8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Má poctivá pravice ještě šanci?

Někdo se toho už musí chopit a novou opravdu poctivou pravicovou stranu konečně založit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 10.3.2015 0:31

No, autor mi přijde

diplomatiticky řečeno poněkud zmatený ...

J. Jurax 10.3.2015 0:32

Re: No, autor mi přijde

Pardon - diplomaticky ...

J. Kyselková 9.3.2015 20:15

Proklínání ODSky ?

Hlavně, že jste svědomitě mydlili schody. To, co projde STBabišovi by neprošlo nikomu z ODS. Pravicová politika je tvrdá, nerozdává a není líbivá. Čekáte zázraky ? Jen pomalu.

Š. Hašek 9.3.2015 20:33

Re: Proklínání ODSky ?

Přesné.

M. Prokop 9.3.2015 21:17

Re: Proklínání ODSky ?

Smůla je jen v tom, že ODS nedělala pravicovou politiku.

Proto jsem ji přestal volit (a pochopitelně, nezačal volit Bureše).

P. Jášek 9.3.2015 19:56

!!!

http://www.strana-obrany-a-prosperity-obcanu.cz/

ATEO hadr!

R. Hroza 9.3.2015 19:41

Tak pravil pan Bouše...

ex:

"Je skutečně už nejvyšší čas, aby se na pravici našlo pár odvážných jedinců, kterým osud naší vlasti, jejích občanů a budoucnost všech obyvatel historických zemí Čech, Moravy a Slezska není lhostejný."

Co kdybyste s tím, pane Bouše, začal třeba vy? Jinak je to co jste tady napsal sice skoro všechno pravda, ale je to také Husákovský projev plný ušlechtilých floskulí. Jako na 16., 17. a každém dalším sjezdu KSČ.

J. Kopeček 9.3.2015 19:26

Tak poctivá pravice jo?

A která to prosím pěkně je? A neměl by autor psát raději do Vyškeřáku? Tam je komiků stále třeba.

P. Jášek 9.3.2015 18:26

Pravičák,

a poctivý:

http://pravyprostor.cz/tzv-velka-rijnova-socialisticka-revoluce-vice-otazek-nez-odpovedi/

opravdu?

F. Vejr 9.3.2015 17:04

Rady do pekel

Tento autor je úplně mimo. Je to spousta slátanin na které nejde moc reagovat. Udělalo se hodně dobrého, ale v současné fázi, kdy je třeba dokončit reformy je pravice mimo, neb poměrný volební systém ji nepustí plnit svůj program. To jest - pravice nikdy nevládla, vždy tam byla brzda nějakého trpaslíka. To je alfa-omega problému. Pokud by V. Havel nezrušil většinový volební systém u soudu, byli bychom dál. Bohužel. Varujme se dalších Halíků, Havlů a dalších kteří neví o národohospodářství nic. (vždy chtěli jen to jejich "jsoucno").

L. David 9.3.2015 16:58

Sám sobě odporujete pane Bouše.

Některé Vámi nastíněné myšlenky by byly akceptovatelné, kdybyste jim ovšem nenasadil korunu návrhy na realizační tým Fendrych - Halík.

Pisálek Fendrych by nám příliš nepomohl, ač je konzistentní ve svých levičáckých názorech. Na rozdíl od bezpáteřního Halíka, kterémuž svěřit sebemenší funkci by bylo pohromou. Vždyť ten údajný kněz ani nevěří v Boží existenci!

J. Jurax 10.3.2015 0:26

Re: Sám sobě odporujete pane Bouše.

Nevěří v boží existenci? Tak by by bylo na něm jediné sympatické ... :-)

Z. Frys 9.3.2015 16:52

Dlouho jsem se tak nepobavil.

"Pravičák" napravující mezilidské vztahy, morálku, bránící rozpadům rodin, ochraňující zaměstnance a pracovní podmínky na úrovni 21. století, atd, atd. Autor asi trpí mesiáškým komplexem a je asi takový "pravičák" jako já čínské letadlo. Opravdové pravicové hodnoty, tj. svoboda a odpovědnost odbyde spojením "svododa podnikání".  A Havel+Halík to dorazí...

9.3.2015 15:46

:o)

Autor je naivní nebo si dělá legraci?

J. Kanioková 9.3.2015 15:11

No.... co k tomu článku... smutek..

ono jde nejvíc o to, kolik skutečně pravicově myslících lidí u nás je..

Skutečný pravičák nikdy nemůže volit pravdoláskovníky a nejspíš ani naprostou většinu z ANOistů.

R. Brzák 9.3.2015 13:49

Pane autore, v okamžiku, kdy začnete hledat

způsoby, jak by měla která strana vyřešit problémy občanů, sám sebe (a takovou potenciální stranu) usvědčujete z levicovosti. Protože pravicové je nechat na občanech co nejvíce jejich vlastní moci a odpovědnosti za jejich životy - tedy svobody. Vždy, když se rozhodnete někoho (skupinu obyvatel) zachraňovat, odpovídáte na svůj vlastní strach (o sebe, o druhé) přehnanou reakcí, která nutně povede ke státnímu dirigismu, k posilování moci státu nad občany a k jejímu potenciálnímu (a také logicky zákonitému) zneužívání a ke všem dalším důsledkům levicového nahlížení světa - pro které je právě podlehnutí strachu (dobrému ukazateli potenciálního rizika, ale špatnému pánu nad instinktivní reakcí) charakteristické.

J. Kanioková 9.3.2015 15:13

Souhlas..

J. Lepka 9.3.2015 12:47

"Má poctivá pravice ještě šanci?"

To myslíte vážně? Po těch prů.erech za kterými stojí Klaus se svým : nejdůležitější jsou ekonomické zákony, na právní rámec je času dost, přičemž na startovní čáře už čekali připravení hlavně STBáci a KGBáci s perfektně připravenou strategií ? Těch pár skutečně originálních pravičáků, kteří se prosadili vlastním přičiněním bojuje s bruselskými nesmysly, velmi pečlivě kopírovanými našimi levičáky a nemají čas ani náladu zas a znovu vyvracet socialistické nesmysly někde v politické aréně.

J. Hlubek 9.3.2015 12:03

Četl jsem pozorně, ale s podezřením

již od začátku. Autor coby "pravičák" původně považoval za pravicové TOP a ANO. Již to je podezřelé, jelikož na těchto uskupeních nic pravicového není, spíš fašistického. Jejich činy to jen dokazují. O ODS nemá cenu mluvit, ta propásla dějinnou šanci,která se nikdy nevrátí. Nový subjekt? Máme stranu Svobodných občanů, která je dostatečně pravicová a svým ideám se nikdy nezpronevěřila, jen je pomlouvána na každém kroku socialisty všech barev. V okamžiku kdy autor zmínil postavit nový subjekt na pravé straně spektra na ideách levičáka Havla, bylo vymalováno. Již jsem dál nepokračoval. Ví pan Bouše vůbec na čem stojí skutečné pravicové hodnoty?

R. Tichý 9.3.2015 12:26

Re: Četl jsem pozorně, ale s podezřením

Svobodným fandím, ale děsím se, že svým ideám se nezpronevěřila proto, že ještě neměla příležitost. Kdyby se ODS spokojila se svými 20% jistými a nelovila "nerozhodnuté" voliče, mohla být ještě na šachovnici.

R. Brzák 9.3.2015 13:42

Re: Četl jsem pozorně, ale s podezřením

Takže ODS, která se již zpronevěřila, by ještě měla být na šachovnici a Svobodných, kteří se ještě neměli čas zpronevěřit, se děsíte? (jsem bývalý volič ODS a v posledních volbách Svobodných).

Jestliže se obávám, že moc korumpuje (a ono tomu tak z mého pohledu je), pak mým řešením musí být (v systému, ve kterém se nevolením nijak zásadně moje názory neprojeví) volba strany, která si klade za cíl co nejméně moci nad občany. To odpovídá mému osobnímu krédu - co nejméně moci nade mnou, co nejméně mé moci nad druhými.

R. Tichý 9.3.2015 14:14

Re: Četl jsem pozorně, ale s podezřením

To jste mě nepochopil, nicméně se v zásadě shodujeme.

R. Brzák 9.3.2015 17:28

Re: Četl jsem pozorně, ale s podezřením

Občas s mírnou nadsázkou zkouším zvýraznit potenciální rozpor - chápu, že jsme podobného názoru.

V. Halašta 9.3.2015 14:30

Re: Četl jsem pozorně, ale s podezřením

To jste pochybil, ještě byste se dost nasmál...

Z. Švrček 9.3.2015 11:23

Dobře jste nakladl slova, pane.

Za všechno může Rašín, za všechno může ODS, za všechno můžou politici a politika. Potud ovšem jen otázka nekvality servisu občanovi - voliči. Stále více a více si myslím, že hlubokou analýzu, apelování na zdravý rozum, na osobní angažovanost a potřeštěným myšlením nezatížené chování by se mělo naopak začít očekávat právě od voliče, že by bylo záhodno soudit voliče podle činů a vyžadovat od nich na počátku 21 století jistou vzdělanost, uměřenost a uvážlivost. Jestliže je volič pravice schopen skočit od ODS, nebo jiné tehdejší strany jednou tu k Unii svobody, nebo podruhé k VV, nebo dotřetice nyní k Babišovi, nelze jej nazývat voličem pravicovým, soudným a odpovědným. Vzdělání voličstva je v troskách a podle toho se vyvíjí a přizpůsobují politikové a jejich politika, jakožto nelichotivý obraz úrovně tohoto vzdělání.  Prostě, nelze očekávat lepší  zástupce lidu, než je lid sám. O tom, jaká je úroveň voličstva v čechách, svědčí ostatně i další z ukazatelů - úroveň medií a novinařiny. (Můžeme jít i dál - vliv reklamy a nákupní zvyklosti..... Stejná hrůza.) Veškerý pláč nad politikou a mediální sférou  je pláčem nad námi samými, nevzadělanými, naivními a línými pohnout mozkem.

J. Lepka 9.3.2015 12:26

Re: Dobře jste nakladl slova, pane.

Za všechno může Klaus.

J. Jurax 10.3.2015 0:28

Re: Dobře jste nakladl slova, pane.

A cyklisti ...

Nejlepším argumentem proti demokracii je pětiminutový rozhovor s voličem (Churchill)

J. Kanioková 9.3.2015 15:15

Přesně !

P. Urban 9.3.2015 10:58

Na co politika zapomíná

Náprava mezilidských vztahů, morálka, dobré mravy, ukončení rozpadů rodin ... dobře, ale co v těchto věcech mohou udělat politici, politické strany a vláda? Chceme-li od císaře to, co je boží, pak to obvykle k dobrým výsledkům nevede. Kdo si to neuvědomuje, ten může rovnou volit levici.

A. Starý 9.3.2015 10:51

"Pravicově smýšlející"

Pokud je někdo o sobě přesvědčen, že je "pravicově smýšlející" a přitom je schopen volit Bureše, tak by mě fakt zajímaly ony myšlenkové pochody vedoucí k tomuto přesvědčení. Potom samozřejmě ani nepřekvapí tvrzení, že prý pravicově smýšlejícím voličům nezbylo nic jiného než volit ANO.