7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Rastislav 17.6.2011 15:17

Smysluplnou stávku nevidím, vidím jen rozdíl „pár let“.

Náš státní dluh se blíží k 1,5 bilionu, neboť v posledním desetiletí si každý z nás bral měsíčně od státu tisícovku, a teď, když se má skončit s odebíráním té tisícovky, tak se nám to nelíbí. A to nemluvím o splácení vlastního dluhu 1,5 bilionu. Lid loni ve volbách dal hlas pro stop zadlužování a vítězná koallice předkládá reformy. Proti je pochopitelně opozice KSČSSD a k nim se přidávají odbory, které žádají stažení těchto reforem a nová jednání s nimi s tím, že "moudrá vláda" je vyslyší, jinak že začnou "zlobit". Všichni kritici reforem nic sami nenavrhují, jen obecně vyzývají k "moudrosti", ale všichni si musí uvědomit, že stop zadlužování dopadne na všechny a že je třeba jen spravedlivě posoudit, jakým dílem dopadne na ty bohatší (předpokládám pracovitější) a jakým dílem dopadne na ty ostatní. A že při tom posuzování je třeba respektovat výrok Nejvyššího soudu v obdobné kauze, že i solidarita musí mít své meze. Bohužel odbory především v resortech napojených na veřejné rozpočty (státní zaměstnanci, doprava vč. MHD,..), se v dobách ekonomické stagnace potřebují zviditelnit všude, nejen u nás

Odbory v předluženém Řecku demonstrují proti levicové vládě, že nechala stát příliš zadlužit a že příliš ustupuje EU, které podmiňuje další půjčky Řecku (na platy "státních zaměstnanců" a důchody) provedením tvrdých reforem, které ukončí další zadlužování.

A že připravované reformy nahrávají bohatým a dopadají jen na ty nejchudší.

Odbory v zadlužujícím se Česku demonstrují proti pravicové vládě, že připravuje reformy předčasně, neboť řada států je na tom se zadlužením hůře a že nikdo nezná další vývoj v demografii, ekonomice,.... A obligátně odborářsky dodávají, že připravované reformy nahrávají jen bohatým a tvrdě dopadají na ty nejchudší. Když poslouchám ty prázdné fráze a nic neřešící "kecy" KSČSSD a některých arogantních odborových předáků, mám obavu, aby to naše koalice "nezabalila", protože pak by rozdíl mezi vystupování odborů českých a řeckých byl jen "pár let".

 

P. Skřivan 17.6.2011 16:00

Re: Smysluplnou stávku nevidím, vidím jen rozdíl „pár let“.

Každý z nás si nebral. Jen každý z nás nemlátil politiky přes ruce, když si brali a když zakrývali svou neschopnost našimi penězi. Nechat naše politiky v klidu vládnout, je prostě větší luxus, než si můžeme dovolit. (Debata u titulku je v tomto ohledu zvláště poučná ... .)

J. Anděl 17.6.2011 14:59

občanská společnost?

No, myslím, že kdyby odbory byly normálním občanským sdružením, tak možná, ale to ony myslím nejsou. Jsou poněkud privilegovanou skupinou v rámci zákona i v rámci reálných možností, oproti prostým občanským seskupením. Třeba občanský spolek, pečující o kočky z útulku, těžko zastaví provoz metra, aby přesvědčil lidi, že mají přispívat na ztracené kočičky, že?

J. Slanina 17.6.2011 10:28

Konečně smysluplná stávka.

Prokristapána, je to vůbec možné, že může po světě volně pobíhat něco takového jako je bývalý president MDA?

V. Heidlerová 17.6.2011 23:33

Re: Konečně smysluplná stávka.

No, jestliže někdo považuje tu včerejší stávku za smysluplnou, musí být přešlý nějakým zlým mámením a mít clonu na mozku. Tento odborářský debakl, průvod Prahou o strašně malém počtu účastníků, byl směšný, zastavit a zavřít depa a vlaky je snadné, ukázat sílu a smysluplné odhodlání s nabídnutím nějakého řešení - v tom odboráři hanebně zklamali. Oč více jejich papaláši řvali, tím byli směšnější. Jestli má takto vypadat cesta k občanské společnosti, raději vlezu do jeskyně a stanu se poustevnicí. Nazdar.

J. Šimek 17.6.2011 10:15

Zdroje jsou a dluhy se neplatí - levicový návod reforem.

Až přestane obelhávání lidí, že mají například školství a zdravotnictví zadarmo, že se mají zcela spolehnout na stát, pak možná dojde ke skutečným reformám.

P. Schuh 17.6.2011 10:01

A zase reformy

Pořád tady někdo mele něco o reformách. Já mám jen jeden skromný dotaz - A kdy že ty reformy začnou ? Kdy se začnou reformovat byrokratické instituce, špatné zákony ?

Zatím se jen škrtá a zvyšují daně.

P. Skřivan 17.6.2011 16:03

Re: A zase reformy

Tvrdé reformy vadí nejvíce politikům, protože čím tvrdší reforma, tím tvrdší zpětná vazba. Těžko může začít oddlužovat ten, kdo tam celou dobu hlídal rozpočet a říkal, že je OK (Kalousek), nemyslíte ?

J. Šimek 17.6.2011 18:49

Re: A zase reformy

Pardon, zdroje jsou a dluhy se neplatí jsou ekonomické postuláty jiných borců, než je Kalousek.

P. Čech 17.6.2011 9:42

Reformy?

To, co navrhuje vláda a potažmo politické strany ji tvořící, není žádná reforma. Pojem "reforma" má zcela jiný obsah a smysl. Spíše mi to připadá jako změna špatného v ještě horší. Jediná reforma, která má smysl je reforma celého nefungujícího systému, která sebou automaticky může nést všechny smysluplné změny. Pro lepší pochopení doporučuji následující : http://www.mises.cz/clanky/zmensovanie-ulohy-statu-lekcie-z-noveho-zelandu-328.aspx

M. Frank 17.6.2011 10:32

Díky za odkaz

takové jednoduché řešení problému by ovšem naši sociální inženýři nikdy nepřijali. Stali by se totiž zbytečnými. Cesta Evropy povede bohužel jinudy- přes celoevropský bankrot, nepokoje a občanské války. Dokud si lidé myslí, že jejich sociální problémy vyřeší všeobjímající stát resp. že budou žít z práce jiných, pak jiná cesta není možná.

M. Frank 17.6.2011 9:39

Pane Jelínku

nechte si ty agitky na schůze KSČSSD. Takové pindy vám normální lidé žřát nebudou.

V. Heidlerová 17.6.2011 23:39

Re: Pane Jelínku

Však pan Jelínek nepíše pro normální lidi, on je adresuje "lidem zvláštního ražení" a těch je bohužel v naší společnosti ještě stále dost a mají na to, aby škodili. Zpomalují reformy jak mohou. Ověřte si, kdo se skrývá pod iniciativou www. antikapitalista.cz. Lidská blbost  je nesmrtelná.

V. Kraus 17.6.2011 8:41

PR agentura Lidového domu promluvila

Pan Lukáš Jelínek zafungoval opět jako PR agentura ČSSD. Stávkující pochválil, že konečně udělali pořádnou stávku. Zároveň je ale nabádá, že na svržení vlády tohle nestačí, to by stávka musela trvat několik dní, cituji:

"Stávka dne 16.6.2011 byla sice citelná, stále ale „jenom“ výstražná. Jistě, tam kde vláda vyjednávání odmítá soustavně, mohou protesty vést až k jejímu pádu. To však musí být stávkování masivnější a trvající déle než čtyřiadvacet hodin. Potom se snadno obrátí hněv těch, co dosud remcali na adresu stávkujících, proti vládě neschopné zabránit značným škodám."

Takže tady je opravdu hlavním cílem svržení vlády. V parlamentu je to neprůchodné (i když se autor k tomu soustavně snaží vyprovokovat VV), tak by to dle přání Lidového domu měla zřejmě udělat ulice.

O. Malstoka 17.6.2011 8:01

... a pak jsem se probudil.

Již jsem se několikrát zavázal, že na články tohoto pána reagovat nebudu, ale dnes udělám vyjímku. Zlatá slova autora:"Alternativní cesty k prosazení svých zájmů se naučili hledat nejen dopraváci, ale i lékaři, učitelé, policisté, hasiči, úředníci ". Ano to jsou členové Odborů, bohužel jim chybí ti pracující, kteří vytvářejí ty skutečné hodnoty. Odborářů je dnes půl milionu, z tohoto počtu tvoří členskou základnu 2/3 státní zaměstnanci a pracovníci státem vlastnících podniků, které stát dotuje financemi, které vybere od opravdu pracujících, včetně živnostníků. "Úspěch železničářů je jen proto, že mají monopol nad tímto molochem. Kdyby byly soukromé tratě tak jako v silniční dopravě, měli by páni odboráři po chlebíčku. Ještě jedna poznámka, včera byl zveřejněn profil jednotlivých odborových předáků a je zajímavé, že vzdělůání těchto vůdců je maximálně absolvovaná průmyslovka a jejich nejvyšší pracovní zařazení byl mistr depa. Tak jako se říká, kdo neumí učí, tak je možno směle říci kdo neumí pracovat, ten je odborářským vůdcem.

V. Hošek 17.6.2011 8:41

Re: ... a pak jsem se probudil.

Sice neví proč stávkují, ale to byl poslední termín totální stávky na železnici, až bude na podzim na hlavní trati jezdit Jančura, tak se nebudou moci chlubit už vůbec. Tím by se mohl inspirovat DPMP a jednu trať metra by mohl provozovat soukromý přepravce.

PS. Totální stávka na železnici nebyla regionální soukromé tratě nestávkovaly.

E. Vašátko 17.6.2011 6:00

Když jsem včera viděl toho kašpárka Zavadila

jak v extázi pořvává hesla shromážděnému davu, až mě zatrnulo a vzpomněl jsem si na filmy s Hitlerem. Až na to, že Hitler to asi uměl lépe. To video, které běhá po internetu je docela přesné.

V. Heidlerová 17.6.2011 23:42

Re: Když jsem včera viděl toho kašpárka Zavadila

Zavadil si troufal řvát něco o připitomělé vládě. Ale pro jen trochu myslícího člověka byl připitomělý a strašně nevkusný až hnusný právě pan Zavadil.

J. Vintr 17.6.2011 4:14

O jaké společnosti to mluvíte?

Pár samozvaných šíbrů, kteří si říkají odboroví předáci, zorganizuje pod celkem idiotskou záminkou nějakou akci, ke které se přidají patřiční zaměstnanci (komu by se nechtělo ulít z práce?) a vy hned mluvíte o společnosti a jakési emancipaci. Ta Vaše společnost emancipovaná není a ani být nemůže, protože neexistuje prostředek, jak zabránit těm, kteří jsou takzvaně u moci, aby tuto moc nezneužívali ve svůj prospěch. Vždycky to tak bylo a vždycky to tak bude. Jediné, co se může změnit, je míra jejich nenažranosti a hlasitost mlaskání u koryt. Ale tohle neovlivní žádná "iniciativa zdola", ale jenom přirozený vývoj v čase ...

T. Kočí 17.6.2011 9:14

Re: O jaké společnosti to mluvíte?

Názory diskutujících se kryjí s mýma.Bylo to bez násilí (téměř),ale nebezpečné.To,že takový spolek nýmandů může někoho oslovit,je děsivé.Bossové to berou jako výtah ke korytu a daří se jim to.Štěch,Falbr,atd.

Co takhle založit neodborový odborový svaz neodborářů?