4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tx 23.4.2008 21:06

Obávám se,

pane autore, že lézt lidovcům diplomaticky do otvoru análního k ničemu není. Valach s gulama jim to, myslím, řekl, jak si zasluhovali, a kdyby jim podkuřoval, tak by nic lepšího nedocílil. Měl úplnou pravdu. Ta se ovšem v politice a diplomacii moc nenosí, že?

F.Dýmal 23.4.2008 20:02

Dějiny šílenství

Já bych to komentoval slovy Michela Foukalta z knihy Dějiny šílenstství:"Šílenství a šílenec  se ve své dvojznačnosti stávají figurami prvního řádu: hrozba a výsměch, závratná pošetilost světa a směšná ubohost lidí..... A teď svými slovy : Čunek, Filip a Paroubek jako bratři v triku si mohou podat ruce. Zátímco Havel prognózoval  generační vyhynutí komunistů, myslel tím asi lidovce, pouze se spletl . Lidovce už neberou vážně ani věřící. Ani moje babička, žijící. A předpokládám ani jž můj , mrtvý strejda ThDr. L. Dýmal, trestaný v padesátých letech a pak v sedmdesátých. Nevím zač slušné lidi trestá dnes Čunek.  

nestor 23.4.2008 17:22

lidovecké kyvadlo

Každá vláda, v níž seděli lidovci byla vratká a tak bych přál panu Paroubkovi, pokud se udrží v předsednickém křesle do doby, než bude premiérem / což bych si nepřál /, aby i v jeho případné vládě tito "kyvadelníci" seděli. Snad jim jejich pánbíčkáři dají alespoň těch pět procent hlasů za jejich boj proti potratům, eutanásii a měkkým drogám. Víc už se toho do jejich programu asi nevejde. Po bratru Luxovi nový had Čunek, který se nedávno vysvlékl z vlastní kůže, za své průkopnické řešení romské otázky sklidí jistě i pár hlasů  z řad lesklých lebek a rodiček za boj proti poplatkům za pobyt v porodnici. Proti čemu budou bojovat v levicové vládě, to se ještě ukáže, ale určitě toho bude dost, co přibude k tomu, co jsem už vyjmenoval.

Nadarmo není jejich hlavním symbolem kříž. Ten je s nimi stále.

glon 23.4.2008 18:13

Re: lidovecké kyvadlo

Moje maminka /nar. 1921/ mi kladla na srdce NIKDY NEVOL LIDOVCE, JSOU ZRÁDNÍ ?Zradili Masaryka. pak se dali ke komunistům a ted´jsou tu zase. A jsou v každé vládě, úlisní, poplatní, ochotní.Ale nikdy z vlády nevystoupí, protože by jim unikly peníze. To mi říkala maminka. často na ni vzpomínám, protože měla na 100procent pravdu. A přitom byla křesťanka, a ale neméla rádalidi, kkteří se za křesťany schovávají. Ona nedokázala to co dnešní lidovci. Brala víru jako něco, co ji posiluje, ale ne co ji vrací.

Malý Aston 23.4.2008 13:46

Všichni máte pravdu !

Slepenec okolo ODS je hrůza a děs.Jenže dvoukoalice ČSSD+KSČM+nějaký slepenec by byla tragedie.:-D

Nomen 23.4.2008 17:46

Často slyšíte hlasy?

Jh 23.4.2008 12:55

Jako obvykle, zadniční hvíždání!

Zázrak Švancnberk, skleroza s hvíždavou demencí se mohou doplňovat a to "demograticky" že!

Jarda J. 23.4.2008 12:31

Sebranka, kde se člověk podívá.

Tak postupně. Zdravotnictví. Reforma je nutná, ale děti a lidé nad 70 by platit neměli. Děti jsou nevýdělečně činné a zkracují se jim přídavky a důchodci nad 70 potřebují lékaře častěji a celý život si platili. Na recept 2 léky a nevím proč by se za recept mělo platit, když se potom doplácí ještě na léky. V nemocnici si platit, je v pořádku. Privatizovat nemocnice a pojišťovny je zlodějna. Spíše snížit počet pojišťoven. Šojdrová je poseroutka.

Paroubek je posedlý mocí a měla by se došetřit kauza Mrázek. Kubice byl jasně na stopě. Paroubek je zoufalec.

Co se týká Topolánka, neuměl ukočírovat svou rodinu, teď si lepí 2. hnízdo, ale já říkám že svou první ženu měl od Boha. Druhá je od čerta. Klaus měl pravdu, že je prázdný a duní.  Radar prosazuje proti vůli lidu. Za to by měl být kriminál. 

Čunek je cikán, co káže cikánům. Sebranka, kde se člověk jasným okem podívá.!

Chris Kelvin 23.4.2008 12:24

Výborný článek

Jeden z mála na Psu.

Standa 23.4.2008 12:17

Noblesa

je cizí našim politikům i novinářům, to ukazuje tento článek a další. Karel Schwarzenberg tu noblesu ztratil a těžko už ji najde, stal se obyčejným politikem. A diktátor Topolánek-Dalík jen tu scénu dovršuje. Lidovci a "zelení" budou dělat to co nadiktuje ODS a "šmytec". Z tohoto vlaku moci se těžko vyskakuje za jízdy!

aljav 23.4.2008 12:45

Re: Noblesa

KDU a SZ dělají co chtějí, viz.poslední sjezd KDU. Diktát, chlapče Stando, vypadá úplně jinak !

Když Topolánek vyzve Lidovce k plnění koaliční smlouvy/vládního programu, tak to není diktát !

Ema 23.4.2008 12:05

Má smysl volit?

Stejně jako asi většina obyčejných lidí jsem i já zhnusená naší politickou scénou. Politici se chovají jako sobeční, zkorumpovaní lidé, kterým záleží jen na jejich dobru. Z občana dělají "dojnou krávu" a rozkrádají co se dá. Mám pocit, že je to ve všech stranách stejné. A ještě horší je, že pokud by se do vlády dostal přeci jen nějaký slušný člověk - nevydrží v ní. Buď  ho donutí hrát stejnou hru, nebo ho vyštípou. Je to smutné. A proto se ptám, má cenu chodit k volbám? Mám pocit, že není koho volit.

Jarmil 23.4.2008 20:55

Re: Má smysl volit?

Kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zakázali. Celou naši situaci jste velmi stručně, ale hlavně výstižně popsala. Jen by si toho měli být lidé vědomi.

Ti zleva nadávají těm zprava, ti zprava nadávají těm zleva. Nahoře nad tou melou si společně mnou ruce ti nalevo s těmi napravo. Rukou společnou a nerozdílnou si rozdělují výsledky práce těch dole. Stále vymýšlejí nové a další balíčky, baťohy a jiné reformy. Výsledkem každé je, že těm nahoře to něco přidá a těm dole něco ubere. A jedno jestli vlevo, nebo vpravo: jak nahoře, tak dole.

To je účel hry zvané politika: Rozděl a panuj. Těm dole vždy trochu chleba a her. Hodí vám kost, a vy se o ni rvěte. Skoro jako ti římští gladiátoři.  A v ochozech odulé tváře těch nahoře. Tak bylo, jest a bude. A čím víc těch dole přijme tuto hru (skočí na špek), tím více bude nahoře těch spokojených se svým dílem.

Je potřeba vychovat občana davového (o člověka nejde nikdy ani náhodou), který poslušně plní své panděro v supermarketech a jako protislužbu za to mlátí svého bližního v opačném davu. V tom se komunisté hrubě mýlili. Vytvářeli pouze jeden dav, a ten se pak obrátil proti nim. Jak vidět, „demokratičtí“ politikové se poučili. Aby trvale vznikl dav jediný, není možné jednak z důvodů lidské podstaty, ale hlavně to nikdy nepřipustí ti nahoře. K čemu by pak byli? Z čeho by pak žili?

čtenář 23.4.2008 12:01

Na "noblesse oblige" dojel

F.D. Roosevelt, který se tuto zásadu snažil uplatňovat vůči "spojenci" Stalinovi. Jak to dopadlo, všichni víme a pocítili jsme to i na vlastní kůži. Nevhodnější heslo už p. Hvížďala opravdu nemohl oprášit. Buď je netaktní anebo málo informovaný.

Standa 23.4.2008 12:19

Re: Na "noblesse oblige" dojel

Bez Stalina by USA Německo neporazila a my bychom, při nejlepším, skončili za Uralem jako otroci.

Viktor 23.4.2008 11:57

nemusíme s p.Hvížďalou

ve všem souhlasit, ale je to jeden z mála přispěvatelů NP, který má žádoucí úroveň. Jinak tu čtemr spoustu zaujatých, neobjektivních a pomýlených tlachů, jejichž autoři se tu, bohužel, vyskytují s železnou pravidelností.Jmenovat snad netřeba.

snílek 23.4.2008 11:51

diagnoza

R^výborná dignoza naší politické scény.kam se poděla noblesa,ušlechtilost,tolerance a schopnost  naslouchat druhým.místo toho arogance,vulgarita,nátlak a podpásová jednání.je to bohužel obraz naší společnosti-obraz nás samých.obraz nejen naší ale celé euro-americké pospolitosti.voláme po přímé volbě prezidenta,podívejte na nedůstojný,zámořský tyátr kde hlavní roli nehrají myšlenky a ideje,ale prachy.frenetické davy mávající fábory.to chceme?omlouvám se za odbočení z tématu,ale všechno souvisí se vším.jak řekl jeden dávný filosof-motýlí mávnutí křídel v japonsku může vyvolat zemětřesení v kalifornii.

Vilík 23.4.2008 11:51

V prvním odstavci

kritizuje Hvížďala lidovce, že jsou nečitelní a nemají jasný program a ve druhém odstavci kritizuje Topolánka, že s nimi nevede dialog.

Ve třetím odstavci říkám já, že je Hvížďala popleta.

KUK 23.4.2008 11:44

Pan Hvizdala prognozuje a neumi to...

...moc slov....stacilo napsat....Topol je vul  gulovanej.....a uz nebude jinej.....

drak 23.4.2008 11:15

Autor se až na pár drobností neodchyluje od skutečnosti, bohužel

Autor celkem pravdivě a výstižně popsal situaci na naší politické scéně avšak dle mého názoru se dopustil několika opomenutí. Ona bezzásadovost lidovců a ochota dohodnout se s kýmkoliv, snad i s ďáblem samým a takřka na čemkoliv co bude pro lidovce výhodné z nich činí koaličního partnera s nulovým až záporným potenciálem. Momentálně se dá říci, že převládají ty hodnoty záporné.

To, co momentálně v politice předvádějí lidovci by asi vyvedlo z míry i svatého, natož pak pana Topolánka, kterého plně chápu. Obávám se, že lidovci ho v poslední době tak tlačili do kouta, že už mu moc prostoru na něco jiného ani nezbývalo. Jediné co mohl bylo zvládnout situaci s větší elegancí a nepřebírat tím zbytečně část odpovědnosti za případný rozpad koalice. V diplomacii a vyjednávání má pan Topolánek bohužel značné rezervy.

Pan Paroubek kulantně řečeno, representuje v jedné osobě skoro všechny nectnosti, kterými naše politická scéna trpí. Politik by se měl chovat takto populisticky jen vyjímečně, v nouzi nejvyšší a ne si z populismu udělat standardní pracovní nástroj. Z dlouhodobého hlediska je to zhoubné pro něj i jeho stranu. Účet dříve či později bez pochyby přijde. Z faktu, že mu to ve střednědobém horizontu zatím beztrestně prochází usuzuji, že jeho voliči postrádají jak paměť tak inteligenci a tudíž je nevyléčí nic menšího nežli státní bankrot či alespoň úspěšný pokus o něj. Jeho chování silně připomíná reklamu v tv shopech a podobných obskurních metodách prodeje.

Koaliční hodnota lidovců je záporná či nulová, pan Paroubek si tedy v případě volebního vítězství, k němuž se za pomoci veřejnoprávních médií úspěšně prolže a prořve, tudíž plně zaslouží si z plna hrdla užít partnerství s nimi. On má ale v záloze komunisty a tudíž na nich nebude zas tak moc závislý a oplatí jim tedy stejnou mincí, což si zase měrou vrchovatou zasluhují oni.

Koaliční potenciál zelených je rovněž přinejmenším problematický a zjevně nám tu zraje krize k jejímuž propuknutí už moc nechybí. Zkrátka nic moc.

gerontusinza 23.4.2008 10:30

Pane Hvížďalo, je mě smutno......

"...Jiří Paroubek na sjezd přijel jen proto, aby v možné další sociálnědemokratické vládě lidovcům nabídl místo. ODS tím vlastně vzkazoval, že se cítí už jako vítěz příštích voleb - na reformy ODS bude sice z pragmatických důvodů útočit, ale ve skrytu duše si nejspíš bude přát, aby se jich většina uskutečnila, protože je pak nebude muset dělat on a na ODS se bude jen vymlouvat. Jenže otázka je, jestli mu tak vysoké preference vydrží v dnešní „rychlostní“ společnosti. ...."

samozřejmě, že máte pravdu jak s Paroubkem (skutečně provede pak jen pár změn, na trochu jiném (ne tak průhledně zlodějském) principu), který pak bude skutečně velice jednoduše a lehce získávat po této vládě ODS.... Po této gaunerské straně se vládne relativně dobře -mimochodem, vy necítíte  u této strany ten šílený paradox ..občanská a demokratická.. a ještě ke všemu pravicová.... pravicová je na nich jen ta až patologická touha po majetku...... jinak to ostatní...:-/;-D

Skutečně si myslíte, že Noblesse Oblige je možná u strany, která se dostala k moci na principu   "..... tohle, že chceme udělat jim nesmíme říct , to by nás nezvolili.....". :-/ Skutečně tady vidíte ještě něco málo demokracie....? Vyhrané volby na základě zcela vylhaných argumentů..... ? Kubicem počínaje a přípravou k největší zlodějské akci ve fondech, které vytváří prakticky celý národ, konče...... Je mě smutno pane Hvížďalo, když inteligence národa se nechává buď opít rohlíkem nebo podplatit bakšišem...... Nebo to vidíte jinak?  to už skoro vylučuji...

aljav 23.4.2008 10:47

vytrháváš po Paroubkovsku z kontecxtu ...

"co chceme udělat jim nesmíme říct , to by nás nezvolili....." - velice dobře víš, že tím bylo myšleno, že nemůže program lidem vysvětlovat příliš technicky a podrobně, protože většina voličů by technickým aspoektům prostě nerozuměla, nebo by neměla chuť tyto podrobná vysvětlení číst !  Tuto, socany tak omílanou větu, řekl na meetingu managerů a podnikatelů, se kterýmy se mohl bavit "odborněji".Takže nebuď demagog/lhář ! Děkuji !

gerontusinza 23.4.2008 11:02

Neomlouvám se ,že jsem se dotkl vašeho prolhaného a zlodějského cítění.....Re: vytrháváš po Paroubkovsku z kontecxtu ...

protože jako prolhaný demagog vystupujete zejména vy a vaše zlodějská partaj...   takže ať žije váš prolhaný svatý radar,  zlodějské regulační poplatky pro 1/3 občanů (novorozence a důchodce), a příprava k tomu, abyste se dostali k lizu na fondech, které vytváří ze zákona celá struktura obyvatelstva svými povinnými daněmi a platbami....:-/ Trhněte si zlodějský modrý troubo....;-D

Mard 23.4.2008 11:06

Re: Neomlouvám se ,že jsem se dotkl vašeho prolhaného a zlodějského cítění.....Re: vytrháváš po Paroubkovsku z kontecxtu ...

Zcela pochopitelně se člověk jako vy, který má holý zadek, protože v životě nic nedokázal, drží strany, která má v programu obírání schopných a přerozdělení části těchto peněz parazitům na sociálních transferech, jako jste vy. Bohužel jste člověk, který rád straká svoje pracky jiným lidem do kapes, aby se přiživol na jejich penězích a ještě si to vysvětlujete tak, že je to morální, že jde o jakousi spoluúčast. Fujtaxl, vážený pane!

aljav 23.4.2008 11:16

Re: Re: Neomlouvám se ,že jsem se dotkl vašeho prolhaného a zlodějského cítění.....Re: vytrháváš po Paroubkovsku z kontecxtu ...

R^

gerontusinza 23.4.2008 11:18

Žeby....,?Re: Re: Neomlouvám se ,že jsem se dotkl vašeho prolhaného a zlodějského cítění.....Re: vytrháváš po Paroubkovsku z kontecxtu ...

Och jaký prorok z přečteného vy asociální loudile, snažící se přiživit na těch nejméně majetných......:-/ Proto jste právě tak odporní i nám, pro které jsou ty drobné naše výhody  z podvodů ODS zbytečné...... Trhněte si vy duševní ubožáku....;-D

aljav 23.4.2008 11:16

Re: Neomlouvám se ,že jsem se dotkl vašeho prolhaného a zlodějského cítění.....Re: vytrháváš po Paroubkovsku z kontecxtu ...

hm, ale to vysvětlení, pro vytrháváte tu větu z kontextu jste nenapsal. Zase jen urážky, hlouposti, lži a ubohost, to vám jde ! Jě mě vás líto ! :-/

PS: pro poplatky kojencům také nehoruji, ale na druhos stranu, kolik že je porodné, slevy na daních na dítě ? Kolik stojí třeba den v inkubátoru ?

gerontusinza 23.4.2008 11:20

Neračte se mnou diskutovat.....Re: Re: Neomlouvám se ,že jsem se dotkl vašeho prolhaného a zlodějského cítění.....Re: vytrháváš po Paroubkovsku z kontecxtu ...

já zlodějské asociály nemám rád......:-/ ze zásady

aljav 23.4.2008 11:38

Re: Neračte se mnou diskutovat.....Re: Re: Neomlouvám se ,že jsem se dotkl vašeho prolhaného a zlodějského cítění.....Re: vytrháváš po Paroubkovsku z kontecxtu ...

zásady bez argumentů a důvodů ? To jste již senilní nebo píšete z PC v mateřské školce ? Opakuji se, ale fakt je mě vás líto !

brabus 23.4.2008 11:31

Re: Re: Neomlouvám se ,že jsem se dotkl vašeho prolhaného a zlodějského cítění.....Re: vytrháváš po Paroubkovsku z kontecxtu ...

Vy neznáte Gerona?;-( Žádný protiargument, jen urážky a útoky. Je vidět, že duo Paroubek aRath plodí výsledky:-/ Jak říkám: už to nebude dlouho trvat a čas se s touto generací vypořádá. ;-)