21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kajan 88.101.162 29.11.2008 20:54

S tím, že ústavní soud řekne sice že někdo někoho nesparvedlivě zavraždil, ale že to nevadí, nic nenaděláme, pane autore ! Přišlo zmatení jazyků ! Jsme na okaji chaosu !!! Dzp.

frsi 29.11.2008 20:29

Re: Každá smlouva je cár papíru

vážený,vy jste mne nepochopil.Já nejsem alergický na přídavek sociální jako vy.Vadí mi,že to říkají lidi po té,když profesor prohlásil,že nechce smlouvu. Já se fakt nemám čeho bát a myslím,že ani vy! Vaše argumenty mají fakt logiku,ale obavy jsou zbytečný.

Hrdlička. 29.11.2008 18:58

Re: lítost

Úroveň poradců prezidenta, no to je hrůza, sotva se pak můžeme divit, že si stařičký monarcha šlape na jazyk. Je to pátá cenová skupina.

martin 29.11.2008 18:52

podle LS budou země rovné a rovnější

nic nového, evropa spěje k světlým zítřkům ... lenin  by to lépe nedokázal!

kurbet 29.11.2008 18:47

lítost

Je mi líto lidí kolem V.Klause jak se v rámci svých dobře saturovaných povinnosti snaží obhajovat neobhajitelné.Kdo viděl jak se kroutil ve vodopádu nepříjemných otázek třeba jeho externí poradce p.Pein,tak mu jej bylo líto.Co naplat- mzda je mzda.Totéž platí i o dalších,třeba i o autoru dnešního článku.Předem lze pochopit jak bude zaměřen,takže škoda času s jeho čtením.

děteněkam 29.11.2008 17:34

Re: i ja mam nektere vyhrady

A určitě začne všechno fungovat.

Chá, chá!

děteněkam 29.11.2008 17:31

Re: Budme radi, ze jsme radi

"Takze bych zavrel zobak a byl bych rad, ze jsem rad."

To by bylo skutečně to nejlepší, co byste mohl udělat!

chytrý horák 29.11.2008 17:20

Re: Ale špatný.

kladný vývoj; kladný postoj

Gregory 29.11.2008 16:37

Re: Každá smlouva je cár papíru

Věšet ? No to snad zrovna ne . Ale může se to výrazně podepsat na daňové politice , na vlivu odborů , na podporách v nezaměstnanosti a nejrůznějších sociálních dávkách  a spoustě dalších věcí . Zkrátka a dobře stát bude vyhazovat víc peněz za hlouposti , a po někom je bude chtít . No a ten někdo jsem například já . Na obraty s přídavkem sociální jsem alergický .

chytrý horák 29.11.2008 16:14

Re: Každá smlouva je cár papíru

Klást rovnítko mezi pojmy podnikatel a pravičák je nesmyslné. Velké firmy a nadnárodní společnosti, schopné účinně lobbovat ve svůj prospěch u exekutivy, mají daleko větší sklon podporovat levicové vlády než pravicové. Na tom není nic divného, protože levicová vláda = více státní direktivy = více možností využít státní moc ve svůj prospěch. Naopak malé a střední firmy, v jejichž prospěch stát nikdy neintervenuje, chtějí jen klid na práci, omezení buzerací, v podstatě nechat na pokoji. Ti nechtějí přebujelou byrokracii ani příliš silný stát a drtivou většinou jsou pravičáci, i když i zde je mnoho výjimek, jejichž živobytí závisí na parazitismu na státní správě, konexích, zkorumpovanosti místní samosprávy apod. Před časem byl na toto téma docela hezký článek v Reflexu, "proč levice kamarádí s miliardáři": http://www.reflex.cz/Clanek21559.html ,

Budíš 29.11.2008 16:12

Re: Každá smlouva je cár papíru

Jedno z mnoha rozumných slov . Děkuji za bezvadný a správný příspěvek. Jste jednička.

Budíš 29.11.2008 16:09

Ale špatný.

Co jiného by psal když je poradce prezidenta. Bylo mi to jasné už při minulém článku.Pane Petříku Vaše články jsou jak na objednávku těch, kteří chtějí  zničit kladný vývoj v Evropě. Jsou falešné, podvodné a škodící občanům,  státu i Evropě. Smlova by se podepsat měla a nesabotovat . Jsme sabotéři.

Magor Milda , Mgr. etc. 29.11.2008 15:40

Re: Každá smlouva je závislá na vůli signatářů

nechme plané srovnávání Čechů s ostatními Evropany, my jimi jsme bez pochyby také, jenom si na to musíme zvyknout. Stejně, jako u nás byl korigován nesmyslný dopravní zákon s trestnými body za parkování, budou v Bruselu korigovány výdobytky lobbystů. Předpokladem ovšem je, neposílat z ČR do Bruselu kdejaké strejce a tety, nýbrž lidi s jasným cílem a zadáním. A zde to dosud ani trochu nefunguje!

frsi 29.11.2008 15:38

Re: Každá smlouva je cár papíru

prosím vás pane,z čeho máte obavy? Když tady byl bokševik,tak bylo všechno jasný.Přeci si nemyslíte,že nás budou věšet,když bude podepsaná smlouva. Je mi 63,klasik by řekl,že opravdu,ale opravdu se nemusíme obávat! Věřím,že i ty okurky budou moc být křivý.Nebojte se,že z vás pravičáka udělají socialistu.Já stále volím KAN a nikdy mi nepřišlo,že když nevolím ods,tak volím komunisty!

JaS 29.11.2008 15:32

Proč hned od začátku nebyla účinná diskuse o LS?

Proč se dávala k ústavnímu soudu? To byla jen zdržovačka s jakousi tajnou nadějí! Ústavní soud rozhodl jak rozhodl, protože jinak rozhodnout nemohl. To, co je předmětem výtek proti LS, není záležitostí soudu, ale odborníků a ti měli pracovat!

Gregory 29.11.2008 15:13

Re: Každá smlouva je cár papíru

S těmi lobisty je to bezpochyby pravda  , ale mně osobně se vůbec nelíbí obraty jako  " sociálně tržní ekonomika " a pod .

jirka.s. 29.11.2008 15:12

Re: Každá smlouva je cár papíru

"Protože tu bruselskou (suverenitu) bude volit více lidí včetně nás, je větší naděje, že bude lepší..."

No , na tom něco bude ! Podle tohoto předpokladu by ta bruselská suverenita zase neměla být nějak zničující, protože v rámci Evropy je nejvíce pitomců zahuštěno právě u v Česku! ;-P

jiří s 29.11.2008 15:05

Re: Každá smlouva je cár papíru

Když jsme u těch křivých okurek: Tuhle právní úpravu, stanovující kategorie okurek podle velikosti a zakřivení, si na "Bruselu" vyžádali, vylobbovali, obchodníci, či spíše velkoobchodníci obchodující na velké vzdálenosti, kterým se mnohem lépe obchodovalo se standardizovaným zbožím, než s neroztříděnou směsí. Křivé, špatně se rovnající do bedýnek, a malé okutky mohly být nadále prodávány přímo pěstiteli (sedláky, zahrádkáři...). Velkoobchodníky nepovažuji zrovna za socialisty ovládajících přes "Brusel" Evropu. ;-)

S řadou jiných právních úprav to je podobné. Jsou vylobbované. V Bruselu úřaduje množství lobbistů zastupujících různé soukromé (profesních sdružení, odvětvových asociací...) nebo regionální zájmy.

Gregory 29.11.2008 14:44

Re: Každá smlouva je cár papíru

Obávám se , že namáte pravdu . Zatím vždy když měl Brusel nějaké pravomoci , tak jich taky do důsledků využíval . I v takových blbostech jako křivé okurky . Pokud dostane nové možnosti , tak jich taky využije . A navíc se mi vůbec nelíbí ta výrazná socializace . K čemu potom volby , když případná pravicová vláda bude mít svázané ruce závaznými socialistickými pokyny z Bruselu .

IH 29.11.2008 13:40

Každá smlouva je cár papíru

Přijetím LS bude mít omezenu suverenitu jedině Klaus, protože bude dvojka. Chci se vsadit, že až LS bude přijata, příští den po ní pes neštěkne. Pokud jde o omezování naší suverenity, tak je mi srdečně jedno jestli mi jí omezuje naše vláda nebo vláda v Bruselu. Protože tu bruselskou bude volit více lidí včetně nás, je větší naděje, že bude lepší. Ty výkřiky našeho presidenta mi připomínají pomlčkovou válku slovenských nacionalistů, když chtěli rozdělení republiky. Důvodem byla také jen touha po moci těchto nacionalistů. Že by Slovensko rozdělením něco získalo se mi ani nezdá. 

janoryna 29.11.2008 12:25

taky nechci lisabonskou smlouvu, protože:

nechci Evropu schopnou samostatné společné obrany a bezpečnostní politiky pod jednotným velením. Jen jako samostaný národní stát můžeme zabránit společné evropské schopnosti bránit se organizovanému zločinu nebo a praní špinavých peněz? Nestojíme o společnou obranu před nelegální imigrací a terorismem, dokážeme tojako češi líp, výsledky jsouvidět.

Je jasné, že společná obranná a bezpečnostní politika Evropy by vadila Rusku, ale my přece chceme vyjít s každým. My nemáme zájem na společenství západních demokracií a tvrzení, že se dostaneem na okraj západního světa se nebojíme. Pan rezident byl narozdíl od paroubkav moskvě vyznamenán a společněs komuisty náspřed evropou ochrání.

Vedral 29.11.2008 12:09

Máte pravdu

Máte samozřejmě pravdu, a na všem se  dají  najít chyby. O všem  v současné době, kdy  si stejně nevíme se svojí suverenitou a svobodou rady, bych se přijetí této smlouvy  nebál.

Všechny kritiky bych také požádal, aby tedy sestavili  nějaký lepší  text  a prosadili jeho přijetí v rámci EU.

 

Jaroslav 29.11.2008 11:36

Všichni ostatní to pehlédli?

Pane Pteříku, není mi jasné to, jak je možné, že takto zásadní výhrady k LS vznášíte pouze Vy s panem prezidentem a irským lidem - jak by řekl poslanec Paroubek. ( I když i pan prezident se teď začal dovolávat lidu.)

Nepochybuji o tom, že ve smlouvě je řada kompromisů a jistě i momentů posilujících byrokracii. Proč to ale většina politiků a jistě i jejich rádců v ostatních zemích považuje za přijatelný posun kupředu? Jsou všichni zmanipulovaní hlupáčci a nebo je vše namířeno jen proti nám?

Budu rád, když  to vysvětlíte, s pozdravem Jaroslav Veselý, Praha 2

Jiří 29.11.2008 11:31

Re: i ja mam nektere vyhrady

To co zde píšete je bezesporu pravda,ale já se domnívám,že přenesení větších kompetencí orgánům EU může být pro Česko jen přínosem.Pro  zemi,kde nefunguje kde co-namátkou policie,státní zástupci a hlavně soudci (o dalším nemluvě) je lepší se podřídit rozhodování zemí,které mají se všemi institucemi větší zkušenost a lepší výsledky.

Kecal. 29.11.2008 11:22

Re: Vážení takzvaně diskutující (nejedná se o všechny)

A obzvlášť teď po volbách.

vochomurka 29.11.2008 11:04

Re: zákon padajícího ho- -a...

Ja nenadavam. Pouze konstatuji stav. Kdyz vas nekdo zezadu prepadne, zmlati a ukradne penezenku, tak za nim prece nekricite "Vazeny pane, budte tak laskav, vratte mi prosim penezenku a omluvte se mi za nahodne vrazeni" To ruzni zamindrakovani nohsledi velkeho kecalisty okamzite zacinaji s nadavkami, protoze se dotknu jejich vztahu s koryfejem vsech ved, velkym a nenahraditelnym ekonomickym samanem a klimatickym guru.

Lišák FOX 29.11.2008 10:54

Re: příděly

... a budeme vzpomínat na naše dobré české bezkonfliktní cikány

vochomurka 29.11.2008 10:48

Re: zákon padajícího ho- -a...

Reagoval jsem na vasi namitku, ze by ani nemohl. Pokud je jeho nazor stejny jako stareho paprdy, je to jeho problem, ze se spolcuje s retardy.

vochomurka 29.11.2008 10:39

Re: Bezte si krast nekam jinam, psychopati.

Dekuji za optani. Zivim se praci. Pricemz za poslednich 20 let jsem nikdy nebyl placen z verejnych penez. Na rozdil od ruznych Petriku, Klausu a dalsich "pravicaku".