18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Kontrola Rychetského soudu

Když Vás okrade zloděj, je to zlé. Když Vás ale okrade v souladu s pravomocí, ke které jste mu dali mandát, je to horší. Celý podzim pracovali lidé z ministerstva financí pod vedením člověka s třicetiletou praxí na kontrole hospodaření Ústavního soudu se svěřenými veřejnými penězi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šimek 29.4.2012 13:37

Re: Ruka ruku myje

Dovolím si na demagogii odpovědět podobně. Máme na východě nárazníkové pásmo - Slovensko. Tam se snad rudý bratr pozdrží :o)

J. Šimek 29.4.2012 13:35

Re: Že Matějkovi nevrtá hlavou ten Janota ?

Článek, na který se Matějka odkazuje, hovoří o tom, že odpuštěná částka přes 30mld byla odpuštěna za ministrů Janoty a Kalouska. Podrobnosti neuvádí.

P. Schuster 29.4.2012 9:42

Re: Media

Vrchní kontrolor finančního úřadu Robert Šíp (spolu s kolegy) přišel na nesrovnalosti v hospodaření ÚS, které řádově činili miliony Kč. Podle mne postupoval správně, protože kontrolor hledá nesrovnalosti a ne viníka.

J. Urban 28.4.2012 23:24

Re: Česká republika není právní stát,

Jako lidovec určitě.

J. Urban 28.4.2012 23:22

Re: Že Matějkovi nevrtá hlavou ten Janota ?

Asi byste to měl upřesnit. Za Janoty se dělala kontrola na Ústavním soudu a její výsledky Janota též zametl?

J. Urban 28.4.2012 23:21

Ruka ruku myje

nebo taky půjčka na oplátku. Klasické Česko, kde si - dočasně - Češi sami vládnou. Pořádek tu bude muset - pokolikáté už? - nastolit někdo zvenčí. Zatím bych to tipoval na Putina.

V. Ondys 28.4.2012 21:30

:)))))))))))))))))))))))

A co mu dát armádní padák a vyhodit ho z letadla, ať o něm konečně rozhodne vyšší moc?

V. Kain 28.4.2012 18:37

Re: Česká republika není právní stát,

Jsem také toho názoru,že když už je systém natolik prohnilý a my nemůžeme zavřít zloděje,tak by nebylo na škodu aby dostal po hubě tolik,že by 2 měsíce žral jenom polévky.

J. Kadeřábek 28.4.2012 18:16

V demokratických státech

to funguje tak, že se zjistí konkrétní viník. Pokud to je zaměstnanec je nějakým způsobem potrestán od výtky po snížení platu popř. vyhazov. Jedná li se o vedoucího pracovníka nebo osobu v postavení soudce (např. německý prezident) zpravidla rezignuje na svoji funkci. U nás se udělá z kontrolora blbec.

J. Šimek 28.4.2012 18:09

Že Matějkovi nevrtá hlavou ten Janota ?

Pokud na příkladu odpouštění sankcí shledává Kalouska zlodějem, proč nehovoří stejně vehementně o Janotovi ? Asi proto, že na něj nepasují ty spekulativní vývody o zjištnosti takového chování, které hnedka přisoudil Kalouskovi a to se mu do krámu nehodí.

V. Oslej 28.4.2012 14:53

z minulých zkušeností:

no, co by se stalo: US by požadoval po ministrovi financí navýšení rozpočtu, aby měl z čeho zaplatit. žádné volné fondy nemá, ze kterých by to mohlo jít. A není to tak dávno, co soudy rozhodli v případě Brožové, že soudce není za vedení financí postižitelný... a pokračovat můžeme viz p. Schuster...

Ale když ono se tak hezky kope.

M. Stuchlik 28.4.2012 12:19

Re: Media

Chyba je už v tom, že má být potrestaný ÚS, nikoliv zodpovědná osoba(y).

M. Stuchlik 28.4.2012 12:14

Re: Česká republika není právní stát,

kdybyste toto připojil hned ke svému příspěvku tak máte můj souhlas. Bez toho ale jen nahráváte komunardům, kteří, při vší neúctě ke Kalouskovi, jsou ještě nebezpečnější gau neři.

P. Schuster 28.4.2012 10:06

Media

Dovedu si představit reakci médií, kdyby pan Kalousek navrhl pokutovat ÚS. To by byla mediální mela. Ty by ho media roztrhali, již vidím ty titulky - Ohrožení nezávislosti ÚS, Moc výkonná silou válcuje ÚS a pod. On to neudělal,protože si uvědomil, že tato kauze by nevedla k ničemu, a volil menší zlo. Je vidět, že taky nepochodil. Prostě našim mediím nikdo nevyhoví.

J. Vacek 28.4.2012 9:44

Re: Česká republika není právní stát,

Z vašeho příspěvku mám pocit, že mi podsouváte obdiv ke komoušům. Tuto nešťastnou etapu považuji za tak jasně zřetelnou, že necítím potřebu se Vámi zmíněnými h a j z ly zabývat. Kalousek však do této skupiny bezpochyby patří. Asi bychom se divili, jak by se s nimi shodl, kdyby byl starší o cca 15 - 20 let.

J. Dufka 28.4.2012 9:32

ústavní soud je podivný sbor

ústavní soud je podivný sbor. Pokud by v parlamentní demokracii Ústavní soud, sám zřízený Ústavou, měl tu moc zkoumat ústavnost ústavních zákonů, potom by jeho moc téměř dosahovala moci Všemohoucího. A kromě toho by parlament byl úplně k ničemu. A moc výkonná jen nástrojem patnácti nejmoudřejších, nejkrásnějších, nejmilejších, nejlaskavějších..kdo by je však napříště instaloval, tak to by zřejmě bylo lze řešit jen přes poradu s Duchem svatým. A ten by svou vůli mohl vyjevit kupříkladu skrze metání losem, který by metali jen náš Pán ví kdo další. Anebo následnický systém s mečem i přeslicí. A to v případě, že přeslici s požehnání podivného sboru schválí socialisté aklamací v úplně levém Parlamentu a pragmatickou sankcí. Jak to bude, když soudce je teplý, to nevím. Asi by se referendovalo. Anebo se adoptovalo, jak za Říma. Jde o to, že Parlament zvolený ve svobodných volbách, může ústavní většinou ústavním zákonem stanovit cokoliv. A když je to opravdu úplně hloupé, co provede, potom příští parlament má možnost věc napravit. A neudělá-li to a lidem se to nebude libit, tož potom lůza na barikády - jiná možnost není. Tak funguje svět. A to je dobré. :-) Protože je to sradna. Ústavní soud (některý) složený půl napůl z pitomců a gaunerů, je nezrušitelnou institucí, neboť zcela v nejlepších tradicích lidské zkušenosti zajisté ústavní zákon o zrušení ústavního soudu prohlásí za neústavní, ledaže by tam byli poctiví

V. Kusý 28.4.2012 9:30

Dojemné je, že Kalousek argumentuje stejně

jako soudci.Peníze mohou ovlivnit jejich nestrannost! To je pěkná ukázka charakterů všech kdo v tom figurují.

J. Dufka 28.4.2012 9:17

Miluju Kalouska

A ti dva mladí si můžou fleky ve

vládě po příštích volbách prohodit. A bude dobře načas v

této zemi. To si myslím já a každý nechť si myslí sám a po

svém. To navrhuji.:-)

I. Schlägel 28.4.2012 9:16

Re: Česká republika není právní stát,

Zapomněl jste přihodit "pod vedením Gottvalda, Zápotockého, Novotného, Husáka, Jakeše, Štěpána,........" Nebo tehdy to snad byl právní stát?

J. Dufka 28.4.2012 9:16

Miluju Kalouska,

Miluju Kalouska, mám moc rád Nečase

a Schwarzenberg je dobrý starý otec. První je bystrý vtipný

pohotový a tvrdý. Druhý je tvrdý o něco málo míň i

nemilosrdný. A třetí starý dobrý otec je ke všemu ještě

moudrý. Kníže na Hrad.

J. Vacek 28.4.2012 8:43

Česká republika není právní stát,

Česká republika je hnusný a odporný stát pod vedením ještě hnusnějších a odpornějších lidí typu zloděje Kalouska. Pan Matějka ve shodě s panem Jančurou píše, že se Kalousek nikdy nedostane do tepláků. To je mi vcelku jedno, já jen doufám, že Kalouska jednoho krásného dne na ulici někdo zmydlí tak, že bude k nepoznání nebo  - a to by bylo nejlepší - někdo ho oddělá jako jeho svinského švagra Kašáka!!!! Už aby se tak stalo!!!!!

K. Drobková 28.4.2012 8:09

Re: Mě by jenom zajímalo, jak by se rozhodovalo, kdyby

Stát na jedné straně šetří a na druhé straně odpouští .....no, stát sám sobě uděluje pokuty, které si obratem sám sobě odpustí. Kdyby ty udělené pokuty platili ze svého jednodtlivci, kteří se nekalého jednání dopustili, byla by to jiná situace, ale tak tomu není. Kdyby tomu tak bylo, pak má uvedená taškařice smysl. Takto se " jenom " v podstatě upozorní,  tady je chyba, je potřeba ji napravit a příště už nedělat .......

E. Vašátko 28.4.2012 6:18

Mě by jenom zajímalo, jak by se rozhodovalo, kdyby

skutečně začalo ministerstvo ÚS pokutovat a vymáhat od něj náhradu zjištěných škod. Ke komu by se asi takový spor (kdyby ÚS skutečně prohlásil kontrolu za neústavní) dostal ? Myslíte, že by taková kauza (kromě vysokých nákladů, které by to za nejrůznější právníky stálo) vedla k reálnému konci ? Samozřejmě - to s odpouštěním dluhů je něco jiného, tomu nerozumím, když na jedné straně stát tvrdě šetří a hledá každou korunu a na druhé straně velkoryse odpouští značné částky, které by prokazatelně vymáhat mohl - tady je asi důvod, proč se zeptat a požadovat vysvětlení, třeba v parlamentu, no řekněte, např. pane Rath, vy všemu rozumíte, vy přece všechno víte ...Co vy na to ?

T. Pansky 28.4.2012 1:04

Tazko se dopatrat pravdy. Co rika pan Matejka neni to same, co rikaji ...

... jina media. Komu verit? top0625top@live.com

M. Štěrba 28.4.2012 0:18

To mi připomělo...

trailer na inspirující film

http://www.youtube.com/watch?v=GEFj0Pngu_E