18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pamětník 2 12.11.2009 17:53

Re: no, nevím jestli to autorka ví

Evo D.To je tak trošku otázka názoru.Promítněte si svých 19 let,kdy jste měla asi stejně jako většina z nás názor,že předěláte svět.Bohužel nepodařilo se to.Byli však i takoví mladí,kteří si mysleli,že vstupem do KSČ ,kolo dějin obrátí.Je  pochopitelné,že i v této kategorii bylo nemálo kariréristů,kteří v tom hledali výhody.To už mi vadili spíše straničtí matadoři,kteří po roce 1968 prchali ze strany,aby se již v poměrně zralém věku vraceli,nebo se z nich stávali "dizidenti".Zase je nemohu všechny házet do jednoho pytle,protože jim do hlavy nevidíte.Kdo z nás je dnes schopen říci kam by došli dnešní politici,pokud by trval komunistický režim?Já mám takovou skušenost,že nebylo málo těch,kteří vábení odolali a nepolitikaří ani dnes.Když si trochu všimnete minulosti,zjistíte,kdo a jak byl iniciativní jen z prospěchu.Ti se dnes chovají jakoby nikdy nic neudělali a byli vždy proti režimu.A znal jsem i dost  akových,kteří i při vystudování ČVUT,díky své malé schopnosti se raději vrhli na politiku a dělali kariéru.

Pamětník 2 12.11.2009 18:21

Re: no, nevím jestli to autorka ví

Drobné chybičky se vloudí.ale za tu zkušenost se musím omluvit.;-)

Eva D. 13.11.2009 0:01

Re: no, nevím jestli to autorka ví

V 19 už jsem rozhodně věděla, že do KSČ ne, za to mi žádná kariéra nestála. Zažila jsem r. 68 jako dost velká holka, abych pochopila aspoň tohle. Do téhle strany lidé mého a mladšího věku vlezli ze strachu ( když si je vytipovali a oni neuměli říci ne, aby to nedonesly děti..) a velká skupina opravdu z cynického kariérismu, často vypěstovaného už rodiči. Kombinace KSČ a studia komunistické diplomacie u inteligentního člověka? Pokud nebyl dvojitý agent, tak kariérismus, mladistvá naivita ani náhodou. Dělat si iluze od určitého IQ nešlo..

Takovým se moji  slušní ( IMHO) spolužáci fakt vyhýbali. Aby ne, když jsme měli průšvih i za pouštění "zápaďácké hudby" a když manželův spolužák nemohl ani na tu techniku, protože hrál v kostele na varhany. A když mého spolužáka nevzali ani na zemědělku, z kádrových důvodů. 

Já se kvůli tomu nepo.... Ale nadšená nejsem. Jeho kompas stál za ...., za co stojí teď?

Pamětník 2 13.11.2009 10:14

Re: no, nevím jestli to autorka ví

Bohužel i když to většina lidí ví,tyto lidi do funkcí neustále někdo tlačí.To nebyl jen Brusel,ale i předchozí funkce.Tam už se titi lidé neměli objevovat.Jak jsem již dříve psal,podívejte se kolem sebe,kolik jich tam máme a jsou to zásadní odpůrci komunistů.