27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Marek Eben for president!?

Karel Šíp našel krásný útvar pro pořad nahrazující velmi populární Všechnopárty. Bez diváků, zato s velmi populárními hosty, odvysílala Česká televize již několik dílů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Sedlák 10.6.2021 5:27

Hm. Roosevelt byl sice také na vozíku, ale prázdno v hlavě neměl. Fotografové neměli zákaz ho fotit. Neměl kolem sebe partu nikým nevolených šíbrů v kdoví koho žoldu. A těch rozdílů by se našlo víc.

Jen si toho vašeho prezidenta užívejte. Podzimní volby budou i referendem o něm. Pokud dopadnou tak, jak se to jeví, půjde Zeman na Vysočinu, důvodů je více než dost.

V. Mokrý 10.6.2021 5:10

Ano, Marek Eben by byl reprezentativní osoba, co by prezident.

Doufám však, že dodrží slovo ( na rozdíl od VH ) a nebude kandidovat ani pod nátlakem.

V. Mokrý 10.6.2021 5:06

R^

M. Ih 10.6.2021 3:59

Erbena sem nemotejte, pane Hatino. Ten je z Miletína ;-), a už umřel.

M. Ih 10.6.2021 3:54

Bartoň = Fischer?

Ten jedovatý plivanec s invalidním vozíkem tomu nasvědčuje. A přesto, že se v dalších větách snažíte ten výrok umírnit, byla to super podpásovka i tak. Jen pan Fischer a jeho kumpáni si myslí, že s vozíkem se ve hlavě ztrácí soudnost. No a pan Bartoň taky? Takže?

Mimochodem, pane Bartoni, vy tak bezpečně víte, že těch podporovatelů pana prezidenta není dnes víc, než při jeho volbě? Nebo od něj jeho voliči utekli? Z čeho tak usuzujete, dělal jste si průzkum u všech voličů nebo jen u té povykující množiny? Já vycházím z toho, co vím jistě. Byl zvolen většinou! A především je hanba o poctivě zvoleném presidentovi takhle mluvit či psát.

P. Hatina 10.6.2021 3:41

Když ono jde o něco jiného. Problém je v té větě "..(prezident) pak jedná v duchu „vítěz bere vše“ a reprezentuje právě tak, .. ono je jedno jak.

Ono totiž skutečně, „vítěz bere vše“, prezident je pouze jeden, ten zvolený a ten tedy sám a bez nutnosti nějakých dalších politických jednání a kompromisů legálně prosazuje svůj názor, rozuměno tedy, naštěstí, pouze v rámci svých ústavních pravomocí, nikoliv obecně.

Na rozdíl třeba od premiéra, kterému musí jeho požadavek schválit aspoň vláda, či koaliční poslanci.

Tudíž, od toho by se mělo odvíjet vše ostatní, a ptát se zda, takovou moc u nás může mít doslova každý, kdo bude i populisticky zvolen. Ale pokud ano (a zatím ano), tak pak ano. Jak Zeman, pak třeba Erben, nebo třeba Babiš (ten se na tu funkci taky chystá), nebo i další---

A. Dudík 10.6.2021 1:00

Já tomu nerozumím ... umřel pan Petřina nebo pan nebožtík ???

;-D;-D;-D