4.6.2024 | Svátek má Dalibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Marksová likviduje tradiční rodinu

Ministryně Michaela Marksová-Tominová se rozhodla jít proti svým sociálně demokratickým voličům a zlikvidovat tradiční rodinu. Jen tak lze po studiu hodnotit návrhy paní ministryně na tzv. prorodinná opatření, která mají „pomoci“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 7.11.2016 10:22

Re: Školky na žádost rodičů

A co ten povinný poslední ročník?

M. Prokop 7.11.2016 10:21

Re: porodné? - ZRUŠIT!

Ano.

A. Alda 7.11.2016 10:12

Kdysi proběhla tiskem dokonce zpráva,

že manžel Marxové-Tominové dělá asistenta panu Bělobrádkovi.

V posledních volbách jsem po mnoha a mnoha letech Lidovce již nevolil, protože po volebním spojení se Zelenými jsem jim už přestal úplně důvěřovat.

Pan Zdechovský by měl seknout s kariérou EUposlance a začít usilovat o post předsedy KDU-ČSL, aby své názory mohl uvést v život. V eulamentu se mu to rozhodně nepodaří.

A. Alda 7.11.2016 10:09

Osobně bych změnil základ daňového systému.

A to tak, že poplatníkem daně z příjmů by nebyl jednotlivec, ale rodina jakožto množina osob společně bydlících a společně uspokojujících potřeby svých členů a společně si na to vydělávajících.

Tedy všechny příjmy v každé rodině by se měly sečíst, výsledek by se měl vydělit počtem členů rodiny a tak by byl zjištěn příjmový daňový základ, z něhož by se daň z příjmů vypočítala, a ta by pak byla znovu vynásobena počtem členů rodiny. Současně s tím by měl být zaveden systém klouzavě progresivní sazby.

Výsledkem by bylo nejen zvýšení porodnosti v rodinách, které jsou schopny děti dobře vychovat, ale i snížení tlaku na kolektivní sociální zařízení pro osoby staré a invalidní.

R. Brzák 7.11.2016 9:36

porodné? - ZRUŠIT!

namísto toho klidně za každé dítě snížit daňovou zátěž rodině o pět či deset procent - kdo bude mít dětí víc, klidně bude bez daní! A kdo "shodou okolností" nemá žádný příjem, nebude "vydělávat" tím, že porodí dítě...

Z. Švrček 7.11.2016 8:52

Vážený pane Zdechovský

Sdílím váš názor na Marxovou, necméně se musím zeptat, zda vám v tom případě nevadí kolaboorace Lidovců se socialisty, kteří tyto neomarxistické ideje (a jejich nositele - ona tam Marxovka není sama) integorvala a ve vládě je prosazuje. Je to stejná schizofrenie u vaší strany, jako je u ČSSD, která zase bojujeproti Babišovi a přitom s ním vládne, nebo jako u ODS, která se silně vymezuje proti stranám vládní koalici a na krajích s nimi spolupracuje. Proč tohle zmatení jazyka, pojmů a reality, které přinese další totální zmatení nejen politické kultury, ale i společnosti? Budeme se pak divit, že se presidentem může stát třeba vekslák, či člověk, který zbohatl na gamblerství a nyní nám káže o morálce?

J. Kulheim 7.11.2016 8:36

Tradiční rodinu zničil sociální stát.

Levicová vláda ničí rodinné vztahy. Bere občanům nezanedbatelnou část jejich výdělku na daních a přerozděluje jí takzvaně potřebným.Socialistická společnost slibovala většinu rodinných odpovědností přejmout: postarat se o bydlení, o děti, o spokojené stáří. Vytváří státní "sociální polštáře" pro důchodce, dlouhodobě nemocné, nezaměstnané, matky s dětmi apod. a tím odnaučuje lidi starat se o sebe a vytvářet si vlastní "sociální polštáře" na horší časy. Jak se ukazuje není schopná dlouhodobě těmto slibům dostát.

Rodina ví nejlépe, který její člen je potřebný a který je jenom budižkničemu a podporu si nezaslouží. Socialistická revoluce rodinu ekonomicky vyvlastnila a mocensky bránila vzniku jakékoli spontánní rodinné organizace, která by nebyla v souladu se socialistickými hodnotami a normami.

Žití z "darů" je návykové. Zdroje jsou. Ale nebudou!

V. Braun 7.11.2016 8:35

Školky na žádost rodičů

Pan Zdechovský píše: Zatím to vypadá tak, že paní ministryně preferencí jeslí a mateřských

škol v duchu neomarxistických ideologií upřednostňuje všemocný stát nad

tradiční rodinou spolu s necitlivým zásahem do rodičovských práv.

Osobně mi připadá podivné přirovnávat školky k upřednosňování všemocného státu. Jak to vidím zde v obci tak jsou to naopak rodiče, kdo žádají obec (nikoli stát) o dostatek volných míst ve školce.

P. Dvořák 7.11.2016 8:14

Re: A kdo zlikvidoval tradiční rodinu Zdechovskému?

Ahoj Petře.

Trošku mimo: je neuvěřitelné, jak hluboko je v lidech, i poměrně vzdělaných a znalých světa, zakořeněná myšlenka, že nacismus nebo fašismus je ultrapravicový směr.

P. Lenc 7.11.2016 8:10

Re: A kdo zlikvidoval tradiční rodinu Zdechovskému?

A čemu se Petře divíš?Vždyť to je jen Lesniak, nácek, čili ultralevičák.

D. Polanský 7.11.2016 7:44

Do školky jsem nechodil,

děti jsme ve školce měli spíš z donucení, rok před povinnou základní školou a také že jsme to švindlovali, takže tam spíš nebyly než byly. Jaksi stát jsme nepotřebovali, i když jsme žili z jednoho platu v podnájmu z ruky do huby. Ovšem byli jsme rodina, žádní partneři, kamarádi, přátelé a podobné alibistické spolky. Jo a obě dcery vystudovaly VŠ. V pohodě. Také přeji pohodu.

P. Dvořák 7.11.2016 7:29

Namátkou několik jmen, jejichž nositelé :

do rudo-zeleno-hnědé sra*ky oblasti "lidských práv" (co to konkrétně je?!) zatím nepřinesli nic dobrého:

Dienstbier, Šabatová, Valachová, Marksová, Kocáb . . .

P. Dvořák 7.11.2016 7:27

Re: A kdo zlikvidoval tradiční rodinu Zdechovskému?

Toto vám opravdu připadá jako diskusní příspěvek k článku?

Netušil jsem, a jistě nejen já, že máte záznamy o manželech Zdechovských z event. rozvodového řízení, možná manželské poradny, z ložnice kuchyně i obýváku . . .

F. Lesniak 7.11.2016 7:13

A kdo zlikvidoval tradiční rodinu Zdechovskému?

Manželka mu dala kopačky v době, kdy poblázněná Marksová ještě nebyla ministryní.

J. Vintr 7.11.2016 2:04

Levičáci nepotřebují samostatně myslící lidi

potřebují stádo, které se dá ovládat. Nejsnáze se dá člověk ovlivnit v předškolním věku. Bohužel si tohle drtivá většina rodičů neuvědomuje a svěřuje své děti v tomto nejdůležitějším období jejich vývoje kolektivní "výchově", kde děti nenásilnou formou získají patřičné stádní návyky...