5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Máme tu nové čistky

Tak se mi tak zdá, že vláda na to skočila docela zhurta. Ještě se nestačila ani rozkoukat, ba co víc, ještě nestačila ani získat důvěru Poslanecké sněmovny a už řádí jako černá ruka. Tedy jak se to vezme. Ne že by zrovna předkládala nové zákony.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 12.8.2013 17:03

Barroso, Špidla, typické příklady socialistických parazitů

Nic neumí, řídit zeměkouli by chtěli. A brát za to půl milionu měsíčně s doživotní rentou, na niž si svou prací nikdy nevydělali. Naopak - škody, které způsobili, jsou nedozírné v porovnání s vyplacenými odměnami, které pobrali.

20 20 20 do roku 2020: šance pro zelenou Evropu...

D. Šimáček 12.8.2013 13:30

Re: Áno, to přece každý ví

máte bod :-)

P. Pavlovský 12.8.2013 13:17

Re: Další zasmrádlý text

Když "vláda... ještě nestačila ani získat důvěru Poslanecké sněmovny", ale my už týden víme, že ji nezískala a ani nezíská,  že už se o to vůbec nepokusí, tak už je ten článek poněkud passé, ne?

P. Pavlovský 12.8.2013 13:13

Re: Naučte se gramatiku českého jazyka:

Též Literární noviny - ony se tak jmenují.

V. Husák 12.8.2013 12:38

Naučte se gramatiku českého jazyka:

... ovlivňuje ...

... neměly by se literární noviny ...

... literatura ... kultura ...

P. Papež 12.8.2013 10:35

Naprostý souhlas

Výměna těch nahoře je opravdu jen špička ledovce, v nižších pozicích nastupují do funkcí kamarádíčci, příbuzní apod., naprosto nekompetentní, danou problematiku neznající. Pak se na řešení musí najímat externí pracovníci a rostou výdaje úřadů a státních firem, viz výsledek šetření ÚHOS.

J. Kraus 12.8.2013 10:18

Ono snad ani nejde

 o ty nejvyšší, ale o ty, které si přivedou s sebou a ti zase své až do úrovně kanceláří v suterénu. Doslova. Vzpomínám na jakési jednání ohledně menší stavební úpravy velkého úřadu. Mladistvý senior facility manager začal k mojí hrůze čmárat fixem do původních výkresů budovy z dvacátých let, které byly v kanceláři něco jako pietně uchovávaná musejní památka. Upozornil jsem ho, že existují překreslené výkresy v digitální podobě a zeptal se na jeho kolegu, který má přehled. Jeho jméno neznal a výkresy se přece zkopírují. Nejde o milionové platy, jde o rozvrat systému.

J. Schwarz 12.8.2013 6:57

Áno, to přece každý ví

že se lidi podobně chovají, zvlášť mají-li obsadit místa ve státní správě, která neplatí z vlastní kapsy. Na tom je nejlépe vidět, jaký je vztah takřka kohokoli k tomu "společnému" - prostě co si nemohu vzít domů sám, dohodím alespoň kamarádovi či jiné "spřízněné duši"... Úplně jinak vypadá výběr manažera do vlastní firmy. Jó, tam bych mohl na kamarádovi neuměteli tratit, tam je třeba vybrat odborníka co opravdu zná. To "společné" každý vnímá jako momentálně dobyté území na kterém smí řádit dokud ho nevystřídá někdo jiný. A proto cesta k nápravě spočívá v minimalizaci toho společného, minimalizaci přerozdělování, dotací, podpor i "růstových strategií"...  To všechno jsou jen různé cesty k okrádání těch. co nepatří k vládnoucí partě.

R. Gramblička 12.8.2013 6:02

Re: Další zasmrádlý text

ale jděte, text je v pořádku. Že Amerika nejvíc ze všech ovlyvňuje svět je fakt, že na důležité posty jsou často dosazování nekvalifikovaní kámoši je taky fakt. Že se to zrovna hodilo Patočkovi do krámu na tom nic nemění. Jinak, neměli by se literární noviny věnovat spíš literatúře, resp. kultůře?

P. Pavlovský 12.8.2013 3:42

Další zasmrádlý text

Antiamerikanismem se Literární noviny vyznačují přinejmenším od zmalverzovaného nástupu bývalého šéfredaktora Jakuba Patočky do jejich čela.

Jejich smutným dějinám jsem loni v létě věnoval na www.divadelni-noviny.cz celý dlouhý seriál. Jak vidno, pod novým vedením pokračují neochvějně v nastoupené cestě do zapomnění.