2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Kudy vláda posílá peníze do eurozóny

Česká republika není sice členem eurozóny, vláda Petra Nečase přesto slibuje eurozóně miliardy eur (= stovky miliard korun) na záchranu Řecka, Portugalska a dalších států platících eurem. Peníze mají jít jak z rozpočtu, tak z devizových rezerv spravovaných národní bankou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pruner 11.5.2012 21:57

jsme málo aktivní voliči

Pěkný článek i diskuse.

Je slabinou, že náš volební systém produkuje teoretickou odpovědnost politických stran, ale minimální odpovědnost poslanců za své hlasování a za svůj volební obvod. Proto fandím 199 jednomandátovým volebním obvodům. I tak je chybou nás voličů, že se na poslance neobracíme přímo s našimi názory a dotazy. Oni jsou sice splachovací, ale kousíček z argumentu by v nějakém mozkovém závitu přeci jenom uvízl.

SSO na mne také dělá dojem spíše intelektuálního spolku v dobrém slova smyslu.Pokud se strana neprosadí ani v současné době na troskách vládních stran, tak vidím nereálně vstup do parlamentu, protestní voliče odchytávají jiné strany. Asi by to chtělo analyzovat proč tito lidé dávají své sympatie Lidovcům, kteří byli dvě desetiletí kam vítr tam plášť a Zeleným, kteří nás stáli stovky miliard za své nesmysly. Základem je zřejmě stará pravda o účinnost působení na city lidí a malý úspěch ve snaze působit na rozum.

L. David 11.5.2012 13:58

Dáme i to, co nemáme !

A odřeme důchodce, zdravotně postižené, maminky a malé děti.

Vstříc bláznivé době, které vládnou pomatenci !

M. Stuchlik 11.5.2012 22:20

Re: Dáme i to, co nemáme !

Nikoliv pomatenci. Žvanilové a manipulátoři

R. Langer 11.5.2012 12:58

No jak říkám pořád dokola,

celá vláda jeden levičák vedle druhýho, jenom rozdávat z cizího, nic jiného to neumí...

M. Stuchlik 11.5.2012 22:22

Re: No jak říkám pořád dokola,

Ale, ale. Vždyť všude tvrdí, že ODS a TOP jsou pravicové strany  :-) 

D. Streit 11.5.2012 11:09

Plný souhlas

Je třeba burcovat, aby kolaboranti neměli snadnou práci:

http://streit.blog.idnes.cz/c/264637/Deset-malych-eurohujeru-a-Merkelove-poskok-Necas.html

B. Rybák 12.5.2012 13:53

Re: Plný souhlas

Souhlasím s Vámi. Nečas nás možná nechce vést do ztracené bitvy. Demoralizující totiž musí být vědomí, že po něm přijde EU-hujerská vláda, která nás bez uzardění prodá pouze za své (budoucí) bruselské pelechy lotrovské (tedy daleko úplněji a levněji než Nečas).

J. Kanioková 11.5.2012 6:30

A jak je to vlastně s ESM a LS

není to v konfliktu?

V. Kain 11.5.2012 10:22

Re: A jak je to vlastně s ESM a LS

Možná,že je to všechno perfektně promyšlená hra a zůčastnění počítají s teplým flekem v Bruselu.I když je to smutné,tak tady má zřejmě ODS i TOP 09 na dlouhou dobu odtroubíno.Až budou socialisti utahovat řemen tak uslyšíme: to my ne,to Brusel.

D. Streit 11.5.2012 11:11

Re: A jak je to vlastně s ESM a LS

Jistě, že to bylo v konfliktu. Proto teď Nečas se Schwarzenbergem prosazují novelu LS, jinak by ESM shodil německý ústavní soud.

Snát už ratifikaci doporučil, teď je snaha to protlačit Sněmovnou. Proběhne to v červnu :(

J. Kanioková 11.5.2012 12:30

Je to v konfliktu, máte pravdu, našla jsem

k tomu dobrý názor politika -

ESM je změnou LS, čímž se umožňuje státům eurozóny dělat to, co LS přímo zakazuje. A EUvěrchuška tvrdí, že jediná možnost, jak zachránit Evropu je dělat to, co LS nedovoluje!

...cifix !!!

K. Kužel 11.5.2012 15:39

Re: Je to v konfliktu, máte pravdu, našla jsem

...dele!!!

Je to tak!

J. Kunes 11.5.2012 6:10

komentar

Pane Machu, pisete zajimave clanky, ale mam pocit, ze ctu komentatora a ne aspirujiciho politika. Postradam vyzvu k tlaku (treba formou e-mailu) na poslance, odkaz na informace o navrhu zminovanych smluv a o hlasovani (kdy, jake ma cislo). Vase strana je mi ideove blizka, ale z Vaseho verejneho pusobeni jsem dost rozpacity - chybi mi aspon naznak akceschopnosti. Zkuste to zlepsit, prosim!

J. Heincl 11.5.2012 10:18

Re: komentar

Strana svobodných občanů organisuje protesty proti podobným šílenostem. Poslední dobou se několikrát konaly na v Praze na Klárově. Vidím tu ovšem dva zásadní problémy. Jednak se o nich nezmiňují média, která raději informují o všemožných nepodstatných pitomostech, jednak to začne zajímat většinu lidí, až když citelně pocítí problém ve vlastních peněženkách. To už bude ovšem dost pozdě.

J. Kanioková 11.5.2012 12:35

No... on problém je samozřejmě hlavně v tom,

že je nás málo, a ti, co na akce mají do Prahy blízko, žádné prostranství nezaplní, aby to musely média zaregistrovat. My ostatní to máme daleko.

To chce petice.. byť si nedělám iluze o velkém počtu podpisů, ale přece jen by to byla nějaká razantnější aktivita, která by snad přitáhla větší pozornost..

J. Kunes 11.5.2012 18:08

Re: komentar

Pane Heincle, obavam se, ze protesty, zvlaste ty male organizovane SSO, nejsou zrvona ucinne. Mnohem lepsi je, podle meho nazoru, kontaktovat jednotlive zakonodarce. Funguje to velmi dobre jinde, tak proc ne u nas. Navic je treba v politicich prestovat pocit, ze je obcane sleduji a ze se neschovaji v sedem davu sveho poslaneckeho klubu, strany nebo politiku obecne. Take by bylo velmi uzitecne, kdyby si novinari osvojili americkou praxi pojmenovavat zakony po jejich predkladatelich. Treba takove pani Sedive by jiste nebylo prijemne, kdyby se jeji jmeno objevovalo znovu a znovu, kdykoli prijde rec na poplatky za OZE.

J. Heincl 11.5.2012 22:06

Pro paní Kaniokovou a pana Kuneše.

Určitě máte oba pravdu. Všechno se dá dělat lépe a více. Problém je vždy v tom, kolik se najde schopných lidí, kteří jsou ochotni se angažovat. Já od mládí pořád něco organizuji, to znamená více než 40 let, takže mám ohromné zkušenosti. Proto vím, že soustředit schopné lidi k dosažení společného cíle je úkol téměř nadlidský. 

J. Kanioková 11.5.2012 4:18

Obávám se, pane Šulci, že zrušit stadióny, či fotbal a hokej v TV... to by nepomohlo...

Zkuste se podívat na diskuzi pod článkem p. Robejška na PL, to se člověku udělá nevolno...

A ještě dobrý článek na IHNedu - Titanic se potápí, je čas přerovnat lehátka na horní palubě

http://goo.gl/eZrxW   -   http://goo.gl/16klJ

K. Drobková 11.5.2012 6:29

Re: Obávám se, pane Šulci, že zrušit stadióny, či fotbal a hokej v TV... to by nepomohlo...

Robejšek ? Kdo to je ? Jeden z té dlouhé řady politologů, ekonomů ...... ? Takovejch Robejšků je .

V. Šťastný 11.5.2012 6:39

Re: Obávám se, pane Šulci, že zrušit stadióny, či fotbal a hokej v TV... to by nepomohlo...

Takových Robejšků zase tolik není, je jich rozhodně méně, než trupetoidních a nepoučených  tlachalů vašeho typu.

I. Schlägel 11.5.2012 7:41

Re: Obávám se, pane Šulci, že zrušit stadióny, či fotbal a hokej v TV... to by nepomohlo...

Kdo je to Drobková? jedna z dlouhé řady kvalitně informovaných, alternativně inteligentních plkalů nesahající podprůměrnému politologovi či ekonomovi ani po kotníky? Takovejch Drobkovejch je...

P. Lenc 11.5.2012 9:44

Re: Obávám se, pane Šulci, že zrušit stadióny, či fotbal a hokej v TV... to by nepomohlo...

Paní Kanioková,číst "diskuzi"na PL člověka nutí pouze ke zvracení.Ono samo zaměření PL ten lumpenproletariát přímo vábí.

J. Kanioková 11.5.2012 1:58

Neinformovanost poslanců...

co pak ovšem říct k neinformovanosti národa? Kdybych to uměla, už by tento článek visel na netu jako petice, kterou je třeba šířit, šířit, šířit...! Upoutat pozornost !

Neumíte to někdo?

Šílím z těch dogmatiků, co se nám snaží namluvit, že centralizace je všelék na každý neduh. Jejich stále další nároky na naše prachy vydávají za potřebu solidarity, kterou vyvolali svými nesmyslnými zásahy do zákonů všech zemí regulacemi a hlavně jednotnou měnou! Jsou to intelektuální dinosauři neschopní žádné variability. Eurem a debilními fondy vytvořili závislost, jejíž pomocí doufají, že si nás udrží na opratích.

P. Sulc 11.5.2012 2:57

Re: Neinformovanost poslanců...

Snad by pomohla vec ovsem nemozna: zavrit stadiony, prestat vysilat fotbal a hokej a ten potroubly narod by se snad vzpamatoval. Nebo ze by nebyl potoubly a zradny emigrqant Sulc je opet, jako tisickrate pred tim, zaujaty proti vykvetu zivocisstva?

M. Stuchlik 11.5.2012 22:19

Re: Neinformovanost poslanců...

právě proto má fotbal a hokej takovou podporu. Kdyby tyto sporty vychovávaly diváky k zodpovědnosti, angažovanosti a samostatnému myšlení tak budou v televizi asi tak často jako hra v kuličky

P. Sulc 11.5.2012 22:44

Re: Neinformovanost poslanců...

Jiste, vsak se to tahne uz ze stareho Rima. Blbeckove, stejne jako dnes cumeli na gladiatory, jak se vzajemne morduji, ci jak si lev smlsne na kverulantskem krestanovy. Pozdejsi lidove zabavy byly verejne popravy, i s mucenim, ci alespon upalovani nejakeho toho kacire. Kdyz se nedostavalo kaciru, musely stacit cerodejnice, ale kacir byl lepsi, ten nahlas remcal proti cirkvi a modlil se otcenas, jako ten trumbera Hus.

P. Sulc 12.5.2012 20:17

Re: Neinformovanost poslanců...

Jiste, vsak se to tahne uz ze stareho Rima. Blbeckove, stejne jako dnes cumeli na gladiatory, jak se vzajemne morduji, ci jak si lev smlsne na kverulantskem krestanovy. Pozdejsi lidove zabavy byly verejne popravy, i s mucenim, ci alespon upalovani nejakeho toho kacire. Kdyz se nedostavalo kaciru, musely stacit cerodejnice, ale kacir byl lepsi, ten nahlas remcal proti cirkvi a modlil se otcenas, jako ten trumbera Hus.

B. Novacek 11.5.2012 6:29

Petice? - vykrik do tmy!

At tu budeme rvat...Vy, pani Kaniokova, Sulc zpoza oceanu, nebo ja zpoza more, neudelame nic, jen mozna rozvirime debatu u par vnimavych lidi...vetsina historiku nam potvrdi ze tenhle balast, (a ze jich v historii je nepocitane), vyresi jenom valka.

A ta se neodvratne blizi...

Sebe nelituju, snad jen ty deti...

B. Šourek 11.5.2012 8:59

Re: Neinformovanost poslanců...

Šířím, jak mohu, ale je třeba si uvědomit, že dokud to nebude v hlavních zprávách ČT, Novy a příp. i Primy, dokud to nebude v hlavních tištěných médiích jako Dnes, LN, popř. i v Hospodářských novinách, potud se nic nezmění. Zbývá hlavní otázka: PROČ to tam není?

J. Heincl 11.5.2012 10:04

Re: Neinformovanost poslanců...

Ve včerejších Lidových novinách to je. Ovšem ne na 1. straně, ale v diskusi. I to však je nevídaný pokrok proti době nedávné, kdy uveřejnit něco proti EU byl smrtelný hřích nebo krajně pravicový extrém.