5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Krátkozrakost v ODS

"Šláfenberg premiérem? Dělaj si srandu?", "Topka už neví coby, Kalousek ať se chytne za frňák a jde radši zase chlastat", "Topka pohřbívá českou pravici". Tyto a podobné názory jsou často k vidění na facebooku a slyšení z úst nejen řadových členů ODS, ale i od některých bývalých a současných politiků v barvách ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 27.8.2013 17:29

Topka nepohřbívá "pravici"

Ona je jako každá EU-hujerská strana jejím katem!!!

R. Kluzák 26.8.2013 22:06

Špatné rady

Autor dává ODS rady, že si mají vybírat lídry jako to dělá Top09.  To jsou tedy rady na sebezničení: lídr Kalousek - ochlasta který je vinen za hrůzné výsledky bývalé koalice a který je nejnenáviděnějším politikem .  Schwarzenberg - šišlající, slintající, usínající, v psané češtině negramotný  pomlouvač v rakouském tisku, především však zbohatlík z neoprávněně restituovaného majetku i členů SA a sympatizantů nacistů? To jsou lídři snad na premiérský post? Hrůza...

J. Ráž 25.8.2013 16:54

Úvaha plná omylů

TOP09 že je politickým partnerem ODS na pravici? Větší hloupost jsem hodně dlouho nečetl!

ODS už dávno, díky svému vedení, pravicovou stranou není a TOP09 se jí ani nesnaží být....viz Kalouskovy levicové daňové experimenty a snaha posilovat vměšování státu do života občanů.

P.S. Schwarzenberg, že je osobnost.......no tak toto tvrzení už je trapnost, možná tak jako komik!

K. Oldřich 25.8.2013 11:16

Pán Bůh dobrýtro sousedi

Tak jsem se dávno nezasmál: "A těch několik málo charismatických osobností, které by za sebou mohly táhnout jak straníky, tak voliče, jako je například Pospíšil či Němcová." :o) Překladatel Steinbecka uvádí charisma docela výstižně jako kouzlo osobnosti. A teď se na ten tandem koukněte. Ovšem není nad to, blýsknout se momentálně módním výrazem.

P. Kmoníček 25.8.2013 10:40

Sebevražda

Myslím si,že ODS pracuje na své likvidaci cílevědomě.Začíná to znovupřijetím Béma a skončí to znovupřijetím nyní bezpartijního Ratha.

J. Heincl 24.8.2013 16:58

ODS směřuje k exitu sama

Pane Makovský, politicky již téměř mrtvou ODS nepřivedete k životu ani touto vášnivou filipikou. O svůj skon se ODS přičiňuje sama, nepřátel není zapotřebí. Navíc se zásadně pletete, když nazýváte ODS a TOP 09 pravicovými stranami.

P. Vaňura 24.8.2013 16:18

ODS je už samotného vzniku objektem neustálé nanávisti

ze strany Pravdy a lásky, která ovládá media. Je to mediální masáž, která pomohla vzniku megatunelu, zákonu 180/2005Sb a která dostala do parlamentu zelené.

Pravdou je i to, že ODS doplatila na koalici s medii protěžovanou TOP09 a hlavně na to, že prosazovala zákony, které si přále TOP09. ODS byly např. církevní restituce ukradené, Kalouskova "penzijní reforma" a Drábkova S-karta tuplem.

Navíc se ODS spolu s TOP09 podílela na rozpadu VV pomocí uplacení úplatné části jejich poslanců, což vyústilo v současní stav.

Kalousek je sice inteligentnější, než současné vedení ODS ale to se projevuje jen v "úspěšnosti" v prosazování zhoubné politiky.  

L. Novák 25.8.2013 7:02

Re: ODS je už samotného vzniku objektem neustálé nanávisti

ODS si často dělala ostudu sama a zcela zbytečně. Viz kauza "technopárty". Našel jsem ve svém PC archivu z té doby pěkný příklad, jak si ODS naběhla na blbost svého vedení (viz odkaz na foto billboardu zesměšńujícího nesmyslné aktivity ODS za Topolánka): 

"Milujeme TechnoPárty! Zařídíme TechnoPárty i ve vaší vesnici!"

ODS si o něco takového koledovala, až nějaký vtipálek proměnil myšlenku v činy. :-P

J. Maleček 25.8.2013 20:27

Re: ODS je už samotného vzniku objektem neustálé nanávisti

Je možné, že církevní restituce prosazovala TOP09 a ODS byly ukradené, dokonce si myslím, že je to pravděpodobné. Je možné, že penzijní reforma byla Kalouskova (i když jí prosazoval i Nečas) a Drábkova S-karta, jak píšete, tuplem. Je možné, že ODS na prosazování těchto zákonů, které si přála TOP09, doplatila. Ale pořád mi tam chybí druhá strana mince - co prosazovala, nebo nedejbože prosadila ODS? Jaký byl její ideový přínos pro tuto, všemi kritizovanou koalici? Co ze svých myšlenek v koaličním programu prosadila? Možná je to moje chyba, ale na nic podstatného si nemůžu vzpomenout. Vzpomínám si na výměny ministrů, na to, že tři poslanci nechtěli podpořit Kalouskův daňový balíček, až ho nakonec podpořili jiní, a na to, že paní Němcová pořád počítala do 101. Není to na "nejsilnější" vládní stranu dost málo? Není právě tato ideová vyprázdněnost a redukování politiky na to, s kým a proti komu, hlavním důvodem poklesu perferencí ODS, místo neustále omílané nenávisti médií?

L. Novák 25.8.2013 21:38

Re: ODS je už samotného vzniku objektem neustálé nanávisti

Ztráta paměti je smutná věc, stejně jako posuzování činů podle titulků v novinách. Zkuste přemýšlet třeba nad tím, kdo v parlamentu prosadil "bilionový tunel OZE" a kdo proti němu razantně zasáhl až do té míry, že např. nová šéfka ERÚ musela po jedné kolizní události na silnici  dostat ochranku na 24 hodin denně. A teď po ní jde nějaký prokurátorský idiot typu Ištvana za jakýsi vykonstruovaný "trestný čin"... Co se staně těm, kteří bilionový tunel OZE prosadili a schválili? Nic. Jenom je uslyšíme hloupě hýkat, jak ta ODS krade a prošustrovala prý statisíce za odměny Nagyové...

Nepřipadáte si po takovém zamyšlení a uvědomění si faktů jako idiot? ;-)

P. Pruner 24.8.2013 12:03

vidím to jinak

Nepřipadá vám zvláštní, že i když většinu kontroverzních opatření minulé vlády prosazovali ministři TOP09, tak mediální odpovědnost za špatnou vládu padla na ODS ?

Nepřipadá vám zvláštní, že kauzu Čunek rozjeli obdobní lidé jako Nagyová a tři exposlanci ? Komu tenkrát prospělo odstranění zpočátku ambiciózního Čunka ? Kdo vyhrožoval policejnímu šéfovi, že bude šlapat chodník ? - dopadl ještě hůře.

Nepřipadá vám zvláštní, že TOP09 vyvolala předčasné volby v době mizerných preferencí pravice ? Výsledkem může být posílení TOP09 na úkor ODS, ale celkově pravice právem prohraje po třech letech mizerné vlády. Byla šance, že v opozici proti Rusnokově vládě se do května preference ODS zmátoří.

Mohu s Vámi souhlasit jedině v tom, že si za to ODS může v podstatě sama, má mizerné vedení, které se drží svých míst a pasivní členy jako ovce jdoucí na porážku.

P. Pavlovský 24.8.2013 12:19

Re: vidím to jinak

Předčasné volby vyvolal rozval ODS, ne Topka!

P. Vaňura 24.8.2013 16:21

Re: vidím to jinak

Rozval se pořád ještě nekonal. Rusnok důvěru nedostal a bylo možno čekat na další vývoj.

J. Kombercová 25.8.2013 17:27

Re: vidím to jinak

To hlasování o důvěře ani nepřipomínejte. V momentě, kdy měla koalice možnost demonstrativně ukázat Zemanovi tu slibovanou stojedničku, nechali se dva poslanci ODS (nejspíš) koupit, pí Peak nezmiňuji, není členkou ODS.

L. Hrušková 24.8.2013 13:22

Re: vidím to jinak

Souhlasím s Vámi . Důležitá ministerstva nedržela ODS ale její koaliční partneři. Ministr zdravotnictví, ministr sociálních věcí, ministr vnitra (R.John),ministr kultury i ministr financí. Těm na které jsem zapomněla se omlouvám. Ale hlavně že za všechno může ODS.

A. Reček 24.8.2013 9:35

Přesně tak

Vzácně sebekritický veřejný pohled na situaci ve vlastní straně.  Už Klausem bylo členstvo ODS očkováno názorem, že problémy vždy přinášejí do práce vlády koaliční partneři a tento názor přetrval dodnes. Zprvu byl podporován i sdělovacími prostředky a táhne se od voleb r.1992.  Už  tehdy vedení ODS mělo problém se sestavením vládního programu, který by byl dobře přijatelný pro všechny členy koalice.  To jejich vedení neumělo a koaličně slušně spolupracovat ani moc nechtělo.  Tento postoj se pak časem přenesl i do zastupitelstev některých měst.  Bohužel. Prvním signálem, že není něco u nich v pořádku byly výsledky voleb r.1996.  To i otec zakladatel strany nemohl rozdýchat, že občané i přes masivní podporu téměř všech médií, měli názor na práci vlády jiný a ODS přišla o 400 tisíc hlasů, přičemž koaliční souputníci si nepohoršili.  No a daloby se pokračovat v sledování jejich vývoje až do dneška. Kariéristé jim utečou a bude to dobře, takoví neumí zpytovat svědomí a to pomůže k vnitřní očistě a nastartování nových poměrů v ODS.

J. Vozábalová 24.8.2013 3:43

Moc dobře napsáno,

pane Makovský, vypadá to, že cílem ODS je naprostá destrukce zevnitř a věru, že o mnoho lépe si na naplnění tohoto cíle už počínat nemůže. ODS nepotřebuje vůbec žádné "nepřátele", nepotřebuje nikoho, kdo by "pošpinil její jméno", to klidně, s přehledem a v relativně krátkém čase zvládne sama.

Je mi to docela líto, kéž by ODS byla nositelem těch ideálů a myšlenek, na kterých je teoreticky postavena. Není to sice úplně přesně múj šálek kávy (TOP je mi bližší),  ale pro tento stát a jeho občany by to bylo moc dobře.

Mimochodem, docela jsem se zasmála, když se objevila informace, že MUDr. Kuba bude lídrem ve středních Čechách  - je z toho vidět, že i špičky si uvědomují, co je zač. V jižních Čechách (kde by byla jeho kandidatura logická) by se totiž klidně mohlo stát, že by nedostal ani tolik hlasů, kolik je zde členů ODS. 

J. Schwarz 24.8.2013 7:56

Re: Moc dobře napsáno,

Tak Pospíšil  je ten pravej pro ODS? Proč ne rovnou třeba "professor" Putna? Pospíšil je prototypem bezpáteřného křiváka, kterému nejde o nic jiného než o vlastní prospěch. Než takové to už je snad lepší i Grebeníček!

P. Pavlovský 24.8.2013 12:20

Re: Moc dobře napsáno,

Kdyby každý krajslý  lídr dokázal vyhrát volby jako Pospíšil, bylo by ODS hej!

J. Vozábalová 24.8.2013 3:25

Moc dobře napsáno,