19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan 22.10.2009 19:56

Stačilo jen napsat, mně platí revanšisti.

Proč toli nesmyslných slov. Stačilo jen napsat "jsem placen revanšisty". 

 Představa, že rozparcelování velkostatků šlechty po roce 1918, zabavení majetku vlastizrádných sudeťáků (dobrobvolné přijetí občanství nepřátelského státu za válečné doby je velezrada a trestá se smrtí a zabavením majetku) nebo znárodnění jsou krádežemi, může napadnout opravdu jen velkého extremistu. Jsou to zcela legální a zákonné akty. (Mimochodem, k pozemkové reformě došlo v některých evropských zemích tak asi o 50 let dříve než k rozparcelování šlechtických držav v roce 1918. Navíc, po každé válce se majetková vlastnictví přelévala, protože šlechta nabývala majetek převážně loupeží ve válce.)

Bizon 21.10.2009 23:00

Němci měli být po II. světové válce zakázaní ....

aleš 21.10.2009 22:34

odsun

odsun byl správná věc většina němců stejně fandila Hitlerovi a když to udělali čechům v 38 to stejný tak nikdo nad tím nebrečí ale klaus rozehrává něco uplně jinýho a to je svinárna

Brabec 21.10.2009 21:16

Autor je německý publicista

Ať se de bodnout !

petr 21.10.2009 19:36

co tím chtěl tedy autor říci?

Koupil jsem si dům, zaplatil za něj poctivými penězi, a poctivě ho roky dávám dohromady. Z autorova článku jsem pochopil, že když teď dám klíče od baráku helmutovi, aktivnímu hitlerjugend, po němž jsem po 60 letech vykopal hákové kříže na zahradě, (nebo jeho dětem), tak spasím republiku před nebezpečím z východu???? To má souvislost???

Nebezpečí z východu? Budiž, to má reálný podklad, ale proč bychom kvůli tomu museli být ti jediní, kteří na WWII doplatí? Neměli by následky nést soudruzi z NDR+NSR?

jasan 21.10.2009 20:38

Re: co tím chtěl tedy autor říci?

ze jen VUL podepise nevyhodnou smlouvu..  a ze jen VUL nepodnikne opatreni proti ohrozeni sveho majetku

Gardnes 21.10.2009 17:44

Sloh hezký

obsah částečně kontroverzní, jelikož obavy se dají i otočit. Autor věří v kladné důsledky LS, já věřím, že LS má zakódován dosti značný prostor pro vládu byrokratů, které nikdo nevolil, byli nadirigování momentálními národními vládami a podle jejiuch struktury může docházet k dalšímu přenášení národních pravomoci na superstát. Jestliže se má správa věcí veřejným přesouvat blíže k občanům, těžko to bude naplněno, když byrokraté budou stále více ovlivňovat superstátními nařízeními kde jakou prkotinu. Těžko lze očekávat americkou pragmatičnost a také k postupnému vzniku evropskému cítění mají Evropané dál, než Američané při vzniku USA, a to nejen v jednotném jazyku.

čtenář 21.10.2009 17:39

A zase ti Rusové !

:-D

JM 21.10.2009 17:29

NEUMDLÉVAJÍCÍ PŘIKLÁDÁNÍ NA VĚČNÝ PLAMÉNEK ČESKÉHO SEBEMRSKAČSTVÍ

Že odsun Němců, Maďarů, kolaborantů a zrádců z ČSR  podle Postupimských dohod je zločin, naopak od odsunu Němců z území, o kterých není v Postupimských dohodách zmíňka(Dánosko,Norsko,Holandsko),     Že majetkové újmy odsunutých Němců,Maˇadrů,kolaborantů a zrádců z ČSR jsou neomluvitelné, na rozdíl od ztrát majetku Němců a německých podniků na územích vítězných mocností.     Že majetkové ztráty německého majetku státních příslušníků poraženého Německa kořistným právem vítězů 2.světové války na území ČSR jsou neodpustitelné,  na rozdíl stejných kdekoliv jinde.     Že mimosoudní excesy v poválečném nakládání s Němci, Maďary, kolaboranty a zrádci  nejsou individuálními projevy zločinců, ale příznačným znakem zákeřnosti poválečného Československého státu a jeho občanů,  na rozdíl od beztrestnosti bohužel tehdy mnohem běžnější a bohužel i mnohem hrůznější poválečné praxi zacházení s Němci, zrádci a kolaboranty, kdekoliv jinde v Evropě. Itálie, Francie, Jugoslávie na příklad.Tfuj tajksl, dělníci pera !

orel 21.10.2009 21:52

A co okradení Češi, továrníci, bankéři?

Kolaboranti a zrádci si zaslouží trest. Němci a Maďaři si nezaslouží trest o nic víc než Češi a Slováci(!), pokud zároveň nejsou kolaboranty a zrádci.

Ostatně by mě zajímalo, proč se tolik mluví o křivdách při odsunu Němců a naopak nikdo nemluvil o první vlně znárodňování. Není to zbabělost, že se lidé bojí Němců, ale ne okradených českýh továrníků, protože ti byli zadupáni do bezvývznamnosti?

Jaroslav 21.10.2009 17:01

Paradox Benesovych dekretu ???

Sudetaci kteri byli oznaceni jako vlastizradci tim ze chteli "heim in's Reish" byli nasilne vyhnani, nacez  obcanum Ceska kteri chteli zradit svou vlast odchodem na zapad byl tento odchod znemoznen zadratovanim hranic. ;-D

jhm 21.10.2009 15:54

odsun

Na téma odsunu bylo napsáno mnoho. Pokud odhlédnu od (neřešené) národnostní problematiky, tak naše republika odsunem sudetských němců tratila. Odsunem a zabavením majetku odsunutých sudetských němců byli nepochybně tito okradeni. Okupací, WWII a nuceným nasazením občanů ČR a popravami byly zase způsobeny škody ČR. Pokud budou ze strany sudetských němců vznášeny majetkové nároky, bude potřeba otevřít požadavky na reparace ze strany ČR.

Bizon 21.10.2009 16:05

Re: odsun

Já to pořád říkám, že odsunem nejvíc získalo Německo a potažmo i sami sudetští Němci!Německu pomohli zacelit nedostatek pracovních sil po padlých na frontách a tak kancléři Erhardtovi umožnili nastartovat tzv. hospodářský zázrak ... ze kterého po pár letech štrapácí měli i sami užitek! Jak už jsem několikrat tady napsal měli by děkovat presidentu Benešovi a postavit mu pomník! Nejlépe v Mnichově ve formě jezdecké sochy naproti budově, kde se podepsala Mnichovská dohoda .....

Jirka 21.10.2009 17:04

Re: odsun

Soukmenovci by měli nejvíc nadávat Habsburkům, že tady neprováděli cílevědomé poněmčování a odflákli to. To takové Prusko, když zabralo Slezsko, to vyřešilo ani ne za 150 let. Až na malé vyjímky v Kladsku a na Hlučínsku.

orel 21.10.2009 21:54

Re: odsun

Prusové ve Slezsku neprovedli žádné pořádné čistky. Nezanedbatelnou část slezského obyvatelstva tvořili po celou dobu Poláci a vůbec slovanskojazyční Slezané, posléze zjednodušeně považovaní za Poláky, i když se leckdy hlásili k pruskému a německému politickému národu.

vltava 21.10.2009 17:01

Re: odsun

Máte zcela pravdu. Vyšetření zločinů, potrestání viníků, náhrada skutečných škod, to je zcela v pořádku.

Ale to poválečné řešení ve stylu "Vy jste nám ubližovali, tak to my si nakrademe" v pořádku není.

Dodo 21.10.2009 15:39

Ptám se,

proč Gottwald nechtěl válečné reparace? Nejvíc jsme tratili právě my. Díky válce zemřelo mnoho lidí. Díky válce jsme padli do područí Ruska a bolševiků. Morálka padla a dodnes se nevzpamatovala.

Pokud vůbec jde uvažovat v plurálu, tak jsme především oběť druhé světové války my.

Němcům se odsunem splnilo přání Reichu, ale okrást jsme je neměli. S tím nesouhlasím.

Vlad 21.10.2009 15:56

Re: Ptám se,

Zločincům se někdy majetek zabavuje na náhradu způsobené škody. Tak to bylo v růžovém i tehdy.

Jaroslav 21.10.2009 16:41

Re: Ptám se,

> Zloncincum se majetek zabavuje <

Mas pravdu, komunisti tomu zabavovani rikali znarodneni. ;-D

. 21.10.2009 16:06

Re: Ptám se,

Máš trefný nik, Dodo. Ale nevím jak ty, já skopčákům nic neukradl. Že ale díky jim  a jejich nacionálního fanatismu, jejich latentního pocitu o nadřazenosti, sem , do střední Evropy vtáhli válkou Stalinské manýry a poltiku, čímž nás odsoudili ke čtyřicetiletému marasmu, to  bychom měli žádat odškodnění my.  A t y jim vratˇ, cos jim ukradl. K u r v a, když už pochopíte, že kdyby Němci, vč. těch sudetských, nerozpoutali válku, nebylo by u nás čtyřicetileté vlády komunistů. Jen tu nikdo neřvěte o osmačtyřicátem!  Nálada českých lidí po traumatu ze zrady západních mocností, z válečných strastí a vidina osvobozujících ruských vojáků a vidina jakési sociální spravedlnosti  samozřejmě ovlivnila volby. Nikdo, skutečně nikdo zajisté netušil, co bude následovat.  Źe ale ono dilema špatné volby českého národa bylo až v důsledku války, rozpoutané Německem, to nikdo nepopře. Všechna vina padá jen a jen na jejich hlavy. A je k pláči, že se najdou čeští přizdisráči, kteří na jejich drzou hru přistupují. My jsme obětí, my jsme okradení.

Jaroslav 21.10.2009 16:46

Re: Ptám se,

> My jsme obeti, my jsme okradeni <

Ze jste si to nechali libit po te sametove revoluci, kdy vas okradli vlastni lidi ? ;-P

A 21.10.2009 23:13

Re: Ptám se,

Ale jsi, ty brepto! Nikdo netušil, co bude následovat po zvolení bolševiků? Věděli to všichni jejich voliči a těšili se na to. Projevili mentalitu národa sluhů, jak to nazval T.G. Masaryk. O podstatě bolševizmu psali obratři Čapkové, vyšly tu desítky knih popisujících hrůzy GULAGů, kolektivizaci, hladomory atd. U Topiče na Národní třídě byla opakovaně výstava fotodokumentace z hladomorů. A tak všichni voliči KSČ tleskali,když se okradli Němci, Maďaři, továrníci, velkostatkáři, kláštery. Tleskali ještě když okradli úspěšné sedláky a pozavírali je jako kulaky. Znejistěli až když došlo i na chalupníky, domkáře, ševce, krejčí a jiné řemeslníky. A asi tak 14 dnů byli rozhořčeni, když sem přijela vojska Varšavské smlouvy hájit výdobytky komunizmu. Toho komunizmu, který si sami zvolili. Poté začali s vojáky okupantů kšeftovat s levným benzínem, televizory a pračkami.  Nenadávej na zrcadlo, když máš křivou hubu, napsal klasik...

Sára 21.10.2009 23:19

Re: Ptám se,

Já nic Němcům neukradla, za to oni mě připravili o oba rodiče, a oba bratry, kteří skončili v plynu. Přišla jsem o celou rodinu, pekárnu, kterou rodiče měli.  Měla jsem štestí, byla jsem v té době v nemocnici na izolaci pro infekční chorobu. Nešlo o infekční chorobu, jen jeden statečný lékař, který už nežije, mi tak zachránil život. Bylo mi tehdy pět let, byla jsme slabá, stále nějak nemocná, transpord bych nepřežila, rodiče mě svěřili do jeho rukou. Dodnes mi NĚMCI  NIC nevrátili ! Rozum mi zůstavá stát nad tím, co tady čtu. To nemouhou byt normální Češi, musí to byýt pohrobci sudeckých němců,predátoři, cítá kořist. Podpořme našeho prezidenta, on stojí za námi! 

RosPerot jr 21.10.2009 15:29

je

Je to magor.

Vlad 21.10.2009 15:35

Re: je

Je. :-)

iko 21.10.2009 15:28

Pravdou je,

ze mne taky udivuje upornost, se kterou i po 60 letech se bojuje o Dekrety... proste i vysidlenci se muzou domnivat, ze to bylo spravedlive, anebo taky ne, ale jde o dusledek vitezne vojny, a v takovych pripadech byvaji vysledky -- a to vzdy v dejinach, --  NEZVRATNE. A tak to ma byt... Prava se nedaruji, ale vybojuji...

A 21.10.2009 23:17

Re: Pravdou je,

Znamenitá myšlenka. Jen mi nějak uniká, kdo ta práva, vyhnat sudeťáky, vlastně vybojoval? Že by hrdinné Rabovací gardy týden po skončení války?

fil 21.10.2009 14:48

okrást němce

Tak okrást a vysídlit sud. Němce po válce za 6 let útrap je správné, je tedy správné okrást a vysídlit komunisty za 40 let útrap ? Jo pardon, to je něco jiného. Němci byli cizí, ti komunisti byli naši, mezi našimi známými a příbuznými

Kecal. 21.10.2009 15:02

Re: okrást němce

R^;-D

jasan 21.10.2009 15:09

Re: okrást němce

tak tak.. nemeli byt vyhnani ale souzeni jako vlastizradci...