4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Malý sloupek o lekci z aférky

Jan Farský se vzdá poslaneckého mandátu. Z pokusu udržet si „flek“ v zákonodárném sboru a zároveň absolvovat náročnou stáž v zámoří zbude pozvolna slábnoucí pachuť poloaféry, pseudoaféry, aférky… až do vytracení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Žůrek 31.1.2022 21:33

Když máte titul, udělá to za vás nějakou práci?

Nad tím jsem také často uvažoval...

Vystudoval jsem v roce 1963 matematiku v Brně a stal se ze mě "promovaný matematik". Copak to nestačilo? Stačilo! Kdybych byl takový RNDr. (tento titul mně soudruzi upřeli), tak to přece za mne žádnou práci ani neudělá! Je úplně jedno, s jakým titulem pracuji na počítači, jak přitom kvalitně programuji, jak dobře provádím analýzu problému atd. Jakýkoliv titul na to nemá skutečně vůbec žádný vliv. Má práce bude pořád jen má práce...

Tož tak. Zdař Bůh!

Poznámka: Poctivá práce člověka pro společnost je přece asi to nejdůležitější - než být nějaký "důležitý" člověk...

Š. Hašek 31.1.2022 16:02

Když on ten Farský je takový "nově, spolu, miloučký človíček". Úplně havlovsky nadačně celovesmírný.

Nemohlo by tam takových být 106? Samozřejmě bych potom nečekal až nějaký letadlo přistane, jelo by se. Jako po másle. Furt. Poslanci z Berouna by to stihli.

J. Karza 31.1.2022 14:44

Ve všech ohledech správná úvaha o demokracii, inspirována p. Farským.

Jiná by byla úvaha o potřebnosti nejrůznějších školení, v minulosti v Moskvě, nyní třeba v Oregonu. Aniž bych je házel do jednoho pytle, mají společného jmenovatele.

M. Juraška 31.1.2022 11:53

R^R^

F. Navrátil 31.1.2022 10:36

Farský lhal, tajil, zatloukal a vykrucoval se. Patrně předpokládal, že jeho voliči jsou blbouni, kteří svatosvatě věří jeho zábleskům geniality. Nejsou.

Š. Hašek 31.1.2022 10:38

R^

J. Vlček 31.1.2022 20:37

R^R^

J. David 31.1.2022 21:08

Pane F. Navrátile, nějak tomu nerozumím. Farský lhal, tajil, zatloukal a vykrucoval se. Patrně předpokládal, že jeho voliči jsou blbouni. Blbouni byli, když ho volili, ale pouze v "souručenství" s jinými gaunery.

R. Meišner 31.1.2022 9:10

přeložím článek do češtiny: Farský věděl nejméně rok že odjíždí. ovšem poslaneckého platu se vzdát nechtěl. a tak nám kulantně vysvětlil, jak je vše v pořádku. nečekal ovšem takovou reakci veřejného mínění,-a protože JE populista, obrátil přesně o 180 stupňů. ovšem až po bouřlivých debatách, hlavně v rodině,že. vidina Ameriky zvítězila. ---no a to je celé. 8-o

J. Schovánek 31.1.2022 10:28

R^R^

J. Dvořák 31.1.2022 7:46

Problém pana Farského je v tom, že zvolen do parlamentu se cítil být celkově státem zaopatřen. Pak jakékoliv náklady státu na něj měly být OK (poslanecký plat plus náhrady, náklady státu na jeho "studium" v USA včetně pobytu jeho rodiny tamtéž). A jako bonus kyne perspektivní "práce" v orgánech EU (s vidinou příjmů v korupční výši), v důsledku které by měl být onen stát zrušen (rozpuštěn ve federální EU).

P. Hatina 31.1.2022 3:46

Tedy, čistě argumentačně by se s tím dalo souhlasit, jenomže a to by snad měl pan autor vědět, když je právník (více než básník) .Že totiž bohužel zvolený pan poslanec nemá ani takovou zodpovědnost a dlouhý výčet povinností (za jejichž porušení by mohl být i trestně stíhán) jako ta zmíněná starostka někde na vesnici.

Tudíž, předpokládaná duševní nadřazenost páně poslance Farského po jeho několikaměsíční studijní stáži v UeSeJ neznamená vůbec nic. Ono tedy obecně je ta otázka širší, zda právě za současné situace kdy se kumuluje řada krizí nepotřebujeme i ve vedení státu i v parlamentu více hlasů s klasickým sedláckým rozumem, než mudrování o tom, co bude mít na starosti eurácký federální prezident, což teď študýruje na stáži pan Farský. Eště tak před sto lety by mu jeho rodiče řekli, ať jde radší na řemeslo, že na tohle mu študium platit nebudou.. Nebo aspoň na právníka? ;-D