29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Kontroverzní sKarty zatím nekončí

Podle návrhu ministerstva práce a sociálních věcí by příjemci sociálních dávek museli k identifikaci povinně používat sKartu. Vláda s tímto posunem v projektu nesouhlasila. Nepřesvědčily ji ani argumenty ministryně Ludmily Müllerové, že by to bylo podobné, jako s průkazy zdravotních pojišťoven.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 14.4.2013 12:47

Skarta je podle mého názoru

mrtvý projekt a čím dřív bude ukončen, tím líp, protože se do něj nebudou muset vrážet další nesmyslné peníze. TOPka ho už podporuje pouze z ješitnosti.

T. Marek 13.4.2013 16:53

Re: SKarty

Bolševici chtěli zrušit peníze úplně. Problém je jinde, proč mi pořád někdo předepisuje,co musím dělat. Musel jsem odvádět státu peníze na důchod. Proč. Mohl jsem si šetřit sám a opravdu jsem k tomu nikoho nepotřeboval. Teď mi ještě budete předepisovat jak mám platit protože je 21. století? Co je na něm tak úžasného? Lidi lžou a kradou stejně, válčí se stejně a nadutci kážou druhým také stejně jako ve století minulém. Akorát snad drogově závislých je o něco víc.

E. Sevrát 13.4.2013 16:34

Re: SKarty

Když máš peníze tak nemusíš mít kartu,když jsi žebrota závislá no konkorentu tak potřebuješ i několik karet.Do 100 000,-Kč platím vše keš a většinou  dostanu slevu 3-5 %, které by stejně požrala banka.A všude mě s kešem vítají.Osobně požaduji za svou práci taky pouze keš (mimo prověřených a dlouholetých klientů)..Virtuální peníze mě nezajímají a čekat jestli mi  někdo zaplatí  či ne, už vůbec ne.

T. Marek 13.4.2013 15:41

Penze

čili starobní důchod je sice deklarována jako "sociální dávka", ale vlastně jí není. Stát mi jako důchodci nic nedává. Pouze je provozovatelem "starobní pojišťovny" do které jsem značnou část života vkládál své peníze a on je bezúročně využíval. Jak dobře je jeho věc. Zhodnocení pro mne spočívá v přepočtech podle inflace a cen. Nemohu samozřejmě vědět, zda při by fondovém zapojení byl efekt pro mne větší, ale podle reklamy na tzv. 2. pilíř by to snad i mohla být pravda. Rozhodně žádnou sKartu nechci (nemám vůbec žádnou), účet u České spořitelny také nechci, a nevidím důvod, proč by mi důchod nemohl být jako doposud posílán na můj bankovní účet. Osobně jsem přesvědčen, že pí ministryně navrhne vyplácení všech sociálních dávek přes ČS s tím, že ČS bude těm co požádají převádět ony dávky na jejich osobní účty i jinde (tedy bez sKarty). Kdo ale tyto zbytečné převody zaplatí si netroufám hádat. Zadarmo jistě nebudou.

K. Pavlik 13.4.2013 13:48

Modlitebni knizka

Autor moc na novoty neveri - citat z knihy:" Kocourkovsky Emil na novoty neveri ....". Mohu mu doporucit reseni me babicky - ta davala penize do modlitebni knizky. Dat kazdemu misto s-karty modlitebni knizku - to by byla panecku uspora.

Jen tak mimochodem autor podcenuje moznosti IT. Z toho co tito hosi zjisti z mych nakupu na creditku jde opravdu strach.

K. Pavlik 13.4.2013 13:43

Jak to delaji v Nemecku?

MOzna by neskodilo moc toho nevymyslet a udelat to jako v Nemecku.

V. Venc 13.4.2013 13:07

Všechno lze udělat lépe, ale někdy se to jenom zdá

Situaci s realizací Skaret zhoršilo, kromě možná plánovaného odstavení úspěšného ministra Drábka, i vstupní vymezení se nové náměstkyně Mullerové. Ta zjevně nechtěla přesně pokračovat podle vytčené cesty bývalým ministrem a nešikovně se zapletla do “vlastního” přístupu k problematice.

Podle mého názoru, žádný úspěšný projekt nelze realizovat bez entuziasmu, odvahy a příslušného ocenění! (Odměna, zisk, ocenění je však pro mnohé červený hadr.)

Bohužel, ve státním byznysu je účelově zneužívána skutečnost, že každá věc (a nejen nová technologie) může být realizovaná lépe nebo rychleji. Stačí, aby závistivec podal virtuální vylepšení ve spojení s konkurenčním potenciálem a “někoho snadným” ziskem! Potom je kauza již připravena, jak pro policii a soudy, tak pro novináře a lid.

Výsledkem je zdržení a jeho finanční náklad, neochota něco udělat navíc, přemíra opatrnosti a orientace na prostoduchá a bezpečná řešení.

Pochybná “transparentnost” byla zajištěna i prokázána, ale společnosti přinesla pouze a jenom negativní dopad, ztráty.

V. Vlach 13.4.2013 12:08

Re: Až na to že důchodci žádné bankovní účty často

Kdo? Běhounci?

O. Zuckerová 13.4.2013 12:06

Nechtěl byste si, pane Běhounku,

zařídit takový malý privátní koncentráček s plynovými komůrkami pro dědečky a babičky?

V. Venc 13.4.2013 11:48

Re: bla, bla

To vůbec nevadí, je to příhodné!

P. Běhounek 13.4.2013 11:24

Re: Až na to že důchodci žádné bankovní účty často

potom by neměli mít ani hlasovací právo

P. Vaňura 13.4.2013 10:57

Až na to že důchodci žádné bankovní účty často

nechtějí a bankomat je pro ně naprosto nepochopitelný stroj, pokud se k němu vůbec doplazí.

P. Běhounek 13.4.2013 10:34

Re: SKarty

Podepisuji, již jsem v 21 stolení, nošení peněz v hotovosti nebo na složenku je zhovadilost, atak na Skarty je polulismus, socky a důchodci díky Skartám získají nejlevnější bankovní účty

M. Kosejk 13.4.2013 8:45

SKarty

Ale když je už řeč o SKartách, tak tlak na jejich zrušení přičítám populismu. Měly fungovat tak, ja byly původně zamýšleny. A pokud někdo tvrdí, že u ČS by docházelo k nějakému narušení ochrany osobních údajů, tak co takový člověk říká na to, že Česká pošta je v tomto ještě horší. Kolikrát já už slyšel pošťačky vyprávět, komu nosí dávky - a jak velké. A také vím, že pošťačky často vůbec nelpí na tom, že předají zásilky/peníze přímo do ruky toho, komu jsou adresovány. Často to v klidu vydají tomu, kdo je právě doma.

M. Kosejk 13.4.2013 8:35

Re: bla, bla

Co to dělá tady??? Myslel jsem, že jsem to poslal pod Hvížďalu.

M. Kosejk 13.4.2013 8:32

bla, bla

Další klišoidní blábolení z pera eklektického levicového blábolisty.  Pan Hvížďala - jako student komunistických moskevských Politických věd - by mohl vědět, že Rusko momentálně zažívá největší míru svobody, kterou kdy mělo. Rusové nikdy nebyli svobodnější než dnes. Snad jen z éry Jelcina, ale to za mnozí oprávněně tvrdí, že to už byla naprostá anarchie. Vyčítat demokratické deficity státu, který skoro do poloviny 20. století byl na úrovni středověkého rurálního feudálního státu, je fakt mimo.

Pan Hvížďala by se spíše měl zabývat tím, proč EU každoročně ukrojí něco ze svobod státům Evropy. A taky by se mohl zamyslet nad tím, proč si v Evropě bez povolení státu už skoro ani neupšouknem (ekodaň z produkce pšouků není daleko, když už se podíváme, co už se všechno zdanilo ve jménu vyšších cílů).