8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Davit Chaim 12.1.2006 16:19

Re: Re: z těch náhle probuzených

to nema chybu! bezte se jich pres vikend zeptat, jestli jim to neuniklo, moc jich neni, snadno je obejdete a dejte nam v pondeli vedet.a nepijte tolik, abyste je nevidel dvojmo.
IS 10.1.2006 12:33

Zakázart stalinistu Jana Masaryka?

Jan Masaryk : "Musí to být velká myšlenka, která dovedla v jedinečném Stalinově provedení nadchnout sovětský lid k takovému vypětí sil, obětavosti a lásce k vlasti."
Gottwald 10.1.2006 12:40

Re: Zakázart stalinistu Jana Masaryka?

toho netřeba zakazovat, toho komunisti zabili.
IS 10.1.2006 13:02

Re: Re: Zakázart stalinistu Jana Masaryka?

Gottwalde, není snad  živější kauzy (možná Mašínové) než osud J.Masaryka, kterým se fanatičtí antikomunisté pravidelně přehrabují. A nyní by jim sklaplo.  
IS 10.1.2006 12:24

Měli by se přejmenovat všichni Gottwaldové?

V telefonním seznamu jsou uvedeny desítky, možná stovky Gottwaldů. Jestliže bude přijato nařízení, že je zákaz používat slovo komunistický a pod., logicky z toho vyplývá, že by se mělo zakázat i používání jména Gottwald. Komunisté by se mohli přejmenovat třeba na Gottwaldovu stranu jako učinili  republikáni, kteří se nazvali stranou M. Sládka. 
Gottwald 10.1.2006 12:27

Re: Měli by se přejmenovat všichni Gottwaldové?

nebuďte hlupákem, Sommere.
IS 10.1.2006 12:46

Re: Re: Měli by se přejmenovat všichni Gottwaldové?

A jé, Gottwald duch neodolal. Jak vidět, nejlepší způsob, jak omezit spamy spočívá v zopakování cizích příspěvků, chudák Sommer.  
Realista 10.1.2006 11:25

Politika

Vy blbečkové s krví v očích,když slyšíte,nebo čtete slovo komunista,neodsuzujte název strany.Suďte konkretní lidi za konkretní činy.To,že v minulosti nedodrželi program mají na svědomí určití lidé.Nynější KSČM má podobný program,který je dobrý a zatím se neprohřešila.Není za co je zakazovat.Nemají dokonce ani korupční aféry jako na př.ODS.Přece když se budu jmenovat Busch,nemusím být stejný zločinec jako můj jmenovec! A to ani v případě,že se tak nechám na vlastní žádost přejmenovat!
VladaPing 10.1.2006 11:38

Re:: Co vidíte za zločinného na bývalém....

Zirkus Busch z NDR?
dino 10.1.2006 11:59

Re: Politika

Bravo! Začít diskusní příspěvek zdvořilostním klenostem "vy blbečkové s krví v očích..." To vždycky místo "dobrý den" říkáte "voni idiote?"
Karel 10.1.2006 12:03

Re: Politika

A když umře starej mafián a předá flintu synovcovi, to jako že mám znovu nabýt důvěry a důvěřovat tak dlouho, než začne střílet?
IS 10.1.2006 12:16

Re: Re: Politika

Karle, máte asi pravu. věřit katolickému Kalouskovi nelze, prtože  katolická církev upálila mistra J.Husa, což si národ připomíná státním svátkem.  Proč je ale KDU ve vládě?
VladaPing 10.1.2006 12:49

Upálili Mistra Jana Husa. ANO, to slavíme státním svátkem!

Ovšem, upálili ho naprosto oprávněně, ale pozdě!!!!
Za ty nabodeníčky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IS 10.1.2006 12:58

Re: Upálili Mistra Jana Husa. ANO, to slavíme státním svátkem!

Vlado, nějak vám dochází dech.
Karel 10.1.2006 14:40

Re: Re: Re: Politika

Máte pravdu, že nebezpečné jsou všechny strany, které využívají ideologii k uchopení moci. U nás jsou nebezpečnější spíš ti komunisti, v Polsku jsou teď u moci Vámi vzpomenutí katolíci a můj kamarád, který tam žije a je homosexuál, se začíná bát.
Proto souhlasím s článkem a nechce se mi relativizovat problém komunismu, což děláte Vy.
Gottwald 10.1.2006 12:33

Re: Politika

blbečku s krví na rukách, nejlepší, co existuje, je vraždit a krást ve jménu strany a trest požadovat pro jednotlivce. Nejlépe ty už mrtvé, na ty se toho svede...
Nynější KSČM je stalinistická politická strana, kamarádící se KSM, které otevřeně propaguje krvavý boj proletariátu s imperialisty, podporu teroristům a nejkrutějším diktátorům, Fidelem počínaje a posledním čínským tajemníkem konče.
Korupční aféry nemají, jelikož nakradli vše, co se dalo, hned na začátku devadesátých let, obsadili co se dalo, své materiály o fízlování a zradě skartovali, nebo si spíš nechali na památku a vzájemné vydírání. Před r. 89 kradli, vraždili a ničili lidské osudy, dodnes nevrátili ukradené.
To, že mají plnou hubu demokracie, kterou požadují pro sebe, ale upírají ostatním, nehraje vůbec žádnou roli.
Ty nejsi blbeček, ty jsi blbec.
IS 10.1.2006 12:57

Re: Re: Politika

Gottwalde a ty jsi psychopat. Kožený nebo Krejčíř byli komunisti? Nick Gottwald zřejmě patří k lidičkám, kteří jen závidí těm úspěšnějším a a zuří, že se na ně ve rvačce o majetek  nedostalo.
JJ 10.1.2006 14:58

Kdo se nepouci z historie, je odsouzen k jejimu opakovani

Komunisti se nezrekly sve ideologie. Nevim, co je na programu KSCM dobreho, ale program v 48 byl take celkem snesitelny (ci naopak byl velmi dobry). Misto jeho realizace ale prislo krouceni krky. Protoze si to ideologie zada a kdyz se kaci les tak prece litaji trisky, ze?
 
Jenom idiot jim to spolkne.
VladaPing 10.1.2006 11:06

Komunistická strana Čech a Moravy ukončí svoji činnost....

vyhynutím členstva.
K čemuž lze aktivně přispět.
 
P.S.
Ovšem, revoluce by nesměla být "sametová"!
IS 10.1.2006 11:54

Re: Komunistická strana Čech a Moravy ukončí svoji činnost....

Budete komunisty podřezávat nebo jim párat břicha?
VladaPing 10.1.2006 12:09

Re: Re: Komunistická strana Čech a Moravy ukončí svoji činnost....

Proč?
Stačí je nechat v klidu.
Oni se povraždí mezi sebou.
V tom mají bohaté zkušenosti......
Gottwald 10.1.2006 12:40

Re: Re: Komunistická strana Čech a Moravy ukončí svoji činnost....

že bychom se od nich poučili ? To není špatný nápad.
IS 10.1.2006 13:00

Re: Re: Re: Komunistická strana Čech a Moravy ukončí svoji činnost....

Máte pravdu, ukliďte se do příšeří minulosti dobrovolně.
Jura Jurax 10.1.2006 10:07

Jojo,

 vzpomínám si, že jsem co odrostlé pachole již na škole střední měl zplodit referátek o našem milovaném prvním dělnickém prezidentu soudruhu Klementu Gottwaldovi. I nalezl jsem v lidové knihovně jakousi jeho knihu, vydanou krátce po vitězství pracujícího lidu (ono je to už 40 let tomu nazad, takže si nepamatuju jakou - snad Klement Gottwald mládeži - znalci nechť mne opraví), která mne zaujala tím, že náš soudruh president tam hojně psal o dělnících, živnostnících, družstevních rolnících, kteří v nerozborné jednotě s novou, již socialistickou pracující inteligencí blablabla blink ... pamětníci pamatují. A netušili byste, kolik lidí - od třídní a vyučujícího občanské nauce přes svazácký vejbor, kde mi jeden blbec z třetího ročníku umyl hlavu za zlovolné nepochopení (po osmašedeátém emigroval) až po rodiče za tepla informované - mi v tom dávném šestašedesátém za ty živnostníky vynadalo. Prý nechápu vývoj - to ve škole, že jsem blbec provokatér - to doma. No provokoval jsem - trošku - ale slovo boží je slovo boží, zvlášť z pera soudruha Gottwalda a je-li vytištěné a veřejně přístupné ...
 
No a tak je to s bolševiky. Pro vítězství jediné progresivní síly lidstva - dělnické třídy, vedené ovšem jejím uvědomělým předvojem - je všechno dobré; i demokracie se smí propagovat - ovšem ta správná, lidová ... a synek estébáckého mučitele (díky exbolševické soudkyni nikdy nepotrestaného - soudruzi holt sobě) je volebním leaderem komančů na jižní Moravě.
Karel 10.1.2006 11:52

Re: Jojo,

To je hezký. To mýho strejdu vyhodili od přijímaček na vysokou za opačný názor: ptal se ho tam ten politruk jestli se myšlenky Lenina dále vyvíjejí a strejda řekl, že asi jo, protože se vyvíjí všechno - a už letěl. Oni komunisti opravdu díky té své dialektice obhájí všechno.
IS 10.1.2006 12:09

Re: Re: Jojo,

To já jsem měl potíže rně nedávno se zaměstnavatelem - majitelem firmy, protože jsem nevyhověl speciálním nárokům jeho manželky. Prý se tomu říká harašení. To za komunsitů nebývalo. 
L 10.1.2006 13:11

Re: Jojo,

Bretislav 10.1.2006 9:47

Disciplinovanost volicu KSCM zabrani zruseni jejich strany legalni ustavni cestou

Mrzi me, ze se pri podobnych tematech zase objevi vykriky neukojenych spravedlivych, kteri zacnou napadat levicove i smirlive pravicove nazory k dane situaci komunistu v nasi spolecnosti. Kdyz se na to divam s odstupem, tak musim konstatovat, ze revolucni cas nelze vratit a nelze jiz nyni rusit stranu jen proto, ze nam je neprijemna a ze se hlasi jako pokracovatelka idei predchozi partaje. Za soucasneho stavu rozlozeni hlasu v parlamentu neni mozne zakaz existence komunistu realizovat. Kdyz ale prijde k volbam hodne lidi a daji svuj hlas vyhranene pravici (Pravy blok a pod.) a tato strana ci strany ziskaji v parlamentu dvoutretinovou vetsinu, je mozne, ze se naslednymi kroky docilit zakaz komunistu u nas. Pak se prejmenuji, prejdou do ilegality, ale jiz nebudou mit vliv na politiku v tomto state. Myslite si ze je to realne? Obavam se, ze nikoliv. Obcane ledabyle a furiantsky zahazuji prilezitost zmenit chod veci verejnych a nechodi k volbam. Prenechavaji tak prostor skalnim disciplinovanym volicum komunistu a ti vzdy svych patnact dvacet procent kresel obsadi. Kdyz sveho casu doktor Sokol sokoval svym prohlasenim zakazat KSCM, nenasel se temer nikdo z tzv. pravice aby ho podporil a nakonec jej z velke politiky vystipali.
° 10.1.2006 11:12

No,

on ten Tomáš Sokol odešel z politiky sám a docela rád... :-)) Navíc on nechtěl coby městský prokurátor zakázat KSČM, ale pouze jí v Praze nepovolit činnost. To je přece jenom jistý posun.
Bretislav 10.1.2006 14:20

Re: No,

Pracne jsem vyhledal text v nemz se o teto veci hovori: ...Jediným, kdo se po převratu pokusil komunistickou stranu zakázat, byl tehdejší pražský městský prokurátor JUDr. Tomáš Sokol, který 17.4.1990 otevřeným dopisem sdělil tehdy ještě o písmeno "M" nedoplněné komunistické straně, že od 1.5.1990 bude veškerá její činnost na území Prahy posuzována z hlediska možného naplnění skutkové podstaty trestného činu podpory a propagace fašismu a podobných hnutí podle příslušných pasáží trestního zákoníku. V textu M. Hulika se dale rika, ze kompromisnictvim prolezle OF (a take tajnymi agenty) se myslenky natolik zhrozilo, ze ji smetlo ze stolu a vice se k ni nevracelo. Mel jste pravdu, sorry.