26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Likvidace mimoparlamentní konkurence

Zatímco se média věnovala jiným tématům, parlamentní strany šly potichu, před volbami v roce 2017, preventivně po krku neparlamentní konkurenci. Dvěma novelami bezprecedentně posílily svoji pozici a zkusily se více zabetonovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kříž 12.9.2016 18:19

stejně nakonec....

... vyhraje to ANO. A to přesto, že pan Babiš říkal, že bude stát řídit jak firmu, kdyby tak, jak řídí stát, řídil i Agrofert, tak by byl dávno na mizině a v konkursu. On totiž vyplácí svým zaměstnancům=státním úředníkům, peníze, na které si nevydělali a k někdo jinýteré firma nemá (nevyrovnaný rozpočet). Firma, když si půjčí, musí to i s úroky vracet. Stát, vedený našimi ministry financí, si prostě prachy natiskne u vědomí, že dluhy bude muset řešit

V. Kříž 12.9.2016 18:21

sorry..

oprava : které si nevydělali a které firma nemá

A. Alda 12.9.2016 12:40

Nezbývá než volit proti těmto stranám.

Kohokoli, jen ne ČSSD, ODS, TOP09, ANO, KSČM a KDU-ČSL. Kohokoli JINÉHO.

R. Brzák 12.9.2016 9:48

ad p.Zuckerová : "...co člověka na tom může potěšit...

... jakou hrůzu má ta sebranka z občanů."

K čemu je hrůza z občanů? Jen k tomu, aby posílila přirozený strach mocných ze ztráty této moci - což vede k rozhodování ve směru udržení své moci. A protože jsme sami ještě příliš (přinejmenším ve svých myslích) závislí na moci nad námi (protože sami máme strach, že se bez té moci ve svých životech neobejdeme), tak těm mocným nic podstatného nehrozí. I kdybychom revolučně něco změnit chtěli - zase pak ustanovíme nad sebou moc...která postupně nebude jiná.

Aniž bychom použili násilí (které plodí strach a opět buduje moc), máme možnost občanské neposlušnosti. Protože moc jsou peníze - a když nebude mocný mít z čeho platit kohortu svých služebných úředníků, pak jeho moc skončí...stačí deklarování záměru neplatit daně u většiny daňových poplatníků v případě nezrušení konkrétního svobodu omezujícího opatření!

J. Tachovský 12.9.2016 9:23

A to mnozstvi uctu je snad nejaky problem ?

Vzdyt je to zadarmo. Tak si strana zalozi 1000 uctu. Nebo jeste lepe, necha si je zalozit. Banky v tom budou urcite vstricne. A ta pravidla vsechno jen zneprehledni. Urcite to pujde nejak ocurat. Treba ty sponsorske dary. Existuji spousty prazdnych sro cekajicich na prodej. Urcite neni problem pres ne nejaky ten darecek proprat.

V. Mlich 12.9.2016 9:38

Čím víc účtů, tím víc prostoru pro podvody

Hlavní problém je, že ty účty jsou nařízené zákonem. Ta tendence některých stran dělat všechno transparentně vyplašila podvodníky, že by to snad jejich voliči požadovali i od nich, tak se snaží na poslední chvíli zachránit, co se dá. Ať má strana tolik účtů, kolik potřebuje. A jestli budou transparentní, to ať si každá strana řeší se svými voliči.

Jinak ta různá omezení na výši příspěvku atd jsou směšná a podobně jako Kontrolní Hlášení DPH, nebo třeba EET slouží nejen pro vytvoření alibi největším podvodníkům: "mu přece dodržujeme zákon", ale i jako bič na nepohodlnou konkurenci - čím víc je paragraf zatočený, tím j větší šance odrovnat někoho, co nestíhá číst všechna nařízení.

A teď to bude posvěcené i úřadem :-( Jeho hlavní náplň bude certifikovat podvodníky a hledat mouchy u konkurence.

M. Šejna 12.9.2016 7:45

pane Matějko

mě osobně příjdou všechny změny (s výjimkou jediné - viz níže) zcela správným bičem na současnou neprůhlednost financování politických stran. Má-li politická strana dostávat dary od sponzorů, musí prokázat, kdo a proč sponzoroval.

Nesprávné mi připadá pouze financování účelových stranických institucí ze státního rozpočtu. To považuji za fintu, jak ještě víc dojit státní rozpočet a tudíž i daňového poplatníka.

R. Tichý 12.9.2016 8:11

Takze vam prijde logicke, ze si socani pronajmou bilboardy v cene 3 000 000 Kc za 500 Kc (prehanim) a nemusi to nikdo vedet? Tento skryty dar se totiz zauctuje na netransparentnim uctu vydaju.

Matejka ma naprostou pravdu, stavajici zlodeji se zakopali.

A. Reček 12.9.2016 8:13

Re: pane Matějko

Souhlas. A pan Matějka je činovníkem u pidistraničky Svobodní. Za měsíc už budeme vědět, jak dopadli ve volbách krajských i senátních. Tedy jak jsou přitažliví našim občanům.

M. Prokop 12.9.2016 8:47

Re: pane Matějko

1. Jako strana liberální (ne zeleně liberální, sociálně liberální) zde prakticky nemají elektorát.

2. Matějka k dobrému výsledku nepřispěje, spíše uškodí.

M. Valenta 12.9.2016 9:08

Re: pane Matějko

Kdyby nebyli tak zoufale proruští a anti-euro-unijní a také antiekologičtí, tak bych je snad i volil.

M. Prokop 12.9.2016 9:50

Re: pane Matějko

Kdybyste měl podat nějaké příklady oné proruskosti, dost byste se zapotil. Vaše fikce.

Antieunijní ano, ale to není u liberální strany divu. Mají snad propagovat nebo se smířit se zeleným socialismem?

Antiekoličtí také ne, jen nehlásájí zlodějskí ekologismus.

Klidně je můžete volit.

R. Brzák 12.9.2016 9:54

Re: pane Matějko

vidím, že jste mne předběhl..

M. Valenta 12.9.2016 13:35

Re: pane Matějko

Najděte si oslavné články a omlouvání ruské anexe Krymu právě od pana Matějky.

Holcman 12.9.2016 16:36

Re: pane Matějko

:-)

R. Brzák 12.9.2016 9:53

Re: pane Matějko

Není automaticky proruský ten, kdo nesouhlasí se současným establishmentem. Antieurounijní pak znamená "prosvobodoodpovědnostní", z čehož vyplývá posílení vlastní společnosti, což rozhodně není proruské (či pro jakoukoliv moc, která má tendenci se rozpínat nad nás - třeba ta naše vlastní vládní...).

M. Prokop 12.9.2016 8:48

Re: pane Matějko

Bylo by tomu tak, pokud by je nebylo možné využívat selektivně, některá opatření přímo selektivní jsou.

F. Navrátil 12.9.2016 12:10

Re: pane Matějko

Naprosto souhlasím. Fianacování účelových stranických institucí, které se mnohdy prezentují jako nezávislé či svobodné, ze státního rozpočtu, je rabování našich daní. Tady by naopak neškodilo přitvrdit, aby tyto stranické farmy prokazovali detailně zdroje svých příjmů. Aby bylo jasno, kdo je agent Kremlu, kdo je agentem Sorose nebo Panevropské unie.

P. Götze 12.9.2016 7:25

RE

No je optazkou, zda to nakonec nebude protiustavni. Uvidime, neverim ze tohle projde.

I. Pujman 12.9.2016 6:48

Breivik

měl asi pravdu.....

T. Pansky 12.9.2016 5:07

V tomto pripade bych cekal, ze zasahne primo voleny ...

... prezident. Zasahne? Obrati se na Ustavni soud CR? Paklize zustane potichu, mel by jako prezident skoncit !!! Jenze problem je v tom, ze v dnesni spolecnosti si mnoho lidi neni schopno uvedomit o co se hraje !!! Hraje se o nasi budoucnost si svobodne volit ty, ktere chceme, aby nas zastupovali.

O. Zuckerová 12.9.2016 0:37

Je zajímavé,

jak se takováto opatření dalekosáhlého dosahu pečou potichoučku stranou veškerého veřejného informování. A tihle exoti budou něco kecat o žiletkových plotech! TOHLE je žiletkový plot. Jediné, co člověka na tom může potěšit, je pomyšlení, jakou hrůzu má ta sebranka z občanů.

R. Brzák 12.9.2016 9:46

Re: Je zajímavé,

K čemu je hrůza z občanů? Jen k tomu, aby posílila přirozený strach mocných ze ztráty této moci - což vede k rozhodování ve směru udržení své moci. A protože jsme sami ještě příliš (přinejmenším ve svých myslích) závislí na moci nad námi (protože sami máme strach, že se bez té moci ve svých životech neobejdeme), tak těm mocným nic podstatného nehrozí. I kdybychom revolučně něco změnit chtěli - zase pak ustanovme nad sebou moc...která postupně nebude jiná.

Aniž bychom použili násilí (které plodí strach a opět buduje moc), máme možnost občanské neposlušnosti. Protože moc jsou peníze - a když nebude mocný mít z čeho platit kohortu svých služebných úředníků, pak jeho moc skončí...stačí deklarování záměru neplatit daně u většiny daňových poplatníků v případě nezrušení konkrétního svobodu omezujícího opatření!

V. Kain 12.9.2016 10:36

Re: Je zajímavé,

Snad ani ne z občanů,ale vypuzení od koryt je pro ně nepředstavitelná hrůza.