7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vogel 3.11.2008 22:29

Programové cíle KSČM smrdí totalitou

II. Programový cíl a charakter strany - 4. Programovým cílem KSČM je socialismus - co je to socialismus socialisté usilují o zespolečenštění výrobních prostředků a likvidaci společenských tříd. Socialismus klade hlavní důraz na to, že by ekonomika i další odvětví společnosti měly být do

značné míry centrálně řízeny. V širším slova smyslu je socialismu též komunismus. Socialismus odmítá soukromé vlastnictví.Takový model řízení společnosti, dle jejich názoru, bude přinášet prospěch všem bez rozdílu, nikoliv jen malé skupině.

Program KSČM vychází z marxistické teorie -  Podle marxismu-leninismu je socialismus první fáze komunistické

společenské formace; společnost, která vznikne, když socialistická

revoluce porazí kapitalismus. Po vybudování beztřídní společnosti nastane druhá fáze komunistické společenské formace.

Ruda 3.11.2008 21:36

Dobře to chápou i lidé s mou zkušeností...

K AndyO) Vy mě napadáte, že jsem starý sprosťák. Je to možné. Když čtu vaše příspěvky nemáme si ve vulgaritě co vyčítat.

AndyO 3.11.2008 21:40

Re: Dobře to chápou i lidé s mou zkušeností...

zkuste si po sobě znova přečíst, co jste napsal a komu. Zcela bezdůvodně jste mne napadl, urazil rodiče atd.

I když bude zřejmě lepší pokládat vás za poněkud popleteného pána a nechat vás psát si co chcete.

Niky 3.11.2008 19:27

Bývalý komunista Štětina,

v rozhovoru pro Právo řekl:za totality jsem jezdil do Sovětského svazu na občanský průkaz.Považuji za děsivé,že lidé volí takové darebáky!V listopadu1989 mi jeden student,který Mejstříka dobře znal řekl:pokud je soudruh Mejstřík jedním ze studentských vůdců,tak je to všechno domluveno z komunisty a estébáky!

F.VÍZEK 88.100.57 3.11.2008 19:00

Česká "pitomina"...

Jak kdysi řekl Španěl Ramiru Cibrián (kdysi velvyslanec EK v ČR), je kádrování minulostí česká „pitomina“, přičemž pro výraz pitomina užil odvozeninu z názvu ženského přirození (potvrzuje to i Petr Uhl).

Pro lidi na Západě jsou lustrátoři a antikomunisté v lepším případě nešťastníci či cvoci, v horším lumpové, bažící po kariéře či politické moci na úkor jiných.  

WWW 3.11.2008 19:23

Re: Česká "pitomina"...

Ano, jiste, v zemich, kde nevladli komuniste 5tak zhovadile jako u nas), tam se to "snad " da pochopit pane Vizek

F.VÍZEK 88.100.57 3.11.2008 19:34

Dobře to chápou i lidé s mou zkušeností...

Už před více než 40 lety tehdejší komunistické soudy o mně  rozhodly, že jsem "antisocialista, antisovětista, pravicový oportunista   a antikomunista, který utočí na vedoucí roli KSČ".  (Jména soudců i jednací číslo jsem na požadání opakovaně připomínal.)   Nejsem tudíž antikomunista až když "je to v módě" a když se to smí. Proto vidím věci jasněji !

Otázka stojí tak:  Proč práce nekomunistických stran je u nás na tak mizerné úrovni, že komunisté jsou třetí nejblíbenější stranou v zemi? 

Proč  celá desetiletí v západních demokraciích existují a pracují komunistické strany a nikdo nemá strach, že by se snad dostaly " k veslu" ?   Nikdo je nezakazuje, nikdo se jich nebojí ...

AndyO 3.11.2008 20:52

Re: Dobře to chápou i lidé s mou zkušeností...

ano, to je důkaz, jací to byli pitomci, když vás mohli pokládat za pravicového oportunistu, antikomunistu či snad antisocialistu.

Nebo že by lhali, jen aby vás mohli vypráskat ze školy? Pak to tedy nejsou takoví andělé, jak je prezentujete.

Tak jak to bylo?

Emil XX 3.11.2008 23:03

Re: Dobře to chápou i lidé s mou zkušeností...

Ona ta Gottwaldova řeč "Jezdíme se  učit do SSSR jak vám zakroutit krkem" působila svého času též spíše jak vtip, ani poslanci to nebrali dost vážně. A kolika lidem pak Gottwald tím krkem skutečně zakroutil. Dokonce i svým bývalým kamarádům...

AndyO 3.11.2008 20:50

Re: Česká "pitomina"...

oni lidi na Západě ví prd, co jste vyváděli, takže jsou tolerantnější ke komunistům a pořád nějak nevěří, co to je za zločince. To víte, třeba v  si Číně  myslí, co je to za cvoky ti antinacisté, nebo  je pokládají dokonce za lumpy.

Ondra 3.11.2008 21:15

Re: Česká "pitomina"...

Vy dnes ale jedete. Co slovo, to perla.

Emil XX 3.11.2008 21:18

Pokud je pro výkon státních funkcí přijatelné působení v Gestapu nebo SS divizích Totemkopf (3. SS),

či Dirlewanger (36. SS), jsou lustrace opravdu hloupostí.

Podotýkám, že Julius Streicher byl v Norimberku pověšen pouze za antisemitskou propagandu. Je tedy třeba jej rehabilitovat???

Olin 3.11.2008 22:09

Re: Pokud je pro výkon státních funkcí přijatelné působení v Gestapu nebo SS divizích Totemkopf (3. SS),

Nesmysl!!!

Dr.Streicher Byl jedním z autorů rasistických zákonů a aktivně se účastnil projektu zvaného "Konečné řešení židovské otázky." Byl jeho klíčovým garantem před německým národem.

Emil XX 3.11.2008 22:50

Re: Pokud je pro výkon státních funkcí přijatelné působení v Gestapu nebo SS divizích Totemkopf (3. SS),

http://cs.wikipedia.org/wiki/Julius_Streicher

Jak vidíte, v době války byl Streicher již odstaven od moci.Právě proto jsem ho uvedl jako příklad. Na žádném "Konečném řešení" se tudíž podílet nemohl protože rozhodnutí o něm padlo později.

Mám dojem, že pouze přátelství s Hitlerem z dob počátků nacismu ho zachránilo před Goringem a spol.

milan007 3.11.2008 22:31

Re: Česká "pitomina"...

Politika musí být divná věc, když se v ní uplatní lidé jako jste Vy pane Vízek. Lžete a  k tomu těm svým lžím věříte :-D Pozoruhodný výkon.

franta tyčka 3.11.2008 18:17

Ať si bylo jak jsi bylo vždycky nějak bylo

a nikdy nebylo aby jaksi nebylo.A s takovým výrokem šel i do separace.Takový tlučhuby, kteří tady mlátí prázdnou slámu a chtějí všechny komunisty pověsit mám hrozně rád.Chtěl bych je vidět.Jsou posraní i když tady píšou na netu.Přeji Vám všem kteří tady upřednostňujete to věšení abyste  přišli na mě. Hra je hra. Jste všichni bez předmětní.

withson 3.11.2008 15:44

citace ze stránek www.kscm.cz

Z elaborátu o únoru 1948 na stránkách KSČM: Vyvrcholením vývoje byl pokus tří pravicových stran zvrátit vývoj demisí jejich ministrů, která měla přivodit pád vlády a vytvoření vlády úřednické. Při tomto střetnutí se ukázalo, že zatímco buržoasní strany spoléhaly pouze na zákulisní manévry a politikaření, na straně KSČ vystoupily široké lidové vrstvy a významné společenské organizace. Přes silné pozice KSČ v mocenských složkách a vytvoření Lidových milicí jako ozbrojené organizace dělníků a zaměstnanců nebyly to tyto složky, které rozhodly mocenský boj. Únor 1948 nebyl násilným ozbrojeným pučem, jak tvrdí polistopadoví vítězové, ale hlubokým a demokratickým revolučním procesem vyjadřujícím zájmy výrazné většiny společnosti a uskutečňovaným s jejím aktivním souhlasem.... doporučuji přečíst celé na http://www.kscm.cz/index.asp?thema=3805&category=

Ruda 3.11.2008 15:54

Re: citace ze stránek www.kscm.cz

Pavel Tigrit: vývoj v únoru 1948 se udál nezvyklým způsobem, ale ústavní cestou (parafráze).

jirka.s. 3.11.2008 16:50

Re: citace ze stránek www.kscm.cz

"Únor 1948 nebyl násilným ozbrojeným pučem, jak tvrdí polistopadoví vítězové, ale hlubokým a demokratickým revolučním procesem vyjadřujícím zájmy výrazné většiny společnosti a uskutečňovaným s jejím aktivním souhlasem...."

No a vidíte. V současnosti  soudruh falmer  hřímá obdobně. Na 13. zasedání ÚV KSČM konaném v sobotu 24. února 2007 v Praze vystoupil s úvodním vystoupením :"Je KSČM připravena ideově, teoreticky, ale zejména politicky a věcně vyvolat a postavit se do čela eventuálních revolučních procesů? Ano, či ne."

Doporučuji zvláštní pozornosti, že na konci citátu NENÍ otazník! Zajímavé by zřejmě bylo i pátrání po smyslu a naplnění slova "VĚCNĚ". Neznamenají snad ty "věci" milicionářské mundury a AK 47 v rukou těch do nich navlečených? (Y)(Y)(Y)

Doporučuji zvláštní pozornosti, že na konci citátu NENÍ otazník! Zajímavé by zřejmě bylo i pátrání po smyslu a naplnění slova "VĚCNĚ". Neznamenají snad ty "věci" milicionářské mundury a AK 47 v rukou těch do nich navlečených? (Y)(Y)(Y)

Tomáš 3.11.2008 16:59

Re: citace ze stránek www.kscm.cz

AK-47 je již dávno zastaralý; asi máte na mysli AK-74.

Herakleitos 3.11.2008 18:06

Re: citace ze stránek www.kscm.cz

Jirka.s.=Jiří Sál, bývalý vyhozený člen KSČ, spolupracovník STB (viz. Cibulka) ročník  46, důchodce, Brno. Je to špína chlap!;-€

Čenda 3.11.2008 15:23

Komunisté a společnost

Pojďme se  společně zamyslet, proč  trvale preferuje 13 - 15 % voličů této republiky komunisty. Důvodů je  mnoho. uvádím ty nejpodstatnější.

50 – 62 let. Jsou to lidé manuelně pracující, nebo řadový úředníci,  kteří celý svůj život prožili v socialistickém zřízení, které jim zajišťovalo jakousi takou sociální jistotu v době stáří, a kteří v době převratu nebyli tak mladí, aby vzali příležitost za pačesy a zase nebyli  tak staří, aby  mohli v 90 –tých letech odejít do důchodu. Tyto lidi nikdo  v těch letech nechtěl, a hlásilo se heslo: „ staré struktury ne, potřebujeme mladé dynamické lidi, nezatížené minulostí.“ A  ani dnes moc šancí na slušnou mzdu nemají. Stát na ně kašle, přebytky v sociálním pojištění, když jsou, se porcují v medvědu,  politické strany je znají pouze při volbách.  U této věkové skupiny platí : „Do mládí pryč a do penze daleko.“  Tito lidé jsou permanentně ve stresu z nejisté  budoucnosti a chudoby.

63 – smrt. Žijí pouze z penze. Děti, pokud nějaké mají, jsou rozfoukány po světě a republice. Příslušnost k rodu, rodině, je u mladých lidí masivním mediálním masírováním typu : „ Rozmazluj se, užij si, na světě jsi pouze dnes a pod.“ systematicky vyvracována. Jejich důchod postupně stravuje inflace.  Za deset let pobírání důchodů pak je to již o 30 %. A čím budou starší, tím budou taky nemocnější a tím nižší možnost si alespoň něco přivydělat. Stáří je pro ne cesta zaslouženého oddychu na konečné pouti, ale cesta děsu a hrůzy z konce, který je čeká.Každá společnost vygeneruje politické strany a vůdce. Neschopnost přejít z feudalismu do kapitalismu v Rusku vygenerovala bolševiky a Lenina. Necitlivost a nenasytnost Versajské smlouvy  porodila fašismus a Hitlera. Jestliže v Česku 15 % voličů, to je cca 750 tisíc lidí, hledá jistoty v totalitním státu a dalších 15 % jsou latentní volitelů komunistů, pak je něco v tomto státě špatně. A to nikdo nechce zatím řešit.    

 

Historik 3.11.2008 15:35

Lidé mají krátkou paměť a politici jsou moc pitomí na to, aby jim to připomněli

Stačilo by zveřejnit všechny interní komunistické předpisy ohledně léčení typu "dialýza jen pacientům do 50 let."

Bolševiky a vlastně v konečném důsledku i nacisty vygenerovala první světová válka, jmenovitě naprostá neschopnost politiků válčících stran ukončit ji včas kompromisním mírem, o který Američané coby neutrální země usilovali až do roku 1916.

Ruda 3.11.2008 16:18

Re: Lidé mají krátkou paměť a politici jsou moc pitomí na to, aby jim to připomněli

Historiku, o léčení a jeho omezování bych zde nemluvil.  Vy si myslíte, že dnes věkový limit nehraje roli ? Potom jste pouze samozvaným historikem.

AndyO 3.11.2008 16:24

Re: Lidé mají krátkou paměť a politici jsou moc pitomí na to, aby jim to připomněli

i kdyby omezení byla ( a samozřejmě že nějaká jsou, i když minimální), tak máte možnost pomoci zachránit svého příbuzného nebo sebe. Můžete si stěžovat, aniž  by vaše matka byla přinejmenším uklízečka na ÚV, požádat o revizi ( omezení nejsou  nepřekročitelná), odjet do jiného státu, vzít si na pomoc televizi, média, uspořádat sbírku...a hlavně, ta kritéria nejsou jsikomunistatakmůžešdosanopzu, ale medicínská. Historik o léčení za bolševiků nejenže psát může, ale je záslužné, že to připoměl.

Ruda 3.11.2008 16:42

Re: Lidé mají krátkou paměť a politici jsou moc pitomí na to, aby jim to připomněli

Člověče, mě je 70 let, tak vím jak to chodí. Co lékař smí dát a co nikoliv. Toho komunistu si nechte pro svoje rodiče či prarodiče, kteří vesele kolaborovali s bolševiky. Dozajista chodili k volbám ve svátečním oděvu. Náš rod je slušný, nám bolšáni sebrali obrovské majetky a několik příbuzných bylo zavřeno v lágrech. Například strýc Jan Skřivan farář z Blatné se z lágru nevrátil, další příbuzný prošel Východní frontu, od roku 1945 v osobní ochrance Beneše a po jeho abdikaci byl zavřen. Dnes je nejstarším válečným veteránem. Já to též neměl lehké. Mám důchod asi tak velký jako vy máte kapesné. Vyprošuji si abych byl nazýván komunistou. Pěkně jste mě nas.ral !!!

jirka.s. 3.11.2008 16:52

Re: Lidé mají krátkou paměť a politici jsou moc pitomí na to, aby jim to připomněli

R^R^R^

AndyO 3.11.2008 17:03

Re: Lidé mají krátkou paměť a politici jsou moc pitomí na to, aby jim to připomněli

skutečně nevím, co vás na tom tak nadchlo. Míra osobního napadání?

AndyO 3.11.2008 16:57

Re: Lidé mají krátkou paměť a politici jsou moc pitomí na to, aby jim to připomněli

gratuluji k 70ti rokům . Vaše sprosté osobní poznámky značí, že jste již na světě příliš dlouho. Nejste totiž schopen pochopit psaný text. Kde vás nazývám komunistou?

Pevně věřím, že až umřete, nakopou vás mí rodiče v záhrobí tak, jak si zasloužíte.

Tomáš 3.11.2008 17:03

Re: Lidé mají krátkou paměť a politici jsou moc pitomí na to, aby jim to připomněli