6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hartmann 29.3.2021 15:05

Nějak jste zapomněl, vážený pane, uvést ty naše dnešní přátele, co v minulých staletích a i v tom dvacátém vydrancovali a zplundrovali celou Afriku, Asii a kdeco dalšího po světě. A když jim došlo, že tam už tedy ne, vydrancovali Lisabonskou smlouvou spolu s přispěním naší Velké Modré a Oranžové i tuhle zem. Přeji příjemný den, pane Krešňáku! Je venku hezky, můžete v klidu rozmýšlet o tom, co jste tu vyplodil. Sláva velké a brčálově zelené EU včele s inteligentní Grétou a Uršulou! Jo a ten uran si můžete třeba koupit v pražské tržnici SAPA, abych nezapomněl zase já.

V. Petr 29.3.2021 21:10

Rusové, Korejci a Číňané jsou opravdu dnes jediní, kdo umí postavit jadernou elektrárnu. Američané a Francouzi by museli napřed založit Čeku a pověřit ji likvidací zelených...

V. Novák 29.3.2021 11:52

Vy si nemluvte s kým chcete, Křenák.

A co kdybyste přestal i prudit tady v diskuzi?

F. Kusák 29.3.2021 11:59

Jo, a nejvíce čínských zahraničních investic v EU směřovalo do Německa. To nevíte pane Křešňáku? Vaše vidění reality odpovídá alkoholikovi po flašce rumu. Ale nic ve zlém, jen se bojím, aby se fundamentalisti dostali do vlády.

P. Krešňák 29.3.2021 12:11

Pane Kusáku, piji přiměřeně a opil jsem se naposledy když mě bylo dvacet. Psal jsem svůj příspěvek střízlivý. Já zase doufám, že se proruský element do vlády nedostane (ANO, Piráti, KSČM, ČSSD a jim podobní). Asi tedy budeme volit každý někoho jiného. Krešňák

F. Kusák 29.3.2021 12:36

Podívejte se, když s Ruskem a Čínou státy jako Německo, Francie a Itálie vesele obchodují a naše subdodávky směřují vlastně také tam, tak mně nějak uniká smysl Vašich slov. Představte si, že jste šéf odbytu papírny, kterou musíte trvale krmit zakázkami, protože každé zastavení papírenského stroje je nenávratná ztráta a znamená propouštění lidí. Budete se pak řídit nenávistí k těm Rusům, kteří v době invaze ani nebyli na světě?

P. Krešňák 29.3.2021 12:44

Pane Kusáku, šéf soukromé papírny ať klidně obchoduje s Ruskem a Čínou (také jsem technicky pomáhal při stavbě konzervárny čínskou firmou - mimochodem již zkrachovala). To mně opravdu nevadí a občas se dá s nimi mluvit. Spolehnout se na ně ale nedá. Krešňák

F. Kusák 29.3.2021 12:57

Víte mnoho papíren, hlavně těch německých a francouzských, jsou korporace, kde má významný podíl stát nebo municipality. Takže je mně líto, ale naše forma korporátního kapitalizmu nemá se soukromým vlastnictvím nic společného.

P. Krešňák 29.3.2021 13:19

Pane Kusák, je velmi smutné, že se stát cpe kam nemá. Ale doufám, že papírnu s JE srovnávat z pohledu bezpečnodti státu asi není to pravé. Takže papírny ať obchodují jak chtějí, JE, armádní zakázky, komunikační technologie, strategické zdravotnické vybavení a ..... bych u Rusů a Číňanů nepoptával. Krešňák

F. Kusák 29.3.2021 15:16

Ještě nedávno byl i novinový papír strategickou surovinou. Díky elektronizaci už není. Ale velká papírna na grafické papíry stojí kolem sto miliard našich korun. Tak to zas až taková prkotina není. A z hlediska vlivu na životní prostředí je možná náročnější než JE (nepočítám likvidaci jaderného odpadu, to je jiná kapitola, a není to zas až takový problém, jak se veřejnosti tvrdí)

J. Sedlář 29.3.2021 12:31

Tak se odpojte na zimu od plynu a celkove od elektřiny a.... tak vůbec. Natřete to těm Rusákům.

A zkuste se zbavit všeho "made in PCR" a natřete to Číňanům. Ehm tedy pokud budete mít co a čím.

PS: Jakej vlezdoprdelista ríčí být voni?

J. Ziegler 29.3.2021 10:15

Tak především je vinou naší neschopné vlády, že máme jednu z nejnižších proočkovaností v Evropě.

I. Štípek 29.3.2021 10:49

A může za to Putin a suché záchody, že.

P. Čech 29.3.2021 9:52

"Vláda nemá žádný plán". To řekl předseda ODS Petr Fiala. To je opravdu zásadní myšlenka. Docela by mne zajímalo, jaký asi plán má Petr Fiala. Očividně žádný, protože jinak by jej v rámci volné soutěže politických stran dávno použil. Nemá žádný plán, stejně jako i ta vláda či Jurečka s celou "slavnou" KDUČSL či Pekarová -Adamová s celou "slavnou" TOP 09. Žádný plán nemá nikdo, všichni politici jen hloupě žvaní, jak je jejich zvykem. SPOLU netáhnou dolů jen lidovci, ale hlavně politici jeho politických stran. Konkrétně Petr Fiala, Jurečka, Pekarová-Adamová a pod. Jde vesměs o lidi, kteří umí jen hloupě žvanit a přitroublí novináři jim to tisknou.

A. Nový 29.3.2021 9:59

Hlavně, že vy žvaníte chytře. ;-D

Přitroublí novináři nic netisknou. :-P

P. Čech 29.3.2021 10:09

Vy máte dozajista nějaký plán! Sem s ním!

P. Dufek 29.3.2021 10:36

Ale pán Čech má pravdu.Fiala na otázku jak by to dělal jinak ,tak jenom blekotal,že vláda to dělá.špatně......

F. Kusák 29.3.2021 12:28

Ano, je to tak. Bohužel, mnoho lidí se těch opozičníků na nic neptá. Tak si mohou blábolit a krasořečnit jak chtějí.

P. Čech 29.3.2021 12:51

Všechno je to vinou systému a zejména volebního zákona a ústavy. Tam, kde volební zákon předjímá a vyžaduje handlování neschopných koalic, existenci koalice a opozice v moci zákonodárné, nemůže efektivně fungovat naprosto nic. A ono také téměř nic nefunguje. Politici, koaliční a zejména ti opoziční jen hloupě žvaní, za což jsou nekřesťansky placeni. Je to snad vina někoho či něčeho jiného než celkového politického systému? Není! Nefunguje to takto nikde na světě. Jediný funkční systém je zastupitelská demokracie ve Švýcarsku, jíž se blíží jen systém Lichtenštejnský.

M. Hartmann 29.3.2021 15:35

R^R^R^!![>-]

P. Kubáč 29.3.2021 9:37

Obávám se že "nouzový stav" se stává nezrušitelným, a bude se salámovu technikou protahovat prakticky do nekonečna.

Vláda bude o jeho prodloužení oficiálně argumentovat ve stylu "v nemocnici Cheb stále leží tři babiny s koronavirem", ale reálný důvod bude ten, že úřednice ve všech patrech státní správy si na něj už zvykli jako na novou normu a na zrušení budou křičet ve stylu : " musíme pokračovat, protože ty Excelové tabulky z doby před koronavirózou má v počítači Máňa, co odešla na mateřskou....."

S. Zemitý 29.3.2021 9:34

Spalování ruského ZP n e n í energetická závislost na Rossíji, topení ruským uranem j e s t energetická závislost na Rossíji. Bravissimo, mistři Foglberti.

J. Jurax 29.3.2021 15:42

Ano.

Musíme myslet politicky. Ku.wa, Halík, politicky!

P. Černý 29.3.2021 9:22

Mávat bezpečnostními riziky Ruska v souvislosti s případnou dostavbou jaderné elektrárny, a to v situaci, kdy všechny stavajici české jaderné reaktory jedou na ruské palivová a jsou ruské provenience? Když, kromě jiného, mají Rusové možná v řadě případů ještě podrobnější technické informace o našich JE než samotný ČEZ?

Tito lidé tady chtějí vládnout? No potěš koště!

Š. Hašek 29.3.2021 9:26

Trefná poznámka.

P. Černý 29.3.2021 9:34

Možná by tyto zahraničně politické problémy ani neměla řešit vláda. V této věci se u nás už nějaký čas úspěšně angažuje zastupitelstvo Městské části Praha 6 ve spolupráci s americkým a ukrajinským velvyslanectvím a s mediální podporou provokativního baviče Novotného.

P. Čech 29.3.2021 9:59

To jejich "chtění vládnout" jim mohou překazit jen voliči a to tím, že nebudou ve volbách volit politické strany obecně, ale občanská hnutí. Politické strany za dobu jejich existence totiž naprosto jasně prokázaly, že stát řídit neumí a proto ani nesmí. Naštěstí volební zákon připouští k volbě i občanská hnutí.

R. Meišner 29.3.2021 9:15

...já jsem rád že SPOLU jsou spolu,--protože tolik zábavy člověk jen tak nezažije. --jako když jeden z nich hlasuje pro neprodloužení nouzového stavu--a ten druhý se zdrží hlasování, čímž sníží kvórum a defacto prodloužení umožní. --no ještě se snimi nasmějeme do voleb, uvidíte. 8-o

Š. Hašek 29.3.2021 9:25

Vidím to podobně.

.............. a začnu se shánět po plynu, kaviáru, vodce odjinud! protože kupovat tohle ruský je na úrovni zvacího dopisu! Ještě počkám, co zas ta Mirka Němcová. Ta rozumí všemu.

P. Čech 29.3.2021 10:08

Vám je to k smíchu? Mně naopak k pláči když dnes a denně vidím, jak ODS, KDUČSL a TOP 09 (SPOLU), Piráti a STAN (předvolební koaliční smlouva) z opozičních pozic paralyzují činnost poslanecké sněmovny svou neustálou a všeobjímající volnou soutěží politických stran. Všechny tyto politické strany a jedno hnutí doplněné ještě o ČSSD a KSČM plánovitě ničí tento stát.