23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jovo Miks 7.10.2009 20:01

Nic noveho,vedeli to uz kdyz tam lezli,ze to neni jiste.

Ja je nelituji, nebudu litovat ani ty, co na jejich mista prijdou. At se napred jdou podivat do Pelhrimova, at vedi, do ceho jdou.Tak je to v Cechistanu a nebude to jinak.

hafusak2 7.10.2009 19:49

Je velice zajímavé,

že ministerstvo kolonií GB v r. 1935 mělo celkem 372 úředníků - a stihli to. Ale u nás? Jaké  vlastně nejvyšší místo na ministerstvo lze získat kariérním řádem? Kolik vlastně si nový ministr přivádí s sebou různých kamarádíčků na obsazování funkcí?

Gardnes 7.10.2009 17:14

A navíc

současná noc dlouhých nožů je prováděna u dočasné překlenovací, nepolitické, úřednické vlády a přitom veškerá média to nijak nevzrušuje. Daleko více vzrušovala hlídací psy Topolánkova aplikace výroku z období Tisícileté říše, kterou jsme i my mladí po válce často používali, aniž by to mělo vazbu na politický význam. Obdobná výměna na ministerstvech standartní vlády je s výjimkou náměstků, příp.ředitelů odborů také pitomost, protože by měl platit minulý úzus o státních úřednicích s jejich definitivou.

vytyk 7.10.2009 17:14

Že bych se někam neupích

Taky mě okamžitě napadlo, co zvláštních profesí se na jednom ministerstvu živí, bylo by zajímavé ještě uvést, kolik mají ty "ředitelé" podřízených. A taky mi tam chybí, jestli za odvolané přišli jiní, nebo ty místa zrušili.

O.M. 7.10.2009 12:57

On se tomu někdo diví?

Úkolem náměstků a vysokých úředníků na ministerstvech je přihrávat kšefty firmám spřáteleným s jejich politickou stranou. Proto se musí vyměnit vždycky po příchodu nového ministra - uvolňují místo těm, kteří budou peníze daňových poplatníků přihrávat zase jinam.

Jovo Miks 7.10.2009 20:03

Re: On se tomu někdo diví?Re

Tak to vzdy bylo a tak to vzdy bude. Tak pravil Sinuhet .:-D

JaS 7.10.2009 10:37

Politika založená na faulech

o podvodech může přinášet okamžitý prospěch, ale je silně ztrátová a vede do katastrofy.

F..A.Kekule 7.10.2009 9:17

Moc zajímavé čtení

Zapoměl jste ale napsat, od kdy tam ti odvolaní pánové působí a kdo je tam dosadil. Navíc by mě zajímalo, jak jste se dozvěděl, co je napsáno v osobním dopise pro pana ministra?

Jenyk 7.10.2009 10:13

Re: Moc zajímavé čtení

Myslím že o jejich dosazení článek píše a nezakrývá ho.

7.10.2009 8:01

Lepší řešení: vystěhovat ministerstvo z Prahy.

Ne jen ministerstvo zemědělství - všechna ministerstva vyjma ZAMINI by měla být vystěhována z Prahy do různých statutárních měst po republice.

Nic by lépe nepročistilo personální složení a nic jiného nedokáže lépe roztrhat různé quasimafiánské vazby jánabráchismu.

čtenář 7.10.2009 9:21

Re: Lepší řešení: vystěhovat ministerstvo z Prahy.

Prezident Beneš v době svého exilu uvažoval o tom, že by vláda naší republiky mohla mít sídlo

někde ve středu Moravy, nejlépe v oblasti  V e l e h r a d u   (líbil se mu stav  v Americe  = W.).

Prokop Novotný 7.10.2009 7:50

Propuštěný úředník = dobrý úředník

Stačí nahlédnou do státního rozpočtu na rok 2009. Ministerstvo zemědělství má více než 7300 úředníků. Asi se všichni starají o to, aby slepice snášely vejce a aby nám rostli vepříci. Daňoví poplatníci sponzorují platy těchto úředníků částkou více než 2 miliardy Kč za rok.

Hlavní problém je v tom, že těch úředníků je zatraceně moc, nikoliv v obměně úředníků na vedoucích pozicích.

Frank 7.10.2009 7:43

Když byl Gandalovič blb, nasadil si blby i k sobě.

Proč jste nepsal, jaké personální změny se děly právě za toho kretoše, kterému šlo jen o to, jak se dorvat k penězům. Jak může vypadat práce ministra, který nerozezná pšenici od ječmene?

-ferry- 7.10.2009 9:45

Re: Když byl Gandalovič blb, nasadil si blby i k sobě.

 No vidíš,milý Franku,přesně tohle jsem si říkal i já.Udělat učitele matematiky na základní škole ministrem zemědělství je rarita.Nerozezná pšenici od ječmene a smrk od jedle... Ale je politicky zdatný ... Po převratu se psalo,že za komunistů víc než odbornost platil stranický průkaz. Naše demokracie to dovedla ad absurdum... viz slova ministryně války Parkanové : ministr nemusí být odborník ...Ona také nebyla.Byla jen členkou zbožné strany proto tím spíš posílala lidi do války.Zbožná strana se stala součástí koalice,měla nárok na ministerská místa,leč neměla kvalifikované lidi.Tak co .. Gandalovič je to samé,Langer jakbysmet,o Topolánkovi nemluvě...Ale už dřív tu byl Ruml,Gross a kdovíkdo ještě Mimochodem - i Ruml vystudoval tu právnickou fakultu v Plzni a to přesto,že zdaleka neudělal přijímací zkoušky.Ale byl disident ....Napadá mě ještě Kalousek.Ten extra ...! Vyučený lučebník chemických vláken,vystudoval pak VŠCHT,leč dle vlastních slov už dávno zapomněl co.Proto (jak sám pravil kdysi v Právu) musí zůstat v politice,aby uživil rodinu.Na učilišti se věnoval recitaci,vyhrával v ní soutěž za soutěží,jak napsal už dřív starosta Plané n.Lužnicí (tehdy člen vedení onoho učiliště) v Magazínu MfD.Recitace se mu hodí,stačí ho poslouchat třeba v televizi.Ale,v podstatě už polovzdělaný Kalousek je vynikající ministr financí... říká Topolánek.Proč by neříkal,Kalouskova daňová reforma mu osobně zvýšila čistý plat o 22 tisíc ... A ještě poznámka. Zcela nedávno mu (jak Kalousek uvedl v Právu) kamarádi,kteří ovládli gumárenský průmysl dali na volby dva miliony ... Já nevím .. ale snad těch kamarádů není tolik,aby Kalouska vynesli na třetí místo v popularitě politiků...  viz včerejší Právo...!

pampucha 7.10.2009 11:57

Re: Když byl Gandalovič blb, nasadil si blby i k sobě.

Hned je poznat,za koho kopeš.Kromně Grosse Ti tam chybí spousta šibalů z ČSSD.A že to jsou pěkné kousky.

vojtěch 8.10.2009 11:17

Re: Když byl Gandalovič blb, nasadil si blby i k sobě.

Tebe RAMPUCHO nezajímá, že by mohl mít JERRY pravdu.

kuča 7.10.2009 3:56

A proč vyměnil Gandalovič řeitelku kladrubského hřebčína

:-Dza svého člověka.? Protože tam přijde 3OO milionů z Evropské unie a chce si zřejmě ukousnout dílekpro sebe a své přátele a investovat v sev. Čechách jako rybář za šťastné zvolení!!!!!!!!!!!!!!

Hadí oči 7.10.2009 0:47

Škoda jich nebude.

Jedni odejdou, druzí přijdou. Jejich pracovní náplň byla a bude nejspíš asi typu  "Našli, rádcové moji, našli, našli? Nenašli."

Drzý Bob 7.10.2009 5:57

Re: Škoda jich nebude.

Tlacháte chytrolínská očka, o čem sami přiznáváte, že nic nevíte ;-D.

Netřeba 7.10.2009 6:44

Re: Škoda jich nebude.

Někdo z odejítých? ;-D

Sam 7.10.2009 0:41

Zajímavý seznam.

Ten seznam úředníků z ministerstva s uvedením jejich funkcí mne zaujal nejvíce.Samý nadřiditel, podřiditel- co tam ti lidé vlastně ve skutečnosti dělali ? Nebylo by lepší, když tihle jsou už v háji, to tam trošku v zájmu úspor zredukovat ???

varan 7.10.2009 10:12

Re: Zajímavý seznam.

Same, jestli ono to nebude tím, že takhle okamžitě odvolat můžete pouze člověka, který byl do funkce jmenován, a dokonce mu ani nemusíte zdůvodňovat, proč. A jmenované funkce jsou ty vyšší - od ředitele odboru, sekce, náměstka a pod. Odvolat referenta jen tak nemůžete, nemáte odkud - toho musíte řádně propustit s příslušným zdůvodněním a výpovědní lhůtou...

Jenyk 7.10.2009 10:16

Re: Zajímavý seznam.

Jmenování není propuštění, dotyčný zůstává zaměstnán se svým platem až do vzájemné dohody o novém uplatnění nebo do odchodu, který ale musí být rovněž podle Zákoníku práce.

varan 7.10.2009 11:12

Re: Zajímavý seznam.

Jistě, dík za upřesnění - jenže ten "jmenovaný" tam v podřízeném postavení obvykle tak jako tak dlouho nevydrží. Plat mu také zůstává pouze "základní" bez příplatků za vedení a podobně, takže "na svém" tedy rozhodně není. Pokud je schopný, brzy odejde. Dalším poněkud sporným bodem, který může vést k odchodu, je ta "vzájemná dohoda o dalším uplatnění" - má-li zaměstnavatel představu, že schopného experta zaměstná nadále jako archiváře, asi se nedohodnou. Takže zase výpověď:-) Nemá to myslím příliš smysl rozebírat - spíš by bylo zajímavé popřemýšlet, proč tenhle stát dosud nemá zákon o služebním poměru státních úředníků a komu by tak moc moc vadilo, kdyby ho měl... ale to není na diskusi tady na Psu.

pampucha 7.10.2009 12:00

Re: Zajímavý seznam.

Ti co jsou na seznamu jsou v háji,ale nezapomeň,že na jejich místa příjdou noví.Kamamrádi ministra.Takže nula od nuly pojde.

Pamětník 2 7.10.2009 14:26

Re: Zajímavý seznam.

Pampucho,slovo kamarádi ministra asi není to pravé.Nemohu dost dobře posoudit kvality Jakuba Šebesty,ale k zemědělství měl rozhodně blíže,než Gandalovič.Pokud má ve svém okruhu lidi o kterých ví,že práci dělají dobře,proč je neobsadit na důležitá místa.A nemusí to být zrovna kamarádi.Mne si vybral do daleko nižší funkce člověk,se kterým jsem byl velmi často v rozporu z pracovních důvodů.Když jsme se bavili proč si vybral právě mne,jen tak  poznamenal,protože takové lidi potřebuji.Jen si myslím,že i člověk,který problematice rozumí si vybere takové podřízené o kterých ví,co se dá od nich očekávat.Žel často ministr,neví co práce obnáší,dosadí si podobné podřízené a jak to vypadá,už jsme se mohli mnohokrát přesvědčit.Napadá mne sice jen paní Parkanová,ale i řada ministrů právě na postu obrany.

Pamětník I. 7.10.2009 17:27

Re: Zajímavý seznam.

Vážený nickový spolujmenovče, mnoho států se přesvědčilo, že zejména na místě ministra obrany nemá být vojenský odborník, ale civilista politik a v severských státech klidně i žena. Vojáci nesmějí rozhodovat o svých zadáních a mít přímý přístup k penězům, protože podobně  jako doktoři fungují na ně jako černá díra. Odborné vojenské věci pak samozřejmě musejí být realizovány po linii generálního štábu. Myslím, že bylo našim velikým štěstím, že se v pravý čas dostal na post ministra obrany Luboš Dobrovský.

Pamětník 2 7.10.2009 19:01

Re: Zajímavý seznam.

Pamětníku ,souhlasím s Vámi,že není důležté,aby ministra obrany dělal voják.Také je pravda,že by měl mít alespoň trochu přehled.Bohužel paní Parkanová často nevěděla oč jde.Stejně si myslím,že omyl byl v podobě p.Baudyše.Dobře vím i ze své praxe z daleko méně důležité funkce,jak jsem ve funkci konrolora,uplatnil své zkušenosti ze strojírenství,kdy se mne snažili někteří lidé přesvědčovat o věcech,které zaváněly shazováním.Nemohu zodpovědně říci,že všichni ministři mají poradce na takové úrovní,aby jim vždy dokázali poradit.Jinak proti ministrům obrany z řad civilistů nic nemám.Bohužel neznalost práce se už odrazila i na jiných funkcích ministrů.K nápravě chybných rozhodnutí je mnohdy pozdě a škody jsou poměrně vysoké.Množství poradců,ještě nic neřeší.Důležitá je kvalita.V tom se asi shodneme.