6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kolem toho dalajlámismu

Tak nevím, jestli si pan Lei Yu (kdyby někdo neuměl čínsky: léi-yû = nečas) s tím dalajlámismem a s těmi Pussy Riot tak trochu nenaběhl. Jsem sice, jak se říkávalo, příslušník zrádné emigrace a českých voleb se mohu účastnit jen duchem, modrému ptáčnictvu bych po těch jeho kotrmelcích ale hlas nedal, i kdyby mě zlatem platilo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vlk 30.9.2012 22:09

Tak jsem to dočetl až k

"Jak se ukázalo, domácí exportéři o ten druh pomoci nestojí a německý příklad ukazuje, že je velmi dobře možné jak úspěšně exportovat, tak i omazávat oběma postkomunistickým obrům jejich svérázné pojetí lidských práv o nos. Záhada?" a pak už to nemělo smysl. Vykládat a poučovat nás  z Německa , jak máme být stateční a ono jak dělají obchody a "omazávají postkomunistickým obrům" atd.atd- bože to je blábol. Němci jsou nejlepší kamarádi Ruska i Putina, jejich bývalý kancléř- jinak též agent KGB- Schroeder sedí ve vedení Gaspromu , do Číny jela Merkelová s polovičkou vlády a lísala se tam k čínským komunistům až stydno pohledět.... Autor si zřejmě myslí, že jsem  tady všichni negramotní idioti .To byla síla!!!!!

B. Rybák 2.10.2012 18:30

Souhlasím s Vámi

B. Rybák 2.10.2012 18:47

Re: Souhlasím s Vámi

Ano! Paní Merkelová v Číně oficiálně o lidských právech nebo speciálně o "Tibetu" ani nemukla, kšefty uzavírala, o čínskou pomoc Euru neúspěšně žebrala (EU a euro ale Čína vnímá pouze jako "achilovu patu" "západu" jako dočasný nástroj sloužící k oslabení USA a nakonec k nastolení čínské dominance.

M. Stuchlik 30.9.2012 9:16

Výborný článek

jen pan autor zapomněl, že rusi rozkládají EU už zevnitř a to pomocí různých maoistů a baronek takže ona tak česká kritika spíš vychází z lepší zkušenosti s ruskem než mají naši západní spoluevropané

J. Němec 29.9.2012 23:10

Čtenáři nečtenáři

Zaujaly mě komentáře jedinců tvrdících, že čtou pana Frýborta a takovýto článek by od něj nečekali, že je to úlet apod. Čtu články pana Frýborta od 90.let a obdobně se vyjádřil v minulosti mnohokrát. Ti čtenáři znají názory pana Frýborta asi jako EU, ve které žijí. Mimochodem, už mě tu unavují každodenní plky, kterak je EU něco mezi nacistickým Německem a Sovětským svazem. Chtělo by to nějaké důkazy! Co třeba vyfotit v Belgii či Estonsku lágry plné kritiků EU? Pročpak to ještě nikdo neudělal? Že by je ta darebná EU ještě nepostavila, i když má v čele samé komunisty a maoisty... V pátek tleskal dav na Svatováclavské pouti Klausovu projevu, kde opět napadal EU a např. uvedl, že omezování občanských práv a svobod svým rozsahem přerůstá do útoku na samu podstatu demokratického zřízení. Od někoho, kdo 20let kritizuje občanskou společnost a všechny její aktivity odmítá s tím, že jde o zaprodance různých ismů, že nemají co kecat do dění ve státě vyjma vhození volebních lístků do uren apod., ta obava o práva občanů opravdu sedí. Ten stejný člověk odmítá udělit milost občanovi, který nakreslil tykadla politikům, zatímco u lidí majících na triku mnohem závažnější prohřešky mu to nečiní potíž. Ten stejný člověk obdivuje režimy, kde se s občany zachází jako s kusem hadru a kde se jim o takovém omezování, jaké tu máme my, může jen snít. Inteligentní člověk nemůže jeho žvásty ohledně EU brát vážně.

J. Václavíková 29.9.2012 23:20

Re: Čtenáři nečtenáři

Vystihnul jste to perfektně.

T. Petřek 30.9.2012 5:11

Re: Čtenáři, nečtenáři

V Německu se ty lágry taky nestavěly hned od roku 1933, to máme nečinně čekat až s tím začnou?

Ptáte se kdo nedal Smetanovi milost, ale neptáte se kdo ho odsoudil.

J. Němec 30.9.2012 12:50

Re: Čtenáři, nečtenáři

Nedivím se, že Vás to čekání už nebaví. EU existuje už spoustu let a pořád nic...

Chcete snad naznačit, že manželka Íčka Smetanu odsoudila na pokyn z EU?

Z. Rychlý 30.9.2012 20:27

Re: Čtenáři nečtenáři

EHS s volným pohybem zboží a osob by bohatě stačilo - to ostatní jsou nebezpečné blbosti. Společné daně, společná armáda a policie - to  chce společné vlastnosti jednotného evropského člověka, ale kde ho vzít ? Vychováme ho ? Každý prý pochopí ty výhody ! Prdlajs. Imagine, no countries, no religions, atd ...... jo snad v ráji. Ale vždy na to někdo naletí, děs, jak se lidi nechají manipulovat.

Taková jednotná měna byl zločin těžkého kalibru - místo k jednotě vede k animozitám severu proti jihu.

Pana Frýborta čtu rád, o jeho "eurohujerství" vím, a beru ho s rezevou. Věřím, že i jemu by EHS stačilo. Federace je silný tabák a funguje snad jen v USA s kdysi jediným úředním jazykem, se kterým se kdysi všichni domluvili, či alespoň jim v tom nebránila jazyková bariéra. Vícejazyčné federace většinou nefungují - ani ta naše, kdy jsme si jazykově slušně rozuměli. Takoví integrátoři, kteří klidně řeknou jinému státníkovi "promeškal jste okamžik držet ústa", zavedou Evropu do kytiček.

J. Němec 1.10.2012 2:20

Re: Čtenáři nečtenáři

Proč bychom nemohli mít společnou armádu, policii či daně? Za Rakouska-Uherska to tak fungovalo i při existenci mnoha národů v monarchii, zatímco kupříkladu když jsme pak měli svou samostatnou čs. armádu, tak nám byla úplně k ničemu. A jaké společné vlastnosti máte na mysli? Vlastnosti má každý člověk jiné, ani Češi nejsou všichni stejní, ba ani členové jedné rodiny. Voják by měl umět střílet z flinty apod., což se dovede naučit Estonec i Belgičan. Nebo snad máte obavu, že by Češi evropskou armádu rozložili svou neochotou bojovat? Že ostatní nemají s námi společnou Švejkovskou náturu? Když dokážem působit např. ve společných jednotkách NATO v Afghánistánu, tak nevidím důvod, proč by to nešlo v evropské armádě. My máme pořád českou korunu a nepřijde mi, že by zde nebyly animozity vůči jiným v EU, spíš to vypadá, že ji nesnášíme úplně celou od jihu až po sever. A co se čs. federace týká, tak fakticky začla fungovat až po sametu, byť formálně byla vyhlášena už v roce 1968, a trvala tak kratince, že než se mohly vybrousit kompetence atd., tak už dávno neexistovala. Ve světě fungují i jiné federace než USA: http://www.pehe.cz/Members/redaktor/konec-demokracie-a-narodniho-statu-podle-klause

Z. Rychlý 1.10.2012 10:52

Re: Čtenáři nečtenáři

Protože to nefunguje. Rakousko Uhrsko byla funkční federace ? Nenechte se vysmát.

Společné vlastnosti ? Snad pochopíte přirovnání Klause: Řekové preferují před řízením podniku sezení pod olivovníkem a popíjení ouza. Nic proti tomu, je to jejich právo a volba, ale pokud to budou dělat všichni v EU je zle. Jenže pijáky ouza by tahle federační blbost ani nenapadla. Pokud by všichni pracovali jak Němci - bude dobře. Ale současný mix je zničující a vede ke zkáze a animozitám typu připomínání nacismu v Německu současnými Řeky.

Česko-slovenská federace, že fungovala, byť kratince. Já to viděl jinak. A všichni Slováci, i ti federační Vám potvrdí, že současný stav je podle nich nejlepší. Sami a společně v EHS - to je ta správná míra integrace. Armáda ? NATO bohatě,  přebohatě stačí, a navíc jsou evropské státy mizerní přispěvatelé do rozpočtu NATO. Nebýt Emeriky, evropské NATO by chodilo v onucích.

Pche nedokážu číst, při sporadických pokusech se mi dělá špatně, ač snaha tu je. Většina sociologů jsou v kleci svých výdělečných možností, jsou to fikanější bulvární novináři, za publikovaný článek udělají cukrblik, či vykonají rektální speleoloii.

Opakuji ještě jednou. NATO a EHS jsou ty správné limity integrace. Ostatní je už špatně.

J. Němec 7.10.2012 11:41

Re: Čtenáři nečtenáři

Vy se klidně smějte R.U., já se zas budu smát eurofobům. V Česku je líných lidí také dost, je to snad důkaz, že Česko nemůže fungovat? Všichni Slováci nemají současný stav za nejlepší. Chápu, že je Vám špatně z někoho, kdo obhajuje další integraci EU.

Z. Rychlý 7.10.2012 12:53

Re: Čtenáři nečtenáři

Smát se nějakému státnímu útvaru je hloupost. Směju se představě, že to byla funkční federace různých národů. To je velmi úsměvné - národy ji rozbily, protože to byla přirozená touha při emancipaci národa. Teprve po prožití této fáze národního uvědomění je možno uvažovat o předání některých pravomocí vyššímu celku. Přeskočení této fáze bude vnímáno jako vnucené, jako agrese. Eurofob - to je taková zapeklitá věc. Jsem proti federaci, jsem všemi deseti pro EHS - jsem eurofob ? Jsem proti pseudodemokratické, nikým nevolené komisi, to neznamená strach z Evropy, ale strach z mocipánů, kteří si Evropu vzali jako rukojmí a strach z lidí, kteří to nevidí a nechají se manipulovat, podobně jako Němce maniuloval Hitler.

Použil jste slovo líní. Dobře, já to sice neřekl, ale prosím. Jak může fungovat společenství líných s pracovitými ? Spíše bych použil výkonných a nevýkonných ? Ale nakonec mohlo by to jakeš takeš jít, ale ne se společnou měnou ! Národní měna totiž vyjadřuje právě tu výkonnost vůči ostatním pomocí kursu. Společná měna tyto rozdíly zastře - což se přihodilo nejen Řecku.

Tahle násilná integrace povede k těžkým malérům a různým animozitám, které by pouze národnostní rozdíly už nezpůsobily. Už teď Němci těžce nesou, že jsou označováni za dobyvatele Evropy, za pomoci hospodářského úspěchu. Běsy minulosti jsou opět na stole díky násilné integraci.

B. Rybák 2.10.2012 19:13

Re: Čtenáři nečtenáři

Pravdu máte jenom v tom, že pan Frýbort úlety v tomto směru cca jednou za čtvrt roku opravdu má. Měl by s tím něco udělat, protože tím znevažuje celou svou práci. Je ale možné, že ty rozumné články píše jen proto, abychom přehlédli EU-hujerskou podstatu takových článků, jako je tento.

P.S. Nevím o nikom, kdo by tvrdil, že EU je něco mezi nacismem a bolševismem. Ono není mezi nimi ono je za nimi. Má podobné cíle a odlišné prostředky. Pomocí mediokracie a informačních technologií buduje nenásilnou celoevropskou totalitu (viz "Konec civilizace - Huxley). Kultivované, úsudkem i fakty výborně podložené projevy V. Klause může jako žvásty vnímat jenom hlupák.

J. Němec 7.10.2012 11:59

Re: Čtenáři nečtenáři

Např. loutkoherečka Štáchová tak mluví o EU a není sama. Jestli lidé vyslyší Klause a zvolí jeho nástupcem Zemana, tak ta kremlofilní kultivovanost, z které je rozumným lidem šoufl, bude tryskat z Pražského hradu dál.

J. Sinnreich 29.9.2012 17:46

Silna Evropa

Je to krasna utopie mit silnou EU, jako protivahu imperialniho Ruska a Ciny. To by ale nesmel byt eurokomisarem byvaly komunista/maoista Jose Manuel Barroso. (nemluve o dalsich revolucionarich typu Cohn-Bendita a salonich komunistech jako baronka Ashton).

M. Prokop 29.9.2012 21:36

Re: Silna Evropa

Ti jsou tam právě proto, že kohokoliv silného se bojí všechny národní reprezentace, hlavně ty větší.

Že pokud není "politický národ", není ani stát, tedy "silná EU" je věc další.

J. Boleslav 30.9.2012 8:39

Re: Silna Evropa

Silná, jednotná EU, je utopie už z principu. Tolik natolik rozdílných jednotlivých národních států nelze úspěšně spojit do jediného fungujícího celku. To se nikdy v historii nepodařilo a nepodaří se ani v tomto případě.

T. Petřek 29.9.2012 15:27

Opravdu, poněkud pitomý článek, takový slepenec.

Co se týče Nečase je u mně odepsaný (zvyšování daní, servilita k Bruselu), ale co se týče lidských práv v Číně, nic nám do toho není. Tak jako Číně nic není do našich věcí (kreslíř Smetana, korupce....). Ostatně kdo nebo co nám dává právo moralizovat ostatní? Vnucovat jiným své postoje? A k tomu Dalajlámovi, autore, je členem Římského klubu - zkuste si něco dohledat o agendě tohoto "spolku".

Nevím proč si autor tak glorifikuje západ, jediný vzor demokracie. Podívejte se třeba co se teď děje v USA - viz zákon NDAA 2012. Nebo dění na blízkém východě, skutečnost je úplně jinde než se dozvídáme z médií: http://www.reformy.cz/zpravy/bitva-o-syrii-2012/ - na to video se opravdu podívejte, je to pohled z úplně jiného úhlu. Takže se mohu zamýšlet nad tím, kdo tu skáče na něčím provázku neb mu dělá osla.

Skutečnost je taková, že Západ má své zájmy a Rusko a Čína zase své. Ale svět není černobílý (zapomeňte na zápas dobra se zlem), ba co hůř, je docelá těžké určit, co je ve skutečnosti menší/větší zlo.

V. Skalová 29.9.2012 15:55

Re: Opravdu, poněkud pitomý článek, takový slepenec.

Souhlas, ale to by vyžadovalo, aby se lidi rozhlídli po světě trochu víc, a nenechávali si vrtat díry do hlavy od našich prodejných žurnalistů.

L. Vaněk 29.9.2012 20:58

Re: Opravdu, poněkud pitomý článek, takový slepenec.

S vámi musím souhlasit - krátké, ale výstižné. Přesně: jací jsou zde politici, tak takoví jsou zde i novináři !

J. Němec 30.9.2012 2:02

Re: Opravdu, poněkud pitomý článek, takový slepenec.

Žádáte snad, aby se rozhlídli po světě jako pan Frýbort, který procestoval desítky zemí? To by ale mohli dojít k podobným závěrům jako on. Radši si tedy přejte, ať dál sedí hezky doma za pecí, v hospodě či u stánku a pijí kvalitní český alkohol, který jim díru do hlavy rozhodně neudělá, maximálně oslepnou nebo umřou...

J. Němec 30.9.2012 2:17

Re: Opravdu, poněkud pitomý článek, takový slepenec.

A kdo dal Vám právo kritizovat pana Frýborta a jeho článek nazvat pitomým? Máte na to snad nějaké zvláštní povolení z Číny a Ruska výměnou za to, že se jich zastáváte?

T. Petřek 30.9.2012 5:00

Re: Opravdu, poněkud pitomý článek, takový slepenec.

A kdo Vám dal vlastně právo kritizovat mně? Máte na to snad na to nějaké zvláštní povolení od pana Frýborta?

Já se zastávám Číny a Ruska? Kde? Ukažte mi to.

J. Němec 30.9.2012 13:11

Re: Opravdu, poněkud pitomý článek, takový slepenec.

Vy jste psal, že se každý má starat sám o sebe a nemá kritizovat druhé, tudíž jsem se logicky pozastavil nad tím, že kritizujete pana Frýborta.

Číny a Ruska se zastáváte ve svém příspěvku, nic jiného tam není. Obzvlášť mě zaujal Váš cynismus, že nám může být úplně fuk, když jsou v některých státech nevinní lidé zavíráni, mučeni a vražděni. Místo kritiky takových států dle Vás asi máme bojovat proti neexistujícím lágrům v EU...

T. Petřek 30.9.2012 13:50

Re: Opravdu, poněkud pitomý článek, takový slepenec.

Dáváte dohromady hrušky a jablka.

Nezastávám se Číny a Ruska, ale každého suverénního státu. Jak by se Vám líbilo kdyby Čína kritizovala poměry v naší banánové republice? Já jsem cynik? No OK, potom Vy jste pokrytec. Jak chcete necynicky pomáhat lidem, kterým jsou krácena práva. Vtrhneme tam s NATEm - do Číny (osvobodíme Tibet, se zbraní v ruce), Ruska, Sýrie, Íránu, Venezuely, Severní Koreje.....a ukážeme jim, co je to demokracie? Potom tam zavládne, mír a idyla jako v Jugoslávii (dokument: Ukradené Kosovo), Lybii, Iráku, Afgánistánu. Nebo uděláme: "TY, ty, ty! To fakt pomůže.

J. Němec 30.9.2012 17:06

Re: Opravdu, poněkud pitomý článek, takový slepenec.

Stát jsou taky jen lidi.

Takže Tibetu jste se zastával, dokud ho Čína nezbavila suverenity... Kdyby nás Čína kritizovala, vzkázal bych jí, že tak špatně jako oni se tu k lidem a životnímu prostředí nechováme. Když už nic jiného, tak je určitě lepší vrahy nazvat vrahy, než jim podlézat nebo jejich zlo relativizovat tvrzením, že je těžké poznat, které zlo je menší/větší. Tady to po válce taky dopadlo hodně nepěkně, tak si ještě posteskněte, že k nám vtrhli Američani a Rusové.

V. Skalová 29.9.2012 13:42

Pitomý článek

Rusy a Číňany potřebuji v Evropě všichni, zvlášť potom, co stak odvážně bojují proti klimatu, až si z toho probojovali dluhy jako trám, a nedostatek energií na cokoliv.

Doufám, že podobné varovné články píše autor i do německých novin, když například pan Schroeder nastoupil ke Gazpromu, po té, co jim pomohl vylobovat nový plynovod, a když paní Merkel jezdí žebrat do Číny o nové půjčky.

Ale to ne, zřejmě se máme podle pana Frýborta chovat podle rčení, co je dovoleno pánovi, není dovoleno kmánovi, a jen poslušně plnit nařízení vrchnosti...

J. Štrobl 29.9.2012 13:45

Re: Pitomý článek

Ehm, a Vy jste který z druhů mnou jmenovaných? Ten první nebo ten druhý?

J. Kanioková 29.9.2012 14:03

Každý si je maximálně předchází, když export v uvnitř EU jde do kytek!

Naprostý souhlas...

Evropské exporty do Číny: Vítězové, poražení a rizika - http://jdem.cz/v9yx3   

Gazprom možná prodlouží plynovod Nord Stream do Británie - http://jdem.cz/v9633