5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Marťani nekončí

Václav Klaus prezidentské kandidáty vyjma Topolánka a Zemana nazval marťany. Já bych z nich vyjmul ještě Hanniga a Hynka. Ostatní mi stále i po prohraných volbách připadají jako marťané.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlček 15.2.2018 13:16

Re: tak to se obavam, soudruhu Podracky

To vám nikdo nevyvrací, pane Pesate. Proto ještě nemusím svůj jazyk považovat za méněcenný a jeho uživatele nazývat Čehuny. Když jste tak kosmopolitní, proč mezi těmi Čehuny žijete? Drží vás tu někdo násilím? Na to jste neodpověděl, pane x.násobný člověče.

J. Vlček 15.2.2018 13:03

Re: :-P

Pane Prokope, říkáte, nepředložili nic jiného. Jiného než co? Nebo máte na mysli, než to, co předložil pan Drahoš, to jest nic?

M. Pesat 15.2.2018 13:02

Re: tak to se obavam, soudruhu Podracky

" Na rozdíl od vás zde žijí lidé, kteří svůj jazyk milují, a za žádný jiný jazyk by ho nevyměnili."

kolik reci umis tolikrat jsi clovekem

Cest :-)

Z. Lapil 15.2.2018 12:59

Re: Marťani tu byli jsou a budou

A co teprve my, kteří vzdělaní ani informovaní nejsme. Jelikož ale člověk má potřebu hrdosti, budeme hrdí aspoň na to, že nám nechutná kafe.

Neboli on ten "váš" rodák má pravdu, jen mám za důležité nezapomenout, že než venkovan vyčte měšťákům jednu hospodu, měl by si přepočítat všechny ty hospody, co jich má na návsi. Nebo-li uvědomit si, že pokud někým opovrhuju, musím počítat s tím, že opovrhuje i on mnou.

Já už to tu psal párkrát - já prostě študovanej jsem a nic s tím nenadělám a stejně tak se pokouším svět chápat a vylepšovat ho (před spasováním světa - vid nedokonavý od spasiti - dávám přednost věcem typu Prohodit milé - většinou děkovné - slovo s tou paní, co už pátou hodinu odpípává konzervy v supermarketu a určitě ji to totálně nebaví), ale vidím (čtu) daleko víc napadání "kavárenských povalečů lůzou" než naopak.

Srandovní na tom je, že za tu "lůzu" - spíš "prostej lid", bez ironie - většinou píšou lidi, kteří prostým lidem nejsou ani náhodou. Marťan aby z toho měl dojem, že je to spíš elita proti elitě a normální lidi (neplést s obyčejným lidem) to zajímá asi jako bouřka: občas je z toho krupobití, ale dělat se s tím nedá nic.

J. Vlček 15.2.2018 12:16

Re: Děkoji a souhlasím

Takže jinak řečeno, oba přijatelní kandidáti, že pane Valento. To rád slyším.

M. Valenta 15.2.2018 12:06

Re: Děkoji a souhlasím

Pan Hannig má ideologii téměř identickou se Zemanem a Pitomiem, takže má a ne že ne a pan Hynek, ten je někde na půl cestě tímto směrem.

M. Moravcová 15.2.2018 12:02

Re: Pane Podracký

přidávám se s chválou

J. Vlček 15.2.2018 11:57

Re: Neděkuji a nesouhlasím.

Vy německá náno, chopte se vařečky a jdete něco uklohnit, namísto tady cancat s čím nesouhlasíte. To tu nikoho nezajímá.

J. Vlček 15.2.2018 11:50

Re: Neděkuji a nesouhlasím.

Pane Mikulče, ta osoba co neděkuje a nesouhlasí, nesměřuje na váš příspěvek, ale na článek pana Podrackého.

J. Lepka 15.2.2018 11:49

Snad jste si měl, i s Klausem, vybrat jiné Emzáky,

takhle to vypadá jako byste je cpal do ranku, s nímž chtěl koalovat jistý Paroubek, pamatujete?

S. Netzer 15.2.2018 11:47

Re: Neděkuji a nesouhlasím.

A ty mi vlez na záda.

S. Netzer 15.2.2018 11:46

Re: Neděkuji a nesouhlasím.

V tom, že "neděkuji a nesouhlasím" vztahujete na sebe.

J. Vlček 15.2.2018 11:43

Re: Děkoji a souhlasím

Nutno podotknout, že pana Drahoše by bez problému nahradili oba tito kandidáti.

M. Mikulec 15.2.2018 11:41

Re: Neděkuji a nesouhlasím.

V čem nemám pravdu.?

M. Prokop 15.2.2018 11:37

Re: :-P

Ano, nebyli součástí proudu, jehož hlavním programem byl odpor proti Zemanovi (věc mně velmi pochopitelná). Bohužel nepředložili nic jiného (v případě pana Hanniga by bylo lze hovořit i o nahnědlé nule).

M. Prokop 15.2.2018 11:34

Re: Děkoji a souhlasím

Pan Hanig je odstrašující příklad člověka (politik prakticky není), cpoucího se na jakoukoliv funkci, aniž by měl sebemenší náznak nějakého programu a ideologie, na níž lze ten program založit. Pan Hynek není o mnoho lepší.

M. Řepa 15.2.2018 11:31

Re: S většinou článku nesouhlasím

Ano, to máte pravdu, že byla v agonii,. Co se týká afery lithia, tak si myslím, že stávající vláda resp. ministr udělal škodu ještě větši. Ale klíčovou věc, tedy rozpočet stejně prohlasovala původní koalice. A Sobotkova vláda v demisi by byla určitě zdrženlivá. Námitka, že neměla mandát, protože po volbách socani propadli moc neplatí. I nadále má Ano, cocdem a kdu většinu. viz hlasování o rozpočtu.

B. Hančl 15.2.2018 11:23

Re: S většinou článku nesouhlasím

S blbem Sobotkou, to bychom dopadli.

J. Čapková 15.2.2018 11:18

Děkoji a souhlasím

s každým slovem, s názorem na pana Hynka, za 5 let by mohl být kandidátem. Musí se ale zviditelnit a těším se na něj. Asi ho ale volit nebudu, už tady prostě nebudu. A pana Haniga aspoň zdravím. Byl sympatický.

J. Vlček 15.2.2018 11:16

Re: Neděkuji a nesouhlasím.

Vy si jděte souhlasit s vaši paní Merkelovou a neotravuje tady.

M. Mikulec 15.2.2018 11:14

Re: :-P

Panove Hannig a Hynek nebyli soucasti protizemanovske hystericke fronty. Pusobili jako z jineho testa, nebo Jak to nazvat. To je muj skromny nazor. Pan Hannig je prototypem skutecne nezavislosti a pan Hynek je realista.

J. Vlček 15.2.2018 11:14

Re: tak to se obavam, soudruhu Podracky

Pane Pesate, je vidět, že váš vztah k českému národu je mírně řečeno hodně vlažný, což lze usuzovat už jen z toho, jak Čechy nazýváte. Jen se divím, že při vaší kosmopolitní nátuře nezvednete kotvy, a nepřesunete se do nějakého takového státu Skandinávie nebo Beneluxu, který by vám zřejmě vyhovoval lépe. Dnes vám přece nic nebrání, nebo snad ano? Tam můžete uplatnit své jazykové znalosti, když po tom tolik toužíte a čeština je pro vás div ne sprostým jazykem. Na rozdíl od vás zde žijí lidé, kteří svůj jazyk milují, a za žádný jiný jazyk by ho nevyměnili.

M. Mikulec 15.2.2018 11:07

Presna charakteristika

Dokonale vystizne. Pan Drahos si dal velikou praci, aby neodhalil svoje nazory. Pak by narod zjistil, ze je nevolitelny: takovy europrezident uvnitr Ceska.

Havel byl take kosmolita:celem ke svetu a zady k narodu. Mel nas jen za Cechacky, co mu nepreji Lucernu a pratelstvi se soudruhem Junkem. Martani vyse popsani jsou jeho pohrobci.

S. Netzer 15.2.2018 10:52

Souhlas

S. Netzer 15.2.2018 10:51

Neděkuji a nesouhlasím.

M. Prokop 15.2.2018 10:43

:-P

"Já bych z nich vyjmul ještě Hanniga a Hynka. " - proboha, proč?

"Proč obavy z Ruska? Proč štvavá propaganda proti Rusku? Proč neustálé hledání nepřítele v Rusku?" - Proč obavy? Asi zkušenost s ruskou agresivitou a touhou budovat impérium. Zažil jsem. Štvavá propaganda? Je opravdu štvavá, nebo vám jen vadí popisy tamní relity? Hledání nepřítele? Neprohlašují sami Rusové Západ za nepřítele?

M. Pesat 15.2.2018 10:42

tak to se obavam, soudruhu Podracky

"Kosmopolita je především individualista. Je to přirozené, ve světovém prostoru se není čeho chytit, není nějaký světový kolektiv, ke kterému by bylo možno cítit identitu. Proto tito lidé nemají sounáležitost s nikým, tedy ani s českým lidem. Český stát je jimi viděn jen jako součást světa, pouze v symbolické rovině, pokud český lid vyjádří nějaký odlišný postoj, je to jen nevzdělaný dav. Proto je pojem českého státu jaksi vyprázdněn, je to jen schéma."

tak to se obavam, soudruhu Podracky, ze o kosmopolitech nic nevite/neznate. Videno z meho pohledu, kosmopolita/kdyz zije napr. v ceskem prostoru/ tak moc dobre vi, ze CR neni stredem vesmiru a cestina je jazykem cca 10 milionu lidi. No rozdil od znacne casti ceske spolecnosti, ktera je naopak presvedcena, ze CR je stredem vesmiru a zabomysi valky, ci cehunske boure ve sklenicich vody jsou alfou/omegou celosvetoveho deni. Hranice naseho jazyka jsou hranicemi naseho sveta, Sartre. Drtiva vetsina Cehunu neumi jiny jazyk nez cestinu, na rozdil od mensich narodu ve Skandinavii ci Beneluxu. Co se tyka prezidentskych kandidatu, jsem programovy nevolic, presto jsem fandil Vratislavu Kulhankovi, ten mi jako martan/odtrzeny od reality nepripadl, volicim asi ano, protoze skoncil posledni :-( .

Cest :-)

J. Vlček 15.2.2018 10:27

Re:

Pane Smatlaku, svým smatláním vašeho příspěvku nenecháváte nikoho na pochybách, že ten trouba, o kterém píšete s prominutím, jste jednoznačně vy, a to bez prominutí. Z tohoto titulu můžete nazývat kohokoliv jakkoli a nikdo vám oponovat nebude. Vaše smatlané názory jsou totiž každému ukradené.

R. Jonák 15.2.2018 10:03

Re:

Nechybí vám nad jménem háček, protože Šmatlák by přesně odpovídalo vaší reakci na článek.

Z. Klouček 15.2.2018 9:32

Re: Pane Podracký

Pane Podracký, také děkuji a souhlasím. Obávám se, že mezi Marťany patří či směřuje i Ústavní soud, což bude český národ ještě hodně bolet.