29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ok 10.5.2006 12:54

Re: Tak to není.

Stačí jen mrknout přes hranice: Angela Merkelová je taky Lidovec. A vyhrála volby v Německu v roce 2006. A vede si docela úspěšně.

Obdoba ODS má v Německu pravidelně tak 8% a německým politologům je pro smích. Němečtí voliči totiž chápou, že taková poitická strana hájí zájmy jen malé menšiny obyvatelstva.

Jan Zapletal 10.5.2006 12:47

Tak to není.

Lidovci mají pevné voličské jádro. Dostanou 500.000 hlasů. 2/3 hlasů přitom dostanou ve třech krajích - Jihomoravský, Východočeský, Zlínský. Není možné, aby poslanecký klub KDU-ČSL nedosáhl na 10 členů. Drtivá většina voličů KDU-ČSL jsou přesvědčení a disciplinovaní voliči. Údaj o počtu členů je zkreslený - mají 50.000 členů (pro srovnání: KSČM 100.000, ODS 23.000, ČSSD 18.000). Navíc samotný počet členů nic moc neznamená, protože podíl odevzdané hlasy/členská základna se u čtyř největších stran pohybuje od 1,5 do 10%.

Pokud chtěl autor článku říct, že KDU-ČSL je strana s orientací na křesťanské venkovské voličstvo, a to že je anachronismus, pak se mýlí. Takových stran je po Evropě mnoho. Pokud chtěl říct, že strany tohoto typu během 4 nebo 8 let (alespoň tak jsem článek pochopil) zmizí, pak se opět mýlí, protože to ani tak nezávisí na statistice, jako na úplně jiných okolnostech. Pokud chtěl říci, že je nebude volit, pak na to má právo, ale nikoho to nezajímá.

Lila 10.5.2006 12:44

Lidovci a Kalousek

Kalousek je z Bechyně,není Pražák.To by měl liberál právník Hamerský vědět,než uveřejní svoji

slátaninu.Jeho strana Lira má 0,01 preferencí.Tak pomlouvá a píše nesmysly.

Roy Boehm 10.5.2006 12:27

Jestli on pan Hamerský

mylně nepřikládá volebním průzkumům stejnou váhu jako volebním výsledkům. Průzkumy, pane Hamerský, jsou předplacené kydy darmožroutů, kteří jsou za pár grošů ochotní vyhlásit takřka cokoliv. Podle toho je třeba je posuzovat. A co je horší, vy nejste schopen matematicky správně interpretovat ani ty zfalšované průzkumy. Jinak je mi stav KDU-ČSL šumafuk. A jestli z daní uzobává Kalousek, Ambrozek a Šimonovský nebo Bursík, Pávek a Uhl vyjde pro nás voliče nastejno. O morálních kvalitách a poctivých úmyslech VŠECH politiků si netřeba dělat iluze!

ok 10.5.2006 12:23

Re: četl jsem jen kousek,

Ta 4% jsou ZFALŠOVANÝ výsledek. To ví každý, jen autor článku z nějakého důvodu ne.

ok 10.5.2006 12:20

Re: Re: No já bych lidovce podpořil,

V Praze maji ED slusne sance. Je to strana, ktera na soucasne predvolebni podrazy medii doplaci nevice - predevsim hyperpodraz Ceske televize s limitem 5% uz pred volbami, jejichz vysledek neni zatim znam ;-D 

 A navic jsou uz v Evropskem parlamentu, a vedou si tam dobre, Hybaskova je sikovna a na ceskou politiku neuveritelne vzdelana zenska.

ok 10.5.2006 12:14

Re: Zbožná přání

Udaje jsou porad stejne, to jen politicka zadani agenture STEM se meni kazdou hodinou ;-D ;-D ;-D

ok 10.5.2006 12:11

Re: Kolaborace a kolaborace

Kdyby vyvolali předčasné volby, hovořila by o nich média jako o podlých podrazácích, kteří narušují koaliční spolupráci.

Někteří jedinci prostě nechápou, že lidovci jsou SAMOSTATNÁ politická strana se svojí vlastní politikou. Koalice se uzavírají DOČASNĚ, jen na základě poměru hlasů po volbách.

cca1 10.5.2006 12:11

jo

včera p. Kuthan st. dnes p. Hamerský alespoň je sranda ;-D;-D;-D

ok 10.5.2006 12:04

Re: clanek pomlouva, ale i par faktu by se v nem naslo

Suma sumarum i skalní voliči KDU mají důvod přemýšlet o tom, že tentokrát by měla KDU "dostat přes uši". Nazývat ovšem středového voliče voličem "nerozhodným" může jen nevzdělaný nedouk. Právě středoví voliči bývají lidé velmi dobře zorientovaní, a nečekají od politiků žádné zázraky, spíš soustředěnou "klidnou" práci na věcných tématech, proto Lidovce volí. ODS je pro voliče Lidovců stranou kašparů (Tlustý) a nedouků (Topolánek), ODS se solidním vedením by voliči Lidovců s klidem volili. Myslím, že třeba Tošenovského by voliči lidovců volili zcela bez problémů - Tošenovský má ale v ODS slabou pozici. CSSD je pro lidovce prilis levicová a zcela nevolitelná.

ok 10.5.2006 12:03

clanek pomlouva, ale i par faktu by se v nem naslo

Článek je neobjektivní, míchá fakta s pomluvami. Česká média po Lidovcích jdou, pomlouvají je. To ale neznamená, že stejný názor má veřejnost. Veřejnost je jen sedmnáctiletou protilidoveckou kampaní zmanipulovaná. Čapek o Lidovcích psal v úplně jiné historické situaci a možná, že v dnešní době by byl právě Lidovcem, vyznával totiž stejné hodnoty.

Strana moravského venkova - pěkný nesmysl. Lidovci mají voliče po celé republice, na Moravě je jich jen o něco víc. Není žádný důvod přidělovat v médiích neustále Lidovcům jen Moravu. Autor si protiřečí - jen o pár řádků dál přiznává Lidovcům i východní Čechy ;-D což je v celých Čechách region nejstabilnější, s nejkvalitnějším venkovským obyvatelstvem v celých Čechách.

Autor má pravdu pokud jde o Kalouska - skalní voliči KDU Kalouska nemají rádi a myslí si o něm totéž co Balbínovci !!Voliči KDU Balbínovcům rádi poděkují, pokud jejich kampaň povede k sesazení Kalouska a jeho nahrazení skutečně reprezentativním "pravým" lidovcem.

Šimonovský voliče KDU zklamal, aféry kolem dálnic "peníze jsou" - ale přitom se nic nestaví, povolení kamionové dopravy  o víkendech - což je v naprostém rozporu s hodnotami KDU.

Ale obviňovat Ambrozka ze zaspání může jen demagog, ta kampaň je umělá. A navíc se odpady vcelku úspěšně řeší, jen to holt není vyřešeno během jednoho dne.

O.K. 10.5.2006 12:00

Je tu ještě někde šakal?

Jestli ano, tak jeden off topic - už zase jste někde psal, že USA zásadně nevydávají své občany do ciziny. Není to pravda. Myslím, že Vám to nepíšu poprvé - fakt to není pravda. USA své občany klidně vydávají a chtěli by je vydávat i do Česka - je to ČR, kdo se tomu brání, protože vydávání občanů musí být vždy reciproční a ČR mimo Unii svoje lidi vydávat nechce.

Agent 10.5.2006 11:52

Re: Lidovci jako béčko ODS

Ringo, ty vole ... Kalousek někoho podrazil? Vždyť on ale nemá koho. Paroubek si vystačí s Filipem úplně sám (vždyť se znají s NF a potkávali se v kalíkárně STB) ... prostě Kalouska nikdo v této vládě nepotřebuje = Kalousek nikoho podrazit nemůže, ty jeho moralistický keci nikdo nebere už vážně. :-P

dvd 10.5.2006 11:51

Re: Lidovci jako béčko ODS

Vás jako ouda ČSSD to přece vzrušovat nemusí.

F. ČEch 10.5.2006 11:45

Lidovci jako béčko ODS

Proč volit stranu, která pod Kalouskovým vedením už rok soustavně podráží koaličního partnera ČSSD a natláčí ho tím ke spolupráci s KSČM? Proč volit stranu, která má své vedení na Hradě a v ústředním výboru ODS? Proč vlastně volit béčko ODS? Proč pomáhat pokrytci Kalouskovi nadále profanovat křesťanské hodnoty z nichž ta nejprvnější je boj proti pokrytectví - Kristus tomu říkal farizejství? ČSL-KDU nepomůže nic víc než volební propadák. Pak se snad proberou a vykopnou Kalouska i s celou bandou jeho přicmrdávačů!  

herdekbabka 10.5.2006 11:41

kruciš - blbne to

a tím pádem - všechny kalkulace o propadu lidovců jsou kalením vody.

Gnocco 10.5.2006 11:40

Volebni komisariat

Mate-li zajem o konecne vysledky, poskytneme predem a levne!  

herdekbabka 10.5.2006 11:38

neviděla bych zelené jako aktuální

Partaj která má už teď problémy s chováním svych lídrů - /Bursík/ a nejnovějí - používání děti jako lidských štítů po vzoru fašistů a jiné verbeže - pro prosazení svých záměrů - doufám, že v tomto státě nemá moc velkou naději.

J. Mach 10.5.2006 10:59

Re: Re: Zlocinec kandiduje za KDU-CSL

Ony už byly zveřejněny kandidátní listiny? Že jsem si nevšiml, nebo máte nějaké speciální informace?

Zdeněk 10.5.2006 10:47

Lidovcům zvoní hrana, Kalousek končí

:-))))))))))

tak už jsem se dlouho nezasmál

Tomas 10.5.2006 10:42

S článkem celkem nemá cenu polemizovat, ale proboha ty preference!!!!

Znovu a znovu se objevují fatální nepochopení volebních průzkumů tak jak je prezentuje STEM ale i jiné agentury mimo Factum Invenio. Nemá s tím problém jen pan Hamerský ale i např. Česká televize...

Tedy prosím přemýšlejte! Když máte v průzkumu (pouze jako příjklad) 20% nerozhodnutých, 15% prohlásí že se nezúčastní a 8% by volilo strany bez šance na vstup do sněmovny musíte těchto 43% prostě rozdělit mezi strany, které mají nejvyšší podporu a do sněmovny se dostanou. Jedině tak získáte odhad množství mandátů. Pokud nechápete tuto základní matematiku výpočtu, nemá smysl se o preferencích vůbec bavit.

Tedy - pokud by měly volební výsledky odpovídat průzkumu STEM tak jak jej chápe pan Hamerský, musela by mít sněmovna proměnný počet členů. Část lavic ve sněmovně by pak vždy zela prázdnotou. To by nevypadlo hezky v televizi. Navíc by směmovna nemuse být vůbec usnášeníschopná - to by ovšem možná nevadilo.

Jan Daniel 10.5.2006 10:32

pane Hamerský, když něco píšete, pořádně si to promyslete

5% hranice se počítá ze skutečně odevzdaných hlasů. Pokud na otázku STEM koho by volilo odpoví 4,9% respondentů KDU-ČSL, a 20,4% odpoví žádnou stranu nebo neví, pak 4,9% z 79,6% je 6,2%. Ani takto jednoduché to samozřejmě není, jen naprostý pošetilec by se domníval, že k volbám přijde 80% lidí.

Primitivní výstupy, které potí STEM ale také i IVVM nemají s prognózou volebního výsledku nic společného, na to je třeba použít sofistikovanější metody, zahrnující především odhady volební účasti (ty jsou samozřejmě různé u voličů preferujících různé strany). Na to asi tyto agentury nemají. Zcela přitroublé (nebo manipulativní?) interpretace těchto výstupů se objevili v hlavních denících již před dvěma týdny (ukázka kvality české žurnalistiky). Viz např. PRÁVO: Lidovci by těsně neprošli do sněmovny; MF DNES: Lidovci pod laťkou zvolení. Hamerský se jen přidal k zástupu troubů (nebo placených manipulátorů), kteří z těchto průzkumů činí dalekosáhlé závěry, ovšem zcela nepodložené, vzhledem k velmi malé hodnotě podkladových dat. Od té doby byly tyhle nesmysly mnohokrát logicky vyvráceny, to ale nebrání Neffovi, aby tuhle bramboračku zase ohříval na NP (Hamerského článek je nejmíň týden starý). Komu by prospělo, pokud by se voliči odvrátili od KDU-ČSL je nabíledni.

Pokud jde o hady, podrazáky a podobné cinty, to už jsou takové typické prázdné pisálkovské floskule. Samozřejmě nelze nijak doložit, že by se lidovci v tomto ohledu chovali jinak než jiné politické strany (vzpomeňme Paroubka, který se ráno s koaličními partnery na něčem dohodne a odpoledne už to neplatí a hlasuje se vesle s komanči), ale papír holt snese všechno.   

ruzova 10.5.2006 10:32

a to tedy k všeobecnému veselí - ti morální a nesouložící, jak jsme to v še pěkně rozkryli!!!!

    no  a  je  to  nakonec  pravda.  jen  si  člověk   říká,  jaká   že síla  to  tady  všechno  vyřeší,  když   tihle  kliďasové   se  nenechali  ale opravdu  nenechali  ničím  vyvést  z  míry  a  raději  by chcípli, než by  se  nechali  rozhodit.

Malý Aston 10.5.2006 10:31

Kolaborace a kolaborace

Jedno je jasné,KDU byla chviličku v opozici a nepodílela se na penězovodech.To již nechtěla dále trpět a začala kolaborovat s ČSSD. Kalousek zlikvidoval Standu,za kterého se normální občan musel stydět,ale nedotáhl to z důvodů strachu o koryta do konce.V této době měl vystoupit z vládní koalice a dotáhnout to k předčasným volbám.Ale koryta,jsou koryta.Kolaborace se nevyplácí,Paroubek z něho dělá vola,a on se přiblbě usmívá.Poslední pokus zakázat kouření,vyhrožováni Kanadě,že jim ukážem,boj proti registrovanému partnerství a další voloviny jim již nepomohou. Mám dojem,že pokud ne při těchto volbách,tak v příštích budou končit.

Pavel 10.5.2006 10:30

ŠIMONOVSKÝ =TO JE PRO ŘIDIČE POŽEHNÁNÍ OD NEJVĚTŠÍHO DAREBÁKA.

zdeněk 10.5.2006 10:23

Re: KDU jsem volil v minulých volbách

Jakým podrazem? myslíte kácení smrků?

Petr K. 10.5.2006 10:07

Re: No já bych lidovce podpořil,

Tak volte Jana Kasla a SNK ED. (A nevěřte průzkumům, jako obvykle dopadnou podstatně lépe, než jim agentury pro výrobu veřejného mínění předpovídají...)

Puk 10.5.2006 9:56

Zbožná přání

Než sesmolil ten pan Hamerský článek, tak jsou údaje zase jiné. Pochopil jsem, že pan Hamerský pomalu čte a též píše. Nic jiného mi článek nedal. Ahoj Puk:-)

Jirka 10.5.2006 9:53

KDU jsem volil v minulých volbách

A jak to dopadlo? Volil jsem poslance Výborného, ale ten nakonec stejně ze sněmovny odešel a kdo místo něj přišel - Severa, ze kterého je mně úplně nanic, zvláště když jsem zaslechnul nechutné příběhy z místa jeho bydliště co se děje, když se vrací v podroušeném stavu a kope do cizích psů tak, že to jeden údajně nepřežil.

Nejčestnějšího muže ve státě také zrovna nemusím a korunu tomu nasadil Ambrozek posledním podrazem na Šumavě.

Takže KDU s mým hlasem v těchto volbách rozhodně počítat nemůže. Rv

Bernard 10.5.2006 9:52

No já bych lidovce podpořil,

protože se mi nechce volit zločince Bürgermeistra. Jenže u lidovců zas kandiduje jistý Růžek, který se jako ředitel BIS podepsal na Hučínovi. Bursík je zase hamoun, nechce se dělit s příbuzným o majetek. Jsou tam Uhl a Hutka. No a jsem v prdeli.