7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 9.6.2010 15:04

Nyní to nemá nikdo jednoduché.

Přestože koalice by měla neočekávaných 118 křesel, ústupky musí udělat z nich všichni.  A hned se po ustavení vlády a prvních reformních krocích najdou moudré hlavy v médiích s ponaučením, že tohle se mělo dělat tak a tamto zase onak.  Ovšem to patří do parlamentní demokracie, že koaliční vyjednávání není lehké, ale po přijetí vládního programu se musí koaličníky dodržovat.  No a šéfové stran to budou muset svým straníkům zdůvodnit a vysvětlit. 

J. Láníček 9.6.2010 17:19

Výborný argument !

Ten určitě použijí i koaličníci. A já jsem to tady psal hned na druhý den po volbách. Stačilo se podívat do programů naší pravice a bylo jasné, že z toho nebude platit skoro nic. Takové druhé vydání Smlouvy s voliči z dílny ODS, posledně. Všichni si budou státotvorně a konsensuálně navzájem tak dlouho vycházet vstříc a ustupovat , až se nebudou voliči  stačit divit. Jen by mě zajímalo, jestli si už stačili třeba ti voliči VV uvědomit, že ten jejich program byl podstatně větším populismem než ten socdemácký. A začíná se ukazovat, že odéesáci nezůstanou mnoho pozadu. John jako bývalý medialista totiž neudělal nic jiného, než že posbíral všechny nešvary, na které si občané nejvíc stěžovali, knižně je vydal pod značkou volebního programu VV -  a hotovil se proti nim tvrdě a neohroženě bojovat. Nějak nám hrdina ale vyměkl. A investigativci honem přispěchali na pomoc, aby voliči VV nezačali reptat. Prý je John vlastně borec, protože "rozumně" ustupuje ze svých slibů, a tím vlastně sympaticky dokazuje, že není přesvědčen o své neomylnosti. Takže teď si akorát můžeme ještě počkat  na sympaťáky z ODS a TOP 09.

J. Urban 9.6.2010 8:55

Je to složité

v každém případě budou muset VV jít na kompromisy. Tyto kompromisy budou nutně větší, budou-li ve vládě. Tím si zpětně začnou podřezávat větev. Podívejte se na osud Zelených, US atd. Já bych jim radil do vlády nejít, podpořit vznik menšinové vlády ODS + TOP09 a držet vládu pod krkem, aby dělala co má.

J. Matlas 13.6.2010 19:33

Re: Je to složité

Jaké kompromisy? Divadélko pro voliče to je. Vždyť celý ten volební trik měla ODS s VV domluvený. Vždyť jde o velké prachy, tak co čekat od lhářů a zlodějů.