18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
messenger 12.11.2009 13:33

Re: Konec dobrý, všechno dobré? zpět na článek

kolik nasich kariernich diplomatu vykonava vyznamnou politickou funkci?

Jeseter 12.11.2009 17:30

Re: Konec dobrý, všechno dobré? zpět na článek

Soudruhu jsem velmi rad, ze ti superkomousi nevadi zastavat vysoka mista a jeste brat vysoke euro prachy. Kdyz nakopnout tak na vyssi funkci !;-D(Y)

Pamětník 2 12.11.2009 13:00

Konec dobrý,všechno dobré?

Jak je patrno z článku paní Rakušanové i z ohlasů na něj,naše země je už navěky předurčena ke kádrování.Bohužel  v tomto případě musím souhlasit s tím,že minulý režim hodně nahlodal myšlení našich lidí,včetně těch,kteří prožili část života v zahraničí.Méně pozoruhodné je,že kádrujeme jen ty,kteří se nám nelíbí.Jsem však přesvědčen,ž tomu bude i v případě,že u nás nebude žádný člověk vyznávající komunismus.Kádrování zřejmě zůstane naší trvalou tradicí.

posluchač 12.11.2009 15:02

Re: Konec dobrý,všechno dobré?

Že takhle p.Rakušanová nekádrovala bývalé soudruhy ve Svobodné evropě?

Anča 12.11.2009 17:57

Re: Konec dobrý,všechno dobré?

Vy jste asi tenkrát svobodnou evropu neposlouchal. Proč?

lary 12.11.2009 11:59

pro paní Rakušanovou:

Guverner ČNB Tůma se jmenuje Zdeněk a ne Ladislav. To byste mohla vědět. A ještě drobnost: Dlouhého jste označila jako "vždy připraveného". Já si zas myslím, že jste tento titul upřela kandidátovi z povolání, panu Švejnarovi. Tedˇprý uvažuje o ředitelování pražské ZOO.:-D:-D

Niky. 12.11.2009 12:41

Re: pro paní Rakušanovou:

;-D;-)R^

oli 12.11.2009 13:35

Re: pro paní Rakušanovou:

S vasim hodnocenim panu Dlouheho a Svejnara nelze nez souhlasit.

Josef 12.11.2009 16:37

Re: pro paní Rakušanovou:

R^R^R^

Jan 12.11.2009 11:22

Jo milá paní!

Zřejmě již vám není 20 let, ale  asi ani dvacet pět!Docela st to pozná, a to najen  podle vzhledu!

vita 12.11.2009 11:18

Vstali noví kádrováci.

Já bych měl proti Fülemu, myslím, podstatnější připomínku - jako velvyslanec musel držet hubu a krok a dělat hlásnou troubu vysílajícímu státu, nikoho moc neurazit (leda na pokyn ze zamini) a proplouvat pokud možno bez malérů.

Jako komisař by měl vytvářet svůj sektor politiky - a to není zvyklý, nikdy to nedělal, nemohl prokázat, že to zvládá. A teď rovnou na nejvyšší takový post v Evropě.

tich@dohoda 12.11.2009 12:40

Re: Vstali noví kádrováci.

myslim, ze mate pravdu, takto jsem o tom neuvazoval, ovsem ma to racionalni zaklad, pokud se od Euro komisare neco takoveho ceka. Kuprikladu ta komisarka, ktera ma na starosti telekominikace , ta presne takto vystupuje. Ja ovsem EU zatim vnimam jako formovani federalniho statu, v budoucnu se velka politika bude delat v Bruselu a narodni staty si budou delat svou domaci politiku. Tak je tomu v USA a moc bych se divil, pokud by EU nakonec skoncila jinak. Cest :-)

vita 12.11.2009 13:02

Re: Vstali noví kádrováci.

Pokud se bude velká politika dělat v Bruselu, pak komisaři jsou první na řadě.

Karel 12.11.2009 10:25

No aby nás, paní Rakušanová, skutečně nepřekvapil

!! kdyby třeba získal post komisaře pro energetiku! O tu Rusům jde nejvíce!

ok 12.11.2009 11:11

Re: No aby nás, paní Rakušanová, skutečně nepřekvapil

To by bylo moc dobrý ;-D;-D;-D 

V.Novák 12.11.2009 11:21

Re: No aby nás, paní Rakušanová, skutečně nepřekvapil

Nebojte, ČR energetiku nedostane. Po tom, co jsme jako stát předváděli poslední dobou rozhodně ne.

Ovšem ani komisař dvou energetik už nedokáže zabránit vybudování Nord Streamu, když ho odsouhlasili Dánové, Švédové i Finové a Rusové se chystají co nejdřív začít, aby v r. 2011 první roura dodávala plyn. A ani komisař čtyř energetik nedokáže sehnat dost plynu do Nabucca, aby byl ekonomicky udržitelný.

tich@dohoda 12.11.2009 12:54

Re: No aby nás, paní Rakušanová, skutečně nepřekvapil

U toho Nabuca je problem, ze je prakticky take ve sfere ruskeho vllivu, ty zeme ktere by Nabuco mely naplnit, ty jsou prevazne silne hospodarsky zavisle na Rusku , navic se ten plyn take da prodat do China , coz je bliz , resp. vymenit plyn za zbozi/sluzby/technologie/know how. Uzbekistan /napr./ ani pri nejlepsi vuli nemuze vedet jak se zachovaji jine zeme pri tranzitu do Evropy, coz je videt napr. prave pri tranzitu ropy/plynu pres Ukrajinu/Belorusko. Osobne si myslim, ze pro CR ale nejen CR , by bylo strategicky-energeticky bezpecnesi postavit jadernou elektrarnu a nabidnout obcanum/firmam alternativu topeni elektr. energii . Ovsem nesmi to ale dopadnout jako nekdy v 90'ych letech, kdy vlada nachtala obcany na primotopy a nasledne je sproste podvedla. Cest :-)

vita 12.11.2009 13:10

Re: No aby nás, paní Rakušanová, skutečně nepřekvapil

Proto se taky Rusko snaží oběma Streamy vyděračské a potenciálně vyděračské země obejít. Byť to znamená jít na dno Baltu a Černého moře.

Uzbekistán se silně orientuje na Čínu, Turkmenistán taky - a hlavně, Turkmenistán naslibuje víc než má. To, co má nad ruský kontrakt, je v ložisku, které není ani pořádně zmapované, natož otevřené. To čeká na případné zájemce o plyn. Zbývá Írán.

Fafa 12.11.2009 13:31

Re: No aby nás, paní Rakušanová, skutečně nepřekvapil

Hlavne zbyva stavet jaderne elektrarny. ;-)

vita 12.11.2009 15:13

Re: No aby nás, paní Rakušanová, skutečně nepřekvapil

Psal jsem o naplnění Nabucca. To tedy opravdu jaderné elektrárny nenaplní. Ale pokud má být Nabucco součást bezpečnostní infrastruktury, tak ho halt musíme postavit bez ohledu na ekonomickou návratnost - tankový prapor se taky nikdy nezaplatí...

Jaderné elektárny snad konečně stavět budem a snad bez ohledu na "geopolitické" žvanění.

Klička 12.11.2009 10:12

Kompromisy

Zde je totiž naprosto jasně vidět výsledek práce politiků, představitelů politických stran. Nečiní a nekonají v zájmu občanů státu, ale v zájmu vlastním, dokonce možná i věří, že konají správně. Je nutno si uvědomit, že jakýkoliv kompromis je vždy horší ne kterýkoliv původní návrh. Každý z předchozích navržených (kromě pana Dlouhého) byl lepším kandidátem než nakonec kompromisně navržený. A to je důsledek vlády politických stran, které v zájmu své moci nad občany musí tvořit špatné kompromisy. Kompromisy, které se ovšem přímo dotýkají všech občanů, jichž se ovšem na jejich názor nikdo neptá. Je to vláda vyvolených, čili diktatura.

Kiki 12.11.2009 10:32

Re: Kompromisy

To je těžké!  Není člověk ten, aby se zachoval lidem všem ! ;-D

.

Klička 12.11.2009 10:38

Re: Kompromisy

Nikdo nechce, aby se někdo zachoval lidem všem, ale pouze demokratické většině občanů. A to možné je. Je nutno ovšem chtít. A to od politiků a politických stran nikdo nemůže očekávat. Jde o moc nad občany a ne o zastupování zájmů občanů, jak by v zastupitelské demokracii mělo být. Znovu opakuji: V ČR jde o diktaturu politiků a politických stran, nesvobodně "zvolených". Proč používám slovo "nesvobodně" jse zde již mnohokrát uvedl.

čtenář 12.11.2009 9:46

Za nominaci

p. Fülleho bude Paroubek při příští návštěvě v Kremlu od Putina určitě pochválen. Výjimečně jsem ale tentokrát fandil Špidlovi. Uklizen v Bruselu byl totiž schopen napáchat jen minimální škodu. Horší to bude, až nám  tady bude senátorovat - zase se nepochybně dozvíme, že "Zdroje jsou". A čím budou ve Švýcarsku při příštím referendu v souvislosti s EU strašit před hlasováním voliče, než plakátem se Špidlovým ztrnulým pohledem.

kpt 12.11.2009 9:39

Nespravedlnost vládne světem tímto

Vy takovou vadu na kráse nemáte a nic, Vás nikdo nikam nenavrhne...

tich@dohoda 12.11.2009 9:38

Osobně, pokud jde o podobnou odbornost, dávám přednost morálce. Na školu pro diplomaty se za socialismu mohl dostat jen člověk, který byl věrným služebníkem systému. Pro úřednickou práci to nevadí, ale aby zastupoval lidi, kteří pod tímto systémem tr

viz titulek, nick Vesely/. Rekl bych, ze zakladnim nepochopenim funkce diplomata je zduraznovani moralky. Diplmat je predevsim urednik, ktery je svazan predpisy, politickym zadanim, protokolem atd. , mista pro osobni prezentaci je v diplomacii docela malo. U Vladimira Spidly bych o moralce nepochyboval, ovsem po strance diplomaticke, ci jako politik zatim vzdy zklamal. Soudruh Kato/Kavan , to je grazl non plus ultra , ovsem jako diplomat, to clovek musi smeknout. Britove jsou genialni diplomate, az kdyz tam clovek zije, uvedomi si , ze briske imperium vzniklo a hlavne se tak dlouho udrzelo prave diky schopnostem jejich diplomatu. Spousta modrych bolsanu ted bude soptit, ovsem kuprikladu soudruh "Hladka uprimna tvar" alias Stanley Gross , to je vynikajici technolog moci a diplomat/teflon , jedna z uplne zakladnich vlastnosti diplomata totiz musi byt, za vsech okolnosti zachovat klid, usmivat se a jednat/hledat kompromisy, coz u modrych bolsanu splnuje napr. soudruh Necas. Cest :-)

Niky 12.11.2009 9:22

Rušitelka Benešových deketů a kamarádka V Havla,

L Rakušanová jenom potvrdila,že Brusel=Moskva a Berlín!;-)

Honza42 12.11.2009 9:06

"Evropa ovšem čeká především na nové impulsy a neotřelé myšlenky."

Dotyčný pán tam bude pasovat jako PR na HR. Jenom si trošku zopákne co v té Moskvě kdysi studoval a bude v EU skvělým novým impulsem a ostatní soudruzi budou jeho myšlenkami nadšeni.

Zato my se z těch neotřelých myšlenek za chvíli po se re me. Snad alespoň toaleťák bude.

Anonym 12.11.2009 9:02

Jistě se najdou přispěvatelé,

kteří mě označí za bolševika.

Ale zkusme se na situaci podívat opravdu pragmaticky: i na diplomata se člověk musí učit. Ostatně naše politcké špičky nám předvádějí již mnoho let, že amatérismus jen škodí věci. A jsem přesvědčen, že u kvalitního diplomata je jedno, jaká ideologie mu stojí za zády, jinak by nebyl dobrým diplomatem, nýbrž politikem.

A tak bych to viděl tak: Pamětníci mi jistě dají za pravdu, že když se ve 48. a 68. dostali do vedoucích míst nikoli ti schopní a vzdělaní, ale ti politicky kovaní, a když se totéž, ale z opačné strany, doslova a do písmene stalo po 89., že to národní hospodářství a vůbec státní systém dost poškodilo.

Proto mohu říci, že mě spíše než politická legitimace, minulá nebo současná, zajímá Fulleho odborná erudice. O té ovšem všichni novináři dost mlčí, co říkáte?

Honza42 12.11.2009 9:10

Re: Jistě se najdou přispěvatelé,

Jasně. Vlastně mělo stačit to bratrstvo bolševický pracky trochu dovzdělat, aby mělo tudlectu erudici, a mohli jsme pod Sovětským přímo vzkvétat.