významné místo v jeho repertoáru. Mimochodem, Zeman ve svém 1. období Zarazil natěšené Sudetské Němce a v 2. období natěšené Připrchlíky . Byl to tudíž prezident Významný, i když chybující, žádná Loutka jako současný vítěz, který pokračuje v Rozdělování, i když tvrdil, že bude sjednocovat....;-DRv

T. Vodvářka 31.1.2023 11:02

Pane Čermáku, pokud jste zaregistroval, tak v diskusích - na rozdíl od Vás, pana mluvčího Šejny - neškatulkuji. Mýlíte se ve vztahu pane Šejny ke mně. On mne dokonce - při mé delší absenci zde na NP - vyhledává na jiných serverech. Myslím, že je to utajovaná láska, kterou se pan Šejna bojí dát veřejně najevo a tak ji maskuje označením mé osoby jako - cituji pana Šejnu - "idiot, psychopat, lhář, psychiatr" atp.

Což jistě není projev nenávisti, ale mitigované lásky, jak jistě uznáte.

To, že si dovoluji kritiku vůči panu Babišovi, Zemanovi, komunistům (to prosím jste poněkud zaspal, neboť jejich odchodem z parlamentu do věčného zapomění jsem o nich nenapsal ani čárku), je dáno prostým faktem, že oba zmínění ovlivňují můj život. Slibuji, že po letošním MDŽ nenapíšu o panu Zemanovi ani čárku. Totéž by se týkalo pana Babiše, pokud by splnil svůj slib, daný v roce 2013, že bude v politice jen jedno 4 leté období. Což se bohužel nestalo.

Poslední - přečtěte si prosím níže v diskusi definici nenávisti. Jde o často zaměňovaný pojem, který, jsa použit nesprávně, znehodnocuje jeho autora. A já bych opravdu nechtěl, abyste se zde dehonestoval. Vy to při kvalitě Vašich vstupů nemáte zapotřebí.

pěkný den.

J. Joudová 31.1.2023 10:59

Kdo bydlí v obci Lány, je podle Vás „u lizu“? Jak to přesně myslíte?

P. Kmoníček 31.1.2023 10:49

Pane Vodvářko, prosím Vás, neberte to Šejno nijak vážně. Já ho vážně brát přestal už před delší dobou a je to dobře.

V. Čermák 31.1.2023 10:44

Svazáku Vodvářko, Pan Šejna vás prostě nemá rád stejně jako já a další diskutéři, zejména kvůli zapálenému a jedovatémuu propagandování. Nenávistí zde ovšem oplýváte VY sám. Tryská z vás dlouhodobě směrem k Babišovi, nyní poraženém, Zemanovi, nyní odcházejícím, komunistům, již 32 let odstavených od vlády i moci, a samozřejmě k voličům těch vámi Nenáviděných. Takže vlastně můžete být rád, že pana Šejnu s Nenávistí spojovat nemusíte...;-D

V. Heidlerová 31.1.2023 10:43

Děkuji za velmi dobrý a pravdivý článek, který ve zkratce shrnul působení Zemana v polistopadové politice. Není v něm co změnit, historie Zemanovi vykáže místo a nebude to na piedestalu úcty a slávy.V

T. Vodvářka 31.1.2023 10:40

Dělám to, pane Navrátile, již mnoho let, nicméně děkuji za upřímně myšlenou radu. Vzhledem k tomu, že některé pojmy zde zdomácněly a užívají se promiskue, speciálně pro Vás uvádím, že nenávist se projevuje zejména tím, že dotyčnému přejeme třeba nemoc, smrt, chceme mu fysicky ublížit atd. Což není můj případ. Je docela možné, že i Vy nemáte někoho rád, ale jistě to není nenávist. Zkuste naopak Vy uvažovat tímto směrem.

K meritu. V mém životě jsem zažil několik proher, ale ty mne vždy navedly k jinému řešení, jež se ukázalo být mnohdy lepším, než to mnou zamýšlené. Za svůj život jsem odpovědný na 100%, to Vás ujišťuji. To, že občas publikuji nějaký svůj názor, s nímž Vy nesouhlasíte, není frustrace. To by ji zde museli mít všichni autoři na NP., neboť téměř každý má své souhlasné a nesouhlasné diskutéry.

Snažím se poctivě srovnávat všechna fakta a dívat se na svět objektivně. To, že Váš pohled je jiný, je logické a normální. Jinak by byl svět neskutečně fádní.

T. Vodvářka 31.1.2023 10:32

Můj neplacený tiskový mluvčí pane Šejno, já nehodnotím věcnou správnost přispěvku pana Ptáčka, ale Vaše vyjádření, jež by mohlo v někom vyvolat podezření o Vámi neustále zmiňované nenávisti zde na NP a nedejlenin Vás s ní spojit. To bych opravdu nerad.

F. Navrátil 31.1.2023 10:30

Pane Vodvářko, máte pravdu, že o vašich frustracích a životních prohrách nevím nic, ale pokud někdo umanutě útočí na terč své nenávisti, pak nechce připustit odpovědnost za svůj život. Vyrovnaný člověk se na svět dívá objektivně s nadhledem a respektuje všechna fakta. Zkuste to někdy.

J. Plzák 31.1.2023 10:24

Víc než blb v klobouku není.

M. Šejna 31.1.2023 10:15

Ale pane Vodvářko, jako Váš tiskový mluvčí Vás upozorňuji, že jsem jen citoval pana Ptáčka, který se takto vyjádřil o prezidentovi Zemanovi.

Reklamaci tedy směřujte k panu Ptáčkovi.

M. Šejna 31.1.2023 10:11

Rádo se stalo.

Občas vás potřebuji coby Váš tiskový mluvčí upozornit, že vaše oblíbená Péti-koalice vládne od konce roku 2021, zatímco dnes je 31.ledna 2023.

T. Vodvářka 31.1.2023 10:09

Ale, pane Šejno, výraz "idiot", to je diagnosa nebo projev nenávisti? Vizte níže Vaše odpověď....

P. Kmoníček 31.1.2023 10:09

No, Zeman byl standardní politik jen ve světě standardních politiků ve Vašem vidění. Na př. mu ale chyběl čin, který by ho poslal ještě výš, když lhaním hranice překonával. Neposlal totiž své dítě schovat se na klidný Krym.

T. Vodvářka 31.1.2023 10:08

Aha, jistě to máte někde podložené, jste docela pečlivý a zásadový člověk. Já jsem se toho jména trochu bál, to víte, působí zde na NP lecjaká čeládka. Jsem nyní uklidněn, že máte Vy jasno.

M. Šejna 31.1.2023 10:07

Formálně pan Ptáček nacpal svou idiotskou představou svého oblíbence - pana Vodvářku - do europarlamentu, aby byl u lizu ;-D

J. Majzlík 31.1.2023 10:06

M. Zemanovi bylo tehdy zřejmě dovoleno vypustit do volného prostoru sondážní balónek s barvitým obsahem. Jeho kariéra je lemována mnoha obraty, veletoči, překvapeními, projevy jeho pitomosti i určitého druhu vzdělanosti. Na studium jeho díla či odkazu bude pravděpodobně promarněno mnoho zbytečné energie, která by měla být vynaložena na bohulibější účely. Toť laikova připomínka k M. Z.

T. Vodvářka 31.1.2023 10:06

Milý pane Ptáčku, nejsem, nebyl jsem a ujišťuji Vás, že ani nebudu euro- či jiným poslancem za kohokoliv. A jsem si jist, že vliv pana Zemana skončí letošním MDŽ. On totiž již nebude mít žádnou moc. Jeho jmenování různých jeho lidí je jeho poslední křečí.

Nebál bych se toho.

T. Vodvářka 31.1.2023 10:03

Můj neplacený tiskový mluvčí pane Šejno. Jsem rád za Vaše upozornění, jsou velmi cenná. Jen těch piktogramů se mi zdá vzhledem k vážnosti Vašeho stavu, který zde na NP požíváte, poněkud mnoho. Vaše slova jsou dostatečně razantní.

M. Šejna 31.1.2023 10:03

Ano rád vám takoveho jedince sdělím:

VODVÁŘKA

pro tohoto jedince jsou lháři a psychopaté například Zeman a Babiš.

Ale to je jen taková akademická odpověď

P. Kmoníček 31.1.2023 10:02

Pane Vodvářko, ja vím, že to je lidsky špatně, ale stejně tomu Kuhajovi hezký den nepřeji.

J. Ptáček 31.1.2023 10:01

Pane europoslanče, byl bych opatrný. Formálně bude Miloš Zeman jistě "fait accompli". Jenže řídit stát dál podle svých často idiotských představ přestat nechce. Snaží se nacpat některé své lidi na významná místa v blízkosti presidenta, staví si bungalov v Lánech, aby byl u lizu, pokouší se "procpat" třeba v rozporu s ústavou takový kalibr, jakým je předseda Ústavního soudu. Miloše nepodceňujme, nadělá ještě pěknou paseku!

M. Šejna 31.1.2023 9:57

;-D;-D;-D;-D

Babiš a destrukce sociálního systému? ;-D

Už rok provádí destrukci soudruzi Jurecka a Stanjura. Jen vy to ještě nevíte.

M. Šejna 31.1.2023 9:55

;-D;-D;-D

Vždy se něco najde. Jen jde o to, na koho, soudruhu. ;-)

T. Vodvářka 31.1.2023 9:53

Můj pane tiskový mluvčí. Mohl byste mi a současně tedy i čtenářstvu na NP sdělit, jak označíme jedince či jeiich konání, který osoby, s nimiž názorově nesouhlasí, nazývá "lháři, psychopaty" atd.? Samozřejmě, nemám tím nikoho na mysli, jde čistě o akademickou otázku.

J. Majzlík 31.1.2023 9:51

V tom jeho tažení proti demokratické správě státních záležitostí se k němu podle okolností připojovaly téměř všechny politické i nepolitické skupiny, formace společnosti. Kromě té jediné, tehdy exkomunikovaná, dnes polepšené.

T. Vodvářka 31.1.2023 9:47

Pakliže u těch, které nemáte rád, chodíte po jejích skonu konat na jejich hrob svou potřebu, pak vězte, že tuto činnost havlisté a pravdoláskaři nekonají.

Pakliže bude pan Babiš pokračovat v destrukci sociálního systému rozhazováním bankocetlí, přebíráním perspektivních podniků tím, že na ně "kleknou jeho hoši", zpochybňovat naše spojenecké závazky v rámci NATO a posléze kňučet v médiích, jak jsou všichni na něho zlí, pak nejspíše ano.

Nyní plním jeho přání "světa bez Babiše". myslím, že bude mít co dělat, neboť jak si přečtete níže, způsobil u řady svých voličů finanční tíseň svým vyjádřením na twitteru.

I Vám hezký den, pane Kuhaji.