29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Kolaterální následky

Krade se, ani poledne se nedrží. Ani se nelze divit. Za prvé je najednou na trhu neobvyklé množství peněz, které tato republika nikdy předtím neviděla, a pravidla na jejich používání se mění díky změnám společnosti a tlaku Bruselu rychleji než ponožky. Čímž se zvyšuje možnost nějaké té "malé domů" třeba v řádech milionů, což se dnes řeší v celé Evropě a mimochodem je to nebývale výbušné téma ve vedlejším Rakousku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Bezouška 28.7.2012 7:37

Re: Ale?

pane Veselý, odkud máte tuto informaci? Naposledy ta letadla, tedy jedno z nich, letěla kvůli havárii autobusu někam na Balkán (informace z našich "médiíů). A buďte, pěkně prosím, tak laskav, a nepleťte si pořízení vojenské, ale i jiné složitější techniky s nákupem brambor na zimu.

Pan Vlk má bohužel pravdu, téměř ve všem. Když se něco přežene, cokoliv, a nejhorší to bývá u takzvaných dobrých úmyslů, nabude to nakonec naprosto nesmyslných a v úplném konci i neudržitelných rozměrů. Víte, že existuje jistá státní instituce, která díky "boji s korupcí" byla nucena vyhlásit nulový limit na nákupy čehokoliv? Upozorňuji, že to není vtip, ale smutná skutečnost: vyjede-li například řidič jejich auta na tůru a řekněme ve Valašském Meziříčí se mu vybije baterka v ovladači zámků, má dvě možnosti. Buď baterii koupit ze svého nebo zavolat garážmistrovi, ať s tím něco udělá. Protože to první, jsa buzerován za kdejakou pitomost, neudělá, následuje pozoruhodný sled akcí, jejichž souhrnná cena by stačila na nákup bedny baterií, nehledě už na ztrátu času a podobné maličkosti.

Dobré úmysly, a zejména pak ty nejlepší, by měly být prohlášeny za  trestný čin.

E. Tocháček 28.7.2012 7:03

Tak nevím,

určitě je to stejný pan Vlk, kterého tu bylo možno čítat před nějakou dobou ?

J. Veselý 28.7.2012 7:00

Ale?

Vy byste si vážený pane nakoupil takovéto zboží bez toho, aniž byste si zjistil jaké má hodnocení a cenu na trhu? Navíc Vám asi unikl "zanedbatelný" fakt že předražená letadla dodnes nejsou schopna letu a nasazení. To je podle Vás v pořádku?

L. Písařík 28.7.2012 6:57

Prohnilí a ještě prohnilejší

A to jste ještě nepřipomněl dezinformace, kterých je v mediích - dříve sdělovacích prostředcích - plno. Mimochodem,když uslyším medium, představím si kouzelníka a jeho medium. Mám pocit, že v naší politice chybí právě ten kouzelník. Mediíí je přebytek.

R. Tichý 28.7.2012 6:31

Tak dnes s Vaším článkem nesouhlasím

Obvykle jsem s Vámi na jedné vlně, ale dneska jste mě vytočil. Aspoň mě to úplně probralo ;o)

Těším se na další zajímavé čtení.