29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Krize ČSSD

Jana Maláčová, která aspiruje na místopředsedkyni ČSSD, přichází s nápadem uzákonit povinnou školní docházku do 18 let. Ministr školství Robert Plaga se „diví“, já ne. ČSSD už skutečně neví co dělat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 7.12.2018 11:36

Re: Zrušení karenční doby, navýšení minimální mzdy,

Já píšu o tom, jak to vnímají voliči a vy o ANO. To se asi nepotkáme.

Mimochodem například slevy jízdného důchodcům dost vyhazování peněz z oken alá ČSSD připomínají a tak bych na to brždění ANO byl opatrný :o)

Pěkný den.

R. Langer 7.12.2018 10:55

Re: Vy byste potřeboval aspoň do 50, autore,

Pche...

J. Fridrich 7.12.2018 10:49

Re: Zrušení karenční doby, navýšení minimální mzdy,

" Zrušení karenční doby, navýšení minimální mzdy, kratší pracovní doba, delší dovolená - tak část našich "informovaných" voličů má za to, že to prosadil nebo prosazuje Babiš a nemalá část, že dokonce prezident Zeman. Suma sumárum, v krizi zdaleka není jen ČSSD " - to je vtip, nebo už je zase apríla ? Vy nevíte, že ANO s Babišem tyto socdemácké " rozdávačky a slibotechny " BRZDÍ ?

J. Fridrich 7.12.2018 10:40

" Ministryně Maláčová chce povinnou školní docházku do 18

" Ministryně Maláčová chce povinnou školní docházku do 18 let!" - Ta socdemácká holčička již dělá i do školství ? No logiku to má - po zavedení inkluze do škol její kolegyní Valachovou to bude na naučení se abecedy, psaní, čtení, počítání chtít opravdu více času.. No snad to do těch 18 roků svého věku děti zvládnou - samozřejmě s pomocí armády asistentů..

Jinak ČSSD stejně jak zvíře zahnané do kouta prská a kouše..

Š. Hašek 7.12.2018 9:56

Re: Zrušení karenční doby, navýšení minimální mzdy,

Pane Lenci,

být v "činné službě", tak si vytřu .......... se Sobotkou ještě s větším potěšením. Proč ho tam dali? Vláda není popíjení vína u grilu. Pokud mám na zahradě plevel, ...... .

Krach ČSSD nezavinil Babiš ale eugrupa Dienstbier, ..... . Nakonec Sobotka taky, byl to velitel.

V. Pokorný 7.12.2018 9:54

S tím

souborem který je ve vedení a řídících funkcích u socanů nejde dělat nic rozumného. Leda tak tuto tlupu odstranit. ČSSD končí....zaslouženě. Kolaboranti a zrádci v ČSSD si nic jiného nezaslouží.

A pobavil mě kdosi, jak píše níže, že prý i z důvodu toho, že je pan Babiš, mimo jiné, nekompetentní, nechtěla jít ta jediná zaručeně pravicová a konzervativní partaj, cha chá- ODS, se znakem neidentifikovatelného ptáka, do vlády. Tak to jo. Tam, v ODS, jsou samé špičky. Tedy v blafání.

Š. Hašek 7.12.2018 9:47

Re: Přítelkyně Maláčová,

Paní Maláčové bych doporučil, aby se zasadila pro návrat učení do škol. Není mnohdy podstatné ani na jak dlouho. Diskusní kluby možno na školních výletech, na třídnických hodinách a občanské nauce.

Stran obědů - platit. Jednoduchý oběd v počtu školních duší vyjde levně. A hlavně občas hrachovou kaši, je zdravá. Pokud to nebudou ťutínci papat, nahlásí doma, matka nezaplatí/odhlásí a žák dostane doma chleba. I suchý. Nevšiml jsem si, že by mládež v tramvaji omdlévala hlady a dívky trpěly chudokrevností.

Nějak mám dojem, že žactvo je třeba udržovat stále v mírném strachu z diktátů a o jídle se nediskutuje. Je třeba hlad, jak říkal táta (ročník 1911). Zkráceno.

P. Kmoníček 7.12.2018 9:18

Přítelkyně Maláčová,

copak školní docházka, ale do kolika let zaplatíte JUDr Altnerovi (resp. dědicům) svůj nemalý dluh ? Nad tím přemýšlejte !

P. Lenc 7.12.2018 9:09

Re: Zrušení karenční doby, navýšení minimální mzdy,

Ano a to je důvod, proč mimo jiné ODS nechce mít s Babišem nic společného.Což někteří diskutující onehdy nemohli pochopit.Tak jak si Babiš vytřel pozadí se Sobotkem, tak to udělá se socialisty znovu.Já a moje vláda jsem zařídil...A třicet procent voličů je štěstím bez sebe.

K. Janyška 7.12.2018 8:49

Vy byste potřeboval aspoň do 50, autore,

abyste pochopil jak ve skutečnosti funguje lidský svět. Ostatně, ostatní miliardi také... Dzp.

B. Rameš 7.12.2018 8:46

Nekompetence lidí,

řídících tento stát a velkou měrou tak i naše životy, již přesáhla únosnou mez. Otázka je, co s tím?

J. Svoboda 7.12.2018 8:16

Zrušení karenční doby, navýšení minimální mzdy,

kratší pracovní doba, delší dovolená - tak část našich "informovaných" voličů má za to, že to prosadil nebo prosazuje Babiš a nemalá část, že dokonce prezident Zeman.

Suma sumárum, v krizi zdaleka není jen ČSSD.

Pěkný den.

J. Karlík 7.12.2018 7:31

Takže,

kdo se chce vyučit, začne v 18? Kam na to ti socani chodí? A opravdu je to i v okolních státech? Vždyť přece již dávno existující učební obory s maturitou jsou mnohem lepsi řešení.