26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Koho volit?

Není mým úmyslem radit přátelům, koho volit v prezidentských volbách. Předpokládám, že jsme dospělí lidé a takové věci si každý z nás dokáže rozhodnout na základě vlastního názoru a vlastní úvahy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kopřiva 9.1.2013 1:53

Zcela náhodně s Vámi souhasím, pane Haasi.

Z pohledu nedávného směšného jmenování Ministryně obrany myslím, že funkci Vrchního velitele armády by opravdu unesla žena jako Paní Thatcherová či Golda Meirová, ale rozhodně ne s. Bobošíková či T. Fischerová. Snad Dr. Roithová by byla z žen ta nejpřijatelnější.

Já jsem ovšem již rozhodnut dát svůj hlas p. Schwarzenbergovi a opět je mým důvodem nedávná událost - Nikdy osobu blízkou či podobnou Klausovi. Zeman má totiž podobné neřesti jako Klaus, každého v dialogu opravuje (.. "již jsem několikrát říkal"..."kdybyste lépe poslouchal, pane redaktore"...), je sebestředný i když snad ne až tak patologicky jako Klaus. Prokázal to svou zhrzeností a uražeností, když nebyl sám zvolen. S tím čestným slovem si u něj rovněž nejsem jist. Sliboval, že zůstane na Vysočině a hleďme co se děje když padací most na Hradě padá; ožil! Jeho slimáččí pomalá odměřená gestikulace a hovor na mne činí dojem vysoce vy(...počítavého) člověka, jen jeho rádce Šlouf musí nutně být chytřejší než Jakl (brrrr...).

Politické, mezinárodní i osobní zkušenosti p. Schwarzenberga jsou prokazatelným přínosem pro nás všechny. A NEKRADE !!!!! Nemá k tomu ani důvod ani potřebu a spolu se svým charakterem a výchovou jsou tyto jeho vlastnosti téměř zárukou, že zločince nebude chránit.

Skončil sice mayský kalendář i Klaus coby hlava státu, ale POZOR !! Klaus nekončí. Jen nás všechny zaskočí nečekaným trikem jak nám všem, kromě největších gaunerů znovu v pomstě "zatopí". Vsaďte se.      

L. Písařík 9.1.2013 7:51

Re: Zcela náhodně s Vámi souhasím, pane Haasi.

Pane Kopřivo, potěšil jste mě, zvlášť posledním odstavcem, dovede si představit Václava Klause jako presidenta EU? Bylo by otázkou, co dělat s EU v dnešní podobě, ale ta otázka zůstává na stole bez ohledu na osobu v čele.

Pokud se týká volby prozidenta, proč chodit k volbám, není-li koho volit?

P. Khail 9.1.2013 14:03

Re: Zcela náhodně s Vámi souhasím, pane Haasi.

Proč chodit k volbám? Jak může někdo svéprávný, kdo chce demokracii, položit takovou otázku? Prezident zvolen prostě bude, bez ohledu na (ne)účast kohokoliv z nás, záleží tedy i na každém osobně zda (ne)ovlivní tuto volbu svým hlasem. Zvlášť když víme, že voliči určitých stran jsou velmi disciplinovaní. U p. Haase jsem jeho postojem k účasti docela překvapen. Doufám že ti, co volit nepůjdou, se potom zdrží veškerých komentářů (to jsem ale naiva, že?)

M. Varadinková 9.1.2013 1:04

Je to docela výstižné

jen tu Bobo  bych tolik nezatracovala. Nevidím jako důležité, kolikrát kandidovala a za koho (důležité je, že s komouši ideově nesouzní a věřím jí, že to byla taktická pomoc Klausovi proti Švejnarovi).

Rozhodujícím kritériem jsou názory dotyčného a v těch je mi Bobo ze všech kandidátů nejbližší. Neméně důležitá je schopnost odolávat tlakům (i mediálním), a tu už Bobo prokázala v televizní vzpouře. Kromě ní ji má ještě Zeman a pak už z kandidátů nikdo.

Nejzásadnějším kritériem pro mne je vztah k EU. Právě proto, že chci, aby český prezident byl českým prezidentem a nikoliv bruselským poskokem, tak nepadají v úvahu eurohujeři (jako je Schwarzenberg) ani slabé třtiny ve větru (Fischer, Sobotka). Zeman je mi stejně jako Vám ideově dost vzdálený, ale přesto je přijatelnější, než ti dva.

Prostě volím Bobo a ve druhém kole se sebezapřením Zemana.

Mám pocit, že většina mužů má z Bobo mindrák - je zároveň hezká a zároveň chytřejší a pohotovější, než většina z nich. Averze k Bobo prostě plyne z mužského šovinismu. Přežívá v nich to archaické: Běda mužům, kterým žena vládne.

J. Vyhnalík 9.1.2013 1:25

Re: Je to docela výstižné

Celkem souhlasím, ale na Bobo mi nevadí, že je to pěkná a přitom chytrá ženská, ale spíše její pragmatismus až cynismus.

M. Varadinková 9.1.2013 1:34

Re: Je to docela výstižné

Mnohem větší pragmatismus a cynismus představují ostatní kandidáti, kteří se bojí nahlas formulovat jakýkoliv názor, aby nepřišli o nějaký segment voličů.

Bobo své názory, i ty kontroverzní, říká otevřeně a nemění je kam vítr, tam plášť. Nemusím s ní souhlasit úplně ve všem, ale narozdíl od jiných se nepřetvařuje a stojí si na svém klidně i proti všem.

J. Frankl 9.1.2013 7:13

Re: Je to docela výstižné

Bobošíková je schopna pro svojí kariéru a zviditelnění udělat cokoliv!Její předchozí kandidatura za komunisty na prezidenta hovoří za vše!Kdyby v ČR byla vstřícná nálada k EU,tak ji bude vychvalovat až do nebes.

J. Boleslav 9.1.2013 11:48

Re: Je to docela výstižné

Přesně tak, Bobo nebrat.

M. Varadinková 9.1.2013 12:16

Re: Je to docela výstižné

Přebíráte mediální pomluvy.

Já si myslím, že si za svým euroskepticismem stojí dlouhodobě. I v dobách, kdy eurohujerství táhlo mnohem více.

M. Kopřiva 9.1.2013 2:22

Re: Je to docela výstižné

No, to je silné kafe p. Varadinková. Uznávám, že pro slabé charaktery je důležité si především zdůvodnit nezdůvodnitelné sám/a před sebou. Ale že by síla charakteru byla v rudém kostýmu s rudými třešničkami v uších, to snad opravdu ne. Jsem muž, ale z Bobo nemám mindrák. Je to tuctová žena, prohlídněte si ji, když není pracně a draze načančaná. Stačí silnější déšť ( a rád bych si ji uměl představit jako Vrchní velitelku armády při jízdě na tanku v dešti ). Doufám, že nějaký umělec stvoří její jezdeckou sochu v plné zbroji se šavlí. Ale tolik o Vaší naprosto zbytečné poznámce o kráse. Naopak, Klausofilky jej volily, protože nosil kravatu a prý "byl fešák". A jak to dopadlo ?

NEJzásadnějším kriteriem je negativní vztah k EU ? Ale její nehty jsou snad dodnes zatnuté v její lavici jak úporně držela tamní "poslanecký mandát". Ale t.zv. "DOTACE" v miliardách eur byste obě pobírat chtěly. Učiňte si laskavě představu, jak by tato země dnes vypadala, kdyby se kradly jen NAŠE daňové peníze peníze.   

A. Novák 9.1.2013 6:47

Re: Je to docela výstižné

"Klausofilky jej volily, protože nosil kravatu a prý "byl fešák". A jak to dopadlo ? " Fešák je stále, ne? :o) a klausofilky ho budou volit i nadále, pokud bude někam kandidovat. 

K. Kužel 9.1.2013 6:58

Re: Je to docela výstižné

Nebudu se vyjadřovat k tomu, zda by vypadala dobře na koni se šavlí ani k podobným vašim argumentům.

Zajímavá je vaše výtka, že si dovolila sedět v europarlamentu, ale přitom je proti směru, kterým EU kráčí. Opravdu by měli býti všichni europoslanci jen jednoho mínění? Opravdu by se všichni měli podřizovat jedné vůdčí linii, tak, jak se očekává od členů politické strany?

Rozuměl jsem vám dobře?

L. Písařík 9.1.2013 7:57

Re: Je to docela výstižné

Ale ne, madam. Nebojím se Bobo jako ženy, ba ani jako kariéristky, která by se paktovala i s čertem, kdyby jí to pomohlo. Pohleďte, prosím, na její dosavadní výsledky: co udělala pro republiku doposud. Nic nenacházím. Co udělala pro sebe? Poměrně dosti, zejména, pokud se měšce týká.

S. Ševeček 9.1.2013 8:46

Re: Je to docela výstižné

Ano, asi tak, paní Varadinková - budu volit Janu Bobošíkovou.

(moje paní si myslí, že žena - presidentka U Nás nemá šanci ... hlavně kvůli voličkám, které tam chtějí muže)

J. Boleslav 9.1.2013 16:43

Re: Je to docela výstižné

Nosívá slušivé kostýmy. Občas i rudé.

J. Kanioková 9.1.2013 0:57

Naprosto souzním,

příchylnost k EU považuji ale za zcela nepřijatelnou..