2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Konečně příkladný ministr

Není zvykem slýchat o některém z ministrů Nečasovy vlády, že se chová profesionálně, rozvážně a sociálně citlivě. Přesto přinejmenším jeden takový existuje a může sloužit jako důkaz toho, že i současný premiér je s to učinit šikovný personální tah.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 3.8.2012 12:11

Maturita se nesmí měnit každý rok

Když to říká, tak doufám, že aspoň on do toho nebude vrtat a ponechá to v současném stavu aspoň na ten rok, co bude ve funkci on, pokud tam tak dlouho vůbec vydrží. Protože každá nová metla nenechá kámen na kameni a z roka na rok je ve školství větší bordel.

T. Vodvářka 3.8.2012 9:29

Kdyby ministr Fiala

neudělal nic jiného, než že vyrazil pana Zeleného z Cermatu a tak snad aspoň na chvíli zbavil veřejný prostor jednoho neuvěřitelně arogantního jedince, tak udělal pro tento stát mnoho. Možná se tím zasloužil i o stát, neboť z jeho kroků zatím plyne, že mu jde opravdu více o věc - totiž napravit již notně poničený vzdělávací systém - než o vlastní prospěch, a možná nebudou i schopní studenti koseni naprosto nesmyslnými testy, z nichž měl prospěch nikoli stát či oni studenti, ale jen pan Zelený.

Zcela výjimečně proto dnes souhlasím s panem Jelínkem.

V. Hošek 3.8.2012 8:32

Tak nevím

když Jelínek chválí, jak to vlastně je,

P. Khail 3.8.2012 9:38

Re: Tak nevím

To je jednoduché, zkuste vnímat smysl a sdělení autora a ponechte stranou svou předpojatost vůči osobám. Řekl bych, že to tady dělá většina diskutujících.

P. Fiala 3.8.2012 7:14

Vysokoškolská reforma v ČR

V návrhu zákona , že na každý profesorský post bude každoročně vypisováno mezinárodní výběrové řízení, aby se kvality na straně mástrů zvýšily.

Výsledek? Studenti zneužiti k "protestům" a pan ministr Dobeš byl odstraněn.

I. Schlägel 3.8.2012 8:21

Re: Vysokoškolská reforma v ČR

Pan ministr Dobeš byl exot. Stejně jako jeho politická strana, která ho na tento post nominovala. Bohužel, další exoti budou dříve nebo později následovat. Taková je doba.

P. Pavlovský 3.8.2012 0:25

Že by se Václav Klaus fatálně mýlil?

Nebo poměřuje kvalitu ministra školství opačně, než kolega Jelínek?

"Po Josefu Dobešovi by nejspíš zazářil jakýkoli další ministr školství", napsal, což ostře kontrastuje s výrokem, proneseným do kamer V. Klausem:  J. Dobeš je nejlepší ministr školství, jakého jsme od Listopadu měli", pravil.

Jako bývalý vysokoškolský kantor  (polistopadový) a  vedoucí katedry (1994-2007) souhlasím plně se slovy komentátorovými i za celým jeho článkem. Ministr P. Fiala je v tuto chvíli zřejmě nejkompetentnějším a nejčestnějším členem naší vlády.

Kdyby  kandidoval na preztidenta, neváhal bych s jeho podpoorou ani vteřinu!

P. Fiala se prohlašuje právem za konzervativce. To by byl kandidát pro údajně konzervativní ODS!

M. Trhlík 3.8.2012 4:56

Re: Že by se Václav Klaus fatálně mýlil?

Asi máte pravdu.Otázkou je, jak mu to dlouho vydrží.Snad by se hodil i na toho prezidenta.Otázkou je, jak by to přijala ODS.

P. Pavlovský 3.8.2012 6:43

Re: Že by se Václav Klaus fatálně mýlil?

Protože si nevidí ani na špičku nosu (na šest let dopředu), tak by to nepřijala. Raděj bude pomáhat do sedla strašákovi Zemanovi a já budu muset ze zoufalství ve druhém kole jít volit Fišera, kterého vůbec nechci.