5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Kudy chodil, tudy krad´?

Rath je sociální demokrat. Hejtman největšího samosprávného celku ČR, Středočeského kraje. Dále zastává post poslance, je to politický talent a čert z pekla ví, co ještě. Všechno víceméně platilo ještě před třemi dny, ale teď již vlastně ne. S básníkem Poem řečeno: "Nikdy víc."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vlach 21.5.2012 19:02

Problém má jméno SYSTÉM !!!

Tak proč tolik hloupého pravo-levicového plkání.Tenhle model prostě NE !

J. Vintr 21.5.2012 9:27

Kradení nemá stranickou příslušnost

krade se všude "napříč politickým spektrem". Rozdíl mezi parlamentními stranami je pouze v rétorice, jinak se chovají naprosto stejně. Jediným důvodem, proč by si zloději měli jít po krku by bylo, kdyby toho už nebylo dost pro všechny. Ale obavám se že tento stav dosud nenastal. To budeme spíš my ostani žebráky ...

V. Ondys 21.5.2012 9:48

:))))))))) Ba, ba. Ať žije pokrok.

Už můžeme oprávněně tvrdit: Kudy chodil, tudy krad bejvalý soudruh a dnes :)))) příkladný demograd!

P. Hlosta 21.5.2012 7:30

Nečas to nechápe?!

Vládní koalice jen sporadicky připustí, že ze státní pokladny ročně zmizí v nenávratnu přes sto miliard korun. Namísto uragánu v korupčních kruzích se realizují šetřící programy ber kde ber. V takové situaci, kterou znají v podstatě všichni občané, se jen těžko dá předpokládat vyšší oblíbenost současných vládních stran.

Z toho pro Nečase plyne, že jestliže chce zachránit ODS od pádu podobného ODA, pak musí obětovat korupčníky ze své strany. Jednostranost politických poprav za korupci tyhle vládní strany nezachrání.

I. Schlägel 21.5.2012 7:53

Re: Nečas to nechápe?!

Problém je v tom, že pan Nečas byl pravděpodobně na volebním kongresu své strany zvolen i hlasy korupčníků. Pokud jste předsedou partaje a nejste zároveň diktátor, který řeší problémy jedním podpisem na úředním papíru, nezbývá Vám než jednat diplomaticky, opatrně, tu přidat, onde ubrat, trpělivě si získávat příznivce v táboře nerozhodnutých a polehoučku se snažit měnit poměry ve vlastní straně. Stačí chybný krok a nejste předseda, i kdybyste měl svatozář. Tak že sem s návodem, jak obětovat korupčníky a přitom zůstat hybatelem věcí, tj. ve funkci.

P. Hlosta 21.5.2012 8:03

Re: Nečas to nechápe?!

To je jen jedna z možných několika odpovědí. Zůstává ale fakt, že pokud se ODS nezačne zbavovat "nakažených", zhebne nenávratně.

P. Hlosta 21.5.2012 8:09

Re: Nečas to nechápe?!

Jó a ten recept...  Například systém vstupování nových členů ODS. Byl(pokud mám správné informace) založen na vkladu dost vysokého příspěvku do stranické pokladny. I postup v hierarchii strany byl podmíněn penězi. To samo o sobě naznačuje, že v té straně má šanci jen ten, kdo platí. Smrtelná to kombinace pro politickou stranu, která by měla mít ekonomiku v malíčku a ne korupci.

I. Schlägel 21.5.2012 10:04

Re: Nečas to nechápe?!

Máte pravdu. V tom je jádro pudla. Strany potřebují čerstvou krev jak koza drbání, nicméně do elitního klubu pouštějí pouze prověřené kádry už na nejnižších stranických úrovních, jak se zdá. To nemluvím o tom, že slušný člověk se do české politiky nehrne. Možná se budou mladí rádi angažovat v nějaké straně nové, když ty staré nejsou schopny obrody. Práce pro naše vnuky :-)

M. Martin 21.5.2012 12:24

Re: Nečas to nechápe?!

Pane Hlosta problém je že nejvíc se rozkrade na krajích, a tam jsou v třinásti případech socanští hejtmani.

R. Jonák 21.5.2012 11:15

Re: Nečas to nechápe?!

Nevím kam na takové kraviny chodíte.

P. Pavlovský 21.5.2012 1:17

Z orgánů, činných v trestním řízení,

se staly orkány. Konečně! Jednou to začít muselo!

Že jiní, podobní, ba i horší (S. Gross např.) byli stíháni daleko mírněji nebo vůbec? Není podstatné. Konečně, všechno ještě není promlčeno.

P. Pavlovský 21.5.2012 1:13

Z orgánů, činných v trestním řízení,