17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Lenka Bradáčová jmenována

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek jmenoval novou vrchní státní zástupkyní v Praze paní Lenku Bradáčovou. Protože jmenování Blažka za Jiřího Pospíšila bylo podle široce přijímané konspirace médií provedeno s cílem zabránit tomu, aby Bradáčová byla na tuto funkci jmenována, něco z výše uvedeného neplatí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Schlägel 1.8.2012 13:16

Pane Bartoni,

Vy opravdu věříte zaměstnancům jakéhokoliv ministerstva, že jediným jejich zájmem je blaho tohoto státu? Navíc může mít ministr vždy důvěru ke všem svým zaměstnancům, když nominaci celé řady z nich nemohl ovlivnit? To vše v situaci, kdy po každých volbách dochází na ministerstvech a dalších státních a obecních úřadech ke změně téměř i poslední uklízečky?

P. Lenc 1.8.2012 7:35

Pane Bartoni,

je to zbytečné.Blažek, vy nebo kdokoliv jiný může přinést kupu důkazů, ale jednou je rozhodnuto, Blažek s Nečasem jsou ti manipulátoři a dál nejede vlak.Ta neuvěřitelná mediální kampaň proti vládě se začíná rovnat propagandě padesátých let a je smutné pozorovat, že i na první pohled rozumní lidé tomu podlehli.Na druhou stranu se spoustě lidí oči otevírají, ten mediální hnůj začíná příliš páchnout.

X. XXXJemelík 1.8.2012 3:31

Nesmysly o doručení návrhu

Autor článku netuší,že v některých případech není ministr totéž co ministerstvo. Jmenování vedoucích státních zástupců není pravomocí ministerstva, ale výlučnou osobní pravomocí ministra. Spisová značka je bezvýznamný evidenční znak. Návrh byl doručen 21. do rukou oprávněného náměstka, který na něj napsal datum a podpis a uvědomil ministra, že to přišlo.Tím nastaly právní účinky podání návrhu. Pospíšil ostatně veřejně hned 3.nebo 4. vysvětlil, že nemohl LB jmenovat, protože byla v zahraničí, a než se vrátila, byl odvolán. Pospíšilovo odvolání určitě nemá s jmenováním Bradáčové nic společného, takže ani nebyl důvod s návrhem nějak manipulovat. Utajování před zaměstnanci? Mnozí jsou skutečně nedůvěryhodní a nebyl důvod podávat stravu bulváru. Dodávám, že jsem o odvolání Pospíšila usiloval ještě dříve než byl jmenován, nemám soukromý důvod ho hájit. Není ale třeba z jmenování Bradáčové a odvolání Pospíšila dělat bondovku.

J. Kadeřábek 1.8.2012 14:44

Re: Nesmysly o doručení návrhu

Tak jsem rád, že při své antipatii k Pospíšilovi jste zachoval míru objektivity a k tomu blábolu jste se vyjádřil. Autor článku možná tuší právní stav, ale má stranický úkol zpracovávat veřejné mínění a proto tento článek, který je přesně v duchu rozhorleného projevu nového ministra. M.j. jak se Vám líbí tento lhář a manipulátor místo Pospíšila?

J. Štrobl 1.8.2012 19:20

Re: Nesmysly o doručení návrhu

Asi líbí. Jak jsem se v článcích pana Jemelíka dočetl, je Blažek přímo krasavec inteligentní.

V. Michl 1.8.2012 23:05

Re: Nesmysly o doručení návrhu

Za blábol považuji to vaše vyjádření.

P. Pavlovský 1.8.2012 0:42

Jste o několik hodin za událostmi, do autu se dostal naopak Blažek!

Váš text, to je "přání otcem myšlenky"! Blažek jmenoval Bradáčovou ze svého hlediska krajně nerad, jako nutné zlo! Nejmenoval by ji, kdyby k tomu nebyl okolnostmi doslova dotlačen! Navíc byl za dveřmi již další malér, který nám, díky Bohu, přinese zřejmě již brzy další změnu na postu ministra spravedlnosti. Jenom nevím, zda tu kauzu bude dozorovat právě Dr. Bradáčová. Pospíšil se musí smát, až se Sovovy mlýny třesou! Jan Urban zveřejnil na Aktuálně.cz mimo jiné:

V roce 2001 zneužil Blažkův přítel JUDr. Zdeněk Koudelka svého vlivu na tehdejšího ministra zdravotnictví Bohumila Fišera, pro kterého pracoval jako tajný placený politický poradce. Cílem bylo vytvořit prostor pro zadání zcela nepotřebné zakázky na nové právní služby a znalecký posudek v kauze Diag Human, a to i přesto, že právní zastoupení státu mělo v krátké době přejít na novým zákonem ustavovaný Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, a oběma stranami sporu přijatý znalecký posudek Kochánek / Luňák) již byl zpracován.

Ministr na nátlak JUDr Koudelky sabotoval usnesení vlády, které mu od listopadu 2000 ukládalo co nejrychleji ukončit spor se společností Diag Human jednáním. V případě splnění usnesení vlády by ovšem žádné další právní služby a posudky nebyly potřeba.

Poznámka: Manželé Blažkovi a Daňhelovi koupiliv květnu 2001 společně rohový dům v Brně-Zábrdovicích za 7,5 milionu korun, což je 3,75 milionu na jednu rodinu. Podle deníku Právo (15.4. 2003), přispěli Blažek a Daňhel o necelý rok později ODS na volby každý částkou čtyři sta čtyřicet tisíc korun.

Původ dalších nemovitostí v majetku rodiny oana ministra je rovněž hodný policejní pozornosti. Věřím, že se už brzy dočkáme dalšího Nečasova halekání o zvůli policejních plukovníků, kteří "by chtěli zasahovat do personálního složení jeho vlády."