4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Krach střetu zájmů české opozice

Česká opozice podlehla svodům koronavirové krize a upřednostnila svůj boj s Andrejem Babišem před zájmy státu. Vyznamenali se v tom zejména senátoři za KDU-ČSL, STAN a ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hartmann 24.3.2020 15:41

Taky díky, pane Vlčku. Držme se a pomáhejme si i jim, kde každý můžeme. Přeji krásné odpoledne.

F. Král 23.3.2020 19:54

Vždyť všeho mělo být tolik, že by sklady státních rezerv ochr. pomůcek praskaly ve švech. Od dob vládnutí současné opozice jich nebylo zapotřebí - kam se tedy ony "opoziční rezervy" poděly?!

J. Kindl 23.3.2020 11:26

První věc je, že vláda zakázala nemocnicím nákup roušek, respirátorů, desinfekčních prostředků s tím, že se bude nakupovat centrálně. Centrálně se nekoupilo nic. Za druhé ve Skladu hmotných rezerv mělo být vše pro případ pandemie. Nebylo nic. I kdž opozice v lednu žádala vládu o sdělení zda je na epidemií připravena. Vláda se ji vysmála. Už v době podezření z pandemie měl být okamžitě svolán Ústřední krizový štáb, který byl vždy svolán a to v době povodní, hrozící epidemie SARS a MARS. Ten postupuje podle Pandemického plánu vypracovaného podle Světové zdravotnické organizace.

L. Netolická 23.3.2020 11:33

Souhlas, pane Kindle.

M. Šejna 23.3.2020 11:44

Vláda to zakázala až 16.břena po vyhlášení stavu nouze.

Do té doby si mohly nemocnice kupovat ochranné pomůcky dle libosti a dle jejich vlastních potřeb, jako ostatně o každého jiného zdravotnického materiálu.

L. Netolická 23.3.2020 13:44

Nelžete, pane Šejno!

J. Kindl 23.3.2020 14:10

Prosím nevmýšlejte si. Když je stav nouze mohu nakupovat bez výběrového řízení, nemusím nakupovat centrálně. Vláda to zakázala od roku 2020. Co nechápu, vy mně to vysvětlíte, jak je to možné, že Česká republika dne 2. března dodala Číně 5 tun zdravotnického materiálu jako jsou roušky, rukavice, obleky, dezinfekce a další zdravotnický materiál jak sdělil Ministr zahraničních věcí České republiky Petříček a to zdarma. Dnes to z těžké prachy dovážíme z Číny.

J. Jurax 23.3.2020 20:02

No jo no ... 2.2. t.r. Babiš odmítl pomocí Číně s tím, že ochranné prostředky potřebuje pro vlastní lidí. Byl za to tvrdě kritizován. Takže se, pokud vím, poslaly aspoň peníze.

J. Hanzal 23.3.2020 11:45

Přečtěte si, pane Kindle, článek p. Vlka st., aby jste si trochu rozšířil obzory.

L. Novák 23.3.2020 15:33

Šejna a jeho socialisté ví vždycky všechno... :-D A dobře mu platí.

L. Severa 23.3.2020 10:34

Bohužel politici myslí spíš na voliče, než na jejich ohrožení. Dokladem je např. návrh opozice na zvýšení z 13 na 15 roků dětí, jejichž rodiče by měli dostávat jakousi dávku. Ovšem i premiér se stále staví do pozice, že on všechno. Ukázkou bylo, když se včera předváděl u letadla z Číny.

T. Kohout 23.3.2020 10:14

Normálně bych to nedělal, normální by bylo neděkovat za rozumný názor. Ale cítím potřebu poděkovat, že aspoň někdo si zachovává určitou rozumnost.

Po internetu létají např. názory pana Karáska, event. dalších myslitelů z Reflexu, kteří nevidí, co se děje ve světě všeobecně a viní za všechno zlé Andreje.

P. Lenc 23.3.2020 9:54

Poslechl jsem si poslance Červíčka (ODS) a ODS může říct zaplať pán Bůh že má takové poslance.Jenom mám dojem, že patří k bílým vranám.

J. Kindl 23.3.2020 9:28

To, že je pandemie logicky neznamená, že kritika je zakázána. Kritika je potřebná i v době pandemie. Není nic špatného řičí, co dělá vláda v době pandemie chybně. I v době pandemie se nesmí porušovat zákon. Zákony nejsou od toho, aby si z nich Babiš dělal trhací kalendář. K tomu jej neopravňuje ani pandemie

L. Netolická 23.3.2020 9:58

Umí si autor článku představit, kdyby byl Babiš opoziční politik, že by tahl s vládou za jeden provaz a nekritizoval by ani kroky nezákonné? Pane Bartoni, opozice a dnes i senát je v roli opozice vůči vládě, musí plnit funkci kontroly vlády a kritizovat její špatná, či dokonce škodlivá rozhodnutí. Vy ještě duchem žijete v totalitě a nejspíš vám vyhovovala.

F. Navrátil 23.3.2020 12:42

Babiš by zcela určitě měl jako opoziční politik chuť pustit se v době krize do křížku s vládou. Ovšem jeho tým poradců v čele s Márou by ho zadržel a doporučil mu, aby projevoval snahu s vládou kooperovat a co nejvíce prezentovat svůj podíl na řešení epidemie. To by mu vyneslo další volební preference: "Podívejte se na Babiše, který se zdržuje útoků na vládu a sám pomáhá zvládnou krizi tvrdou prací, využíváním zahraničních konexí a obchodních znalostí. To by byl premiér!" Ale takový postup demoblok a Česká televize nikdy nepochopí.

L. Netolická 23.3.2020 13:48

A co dělá opozice? Nesnaží se iniciovat schůzky a dávat na nich svoje doporučení? Kritizuje vládu za vše? Ne, pouze za věci, které vláda zpackala. Babiš by nedělal nic jiného než útočil a ještě dost možná jeho hrubým slovníkem.

M. Hartmann 24.3.2020 15:56

To jistě není, pane Kindle. Čtu to tady dost dlouho. Jak vidím, podle vás dělala vláda špatně VŠECKO, nepřečetl jsem si od vás jediné pozitivní slůvko, slovíčko. A podle toho vašeho hodnocení taky ve srovnání se slavnou EU vypadáme, tedy plápoláme někde na chvostu. Držte se aspoň za ten koneček, abychom vás neztratili.

P. Flener 23.3.2020 9:20

Vystrčil není žádná osobnost, ten má jen léty vysezený flek na židli ODS, ale nic nového z něj nevypadne. Bude se jen snažit jít nadále proti vládě, Zemanovi a celému ANO, ale bude to jalové jako za Nikotina Kubery - ten byl také k ničemu. Zlikvidovat Babiše a Zemana může jen chytrý politik a opravdová osobnost. Tu nevidím nahoře v naší politice ani jednu.

B. Mráz 23.3.2020 11:03

Tož, vzhůru do volebního boje, pane Flenere - třeba jste tou vyhlíženou osobností vy..

L. Netolická 23.3.2020 11:28

Jenomže, je tady jedno ALE: Senát má naprostou pravdu. Babiš se chtěl ukázat jako Manažer, jenomže zmohl se pouze na blekotání staré Máry a ani ČSSD na tiskovky nepustil a když už Hamáček musel vystoupit, tak Babiše úplně zastínil. A vrchol arogance bylo, že v té době, kdy se Babiš ukazoval, měl být ustaven krizový štáb a dle zákona mu má velet ministr vnitra, tak blekota překročí zákon a má zájem jenom na tom, aby vynikl on sám a do čela nastrčí nepolitika.

F. Navrátil 23.3.2020 9:13

Senát se bohužel projevil jako slepé střevo demobloku. Nedovedu si však vysvětlit, proč k útoku na vládu v době epidemie došlo. Musí přece vědět, že podobné jednání je kontraproduktivní, posílí Babiše a naopak poškodí opozici.

Š. Hašek 23.3.2020 9:59

Jsou to "doufající zoufalci". Tedy určitě polovina z nich.

Když budou mlčet ..... tak po nich neštěkne ani pes. Když zas někoho obžalují z velezrady/zanedbání péče o stát .......... tak vlastně ten pes udělá totéž.

Nechtěl bych tak dopadnout ......

Š. Hašek 23.3.2020 9:10

Já bych snad skousl Senát ČR jako čestnou funkci. Uhradil bych jim tu budovu, světlo, vodu ..... chlebíčky ať si kupují v bufetu za svoje.

Dostali by se tam lidé, kteří něco dokázali, furt by nevyplňovali cesťáky ... horší by to nebylo. Za jeden vrácený zákon z období? Vždyť je volí naprosto "podměrečný" počet občanů.

V. Pokorný 23.3.2020 8:11

Senát je k ničemu. V jeho čele stojí podměrečný rekrut, jinak jen slouha a poskok. Pan Vystrčil( skoro mě to svádělo k napsání Josef Vyskočil z Putimi)z ODS. Kubera ať byl jaký byl, tak takové pako přece jen asi nebyl. Tečka.

P. Selinger 23.3.2020 8:23

Senáut je nutný a důležitý, má však stanovenu příliš slabou pozici, když je jeho rozhodnutí možno přehlasovat jen obyčejnou většinou sněmovny, a ne většinou kvalifikovanou

P. Götze 23.3.2020 9:12

pane Selinger, Senat nemuze mit zadne jine vyssi pravomoce, pokud se nad tim zamyslite. Vzdy tady musi byt organ, ktery ma primou odpovednost. A to je v Secku vlada, ktera ma mandat od snemovny a ta ma mandat od volicu. Prezident ma jine funkce, stejne jako senat. Sila senatu se zvysi pouze tim, jak sve kroky jsou schopni obhajit pred obcany. Senat nema byt pata kolona opozice. Bohuzel tuto roli sam sobe si senat nasadil a to je spatne. Aspon dle meho skromneho nazoru.

L. Netolická 23.3.2020 9:51

U ústavních zákonů nelze jen tak přehlasovat senát a tam je ta hlavní pojistka proti politikům typu Babiš a prezident Zeman.

M. Hartmann 23.3.2020 11:47

No tak k čemu je asi dobrý, když má, jak píšete, slabou pozici? Ano, pozice v senátu jako čestná funkce. Pak odtamtud snad vypadnou ti hraboši a mohou tam přijít ti, kteří po penězích nejedou, ale mají v hlavě mozek a v něm selský rozum. A mají zájem téhle zemi pomoci a ne z ní vysávat. Většina dnešního senátu do této části nepatří ani náhodou.

J. Zmek 23.3.2020 11:18

Skvělé, tak dlouho jsem se už nezasmál. A Šilar je pitomec jakému v celé české kotlině není rovno.