2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Macek versus Klaus

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PROKOP BUBEN 27.11.2008 9:03

Re: NO ANO

Nán dojem, že váš předseda volil proti kLausovi prozřetelně až zajistil dostatek hlasů pro.....Takový Severa a pod. jsou příkladem, jak vyrovnat skore,  že....Takže antisklerotikum si strčte  raději do svých útrob vy....

asa 27.11.2008 8:15

trapné

pokud jste nkdo četl "myšlenkové výtvory" zmíněného poslance který se dere vpřed tragikomickými návrhy a pseudo vylepšením naší zákonodárnosti,pak je jasné že byť místopředseda je to figura k pousmání.Divím se že se jím vůbec někdo zaobírá.

Petr Kohout 27.11.2008 7:54

Prezident Masaryk byl v Evropě také izolován, jako jeden z mála DEMOKRATICKY

zvolených hlav států. V Rakousku byl také izolován - v Hilsneriádě, ve sporu o Rukopisy. Zajímavá je, že MĚL PRAVDU. I když jako jeden z mála.

ivo 27.11.2008 8:02

Re: Prezident Masaryk byl v Evropě také izolován, jako jeden z mála DEMOKRATICKY

S tou "demokratickou" volbou Masaryka bych to příliš nepřeháněl. Poslanci dostali příkaz a nikdo se neodvážil hlasovat proti Masarykovi, protože by jeho politická kariéra skončila. Ale nic proti TGM, oproti Klausovi měl noblesu, smysl pro morálku, uměl přijímat porážky (na rozdíl odsoučasného hradního  Klauna zpochybňujícího Ústavní soud), byl vzdělaný a uměl jazyky. Toto vše Klausovi chybí.

Vy, Kohoute, tvrdíte (Vaše 1. věta), že v Británii, Francii, Švýcarsku, Nizozemí, 5 skandinávských zemích, Belgii, Luc. a dalších byly nedemokratické režimy?

VLK 27.11.2008 10:04

Re: Prezident Masaryk byl v Evropě také izolován, jako jeden z mála DEMOKRATICKY

Ale vse to bylo az ob jednu zemi.

Vašek 27.11.2008 7:42

Noblesa

Pochopitelně že v dnešní době je přijatelná kritika na všechny účastníky politického života,ale jde o formu.Nejvyšší ústavní činitelé jsou kritizovaní,ale např.,že by nějaký mlíčňák ve Velké Breitánii stejným hulvátským jazykem napadal královnu si neumím představit,jelikož by měl v politice utrum.Tito sebevědomí drzouni se asi domnívají,že získávají na prestiži,čím sprostější,tím zajímavější,ale snad jen u několika primitivů,slušný člověk to zřejmě odsoudí,těžko totiž řekne:"Ten Macek,to je panečku kádr,ten sjel našeho prezidenta  jak malého kluka".

franta 27.11.2008 8:00

Re: Noblesa

Má to jeden háček, Vašku, já si zase nedovedu si představit, že by se královna chovala ke své vládě jako Klaus !

ivo 27.11.2008 8:04

Re: Noblesa

Porovnávat britskou královnu a Klause z Proseka je hodně mimo mísu. Navíc královna nezpochybňuje rozhodnutí svého parlamentu ani soudu, tak jako ufňukaná nula Klaus.

Pája 45 27.11.2008 22:11

Re: VAŠEK

No má to maličkou chybičku, "vašíku", Klaus není Alžběta, on si jen na toho Václava VI na tom našem hradě, bohudík,  jen hraje.

Mistr Jan Hus 27.11.2008 6:30

Havel objektivně nemohl nic naplnit, neboť chlastání, fetování, trtkání a tlachání není

předpokladem pro úspěšný výkon prezidentské funkce. :-)

von 27.11.2008 9:30

Re: Havel objektivně nemohl nic naplnit, neboť chlastání, fetování, trtkání a tlachání není

Ono to nemá cenu, ale - Mistře - Vy zřejmě jste všude měl skryté kamery, periskopy a odposlouchávací zařízení, že? Nebo že by jen "malá" závist - nehodná Mistra?

Nomen 27.11.2008 4:10

TO jep řeklad z jihotureckého nářečí, pomocí programu Translator??: Učinil tak rozhodně a nestaraje se o výčitky. Proti Klausovi se veřejně nepostavil poprvé. Zřejmě ani naposled.

jura-p 27.11.2008 2:45

Prosím autora, aby používal u zcela neznámého politika jeho celé jméno.

Nadpis mě zaujal a chtěl jsem vědět, proč se Macek, tedy Miroslav Macek, pustil do křížku s Klausem. Kdyby napsal celé jméno, ani bych to nečetl. Ten drzý mladík, kterého znám jen proto, je totiž naprosto nezajímavý a ani lidovci ho většinou neberou vážně. Domnívám se dokonce, že se do Klause pustil proto, aby o něm konečně někdo něco napsal. Měl by autorovi poděkovat, že tím, že nenapsal v titulku o kterého Macka jde, ví dnes o jeho existenci zase o několik stovek lidí více.

Jdu kolem 27.11.2008 0:59

a žasnu

Po přečtení Vašeho článku mám neodbytný pocit, že jste byl dlouho v zahraničí. ;-D

Outsider 27.11.2008 1:07

Re: a žasnu

A to je jako ke škodě?

Jirka 27.11.2008 1:10

Re: a žasnu

Já bych spíš řekl,že spadl z višně.:-D

krab 27.11.2008 0:53

3/4 clanku uplne o nicem, pointa plytka

pane prochazka, 3/4 clanku je jenom slovni vata absolutne bez pointy. jen jsem cekal co z vas vypadne. nakonec v poslednim odstavci jste s pompou odhalil, ze macek se klause neboji. Hezky. Ja taky ne. Ja bych se dnes nebal v diskuzi se utkat ani s Marxem, ani s Hitlerem, ani s Gorem. Vsechny bych zadupal do zeme.

Ale ne proto, ze bych s velkou slavou pronesl "Marx skodi zajmum lidstva". To umi rict kazdej magor, pardon Macek. To umi rict i takova kapacita jako Rath (ten naopak neumi rict nic jinyho). Ale proto, ze VSECHNY jejich argumenty umim vyvratit.

Az Macek bude umet vyvratit JEDINEJ argument z tech stovek, ktery Klaus uvedl proti homogenizaci EU a proti socializaci ve jmenu udajneho oteplovani, pak bude partner do diskuze. Do ty doby je pan Nikdo, kteryho vcera znala jenom jeho mama, a dneska ho zna pan Prochazka jenom kvuli tomu, ze Macek pouzil v jednom ze svych vyrcenych nesmyslu kouzelne sluvko: Klaus. A pocital, ze se bojem proti gigantovi zviditelni. Je jedno, kdo ten boj vede a s jakymi prostredky, ale s KYM ten boj vede. To mu zajisti pozornost.

Kdyby totiz Macek musel ziskat pozornost svejma myslenkama, logicky rozporovat Klausovy teze a uvest svuj nahled idealniho usporadani sveta, proste kdyby mel ukazat naznak intelektu, tak by se mu nikdo ani nesmal - nikdo by to totiz necet.

Jedine co mu zbyva je populisticky a ignorantsky nadavat na nekoho popularniho a doufat, ze odlesk toho popularniho padne i na nej. Nakonec, je mozny ze mu to vyjde. Jediny o co mu jde je Cunkovo kreslo. A Cunkovi stacilo jeste min.

tommy 27.11.2008 7:19

Re: 3/4 clanku uplne o nicem, pointa plytka

Nepochybuji, že všechny vyvrátit všechy argumeny komukoli by pro vás byla maličkost. Co takhle začít se svým učitelem češtiny? Jen pro vysvětlenou - tam by vaše šance byly nulové.

Pája 45 27.11.2008 22:01

Re: KRAB

Vážený "krabe", souhlasím s vámi, že článek p. Procházky je jen blábolení. Zajímavější jsou však vaše ostatní připomínky, které kupodivu neútočí na autora, ale na členy vedení KDU. Ale oni si ten článek  asi neobjednali a už vůbec jej nepsali. Vy ale potřebujete "černoprdelníkům" vynadat, guru Klause pochválit a tak se předvedete a myslíte si - tak jsem jim to nandal, že! 

Brabec 27.11.2008 0:48

Článek je pitomost

jako jeho autor

Pája 45 27.11.2008 21:54

Re: Článek je pitomost

R^R^:-D